Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HardCore

#2201 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by HardCore »

Lopov-eliminator wrote:Pogledajte kakva je ova tema u vezi prevara, tema se veže za isto što mi radimo na ovoj temi, samo što su to ovi sa buga bolje uradili. http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/pr ... 59462.aspx
Ma kod nas ne varaju više to što je bilo sad je istrebljeno :)
burekodsira

#2202 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by burekodsira »

žan pol gudijer :D :izet: 8-)
Lopov-eliminator

#2203 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

HardCore wrote:Ma kod nas ne varaju više to što je bilo sad je istrebljeno :)
Nadam se da je ovaj komentar ironican.
Kofer

#2204 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Najmrže mi je kada na piku kaže:ozbiljan kupac,mušterija kako bi se dogovorili...i kasnije kada mu odgovorim ni traga ni glasa od mušterije što je pisao naime da je,a vidim da je bio online.Nažalost takvih ima većina na piku.
xamp

#2205 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Kofer wrote:Najmrže mi je kada na piku kaže:ozbiljan kupac,mušterija kako bi se dogovorili...i kasnije kada mu odgovorim ni traga ni glasa od mušterije što je pisao naime da je,a vidim da je bio online.Nažalost takvih ima većina na piku.
Ma previse je onih koji prodaju stvari, i onda odlucis da kupis, i sve je super divno krasno i onda ga nema... Zasto? Zato sto je odlucio da ipak ne bi prodavao to al ne zna kako da kaze :)
Optimist

#2206 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Optimist »

Prodajem telefon, i dolazi mi poruka u inbox: moze li za xxx KM? Ja odgovorio da moze i vise se nije javio. Sta reci? :roll:
quarterback

#2207 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

razocarao se sto se nisi cjenkao
RahatHurmašica

#2208 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

Optimist wrote:Prodajem telefon, i dolazi mi poruka u inbox: moze li za xxx KM? Ja odgovorio da moze i vise se nije javio. Sta reci? :roll:
možda mu je još neko za neki drugi povoljniji telefon odgovorio sa može.
Kofer

#2209 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

xamp wrote:
Kofer wrote:Najmrže mi je kada na piku kaže:ozbiljan kupac,mušterija kako bi se dogovorili...i kasnije kada mu odgovorim ni traga ni glasa od mušterije što je pisao naime da je,a vidim da je bio online.Nažalost takvih ima većina na piku.
Ma previse je onih koji prodaju stvari, i onda odlucis da kupis, i sve je super divno krasno i onda ga nema... Zasto? Zato sto je odlucio da ipak ne bi prodavao to al ne zna kako da kaze :)
Zafrkavali su prije uglavnom sa 0 transkacija.Ali mene je začudilo da tako nešto urade ljudi od 20,30... transakcija.
Mehemed
Vozim: automobil

#2210 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Al sto je korisnik sa 2 transakcije genijalno pametan, pa to nigdje nema...

Image
rapptor

#2211 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rapptor »

Ponovo razocarenje!
Korisnik xperiax, iz Teslica, prodaje Ford Ka. Cijena jeftina, godina 2003-a, ima klimu i dosta opreme.Sve je super, bajno, dodjite vidjecete.Posaljems voje da odu.Odu i pocnu pregledat, Unutra je ok, kao na slikama, onda su dosli do klime, koja ne radi, a on kaze da moj stari pali grijanje! Onda su nasli potpuno istuho pod! On kaze da nije znao, i moji nastave da pregledaju, a on se naljuti, sjedne u auto i ostavi ih na sred puta. Dakle 100 km puta da bi te neko ostavio nasred puta radi toga sto mu nije auto u redu, a mi to nasli.
Desava se to. Isli su i u Travnik gledali dva auta. Jedan se zagrije i nece da upali vise, a on kaze EXTRA stanje. Nakon toga vise nije upalio i moji ga pitaju sta je, a on kaze, desi se samo ponekad. No moj majstor otvori haubu, frca ulje na dihtunge. I to je extra stanje.
Mislim..slabo je onih koji kazu istinu.Nasao sam covjeka u Lukavcu on je rekao sve kako jeste.I hvala mu na tome, pitam ga daj da ti posaljem 30 km na kafu samo da ne dolazimo ako ima jos toga, covjek kaze nema, i nije lagao.
Ne shvatam ljude, traze novca koliko im treba i jos lazu..naspram drzave, sta se moze.
quarterback

#2212 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

:thumbup:
zagorkara

#2213 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zagorkara »

rapptor wrote:Ponovo razocarenje!
Korisnik xperiax, iz Teslica, prodaje Ford Ka. Cijena jeftina, godina 2003-a, ima klimu i dosta opreme.Sve je super, bajno, dodjite vidjecete.Posaljems voje da odu.Odu i pocnu pregledat, Unutra je ok, kao na slikama, onda su dosli do klime, koja ne radi, a on kaze da moj stari pali grijanje! Onda su nasli potpuno istuho pod! On kaze da nije znao, i moji nastave da pregledaju, a on se naljuti, sjedne u auto i ostavi ih na sred puta. Dakle 100 km puta da bi te neko ostavio nasred puta radi toga sto mu nije auto u redu, a mi to nasli.
Desava se to. Isli su i u Travnik gledali dva auta. Jedan se zagrije i nece da upali vise, a on kaze EXTRA stanje. Nakon toga vise nije upalio i moji ga pitaju sta je, a on kaze, desi se samo ponekad. No moj majstor otvori haubu, frca ulje na dihtunge. I to je extra stanje.
Mislim..slabo je onih koji kazu istinu.Nasao sam covjeka u Lukavcu on je rekao sve kako jeste.I hvala mu na tome, pitam ga daj da ti posaljem 30 km na kafu samo da ne dolazimo ako ima jos toga, covjek kaze nema, i nije lagao.
Ne shvatam ljude, traze novca koliko im treba i jos lazu..naspram drzave, sta se moze.
Pa teslićanin je to. Bosanska verzija škutora
Averus

#2214 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Image
:lol:

Sad malo ozbiljnija tema:
Neko od prijavljenih prevaranata sa PIK-a je nasao ovu temu. Redom javlja ovdje spomenutim "postenim poduzetnicima" i sad isti mene smaraju na PP - sto ovde, sto na PIK-u...
Eto, samo da vas upozorim, da se ne iznenadite ako vam se koji od njih javi :D
Lopov-eliminator

#2215 Re: Prevaranti na PIK-u

Averus wrote:
Sad malo ozbiljnija tema:
Neko od prijavljenih prevaranata sa PIK-a je nasao ovu temu. Redom javlja ovdje spomenutim "postenim poduzetnicima" i sad isti mene smaraju na PP - sto ovde, sto na PIK-u...
Eto, samo da vas upozorim, da se ne iznenadite ako vam se koji od njih javi :D
Dosta njih je temu ovu odavno našlo, samo što se nisu javljali nego samo posmatrali. Prevarant koliko god se skrivao mora nekad pokazat svoje prave boje, mislim da to govori o njima dosta, neće ovde javno svima da objasne u čemu je stvar (tj ako je nešto ovde greškom napisano), ali su zato spremni da tebe i ostale ovde smaraju na pp. To je ono isto ko ono za proteste, kad političar smatra da su za proteste krivi oni koji protestuju a ne problemi zbog kojih se protestuje.
Mehemed
Vozim: automobil

#2216 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Nevjerovatno, sta sve ljudi ne nude u zamjenu... pa gdje ces mi kondom nuditi...
chudjenhe

#2217 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by chudjenhe »

Mehemed wrote:Nevjerovatno, sta sve ljudi ne nude u zamjenu... pa gdje ces mi kondom nuditi...
pitaj jel nov il je koristen al u extra stanju :lol:
Lopov-eliminator

#2218 Re: Prevaranti na PIK-u

chudjenhe wrote:
Mehemed wrote:Nevjerovatno, sta sve ljudi ne nude u zamjenu... pa gdje ces mi kondom nuditi...
pitaj jel nov il je koristen al u extra stanju :lol:
Ako je korišten obavezan odgovor je ''nov , extra stanje samo što je napukao malo''.
jasmin93

#2219 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jasmin93 »

mrsamras

#2220 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mrsamras »

Na pik-u je orginal, ovaj je kopija :lol:
Puno jeftinije se sve moze naci po pordavnicama koje daju cak i racun :D nego sto se moze naci na piku, pijacama itd
preludezalude

#2221 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

Ja to nebi nazvao prevarom. Po tebi je svaka radnja prevarantska koja ima vise cijene od nekog drugog. Svako moze cijeniti svoju stvar koliko hoce, a za koliko ce je prodati je druga stvar. Ako ti kupis od nekoga nesto po puno vecoj cijeni nego sto se moze naci na drugom mjestu to ne znaci da te je prodavac prevario, vec to znaci da je kupac mulac. Prodavac je u ovom slucaju sve odradio kako je i naveo u oglasu, nista te nije slagao niti prevario.
Lopov-eliminator

#2222 Re: Prevaranti na PIK-u

Ovako, objavljujem prevaru na molbu nekoga ko nije registrovan na Klixu pa ovdje ne može pisati, ja sam iskopirao poruku pa čitajte:
...Lopov koji je registrovan na Piku kao DIABLO666 http://www.pik.ba/profil/DIABLO666/ me je za*ebo za telefon, uvalio mi je telefon sa sakrivenim greškama u sistemu. Stavio je u mob verziju sistema koju inače koriste programeri a nije za dnevnu upotrebu i to je prešućeno a takog ga je stavio u oglase. Zove se Mirza koristi brojevje 061826171 i 061377877. KAd sam kupovo telefon nisam se sastao sa njim nego sa njegovom sestrom koju zovu Nana (on je kao preko nje prodavao a i rekao je da je i ona koristila tel) i rekla je da je mogu zvat ako nešto ne bude uredu. Našao sam grešku u sistemu praktično isti dan i zvao sam je i ona se napravila budala i rekla ''šta hoćeš ti od mene?'' i rekal naravno da kod nje problema nije bilo (tipično lažovski). Ja se javljam njemu na Piku kad lik kaže/laže da je on sad u Švedskoj i predlagao neka kao rješenja tih grešaka u sistemu (i razloge za njih) koja malo je reć nemaju veze sa životom a pare neće da vraća.
Sazno sam da se oboje kreću na relaciji Centar (Sarajevo) - Vogošća. Ako ko ne bude vjerovao poslaću ti scrinshotove razgovora da objaviš a i nabavio sam njihove slike.

Vidi, već sam im ušo u trag i riješit ću stvar u narednih par dana i to mi nije problem al treba da se za lopine zna ako nekad nekog pokušaju presvuć kasnije tako da drug objavi ovo...
xamp

#2223 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Lopov-eliminator wrote:Ovako, objavljujem prevaru na molbu nekoga ko nije registrovan na Klixu pa ovdje ne može pisati, ja sam iskopirao poruku pa čitajte:
...Lopov koji je registrovan na Piku kao DIABLO666 http://www.pik.ba/profil/DIABLO666/ me je za*ebo za telefon, uvalio mi je telefon sa sakrivenim greškama u sistemu. Stavio je u mob verziju sistema koju inače koriste programeri a nije za dnevnu upotrebu i to je prešućeno a takog ga je stavio u oglase. Zove se Mirza koristi brojevje 061826171 i 061377877. KAd sam kupovo telefon nisam se sastao sa njim nego sa njegovom sestrom koju zovu Nana (on je kao preko nje prodavao a i rekao je da je i ona koristila tel) i rekla je da je mogu zvat ako nešto ne bude uredu. Našao sam grešku u sistemu praktično isti dan i zvao sam je i ona se napravila budala i rekla ''šta hoćeš ti od mene?'' i rekal naravno da kod nje problema nije bilo (tipično lažovski). Ja se javljam njemu na Piku kad lik kaže/laže da je on sad u Švedskoj i predlagao neka kao rješenja tih grešaka u sistemu (i razloge za njih) koja malo je reć nemaju veze sa životom a pare neće da vraća.
Sazno sam da se oboje kreću na relaciji Centar (Sarajevo) - Vogošća. Ako ko ne bude vjerovao poslaću ti scrinshotove razgovora da objaviš a i nabavio sam njihove slike.

Vidi, već sam im ušo u trag i riješit ću stvar u narednih par dana i to mi nije problem al treba da se za lopine zna ako nekad nekog pokušaju presvuć kasnije tako da drug objavi ovo...
Ma nista to, daj slike da vidimo :)
van helsing

#2224 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Moze li mi neko pojasnit da li je to pokusaj neke prevare :
Jave se preko pp,da 100% kupuju ono sto prodajem,sve im odgovara,cijena,stanje,razmjenis email,broj tel,ali kad im kazes da saljes kompanijom i da placaju prilikom preuzimanja,vise se ne javljaju.
Troskove slanja snosim ja,ne kupac.

Tapatalk 2
drag_gost

#2225 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drag_gost »

Moze biti...
Post Reply