BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

saphir_

#2201 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by saphir_ »

bice tesko, nemamo lijevog, nemamo desnog beka a nemamo ni klasicnog razbijaca defanzivca. Imamo lijevo ali ne i desno krilo. Sve to ulijeva strah jer je ovo bukvalno biti ili ne biti. Jedino da brzinski zavucemo 2-3 gola u roku od 10-ak minuta. U suprotnom dolazi i nervoza a sa njom i neka greska u odbrani, pacerski gol, greska golmana i sl.

Ovo oko sudija me ne moze zacuditi. Ogugl'o sam na to da nas kradu u svakom sportu. A oni to mogu nekim nepostojecim penalom ili crvenim kartonom.

Grcka radi mudro. Daju izjave kako ce im biti tesko u barazu a ovamo iza ledja potkupljuju litvance, pa cak i sudije :-)

Ako budemo cekali 80 minutu da nas Hajrovic izvlaci, najebali smo. Barem do tada
and

#2202 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by and »

DonVitoni wrote:
KvaziExpert wrote:ne znam, sudije mogu pomoći, ako zatreba, francuskoj i sličnim, ko je tu negdje pa ga malo poguraju, ovim levatima teško
Da li su grci umjesali svoj posao lobi kod njega dali je sasvim slucajno staviti ovakav tip sudije za ovakav tip tekme.. :roll: pomocne sudije konstatno mogu da sviraju neke off. itd.. a svi znamo kako glavni sudija moze da navuce izmisli faul, crveni ili sta vec.

http://worldreferee.com/site/copy.php?l ... xtType=bio
:(
nema potrebe da se zamarate sa sudijama.
cindrlimindrli

#2203 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by cindrlimindrli »

PeppermintSA wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
pirmin wrote:Je li iko gledao nasu igru protiv Lihtenstajna onako realno?
Ja je nisam vidio, niti je ono imalo glave niti repa.

I malog Hajrovica pod hitno treba spustiti na zemlju dok je vrijeme.
Dao je izuzetno vazan gol Slovacima ali ne smije stati tamo.
Igre je bilo, ali Safetova taktika u kojoj se ne može igrati napadački bez zadnjeg veznog, čak je i protiv Lihtenštajna pokazala sve svoje manjkavosti.
Plus, momci su dozirali igru. Pa taman posla da se neko još povrijedi protiv onih limara.

De ne lupajte :roll: :roll: :roll:

Odigrali prvo poluvrijeme baš kako smo trebali - od prve minute napali, igrali visok presing, ljudi nisu centar prešli, zabili im 4 komada a mogli još toliko - naravno, drugo poluvrijeme se povukla ručna što je sasvim normalno, budući da nas čeka najbitniji meč ne samo kvalifikacija već zadnjih 20 godina.

Nevjerovatno je kako smo mi pogan narod - ne mogu se oteti dojmu da konstantno svi pokušavaju zakuhati nešto, izmišljaju se sukobi, jel' Džeko priča sa onim, jel' ga šutnula Amra, jel Spaha u ok odnosima sa onim, jesul' se Džeko i Izet pobili na treningu, jel' Miske hoda po kafanama, zatim drvlje i kamenje na selektora - što gura ovog, što gura onog, menadžerski pijun, sitna duša koja šklapa 10 milja za pozive itd. itd. itd. a mi pret vratima mundijala :twisted:

Zapamtite jedno, i bivša Jugoslavija je konstantno kiksala, podbacivala i brukala se u očima domaće javnosti jer se UVIJEK stvarala ista ova klima koju pojedinci pokušavaju sad stvoriti. Stariji će se sjetiti da je '82. Jugoslavija imala možda i najbolji sastav u svojoj istoriji a da se propisno obrukala na SP - zašto? Jer je ista ova priča bila: priča oko toga ko se trebao zvati, domaći ili tzv. stranci; priča o sponzorskim ugovorima; priča o petom-desetom. Na Mundijalu '90. ista priča, zašto Osim zove ove, zašto Osim zove one, šta će toliko Bosanaca, šta će penzioneri Vujović i Sušić itd. itd.

A onda čovjek uđe na Marcu pred EP i pročita Del Boskeov sastav za takmičenje, a u komentarima ne vidi niti jednu bljuvotinu, niti jednu raspravu o tome koga li je trebao zvati - a pri tom, ne zaboravimo da Španija ima 100 igrača koji komotno mogu igrati u reprezentaciji, a nigdje te priče. Narod je normalan i ne petlja se u te stvari, dok se kod nas od svega može napraviti sranje i svi se furaju da su selektori. Dati igračima mir, pustiti stručni štab da radi šta misli da treba i navijati sa strane bez filozofiranja i fantaziranja kao što se radi u normalnim zemljama. Francuska kad je uzela SP i EP narod umislio da su vanzemaljci, da se samo moraju pojaviti i svi će se upišati u gaće - naravno, kad se ispostavilo da nije tako, krenulo sa izvlačenjem prvljavog veša, pljuvanjem, novinskim napadima, zviždanjem i Francuzi se još ne mogu dohavizati.

Spustite se malo na zemlju i navijajte za reprezentaciju.
:thumbup: :thumbup:
burek_in_space

#2204 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by burek_in_space »

DA bismo prevazishli problem sa ofsajdima, mahanjem nepostojecih i slichne trice i kuchine kojima se ove babe narikache zamaraju zadnja dva dana, pobrinuce se Medunjanin i Pjana/Miske, sa dva dalekometna projektila, kojima ce ochistiti pauchinu u uglovima gola litvanskog golmana.

Ne zamarajte se bezveze, momci idu tamo da preuzmu nagradu za sav dosadashnji trud, i niko vishe od njih ne zheli taj plasman.

Ko drugachije misli, a pritom sumnja u njihovo znanje i vjeshtine, ili je zlonamjeran ili veze sa fudbalom nema.
Pisistratus

#2205 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Pisistratus »

Sasvim sam uvjeren...ćemo da ih karamo. 8-)
tipico2

#2206 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by tipico2 »

Pucati sa 20 metara na gol, Ibisevic trpa sve sta se odbije od golmana :-D
DonVitoni

#2207 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by DonVitoni »

and wrote:
DonVitoni wrote:
KvaziExpert wrote:ne znam, sudije mogu pomoći, ako zatreba, francuskoj i sličnim, ko je tu negdje pa ga malo poguraju, ovim levatima teško
Da li su grci umjesali svoj posao lobi kod njega dali je sasvim slucajno staviti ovakav tip sudije za ovakav tip tekme.. :roll: pomocne sudije konstatno mogu da sviraju neke off. itd.. a svi znamo kako glavni sudija moze da navuce izmisli faul, crveni ili sta vec.

http://worldreferee.com/site/copy.php?l ... xtType=bio
:(
nema potrebe da se zamarate sa sudijama.
Dobro.
Nadam se da necemo imati povoda da pisemo o sudiji posle tekme, samo sam pregledao uvezi njega pa eto.. kome se ne svidja neka ne cita.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2208 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by mali_milojica »

Kakve ba sudije. Uefa kad hoce da te pokrade posalje ti top sudiju,iz top 5. Ovaj je namjesten da nas pogura
SaNsEo

#2209 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by SaNsEo »

jedva sam prezivio sve one teske km na putu kuci nakon onog pacerskog poraza u Parizu da se iskreno nadam da cemo ovaj put naplatiti sve dugove koje imamo jos od vremena kad nas Danci zeznuse...a od toga ima punooooooo

kad gledam selektora i igrace nekako sve izgleda "olahko" cemo mi to sve srediti , nadam se da znaju sta rade i da smo na pravom putu, jer mi je sve nekako pomalo i previse opusteno.... ... :bih:
Last edited by SaNsEo on 13/10/2013 21:00, edited 2 times in total.
emigrazione

#2210 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by emigrazione »

bice tesko, nemamo lijevog, nemamo desnog beka a nemamo ni klasicnog razbijaca defanzivca. Imamo lijevo ali ne i desno krilo. Sve to ulijeva strah jer je ovo bukvalno biti ili ne biti. Jedino da brzinski zavucemo 2-3 gola u roku od 10-ak minuta. U suprotnom dolazi i nervoza a sa njom i neka greska u odbrani, pacerski gol, greska golmana i sl.
Pa mi smo siročići pravi jbt, imal' sta da imamo. Jesu li nam bar napadaci kakvi
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2211 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by un1ted »

Ovo oko sudija me ne moze zacuditi. Ogugl'o sam na to da nas kradu u svakom sportu.

Ne vjerujem da neko ima obraza ovo da kaze u ovim kvalifika cijama. Prosto nevjerovatno...pa pomogli su nam pofino s prestrogim crvenim i penalima.

Inace, vise grci mogu kukati i traziti neke zavjere, pa Platini je stalni gost u BIH zadnjih mjeseci :-) :-) :-)
cindrlimindrli

#2212 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

un1ted wrote:Inace, vise grci mogu kukati i traziti neke zavjere, pa Platini je stalni gost u BIH zadnjih mjeseci
Oni treba da su sretni sto direktni konkurent za odlazak na SP nisu Francuska, Engleska ili Svabe jer bi njihova
zadnja utakmica sa Slovacima vec bila pod istragom uefe ili fife.
KPNCTNJAH

#2213 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by KPNCTNJAH »

un1ted wrote: Ne vjerujem da neko ima obraza ovo da kaze u ovim kvalifika cijama. Prosto nevjerovatno...pa pomogli su nam pofino s prestrogim crvenim i penalima.
Koji su to prestrogi crveni kartoni i penali ? To je kad ne naviknes da imas normalno sudjenje, pa kad sudija radi svoj posao nekom to djeluje kao da te gura...
PeppermintSA

#2214 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by PeppermintSA »

de ba, bez paranoje!

U našim je rukama sve, izaći i odigrati maksimalno ozbiljno u svim linijama i pobjeda neće doći u pitanje. Ako ponovimo prvo poluvrijeme kao protiv Lihtentašjna sigurno dajemo 2-3 gola do odmora. Mene je jedino strah nas samih, a ne tamo nekih sudija, Litvanca, Grka ili koga li već.
cindrlimindrli

#2215 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

PeppermintSA wrote:Mene je jedino strah nas samih
Mislim da smo mi to prevazisli, ova ekipa je skup teskih profesionalaca i poluamatera koji se na terenu polome da
izgledaju kao ovi prvi, tako da nece biti problema. Ne igramo na pamet, nista nije slucajno, ovo gdje smo sada je
plod teskog rada, reda i discipline. Ubicemo zito u njima!
Rob_Atl

#2216 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Rob_Atl »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=97pOnKNGlIM&sns=fb[/youtube]

Kako predobar klip uh :bih: :bih: :bih:
cindrlimindrli

#2217 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

Rob_Atl wrote:

Kako predobar klip uh :bih: :bih: :bih:
samo da ga malo popravim :D
moa

#2218 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by moa »

0:1 87' misimovic. 90+3 litvanc izlazi sam pred begovica i pogoadja precku. (40% gledalaca umre na stadionu od srcanog a 30% gledalaca u BiH) :mrgreen: :mrgreen: ..

Vjerujem da su ovi momci dovoljno istraumirani porazima od Portugala i Francuske te da su zazreli kao ekipa te da nece biti nikakav problem izaci i rijesit ovo u prvom poluvremenu. Isto tako vjerujem da ce biti hladne glave jer su to ipak mrtvi profis....
It_is_a_Leclerc

#2219 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

PeppermintSA wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Igre je bilo, ali Safetova taktika u kojoj se ne može igrati napadački bez zadnjeg veznog, čak je i protiv Lihtenštajna pokazala sve svoje manjkavosti.
Plus, momci su dozirali igru. Pa taman posla da se neko još povrijedi protiv onih limara.

Odigrali prvo poluvrijeme baš kako smo trebali - od prve minute napali, igrali visok presing, ljudi nisu centar prešli, zabili im 4 komada a mogli još toliko - naravno, drugo poluvrijeme se povukla ručna što je sasvim normalno, budući da nas čeka najbitniji meč ne samo kvalifikacija već zadnjih 20 godina.

Nevjerovatno je kako smo mi pogan narod - ne mogu se oteti dojmu da konstantno svi pokušavaju zakuhati nešto, izmišljaju se sukobi, jel' Džeko priča sa onim, jel' ga šutnula Amra, jel Spaha u ok odnosima sa onim, jesul' se Džeko i Izet pobili na treningu, jel' Miske hoda po kafanama, zatim drvlje i kamenje na selektora - što gura ovog, što gura onog, menadžerski pijun, sitna duša koja šklapa 10 milja za pozive itd. itd. itd. a mi pret vratima mundijala :twisted:

Zapamtite jedno, i bivša Jugoslavija je konstantno kiksala, podbacivala i brukala se u očima domaće javnosti jer se UVIJEK stvarala ista ova klima koju pojedinci pokušavaju sad stvoriti. Stariji će se sjetiti da je '82. Jugoslavija imala možda i najbolji sastav u svojoj istoriji a da se propisno obrukala na SP - zašto? Jer je ista ova priča bila: priča oko toga ko se trebao zvati, domaći ili tzv. stranci; priča o sponzorskim ugovorima; priča o petom-desetom. Na Mundijalu '90. ista priča, zašto Osim zove ove, zašto Osim zove one, šta će toliko Bosanaca, šta će penzioneri Vujović i Sušić itd. itd.

A onda čovjek uđe na Marcu pred EP i pročita Del Boskeov sastav za takmičenje, a u komentarima ne vidi niti jednu bljuvotinu, niti jednu raspravu o tome koga li je trebao zvati - a pri tom, ne zaboravimo da Španija ima 100 igrača koji komotno mogu igrati u reprezentaciji, a nigdje te priče. Narod je normalan i ne petlja se u te stvari, dok se kod nas od svega može napraviti sranje i svi se furaju da su selektori. Dati igračima mir, pustiti stručni štab da radi šta misli da treba i navijati sa strane bez filozofiranja i fantaziranja kao što se radi u normalnim zemljama. Francuska kad je uzela SP i EP narod umislio da su vanzemaljci, da se samo moraju pojaviti i svi će se upišati u gaće - naravno, kad se ispostavilo da nije tako, krenulo sa izvlačenjem prvljavog veša, pljuvanjem, novinskim napadima, zviždanjem i Francuzi se još ne mogu dohavizati.

Valjda ćeš pročitati moj post, pa mi objasniti kakve mrtve veze ima bilo šta u ovom eseju s onim što sam ja napisao ?!
kisni indijanac

#2220 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by kisni indijanac »

PeppermintSA wrote:

aferim :thumbup:
Nuken

#2221 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Nuken »

Idemedosumom

#2222 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

Ma od prve sekunde treba stisnut. Brzo ce ovi popustit aBd. Uvalit najmanje 2 komada u prvom poluvremenu, zatim ubacit u manju brzinu.

Pape, niposto vise trostruke izmjene pravit.
cindrlimindrli

#2223 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by cindrlimindrli »

It_is_a_Leclerc wrote:Valjda ćeš pročitati moj post, pa mi objasniti kakve mrtve veze ima bilo šta u ovom eseju s onim što sam ja napisao ?!
Unosis bespotreban nemir i nervozu u danima kad nam je potrebna maksimalna koncentracija i smirenost. Drugim
rijecima, ne jebi nas sad kad nam boba fali da puknemo k'o kokice. :D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2224 Re: Litvanija- Bosna i Hercegovina

Post by JOINT_1921 »

HAHAHAHAHAHAHA, stid me je ovo gledati... :lol: :lol: :lol:

TheMule

#2225 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by TheMule »

PeppermintSA wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

:thumbup:
Locked