iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MissS7

#2201 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by MissS7 »

Razmisljala sam da narucim neki proizvod sa kolagenom za kosu i kozu. Da li je bolje naruciti kolagen u prahu ili kao tablete??
Da li mi neko moze preporuciti neki proizvod s kolagenom s iherb.

Kod za popust KWM277

http://www.iherb.com/iherb-brands?rcode=KWM277
Sonac

#2202 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Sonac »

http://www.iherb.com/jarrow-formulas-or ... ode=hlp701

Ovo je trenutno najbolji deal za kokosovo ulje, 946g za samo 17 dolara (do 22.06. uračunatih 10% na kokosovo ulje sa ovim codom: Oils622).
Moram li spomenuti da kod nas daleko nekvalitetnije ulje tipa mayagold i slično smeće košta isto za manje od pola kile. Dok ne probate Nutivino ili Jarrows kokosovo, ne znate šta je pravo ulje.
zubi

#2203 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Jedno od najboljih ulja za njegu lica koje se moze naci na iherbu:

Life Flo Health, Pure Rosehip Seed Oil, Skin Care
http://www.iherb.com/life-flo-health-pu ... ode=jgm241

a extra povoljno... ima 964 Reviews i 4,31 prosjecnu ocjenu... mislim, treba li jos nesto reci.... :D

:thumbup:
Bluemore

#2204 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Bluemore »

MissS7 wrote:Razmisljala sam da narucim neki proizvod sa kolagenom za kosu i kozu. Da li je bolje naruciti kolagen u prahu ili kao tablete??
Da li mi neko moze preporuciti neki proizvod s kolagenom s iherb.

evo ga kolagen i preporuka :thumbup: http://www.iherb.com/California-Gold-Nu ... 04-g/64903
E_MM_A

#2205 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by E_MM_A »

EXTRA 20% na Eco Tools do 29.06. :D
http://www.iherb.com/ecotools?rcode=htg197
BJB

#2206 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BJB »

Ova cetka za sushenje kose je stalno out of stock.. Je li neka od vas kupila i isprobala?
Image
edo82

#2207 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by edo82 »

Juče stigla pošiljka naručena 06.06.2016 :thumbup:

Probao ove čokoladice i okus je prilično dobar. Uzeo ih na sniženju i izašle me oko 15Eur-a. Ima malo veći udio UH (23g) i 21g Proteina, ali mislim da kvalitetno mogu zamjeniti pravu čokoladu.

http://www.iherb.com/Universal-Nutritio ... Each/27852

Evo i kod za popust ako kome treba SZN749.
Dr Baltazar

#2208 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

Može li neko ukratko samo da mi kaže koliko je ovaj iHerb siguran pošto nikad nisam uzimao nešto preko njih ? Kakve su zavrzlame sa carinom i koliko su brzi prilikom isporuke ?

http://www.iherb.com/Muscletech-Creacto ... 69-g/67315

Htio bih ovo uzeti. Ovo u Sarajevu košta 85 KM...
zubi

#2209 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Dr Baltazar wrote:Može li neko ukratko samo da mi kaže koliko je ovaj iHerb siguran pošto nikad nisam uzimao nešto preko njih ? Kakve su zavrzlame sa carinom i koliko su brzi prilikom isporuke ?

Iherb je siguran i pouzdan, vrijeme isporuke moze biti od dvije sedmice do dva mjeseca... kako te potrefi... Kod narucivanja pazi da ne predjes 50 KM jer ce ti onda naplatiti carinu, inace placas samo carinski pregled od 3,5 KM a ako imas srece mozes da ne platis nista... Ovo ti je ok + 4$ postarine i na sigurnom si jer je manje od 50$ :thumbup:

Posto ti je prva kupovina, mozes iskoristiti moj kod i dobiti popust od 5$ :-D

Popust na prvu kupovinu (5$ kad je narudžba manja od 40$, a 10$ kad je narudžba preko 40$) moj kod je JGM241 ili klik na http://www.iherb.com?rcode=JGM241
Dr Baltazar

#2210 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

zubi wrote:
Dr Baltazar wrote:Može li neko ukratko samo da mi kaže koliko je ovaj iHerb siguran pošto nikad nisam uzimao nešto preko njih ? Kakve su zavrzlame sa carinom i koliko su brzi prilikom isporuke ?

Iherb je siguran i pouzdan, vrijeme isporuke moze biti od dvije sedmice do dva mjeseca... kako te potrefi... Kod narucivanja pazi da ne predjes 50 KM jer ce ti onda naplatiti carinu, inace placas samo carinski pregled od 3,5 KM a ako imas srece mozes da ne platis nista... Ovo ti je ok + 4$ postarine i na sigurnom si jer je manje od 50$ :thumbup:

Popust na prvu kupovinu (5$ kad je narudžba manja od 40$, a 10$ kad je narudžba preko 40$) moj kod je JGM241 ili klik na http://www.iherb.com?rcode=JGM241
Hvala ti. Je li carine iznad 50 KM ili 50 $ ? Ako bih uzeo 2x ovo isto i sa tim tvojim popustom, kolika bi carina bila otprilike ?
edo82

#2211 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by edo82 »

Dr Baltazar wrote:
zubi wrote:

Hvala ti. Je li carine iznad 50 KM ili 50 $ ? Ako bih uzeo 2x ovo isto i sa tim tvojim popustom, kolika bi carina bila otprilike ?
Obično carine sve preko 50 KM.

Onda ti je bolje uzeti ovo iz dva puta. Jednom možeš iskoristiti kod, a drugi put ćeš platiti punu cijenu. Ako uzmeš od jednom ova dva proizvoda, doći će te džaba šiping, dobićeš popust, ali ti je opet nešto skuplje nego da naručiš dva puta. Osim toga pri svakoj kupovini dobijaš popust za sljedeću kupovinu od 10% iznosa kupovine, tako da bi te drugi paket došao jeftinije za 2,2 $.
Ja često uzimam BCA preko iherba. Dođu od 30-40KM sa dostvom, dok su kod nas te iste 60-65KM.
zubi

#2212 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Dr Baltazar wrote:
zubi wrote:

Bolje ti je naruci iz dva puta, sto je sigurno sigurno... Carina je otprilike 40% od ukupnog iznosa tako da te bas opali po usima i treba je izbjegavati maksimalno...
Dr Baltazar

#2213 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

Hvala vam puno. Ako naručujem iz 2x je li može kupovina za kupovinom ili da sačekam par dana za ovu drugu ?
zubi

#2214 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Dr Baltazar wrote:Hvala vam puno. Ako naručujem iz 2x je li može kupovina za kupovinom ili da sačekam par dana za ovu drugu ?
Sacekaj. I to ne par dana nego duze...u idealnom slucaju dok ti ne dodje prvi paket, jer ako ti dodju na carinu isti dan mogu ti ih sabrati i oba ocariniti...I ne, ne pricam napamet, to se meni jednom desilo :(
Dr Baltazar

#2215 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

zubi wrote:
Dr Baltazar wrote:Hvala vam puno. Ako naručujem iz 2x je li može kupovina za kupovinom ili da sačekam par dana za ovu drugu ?
Sacekaj. I to ne par dana nego duze...u idealnom slucaju dok ti ne dodje prvi paket, jer ako ti dodju na carinu isti dan mogu ti ih sabrati i oba ocariniti...I ne, ne pricam napamet, to se meni jednom desilo :(
Tako sam i mislio. Hvala puno još jednom :thumbup:
Dr Baltazar

#2216 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

zubi wrote:
Prva narudžba završena. Uzeo sam tvoj kod i spustilo mi 5$, ali mi onda shipping bio 8$ (valjda jer je cijena manja od 20$). I na kraju sve ispalo 25,59$ - to je manje od 50 KM + manje nego kod ovih lihvara u musclefreak 85 KM :lol: :lol:
zubi

#2217 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Dr Baltazar wrote:
zubi wrote:
Prva narudžba završena. Uzeo sam tvoj kod i spustilo mi 5$, ali mi onda shipping bio 8$ (valjda jer je cijena manja od 20$). I na kraju sve ispalo 25,59$ - to je manje od 50 KM + manje nego kod ovih lihvara u musclefreak 85 KM :lol: :lol:
yoda82

#2218 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by yoda82 »

Dr Baltazar wrote:
zubi wrote:
Osim proteina, većinu suplementacije je isplatnije uzeti preko iherba. :thumbup:
Pauza

#2219 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Pauza »

:thumbup: Iherb

Uzimao sam dosta stvari kod njih i sve ok prošlo. Gledajte da ne prelazite 50Km vrijednosti ukljucujuci poštarinu. :thumbup: :thumbup:
Dr Baltazar

#2220 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

Imaju li pravo cariniti ukoliko napravim 5 narudžbi do 50 KM i desi se da dođe sve isti dan, oni saberu 250 KM i još carinu na to ? Je li to po zakonu ili zato što im se može ?
Sonac

#2221 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Sonac »

Dr Baltazar wrote:Imaju li pravo cariniti ukoliko napravim 5 narudžbi do 50 KM i desi se da dođe sve isti dan, oni saberu 250 KM i još carinu na to ? Je li to po zakonu ili zato što im se može ?
Drug samo naručuj na različita imena. Ja to radim npr u firmi, naručim na ime kolege, na sebe, na kraju krajeva možeš realno izmisliti ime ako te znaju na recepciji ali nema potrebe. E ako si nezaposlen onda moraš na nečiju adresu al ni to valjda ne bi trebo biti problem, sve je bolje nego da rizikuješ da te carine. Mene su jednom kad su stigla 2 paketa isti dan, nekada znaju i čuvati po par dana u pošti ako skontaju da često naručuješ.
Po zakonu ili ne, il si donji ili si mudriji :)

Edit: Razmak između 2 narudžbe na isto ime mi je desetak dana za svaki slučaj. Kada su me ocarinili, razmak između narudžbi je bio 7 dana.
Dr Baltazar

#2222 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Dr Baltazar »

Sonac wrote:
Dr Baltazar wrote:Imaju li pravo cariniti ukoliko napravim 5 narudžbi do 50 KM i desi se da dođe sve isti dan, oni saberu 250 KM i još carinu na to ? Je li to po zakonu ili zato što im se može ?
Drug samo naručuj na različita imena. Ja to radim npr u firmi, naručim na ime kolege, na sebe, na kraju krajeva možeš realno izmisliti ime ako te znaju na recepciji ali nema potrebe. E ako si nezaposlen onda moraš na nečiju adresu al ni to valjda ne bi trebo biti problem, sve je bolje nego da rizikuješ da te carine. Mene su jednom kad su stigla 2 paketa isti dan, nekada znaju i čuvati po par dana u pošti ako skontaju da često naručuješ.
Po zakonu ili ne, il si donji ili si mudriji :)

Edit: Razmak između 2 narudžbe na isto ime mi je desetak dana za svaki slučaj. Kada su me ocarinili, razmak između narudžbi je bio 7 dana.
Hvala na savjetu. Može li više imena, a ista adresa ?
aman ljudi

#2223 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by aman ljudi »

Pozdrav narode :D Treba mi info, naime 11.06. sam narucila neke vitamine sa iHerba, pa kako do sada nisu stigli, pokusala sam onaj traking broj da ukucam u neke od stranica za pretrazivanje, naravno ni na jednoj ne prolazi (shiping je onaj najjeftiniji od 4$), pretpostavljam da ce tako biti dok paket ne stigne u BiH ili?
P.S. Ovo mi je prva kupovina sa interneta pa ne zamjerite na glupim pitanjima ;)
E_MM_A

#2224 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by E_MM_A »

Za shiping od 4 $ nemaš tracking :) :-)
MAN-lion's coach

#2225 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by MAN-lion's coach »

Dr Baltazar wrote: Prva narudžba završena. Uzeo sam tvoj kod i spustilo mi 5$, ali mi onda shipping bio 8$ (valjda jer je cijena manja od 20$). I na kraju sve ispalo 25,59$ - to je manje od 50 KM + manje nego kod ovih lihvara u musclefreak 85 KM :lol: :lol:
Za neke artikle kod njih su cijene duplo i više veće nego na iherb-u.
Da nema ovog ograničenja od 50KM , da je makar 100KM , bilo bi ekstra , pogotovo za one koji naručuju suplemente. :D

I ja sam mnogo stvari naručila , po svakoj narudžbi prošla sam jeftinije i do 50KM.

Samo šteta za bodybuilding.com što ima pravo čudan shipping , donekle možeš nakamarati svega za 5 dolara , i ono kad prekardašiš ošine 50$.
Post Reply