TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2201 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E hvala druze, sad mi je mnogo jasnije. Procitao sam da jw direct led najlosiji od svih, a on je kod ovih vox tv-a koristen, tako da, vox najvjerovatnije otpada. 
-
nedims
#2202 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bilo bi lijepo da nam napises, kao povratnu informaciju, sta se desilo i da li si otklonio kvar.kakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Znaci imam SONY lcd KDL-52V4000, ovo je stariji model i danas mi je slika postala crna, zvuk se cuje i sve ostalo normalno radi prebacivanje kanala, ali slika je crna preko cijelog ekrana ništa se ne vidi ni meni ni broj kanala. Jeli mu ovo dosao kraj ili ima nade za popravak.
Hvala
-
kakaljin
#2203 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jos nisam odnjeo tv na servis, ali sam kontaktirao ove neke koji se nalaze kod uniprometovih zgrada kod bivseg merkatora. Ali imam problem prevoza tv-a na servis jer je ogroman i ne moze stati u auto, a tv-u je davno istekla garancija.nedims wrote:Bilo bi lijepo da nam napises, kao povratnu informaciju, sta se desilo i da li si otklonio kvar.kakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Znaci imam SONY lcd KDL-52V4000, ovo je stariji model i danas mi je slika postala crna, zvuk se cuje i sve ostalo normalno radi prebacivanje kanala, ali slika je crna preko cijelog ekrana ništa se ne vidi ni meni ni broj kanala. Jeli mu ovo dosao kraj ili ima nade za popravak.
Hvala
Po informacijama, ovo bi mogao biti kvar do panela sto je najgore, ili da je nesto banalno oko osvjetljenja. Pa cu svakako napisati ishod kakav bude.
Jos samo da se pohvalim da je kupljen sony KDL-50W755C i da ga sada cackam i da sam veoma zadovoljan slikom na njemu.
PS: koji je najlaksi nacin sortiranja kanala, jer vidim ima opciju da se prebaci na usb spisak pa da se moze na racunaru stimati, ali kada ja taj fajl xml otvorim sve mi bude u jednoj celiji, pa ako ko moze pomoci bio bi zahvalan i da mi neko pomogne oko instalacije kodia da bi mogao gledati serije i filmove.
- agent_zero
#2204 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Većina 42''-43'' modela oko 1000KM su DIRECT LED, jedino tu ti tamo Sony uleti sa nekim EDGE LED modelom.konektovan wrote:E hvala druze, sad mi je mnogo jasnije. Procitao sam da jw direct led najlosiji od svih, a on je kod ovih vox tv-a koristen, tako da, vox najvjerovatnije otpada.
-
GhuU
- zomri
#2206 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
piše da nema na zalihama, a ako ima kupuj.
-
r_faruk
#2207 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
meni se desila ista stvar, popravka me izasla 120KM, otislo osvjetljenje.....nedims wrote:Bilo bi lijepo da nam napises, kao povratnu informaciju, sta se desilo i da li si otklonio kvar.kakaljin wrote:Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.kakaljin wrote:Iako tema nije za ovog pitanja, treba mi pomoc.
Hvala
-
kakaljin
#2208 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako to bude i kod mene to ce biti odlicno.r_faruk wrote:meni se desila ista stvar, popravka me izasla 120KM, otislo osvjetljenje.....nedims wrote:Bilo bi lijepo da nam napises, kao povratnu informaciju, sta se desilo i da li si otklonio kvar.kakaljin wrote:
Može li neko pomoci da znam sta mi je raditi.
- zomri
#2209 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Otvaram ovu temu sve u nadi da ću pročitati da je @nedims kupio tv, ali nikakva habera 
-
ja71
#2210 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
obratno, direct LED koriste vrhunski televizori bez kojeg tzv. local dimming nije moguc.konektovan wrote:... Procitao sam da jw direct led najlosiji od svih, ...
direct LED ima manje problema (bar teoretski) da su mu neki dijelovi ekrana manje osvijetljeni.
ali to opet nije garancija da ces imati bolju sliku nego na edge LED.
jedino je problem sto su oni po pravilu deblji nego edge LED.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2211 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma znam da su malo deblji, nista strasno, cisto sa aspekta pouzdanosti me zanimalo.ja71 wrote:obratno, direct LED koriste vrhunski televizori bez kojeg tzv. local dimming nije moguc.konektovan wrote:... Procitao sam da jw direct led najlosiji od svih, ...
direct LED ima manje problema (bar teoretski) da su mu neki dijelovi ekrana manje osvijetljeni.
ali to opet nije garancija da ces imati bolju sliku nego na edge LED.
jedino je problem sto su oni po pravilu deblji nego edge LED.
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
nedims
#2212 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zomri wrote:Otvaram ovu temu sve u nadi da ću pročitati da je @nedims kupio tv, ali nikakva habera
Moram ti priznati da si me slatko nasmijao
Kupio sam ja televizore...ali ne smijem da se prijavim...zbog tvoje prijetnje da ces zakljucati ovaj dio foruma
Kupio sam ... https://drtechno.ba/?product=sony-50-w7 ... d-800hz-wi i
https://drtechno.ba/?product=samsung-32k5502-model-2016
Mislim da su dobar izbor i da sam dosta ustedio. Kroz koju godinu, nadam se oledu...
-
channel10
#2213 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesi li uštedio 500 kmica? Jesi q 
-
kakaljin
#2214 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja sam prije nekoliko dana kupio taj isti sony.nedims wrote:zomri wrote:Otvaram ovu temu sve u nadi da ću pročitati da je @nedims kupio tv, ali nikakva habera![]()
Moram ti priznati da si me slatko nasmijao![]()
Kupio sam ja televizore...ali ne smijem da se prijavim...zbog tvoje prijetnje da ces zakljucati ovaj dio forumaa tako rado dolazim ovde i volim da se druzim sa takvima kao ti...
Mislim da su dobar izbor i da sam dosta ustedio. Kroz koju godinu, nadam se oledu...
-
nedims
#2215 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesam, mozda i malo vise, zavisi gdje se gleda. Prosurfaj malo i usporedi cijene kod drugih ... vidjeces da se na oba televizora dosta ustedilo. A...uvjeravam te da ce i u narednim danima biti jos snizenja...tek su poceli...channel10 wrote:Jesi li uštedio 500 kmica? Jesi q
-
nedims
#2216 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I mislim da si na istom mjestu kupio. Jer...kilavio sam sa odlukom, a htjeo sam verziju 755 zbog crnog okvira.Bio si brzi...kakaljin wrote:I ja sam prije nekoliko dana kupio taj isti sony.nedims wrote:zomri wrote:Otvaram ovu temu sve u nadi da ću pročitati da je @nedims kupio tv, ali nikakva habera![]()
Kupio sam ja televizore...ali ne smijem da se prijavim...zbog tvoje prijetnje da ces zakljucati ovaj dio forumaa tako rado dolazim ovde i volim da se druzim sa takvima kao ti...
Mislim da su dobar izbor i da sam dosta ustedio. Kroz koju godinu, nadam se oledu...![]()
![]()
![]()
-
kakaljin
#2217 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
u domodu sam ja uzeo 755nedims wrote:I mislim da si na istom mjestu kupio. Jer...kilavio sam sa odlukom, a htjeo sam verziju 755 zbog crnog okvira.Bio si brzi...kakaljin wrote:I ja sam prije nekoliko dana kupio taj isti sony.nedims wrote:![]()
Mislim da su dobar izbor i da sam dosta ustedio. Kroz koju godinu, nadam se oledu...![]()
![]()
![]()
- zomri
#2218 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nedims wrote:zomri wrote:Otvaram ovu temu sve u nadi da ću pročitati da je @nedims kupio tv, ali nikakva habera![]()
dobar si tv kupio, uživaj u istraživanju ovih prvih nekoliko dana i sedmica, a i dalje u standardnom korištenju
oled nažalost neće sići u realan cjenovni rang još neku godinu. nadam se što prije da svi vide koliko je to superiorna tehnika. jedva čekam još jednog vlasnika oleda na temi
-
channel10
#2219 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Malo se zezam i nemoj pogrešno shvatitinedims wrote:Jesam, mozda i malo vise, zavisi gdje se gleda. Prosurfaj malo i usporedi cijene kod drugih ... vidjeces da se na oba televizora dosta ustedilo. A...uvjeravam te da ce i u narednim danima biti jos snizenja...tek su poceli...channel10 wrote:Jesi li uštedio 500 kmica? Jesi q
A sto se tice sniženja,tu sam mislio na onu priču od neki dan. Recimo ti si ovaj Sony tv platio 1300, a on je prije 2-3 mjeseca bio čini mi se 1350. Znaci ušteda je 50 KM.
Za Samsung ne znam koliko je bio, ali si maksimalno uštedio 100 KM na njemu. I sad se samo vratimo na onu priču od neki dan gdje se samo postavlja pitanje da li se isplati čekati pola godine da bi uštedio cca 50 KM?!
-
edo_81
#2220 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj isti tv sam ja kupio u maju mjesecu u imelu i kostao je 1518 KM, s 5 god sony garancije i mogu vam rec da vrijedi svake markechannel10 wrote:Malo se zezam i nemoj pogrešno shvatiti [emoji106]nedims wrote:Jesam, mozda i malo vise, zavisi gdje se gleda. Prosurfaj malo i usporedi cijene kod drugih ... vidjeces da se na oba televizora dosta ustedilo. A...uvjeravam te da ce i u narednim danima biti jos snizenja...tek su poceli...channel10 wrote:Jesi li uštedio 500 kmica? Jesi q
A sto se tice sniženja,tu sam mislio na onu priču od neki dan. Recimo ti si ovaj Sony tv platio 1300, a on je prije 2-3 mjeseca bio čini mi se 1350. Znaci ušteda je 50 KM.
Za Samsung ne znam koliko je bio, ali si maksimalno uštedio 100 KM na njemu. I sad se samo vratimo na onu priču od neki dan gdje se samo postavlja pitanje da li se isplati čekati pola godine da bi uštedio cca 50 KM?!
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
-
nedims
#2221 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sramota me reci...ali, ja jos uvijek nisam prikljucio nove televizore. Jednostavno...nemam vremena. Imam desetak dana obaveza koje ne mogu odloziti. Zao mi ... jer me silno zanima kako izgledaju slike na ovim televizorima...probacu nesto da uradim tokom vikenda.zomri wrote:nedims wrote:zomri wrote:Otvaram ovu temu sve u nadi da ću pročitati da je @nedims kupio tv, ali nikakva habera![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobar si tv kupio, uživaj u istraživanju ovih prvih nekoliko dana i sedmica, a i dalje u standardnom korištenju![]()
oled nažalost neće sići u realan cjenovni rang još neku godinu. nadam se što prije da svi vide koliko je to superiorna tehnika. jedva čekam još jednog vlasnika oleda na temi
Racunam da ce kolega@kakaljin prenjeti svoja istrazivacka iskustva i tako mi olaksati i ubrzati pocetak gledanja novih televizora. A, vidim i novi kolega @edo_81 ima polugodisnje iskustvo ... pa se nadam da ce mi i on pomoci u istrazivanju.
-
kakaljin
#2222 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
sta god budem mogao pomoci tu sam.nedims wrote:Sramota me reci...ali, ja jos uvijek nisam prikljucio nove televizore. Jednostavno...nemam vremena. Imam desetak dana obaveza koje ne mogu odloziti. Zao mi ... jer me silno zanima kako izgledaju slike na ovim televizorima...probacu nesto da uradim tokom vikenda.zomri wrote:nedims wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobar si tv kupio, uživaj u istraživanju ovih prvih nekoliko dana i sedmica, a i dalje u standardnom korištenju![]()
Racunam da ce kolega@kakaljin prenjeti svoja istrazivacka iskustva i tako mi olaksati i ubrzati pocetak gledanja novih televizora. A, vidim i novi kolega @edo_81 ima polugodisnje iskustvo ... pa se nadam da ce mi i on pomoci u istrazivanju.
Slika je odlicna, nadam se da ce i kolega edo_81 dati neke savjete i utiske.
-
merkato
#2223 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pomoc..
samsung tv kupljen neki dan u tehno mag-u ...
gasi se sam od sebe ..vec nekoliko puta nam se desilo..
jel ima neka caka zbpg tog gasenja ili smo dobili tv sa greskom nekom
nije nikakav smart.obicna plazma od 620 kmcica
eh sada posto nema ni 7 dana od kupnje hocemo li moci samo zamjeniti ili moramo cekati da ode na servis
jel ima neka caka zbpg tog gasenja ili smo dobili tv sa greskom nekom
eh sada posto nema ni 7 dana od kupnje hocemo li moci samo zamjeniti ili moramo cekati da ode na servis
- kafanski_covjek
#2224 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ma odmah ujutru tv pod ruku i u radnju 
- semirsar
#2225 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pogledaj u postavkama, ima caka da se tv sam ugasi nakon nekog vremena neaktivnosti na daljinskommerkato wrote:pomoc..
jel ima neka caka zbpg tog gasenja ili smo dobili tv sa greskom nekom![]()