Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#2201 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Onaj iz "Plavog zamka" nanovo napravio baštu a trasa koliko vidim ravno udara po njoj

Image
peepeep

#2202 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by peepeep »

O'zone wrote:Onaj iz "Plavog zamka" nanovo napravio baštu a trasa koliko vidim ravno udara po njoj

Image
Nije Plavi zamak više već je "Plavi" i oficijelno stoji na ulazu grb Želje i nešto ala društvo Želje ili nešto tako. Uglavnom više nije Plavi zamak.
O'zone
Globalni moderator

#2203 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

peepeep wrote:
O'zone wrote:Onaj iz "Plavog zamka" nanovo napravio baštu a trasa koliko vidim ravno udara po njoj

Image
Nije Plavi zamak više već je "Plavi" i oficijelno stoji na ulazu grb Želje i nešto ala društvo Želje ili nešto tako. Uglavnom više nije Plavi zamak.
Šta god da je na trasi je barem po slikama
Logovan

#2204 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

So What! wrote: Image
Gledaj idiota što smeta sa svojom kućom. Provodi silu bezveze. :roll:
mayab

#2205 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Kao mnogo sta u ovoj drzavi, lako bi se vidjelo zasto je on napravio kucu na planiranoj trasi ceste, ko mu je za to i kada i kako izdao dozvolu, ime i prezime,mora se tačno znati, nema tu vrdanja, i lagano , opleti , pa kad taj neko zaplati po zakonu, neće se tako šta nikada i nigdje ponoviti, ali mi bi se onda zvali "Švecka" , ili Njemačka; ovako ostajemo banana republika, korupcija sve uništi!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2206 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mali_milojica »

Logovan wrote:
So What! wrote: Image
Gledaj idiota što smeta sa svojom kućom. Provodi silu bezveze. :roll:
Ne smeta ova prva kuca,koliko ona iza njega i sto hoce da ima izlaz s posjeda,jer kad bi napravili kako treba,on bi ostao odsjecen.
So What!

#2207 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Ulica Kraljice Jelene (Švrakino selo - Otoka) @ xal3n (SSC)
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
golfiista

#2208 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by golfiista »

Zna li neko zasto je ona brza cesta kroz Blazuj prema Mostarskom raskrscu cesta sa ogranicenjem brzine 60 KM/h? Po dvije trake fizicki odvojene a ohranicenje 60? Sjecam se tek kada je otvorena ogranicenje bilo 120 km/h. Znam da se mnogo novca potrosilo na imovinske odnose i izgradnju servisnoh saobracajnica i opet 60?!
Da ne spominjem naknadno otvaranje silaza i ulaza za kojekakve mesare sto je vjerovatno doprinijelo besmislenom ogranicenju brzine.
studiorum_tuzlaensis

#2209 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by studiorum_tuzlaensis »

Sam si sebi odgovorio.

Da bi u bilo kakvoj raskrsnici bilo ograničenje iznad 60, raskrsnica mora biti u profilu autoputa, ili eventualno samo ulazne trake za ubrzavanje.
Innovation

#2210 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Innovation »

Image

Samo ovo je problem, zbog prilaza garazi.

Image
muha_sa

#2211 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by muha_sa »

mayab wrote:Kao mnogo sta u ovoj drzavi, lako bi se vidjelo zasto je on napravio kucu na planiranoj trasi ceste, ko mu je za to i kada i kako izdao dozvolu, ime i prezime,mora se tačno znati, nema tu vrdanja, i lagano , opleti , pa kad taj neko zaplati po zakonu, neće se tako šta nikada i nigdje ponoviti, ali mi bi se onda zvali "Švecka" , ili Njemačka; ovako ostajemo banana republika, korupcija sve uništi!
pitanje je i da li ima dozvolu :-)

bespravna gradnja cvjeta---hiljade kuca napravljeno bez ikakve dozvole

dovoljno pogledat padinska naselja pa krenut od Stupa ka Doglodima i dalje
muha_sa

#2212 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by muha_sa »

cekam prvu kišu da vidim hocel me ovdje opet jezero docekat :D

Image
mayab

#2213 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

muha_sa wrote:
mayab wrote:Kao mnogo sta u ovoj drzavi, lako bi se vidjelo zasto je on napravio kucu na planiranoj trasi ceste, ko mu je za to i kada i kako izdao dozvolu, ime i prezime,mora se tačno znati, nema tu vrdanja, i lagano , opleti , pa kad taj neko zaplati po zakonu, neće se tako šta nikada i nigdje ponoviti, ali mi bi se onda zvali "Švecka" , ili Njemačka; ovako ostajemo banana republika, korupcija sve uništi!
pitanje je i da li ima dozvolu :-)

bespravna gradnja cvjeta---hiljade kuca napravljeno bez ikakve dozvole

dovoljno pogledat padinska naselja pa krenut od Stupa ka Doglodima i dalje
Pa super, ako nema dozvolu, onda je sve to još lakše (barem tako izgleda u teoriji), zar ne!?
Ali tu na scenu stupa pravna (korumpirana) država i jebaji ga :run:
tec

#2214 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

Innovation wrote:Image

Image
Ova kuća nije nikakav problem jer je osoba radila sve po zakonu i ta garaža će biti zatvorena, problem je bandit iz koji je (uz nečiju pomoć) sagradio kuću na već eksproprisanom terenu i traži pristup istoj. Teren u prvom planu je već uredno riješen, zid će mu prolaziti na pola te kapije ali opština je probala uzeti cijeli ćošak do kuće da bi napravila prolaz za bandita iza njega. Na to je on odlučio da uzme advokata,potpuno opravdano, i da se zaštiti jer je radio sve po zakonu a opština hoće da nagradi bandita.
mayab

#2215 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Rekoh ja .....
kafanski_covjek

#2216 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kafanski_covjek »

So What! wrote:Ulica Kraljice Jelene (Švrakino selo - Otoka) @ xal3n (SSC)
i pola ulice Prijedorska su uradili a pola ce ostati sa onim gudurama :thumbup:
mali_balon

#2217 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mali_balon »

tec wrote:

Image
Ova kuća nije nikakav problem jer je osoba radila sve po zakonu i ta garaža će biti zatvorena, problem je bandit iz koji je (uz nečiju pomoć) sagradio kuću na već eksproprisanom terenu i traži pristup istoj. Teren u prvom planu je već uredno riješen, zid će mu prolaziti na pola te kapije ali opština je probala uzeti cijeli ćošak do kuće da bi napravila prolaz za bandita iza njega. Na to je on odlučio da uzme advokata,potpuno opravdano, i da se zaštiti jer je radio sve po zakonu a opština hoće da nagradi bandita.
Eh sad....trebalo bi to malo "procesljat" ko je dao dozvolu.....a neki dan sam setao tuda i fakat lik nema prilaza kuci jedino da se dogovori sa komsijom...ali ovo je bosna......jos ce na kraju hajrovat i para ko uvazeni prof. Radeljas
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#2218 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Yahweh »

I mene zanima koja je fora sa plavim zamkom, nedavno prolazim, bašta sređena, izbacena, ukrašena..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2219 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

gledaj ti kucetina siromasnog bosanskog covjeka...
holowey

#2220 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by holowey »

Yahweh wrote:I mene zanima koja je fora sa plavim zamkom, nedavno prolazim, bašta sređena, izbacena, ukrašena..
svjestan je da radovi na cesti nece proci tuda jos bar pola godine, grehota da biznis stoji :evil:
kinzekonze

#2221 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kinzekonze »

tec wrote:

Image
Jes', sve po zakonu, a ogradu izbacio 1,8m na ulicu. Zato je sada skida i on i onaj pored njega. Neki su rod, braca, bratici, amidzici, ne znam, ali se isto prezivaju i isti posao rade ;-) Ranije sam pisao ko su. Oni su ganjali da se izmjeni projekat, da se zatvori ulica iz pravca vojnickog, da se napravi slijepa ulica, ali niko nije htio pare uzeti za izmjenu.
Taj kako kazes bandit iza njega je posebna prica. Uzeo je veeeeeelike pare od drzave za komad svoje avlije. Jest da su mu skroz uzeli prilaz kuci, ali za pare koliko je dobio ja bih se odselio. Obecali su mu prilaz kuci sa druge strane, negdje ce mu prokopati izmedju kuca, pa vidjecemo sta ce ispasti na kraju. Ustvari me oni i ne interesuju, imaju love 3x vise nego svi mi zajedno na forumu.

Vidjecemo na sta ce liciti ovaj cirkus od ceste, kruznih tokova, prikljucaka, semafora itd itd.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2222 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mali_milojica »

kinzekonze wrote:
tec wrote:

Image
Jes', sve po zakonu, a ogradu izbacio 1,8m na ulicu. Zato je sada skida i on i onaj pored njega. Neki su rod, braca, bratici, amidzici, ne znam, ali se isto prezivaju i isti posao rade ;-) Ranije sam pisao ko su. Oni su ganjali da se izmjeni projekat, da se zatvori ulica iz pravca vojnickog, da se napravi slijepa ulica, ali niko nije htio pare uzeti za izmjenu.
Taj kako kazes bandit iza njega je posebna prica. Uzeo je veeeeeelike pare od drzave za komad svoje avlije. Jest da su mu skroz uzeli prilaz kuci, ali za pare koliko je dobio ja bih se odselio. Obecali su mu prilaz kuci sa druge strane, negdje ce mu prokopati izmedju kuca, pa vidjecemo sta ce ispasti na kraju. Ustvari me oni i ne interesuju, imaju love 3x vise nego svi mi zajedno na forumu.

Vidjecemo na sta ce liciti ovaj cirkus od ceste, kruznih tokova, prikljucaka, semafora itd itd.
Po mojim nekim saznanjima,od genijalca koji ima kucu iza ove,cerka radi na sudu i uz njenu pomoc je sebe upisao kao vlasnik zemlje (koju je opcina jos prije rata platila). Da li je uspio dobiti dozvole za ovo sve sto je radio,ne znam,ali i tu je trebao imati igraca u opcini.
tec

#2223 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

kinzekonze wrote:
tec wrote: Ova kuća nije nikakav problem jer je osoba radila sve po zakonu i ta garaža će biti zatvorena, problem je bandit iz koji je (uz nečiju pomoć) sagradio kuću na već eksproprisanom terenu i traži pristup istoj. Teren u prvom planu je već uredno riješen, zid će mu prolaziti na pola te kapije ali opština je probala uzeti cijeli ćošak do kuće da bi napravila prolaz za bandita iza njega. Na to je on odlučio da uzme advokata,potpuno opravdano, i da se zaštiti jer je radio sve po zakonu a opština hoće da nagradi bandita.

Ova osoba naprijed ima sve uredne dokumente i nije izašao iz svog posjeda. Nije eksproprisan prije rata jer nije bio prioritet jer mu trebalo oduzeti samo 3 kvadratna metra posjeda. I dovoljno je otići na Google Earth i uključiti historical images i vrati na snimku iz 2002 i vidjeti ćeš da postoji ova prednja kuca u svom punom gabaritu.
Osoba iza osim ilegalnog dobivenih papira za posjed nije nikada dobio (ni mogao dobiti) građevinsku dozvolu, jer se odmah znalo da nisu uredni papiri. Samo sto je opština n. grad odlučila štititi prava onog bez papira protiv nekoga sa urednim papirima koji revoltirana je morao uzeti advokata da se brani, i usput su mu prijetili fizički i verbalno od uposlenika te iste opštine. :(
Haris.ba

#2224 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

Ko je imao nadanje da će "fotoreporter" i "novinar" klix svratiti barem na forum da pročita koju kuću treba uslikati? :D

Jedina utjeha mi je da ima dovoljno ljudi u državi koja se boji da pusti ovu nezavršenu cestu u promet. Barem nismo dotakli taj dio dna.
kinzekonze

#2225 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kinzekonze »

tec wrote:
kinzekonze wrote:
tec wrote: Ova kuća nije nikakav problem jer je osoba radila sve po zakonu i ta garaža će biti zatvorena, problem je bandit iz koji je (uz nečiju pomoć) sagradio kuću na već eksproprisanom terenu i traži pristup istoj. Teren u prvom planu je već uredno riješen, zid će mu prolaziti na pola te kapije ali opština je probala uzeti cijeli ćošak do kuće da bi napravila prolaz za bandita iza njega. Na to je on odlučio da uzme advokata,potpuno opravdano, i da se zaštiti jer je radio sve po zakonu a opština hoće da nagradi bandita.

Ova osoba naprijed ima sve uredne dokumente i nije izašao iz svog posjeda. Nije eksproprisan prije rata jer nije bio prioritet jer mu trebalo oduzeti samo 3 kvadratna metra posjeda. I dovoljno je otići na Google Earth i uključiti historical images i vrati na snimku iz 2002 i vidjeti ćeš da postoji ova prednja kuca u svom punom gabaritu.
Osoba iza osim ilegalnog dobivenih papira za posjed nije nikada dobio (ni mogao dobiti) građevinsku dozvolu, jer se odmah znalo da nisu uredni papiri. Samo sto je opština n. grad odlučila štititi prava onog bez papira protiv nekoga sa urednim papirima koji revoltirana je morao uzeti advokata da se brani, i usput su mu prijetili fizički i verbalno od uposlenika te iste opštine. :(
Muhicu jesi to ti?

Ako je sve unutar posjeda, nisi izasao vani, zasto skidas kovanu ogradu koja je postavljena prije oko pola godine? Bezveze ti je mijenjati jer je predobra, svoji (ustvari stajala) za 10. Obje su uradjene profesionalno (ustvari bile uradjene).
Za ovo sto pricam ti ne treba google earth da vidis, samo prosetaj do kuca i vidjeces ;-)
Ili izadji na prozor, samo ne znam u kojoj si kuci :oops:
Post Reply