E jesi našo trolla koji će ti uticati mišljenje. Upravo ta tvoja reakcija mu i jeste satisfakcija. Njegova najgora noćna mora mu je dobar odnos tebe i tamo nekih ljudi iz Hrvatske. Sve može podnijeti, ali taj scenarij mu tjera znoj na čelopalermo wrote:Ja principijelno upravo zbog ovakvog stava ne idem na hrvatsko more. Nevažan sam vam, ok, i vi ste meni.insomnia99 wrote:na tvoju žalost bosanci nisu jedini turisti u dalmacijiAlfons Kauders wrote:
ja kad odem na odmor, kad bas hocu da se odmaram, bez dernecenja i zderanja... onda trazim pustu plazu i poluprazne kafane... a kako je krenulo toga ce biti sve vise u dalmacijipitanje je da li su među prvih 10
Što bi se reklo, čist račun, ljubav na daljinu
hrvatska-more
- Pismonosa
#2201 Re: hrvatska-more
- Alfons Kauders
#2202 Re: hrvatska-more
jos kad zamisli da ce mu bosanac pokupit zensku... il da ce mu snaha bit bosanka... uuuuPismonosa wrote: E jesi našo trolla koji će ti uticati mišljenje. Upravo ta tvoja reakcija mu i jeste satisfakcija. Njegova najgora noćna mora mu je dobar odnos tebe i tamo nekih ljudi iz Hrvatske. Sve može podnijeti, ali taj scenarij mu tjera znoj na čelo
- LEDA
#2203 Re: hrvatska-more
- Pismonosa
#2204 Re: hrvatska-more
Sve isto možemo naći i u Crnoj Gori i u Sloveniji i u Srbiji i u BiH, tako da im ovi argumenti o navodnoj neljubaznosti Hrvata baš ne piju vode. Ljudi su ljubazni onoliko koliko im to posao nalaže i kapak.Alfons Kauders wrote:Pismonosa wrote:
Možda se ova mlađa raja i osjeća diskriminisanim. I ja isto sa svojom jahičicomkad odem dole ne tražim ništa osim laganog odmora, mirisa kreme za sunčanje i borova. Laganini. Možda ovi mlađi prčovi imaju problem sa barenjem curica. Ono, kad im se predstave. "Ja sam Izabela, drago mi je. Ja sam Muhavedin"
More to biti problem, ne kažem da ne može.
ma mladja raja je generalno u kurcu... unistena generacija, totalni retardi... imaju dovoljno kompleksa i poremecaja licnosti da zaposlimo sve psihijatre evrope...![]()
a to za mladje prcheve sigurno jeste problem... ali da budemo iskreni, kako bi prosle npr. neke zagondzije iz makarske da dodju u pazaric ili hadzice... pa da upoznaju curice po kafanama? isti kurac...
a i u dalmaciji je omladina otisla u tri picke materine.... mozda nije kao kod nas, ali ove nove generacije su zestoko zatucane... odrasli na nacionalizmu i novokomponovanom vjeronauku - dosta onih koji nisu nosili pionirske kapice su teski idioti indoktrinirani religijom i sovinizmom - da su se rodili kod nas bili bi vehabije, isti kurac
Jebiga, odi u Tursku ili Egipat na ljetovanje, niko ti ne brani. I nadaj se da će ti otkriti da imaš ravne tabane kad te ufate zbog mobilizacije u rat!
- Alfons Kauders
#2206 Re: hrvatska-more
u mene jetrvine zaove shura prica da su mu trazili sto ojra na graniciLEDA wrote:![]()
![]()
šta vam je od plaža i mora dođoste do snaha i zetova
- LEDA
#2207 Re: hrvatska-more
Pismonosa wrote:Ništa bez snajki
- Alfons Kauders
#2208 Re: hrvatska-more
cuj zbog mobilizacije, mene kad bi zatekao rat u egiptu... u roku od 5 godina bi bio jedan od najbogatijih ljudi u drzavi... i veliki patriota... naucio sam lekciju kod nasPismonosa wrote:
Sve isto možemo naći i u Crnoj Gori i u Sloveniji i u Srbiji i u BiH, tako da im ovi argumenti o navodnoj neljubaznosti Hrvata baš ne piju vode. Ljudi su ljubazni onoliko koliko im to posao nalaže i kapak.
Jebiga, odi u Tursku ili Egipat na ljetovanje, niko ti ne brani. I nadaj se da će ti otkriti da imaš ravne tabane kad te ufate zbog mobilizacije u rat!
- Pismonosa
#2209 Re: hrvatska-more
Alfons Kauders wrote:cuj zbog mobilizacije, mene kad bi zatekao rat u egiptu... u roku od 5 godina bi bio jedan od najbogatijih ljudi u drzavi... i veliki patriota... naucio sam lekciju kod nasPismonosa wrote:
Sve isto možemo naći i u Crnoj Gori i u Sloveniji i u Srbiji i u BiH, tako da im ovi argumenti o navodnoj neljubaznosti Hrvata baš ne piju vode. Ljudi su ljubazni onoliko koliko im to posao nalaže i kapak.
- LEDA
#2210 Re: hrvatska-more
Alfons Kauders wrote:cuj zbog mobilizacije, mene kad bi zatekao rat u egiptu... u roku od 5 godina bi bio jedan od najbogatijih ljudi u drzavi... i veliki patriota... naucio sam lekciju kod nasPismonosa wrote:
- djordje5
#2211 Re: hrvatska-more
Narode, ima li ko da mi treba apartman Vrboska na Hvaru?
- madner
#2212 Re: hrvatska-more
Prvi sleper cigara bi me namucio.Alfons Kauders wrote:cuj zbog mobilizacije, mene kad bi zatekao rat u egiptu... u roku od 5 godina bi bio jedan od najbogatijih ljudi u drzavi... i veliki patriota... naucio sam lekciju kod nasPismonosa wrote:
-
palermo
#2213 Re: hrvatska-more
Čuj trolaPismonosa wrote:
E jesi našo trolla koji će ti uticati mišljenje. Upravo ta tvoja reakcija mu i jeste satisfakcija. Njegova najgora noćna mora mu je dobar odnos tebe i tamo nekih ljudi iz Hrvatske. Sve može podnijeti, ali taj scenarij mu tjera znoj na čelo
I jeste, istina da mi se u ovom trenutku to može, u nekim drugim situacijama,nekim drugačijim mojim ličnim prilikama,vjerovatno niti bih , a niti bih mogao, . Konačno, hrvatsko more je lijepo more.
Al u ovom trenutku mogu... što onda ne bih
-
insomnia99
#2214 Re: hrvatska-more
tupane ja sam iz hrvatskePismonosa wrote:
E jesi našo trolla koji će ti uticati mišljenje. Upravo ta tvoja reakcija mu i jeste satisfakcija. Njegova najgora noćna mora mu je dobar odnos tebe i tamo nekih ljudi iz Hrvatske. Sve može podnijeti, ali taj scenarij mu tjera znoj na čelo
a ono sam napisao zato jer mnogi od vas misle da će hrvatska propast ako malo više bosanaca "bojkotuje" hrvatsku
-
miki.ba
#2215 Re: hrvatska-more
Nece propasti Hr, hoce pojedini gradovi, sela, nešto je vec popaloinsomnia99 wrote:tupane ja sam iz hrvatskePismonosa wrote:
E jesi našo trolla koji će ti uticati mišljenje. Upravo ta tvoja reakcija mu i jeste satisfakcija. Njegova najgora noćna mora mu je dobar odnos tebe i tamo nekih ljudi iz Hrvatske. Sve može podnijeti, ali taj scenarij mu tjera znoj na čelo,....živim rijeci... znam dosta bošnjaka i sa mnogima sam dosta dobar...
a ono sam napisao zato jer mnogi od vas misle da će hrvatska propast ako malo više bosanaca "bojkotuje" hrvatsku
-
Bodkin
#2216 Re: hrvatska-more
Samo glup covjek moze odbijati turiste ili se rugati istima a granici mu se zemlja sa njima
-
palermo
#2217 Re: hrvatska-more
Šta se ljutiš, imam svoj lični stav, nikome ga ne namećem......sherbett wrote: e, a jel neko na ovoj temi rekao da puno gori tretman imamo mi iz ZG? da niste vi Bosanci ne značajni gosti..nego se odnose kao prema domaćima. Razumijete više?!?!?! kao i prema ostalima iz RH...točno tako!
a ako mislite da su bolji prema Njemcu, niste u pravu jer Njemac ne ostavlja bakšiš, ali je iz "europe" pa se mora bit fin...nitko ne voli njemca, ni čeha, ni poljaka..ajde talijani, oni nešto ostave, popiju, ali nervira ih njihovo piskutanje....Bosanci i hrvati su najbolji gosti..to pitaj koga hoćeš ..samo naši! NAŠI..ajd sad više dosta izigravanja žrtve i ostalih insinuacija..
- Comandini
#2218 Re: hrvatska-more
Samo jedan savjet raji da malo pripazi, kraljevi na ulasku udarili pecat a na izlasku niti su skenirali pasos niti su udarili pecat, a ja uskoro moram za Germanske zemlje pa se dovijam kako Svabama objasniti cinjenicu da stizem iz Bosne , a da sam teoretski u Hrvatskoj.
-
eroslav
#2219 Re: hrvatska-more
dobrra, mora se priznati!Alfons Kauders wrote:
stoji...juznjaci voze bijesnija auta od nas na sjeveru...
![]()
nazalost nemali broj je ukraden...takodjer od nas
![]()
ili sto bi rekla turisticka zajednica HNK...
"Dodjite u Hercegovinu, vas auto je vec tu!"
pa zar gore ne reče da je situacija obratna?edit
nemoj shvatiti ovo kao nesto na nacionalnoj osnovi...u srednjoj bosni hrvati i bosnjaci odlicno saradjuju kad treba nekom klepiti auto (i proslijediti ga u hercegovinu)
ma zna čeljad đe je lova najveća..a onda je poslije lako sve umotati u celofan jugoslovenstva..ili čega li već... slicnu saradnju vidimo izmedju sarajevskih drotova, klosara i paljanskih autokradica...ispade da su lopovi najvece kozmopolite i jugonostalgicari
-
eroslav
#2220 Re: hrvatska-more
pa što nisi zatražio na gp da te ''odjave''?Comandini wrote:Samo jedan savjet raji da malo pripazi, kraljevi na ulasku udarili pecat a na izlasku niti su skenirali pasos niti su udarili pecat, a ja uskoro moram za Germanske zemlje pa se dovijam kako Svabama objasniti cinjenicu da stizem iz Bosne , a da sam teoretski u Hrvatskoj.
-
Auditor
#2221 Re: hrvatska-more
Ima li neko da je bio na moru u Klenovici (kod Novog Vinodolskog)? Prvi put ove godine idem tamo, pa me interesuje kakva je plaza, restorani, marketi, itd?
Pozdrav.
Pozdrav.
- Alhemicarkaa
#2222 Re: hrvatska-more
Kad broj turista poraste za samo 1% to na sva zvona hvale sezonu, rad turističkih djelatnika, ministra. A onda priča da su Bosanci u ukupnom broju turista beznačajni. Ne kontam 
- Alfons Kauders
#2223 Re: hrvatska-more
nismo beznacajni u nekoliko mjesta... makaroni, peljesac i sve izmedju... tu ce se zijanit dosta loveAlhemicarkaa wrote:Kad broj turista poraste za samo 1% to na sva zvona hvale sezonu, rad turističkih djelatnika, ministra. A onda priča da su Bosanci u ukupnom broju turista beznačajni. Ne kontam
ali u globalu nismo pretjerano bitni, 1.5-2% nocenja
- Alhemicarkaa
#2224 Re: hrvatska-more
O tome i govorim, kao mi smo ne bitini, ali im je u globalu bitan taj 1% kad dožive porast. Pa zar taj 1% nismo mi?Alfons Kauders wrote:nismo beznacajni u nekoliko mjesta... makaroni, peljesac i sve izmedju... tu ce se zijanit dosta loveAlhemicarkaa wrote:Kad broj turista poraste za samo 1% to na sva zvona hvale sezonu, rad turističkih djelatnika, ministra. A onda priča da su Bosanci u ukupnom broju turista beznačajni. Ne kontam
- Alfons Kauders
#2225 Re: hrvatska-more
ali nece prestati ici svi bosanci... eto recimo da je 2%, a mislim da smo prosle godine bili oko 1.7-1.8... taman i da pola bosanaca koji su inace isli dole ne ode, to je pad sa npr. 1.8% na 0.9%...Alhemicarkaa wrote:O tome i govorim, kao mi smo ne bitini, ali im je u globalu bitan taj 1% kad dožive porast. Pa zar taj 1% nismo mi?Alfons Kauders wrote:nismo beznacajni u nekoliko mjesta... makaroni, peljesac i sve izmedju... tu ce se zijanit dosta loveAlhemicarkaa wrote:Kad broj turista poraste za samo 1% to na sva zvona hvale sezonu, rad turističkih djelatnika, ministra. A onda priča da su Bosanci u ukupnom broju turista beznačajni. Ne kontam
samo sto nece prestati ici toliko naroda... kad pogledam svoju raju, svi koji su godinama ljetovali u hrvatskoj i ove godine su dole, uz par izuzetaka
ako bude za cetvrtinu manje bosanaca, ili za petinu, to je zanemarivo... takodjer treba imati u vidu i kvalitet gostiju... ako neko ne ide na more zato sto ne moze za troclanu porodicu priustiti 120 maraka za pasose - onda ionako na moru ne bi ostavio neke velike pare... sigurno nece izgubiti bosance s dubljim dzepovima