Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
biske

#2201 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by biske »

unix wrote:Na sastanku su prisustvovali predstavnici Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH, Hrvatske stranke prava BiH, Stranke pravde i povjerenja, Posavske stranke, Stranke dijaspore BiH, Socijaldemokratske partije BiH i Socijaldemokratske unije BiH.

http://www.prvimart.ba/vijesti/prvi-mar ... ckoj-listi
kako ba SBB, HSP i SDP? pa ko je ovdje lud? za zakon zbog kojeg pjeni suljagić glasali su upravo njihovi poslanici...

https://www.parlament.ba/sadrzaj/plenar ... wsid=31403 stranice 17-20
Jedaj

#2202 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Jedaj »

Ja se samo bojim da veleizdajnici iz Sarajeva SDA,SDP,SZBH,SBB, a tu ukljucujem I DF ne nadju nacina da to razvale kao sto su slozno glasali za Karadjicev izborni zakon po kome se uvodi entitesko glasanje I Bosna dijeli na dvije izborne jedinice. Ta ista cetobalijska gamad je upravo krenula u nastavak genocida sa Zakonom o prebivalistu I od njih se nista pozetivnio ne moze ocekivati. Oni su razvalili I inicijativu Srebrenicana da se Srebrenica izdvoji iz tzv RS, na sta su imali I moralno I zakonsko pravo. Odmah su tamo otrcali Haris, Bakir, Zeljko, Tihic I obecali im pare iz Saudijske Arabije I razne gluposti, da bi danas njihova djeca izgubila pravo na skolovanje, a bijeda ostala onakava kakva je bila I prije, plus sada imaju na slobodu pusteno oko 10 dokazanih ratnih zlocinaca, koji mogu sasvim nekaznjeno nastaviti sa ratnim zlocionima, jer im to Dejtonska ludjacka kosulja I ogromna kolicina cetobalija iz Sarajeva dozvoljava.
channel10

#2203 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by channel10 »

Jedaj wrote:Ja se samo bojim da veleizdajnici iz Sarajeva SDA,SDP,SZBH,SBB, a tu ukljucujem I DF ne nadju nacina da to razvale kao sto su slozno glasali za Karadjicev izborni zakon po kome se uvodi entitesko glasanje I Bosna dijeli na dvije izborne jedinice. Ta ista cetobalijska gamad je upravo krenula u nastavak genocida sa Zakonom o prebivalistu I od njih se nista pozetivnio ne moze ocekivati. Oni su razvalili I inicijativu Srebrenicana da se Srebrenica izdvoji iz tzv RS, na sta su imali I moralno I zakonsko pravo. Odmah su tamo otrcali Haris, Bakir, Zeljko, Tihic I obecali im pare iz Saudijske Arabije I razne gluposti, da bi danas njihova djeca izgubila pravo na skolovanje, a bijeda ostala onakava kakva je bila I prije, plus sada imaju na slobodu pusteno oko 10 dokazanih ratnih zlocinaca, koji mogu sasvim nekaznjeno nastaviti sa ratnim zlocionima, jer im to Dejtonska ludjacka kosulja I ogromna kolicina cetobalija iz Sarajeva dozvoljava.
:thumbup: 01.Mart mora dobro rastabiriti izmedju sebe ko im uopste moze pomoci, a ko ne, jer je bilo i previse radnji kontra 01.Marta samo u posljednjih godinu dvije dana od strane nekih stranaka koje su bile na tom zadnjem sastanku.

Mozda ih je bolje udaljiti od organizacije jer je ocito da ima previse izdajnika koji ce tako znati sve korake koje organizacija smjera poduzeti u buducnosti.
Jedaj

#2204 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Jedaj »

Corto Maltese wrote:Evo prođe skoro godina otkako je istekao rok od mjesec dana da se političke stranke odazovu pozivu koalicije 1. Mart za zajedničku listu za izbore 2014. Tom prilikom je dato je obećanje, odnosno izrečena prijetnja, da će lista izdajnika koji ne stupe pod zajednički stijeg biti javno objavljena. Ima li te liste? Ili, ako je kraća, da nam se predoči barem liste onih stranaka koje su se odazvale javnom pozivu?
http://www.radiosarajevo.ba/novost/108894
Kakav narod takva vlast!. Ako 50% glasa za cetobalije iz SDA, SDP,SBB,SZBH,DNZ vec 20 godina onda to moze znaciti samo jedno, da su I tih 50% isti kao I oni CETOBALIJE! E sada sta moze saka jada od 1 Marta uraditi protiv miionske armade cetobalija? -nista!. Zato narode imate onoliko I ono sta zasluzjete. Meni je samo zao tih stotinjak ljudi oko 1 Marta a za sve ostalo BOZIJA PRAVDA!
akobogda

#2205 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by akobogda »

Sta se desava s ovim?

‪#‎10atLARGE‬ Campaign: Protect victims from released 10 convicted war-criminals!

After wrongful interpretation of European Court of Human Rights verdicts in specific cases of Maktouf and Damjanović, Constitutional Court of Bosnia and Herzegovina ordered release of 10 convicted war-criminals who are serving sentences for genocide and crimes against civilian population. Convicted war-criminals now wait for the new trial in each of the cases, and there is a possibility they could leave the country, if Court of Bosnia and Herzegovina does not order their immediate arrest and detention.

Due to the fact that these war-criminals are convicted for war crimes committed around Srebrenica area, Bosniak returnee community, especially women living in isolated villages near Skelani and Dobrak, are in constant fear from possible violence and attacks that could come. In last few days different celebrations were organized by Army of Republika Srpska war-veterans, celebrating release of Aleksandar Radovanović (32 years, genocide); Branislav Medan (28 years, genocide); Brano Džinić (32 years, genocide); Milenko Trifunović (32 years, genocide); Petar Mitrović (28 years, genocide); Nikola Andrun (18 years, crimes against civilian population); Milorad Savić (21 years, crimes against civilian population); Mirko (Špire) Pekez (14 years, crimes against civilian population); Mirko (Mile) Pekez (29 years, crimes against civilian population).

To raise awareness of these war-criminals, share information about their whereabouts, but also to share information about crimes they committed, use hashtag #10atLARGE, and share Facebook cover (http://s11.postimg.org/hh82fkjjn/facecover.png) or Facebook profile (http://s10.postimg.org/4fqgwayqh/10_ATLARGEprofile.png). You may also contact Coalition of civil society organizations "Prvi mart" (First March) that deals with human rights protection and gathers war-victims and returnees associations in Bosnia and Herzegovina. Visit our web-site www.prvimart.ba, or contact us by e-mail: [email protected].

Da li su opet osudeni ovih?
navedeni

#2206 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by navedeni »

prvi post :thumbup:
Jedaj

#2207 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Jedaj »

Koalicija 1 Mart mi je simpaticna I po svemu mi lici na "posljednjeg Mohikanca". Zasto to kazem? Pa zato sto vec 20 godina ogromna vecina (ne) ljudi u BH glasa za njihove najvece neprijatelje, mafijasko-petokolonasku-fasisticku koaliciju: SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,HDZ,HDZ1990. Te stranke su uvreda za covjecanstvo kao I oni koji ih biraju evo vec 20 godina, a to znaci ogromna vecina.

Onda je potpuno jasno kakav ce rezultat poluciti koalicija dijela tih stranaka koja ce bajagi prici 1.Martu u tzv RS. To ce biti sabotaza akcija 1. Marta na svim nivoima, ismijavanje Suljagica, urusavanje ugleda do konacnog rasturanaj-ista stvar koju cine sa Bosnom.

Zato ih ja postujem kao I "Posljednjeg Mohiknac" koji ce u tom dijelu svijeta, gdje zive vecinom (ne) ljudi nestati zauvjek.
ILVIIR

#2208 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ILVIIR »

po meni, prvi mart nije ni suljagic, ni bilo koja partija iz bih. to je ideja, koja je puno jaca i mocnija od bilo koje partije i ubjedjen sam da ce ta ideja na kraju pobjediti.

hoce li to uspjeti na ovim, sljedecim ili tek na desetim izborima, to je jedino interesantno pitanje. znaci to je samo pitanje vremena..
Liberalism

#2209 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Liberalism »

Sad bi Suljagic nakon sto je 15 godina proveo u Sarajevu da nekog krivi za Srebrenicu.... 15 godina se ljudi raseljavali iz Srebrenice i sad bi on nekog da vrati, valjda kako bi povratio svoju izgubljenu poziciju u Sarajevu.

e moja Bosno
Drinski

#2210 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Drinski »

Svaka politicka grupacija, koja nema podrsku Koalicije 1.mart, nema niti moju podrsku.
Last edited by Drinski on 30/03/2014 12:32, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#2211 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by RahatHurmašica »

Drinski wrote:Svaka polticka grupacija, koja nema podrsku Koalicije 1.mart, nema niti moju podrsku.
+1
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2212 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

Građanska koalicija „Prvi mart“, želi ovi putem obavijestiti javnost Bosne i Hercegovine da je danas na sastanku održanom u Potočarima devet stranaka (Demokratska fronta BiH, Hrvatska stranka prava, Posavska stranka, Savez za bolju budućnost, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Stranka demokratske akcije, Stranka dijaspore, Socijaldemokratska unija i Stranka pravde i povjerenja) potpisalo sporazum o zajedničkoj listi za entitetski i državni nivo iz entiteta RS na narednim Opštim/Općim izborima u oktobru 2014. godine.
:thumbup: ko god je izvan ove liste treba ga odhebati na svim nivoima
RahatHurmašica

#2213 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by RahatHurmašica »

zna li iko šta se tačno dogodilo sa sdp-om, zašto nisu na ovoj listi?
Dionysios

#2214 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Dionysios »

Ocekivano, pogotovo poslije zadnjih dana i konstantnih prepiski izmedju Suljagica i Lagumdzije i Becirovica.
Za mene sdp ne postoji vise.
RahatHurmašica

#2215 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by RahatHurmašica »

Dionysios wrote:Ocekivano, pogotovo poslije zadnjih dana i konstantnih prepiski izmedju Suljagica i Lagumdzije i Becirovica.
Za mene sdp ne postoji vise.
mislim da postoji nešto od ranije, a ovo zadnjih dana je bila samo kulminacija.
Danguba

#2216 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

JoseMujica wrote:
Građanska koalicija „Prvi mart“, želi ovi putem obavijestiti javnost Bosne i Hercegovine da je danas na sastanku održanom u Potočarima devet stranaka (Demokratska fronta BiH, Hrvatska stranka prava, Posavska stranka, Savez za bolju budućnost, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Stranka demokratske akcije, Stranka dijaspore, Socijaldemokratska unija i Stranka pravde i povjerenja) potpisalo sporazum o zajedničkoj listi za entitetski i državni nivo iz entiteta RS na narednim Opštim/Općim izborima u oktobru 2014. godine.
:thumbup: ko god je izvan ove liste treba ga odhebati na svim nivoima
:thumbup: :thumbup:

napokon nesto ih natjeralo da zajedno sjednu... :bih:
unix

#2217 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Kao sto smo i obecali, izlobirali smo zajednicku listu : http://www.prvimart.ba/vijesti/historij ... potocarima

Historijski nije li ? Samo da naglasim da mi je jako smijesan nastup zvanicnika SDP-a tipa, Enesa Suljkanovica i Denisa Becirevica o tome da nisu pozvani ili obavijesteni, takodjer lako ih mozemo demantovati od poziva koje smo obavljali prema njima, emailova, poste sa povratnicama i slicno, samo jednom su dosli neki "lokalci" i to su nazvali kao monitoring sastanaka, dok su drugi sjeli i potpisali. Shodno tome da se nisu odazvali niti iskazali zelju za zajednicki nastup u manjem BH entitetu sami su se predodredili da budu to sto jesu, "slucajni partneri" sa SNSD-om. Hvala Vam sto pratite i podrzavate koaliciju "Prvi mart".
Banksy

#2218 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Banksy »

unix wrote:Kao sto smo i obecali, izlobirali smo zajednicku listu : http://www.prvimart.ba/vijesti/historij ... potocarima

Historijski nije li ? Samo da naglasim da mi je jako smijesan nastup zvanicnika SDP-a tipa, Enesa Suljkanovica i Denisa Becirevica o tome da nisu pozvani ili obavijesteni, takodjer lako ih mozemo demantovati od poziva koje smo obavljali prema njima, emailova, poste sa povratnicama i slicno, samo jednom su dosli neki "lokalci" i to su nazvali kao monitoring sastanaka, dok su drugi sjeli i potpisali. Shodno tome da se nisu odazvali niti iskazali zelju za zajednicki nastup u manjem BH entitetu sami su se predodredili da budu to sto jesu, "slucajni partneri" sa SNSD-om. Hvala Vam sto pratite i podrzavate koaliciju "Prvi mart".

Demokratska fronta BiH,
Hrvatska stranka prava,
Posavska stranka,
Savez za bolju budućnost,
Stranka za Bosnu i Hercegovinu,
Stranka demokratske akcije,
Stranka dijaspore,
Socijaldemokratska unija,
Stranka pravde i povjerenja
:thumbup:
RahatHurmašica

#2219 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by RahatHurmašica »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/emir-sul ... /140404008

želim mu brzo ozdravljenje i povratak...
sandoz11

#2220 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by sandoz11 »

Mnogo se ovdje pominje SDP ,valjda da ostale partije koje ucestvuju na glasanju u RS pokazu da su za BiH, a SDP kao nije..

Ko je do sada ucestvovao na glasanju u RS , iz dijaspore ili ne, zna da uopste nije problem da glasas za neku pro BiH stranku u RS, ali ako hoces da izadjes na glasanje , ili u dijaspori ako hoces da se registrujes i ucestvujes u glasanju.

Ovdje nije pitanje koliko partija ili samo jedna lista, vazan je broj glasaca koji hoce ili nece da izadju na glasanje pogotovo kad se dijaspore tice, gdje traze dlaku u jajetu da bi pristupili glasanju, pa tako imamo da od vise od pola miliona glasaca , glasa samo 35.000...a ovamo puna usta BiH . :bih: :sax:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2221 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

jeste i to važno, ali se ne smije potcjenjivati efekat rasipanja glasova. I upravo je to problem koji 1. mart pokušava da riješi. Mislim da je neko davno radio neko računanje da se rasipanjem glasova izgubi najmanje jedno mjesto.

Šta znači jedna ruka najbolji je primjer naš Esso Prosvjetitelj :D

Tako da koja god stranka ostane van Koalicije 1. mart u RS MORA biti kažnjena od strane svakog birača koji sebe politički identificira sa probosanskom opcijom

ps

inače ja sam Zlatkov pionir i uhljebljenik i islamofob sudeći po mnogim "neovisnim" i "moralnim" forumašima :D
bob_rock

#2222 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by bob_rock »

Pojava ideje prvog marta je najbolja ideja od rata na ovamo sto se tice rs entiteta. Povratnici i ostali koji su protjerani napokon imaju nadu da nisu prepustili se stihiji i dovrsetku etnickog ciscenja. Iako je u pitanju puno partija nadam se da ce razum prevladati i ideja vodilja poentirati u oktobru 2014 Ocekivati da ih sdp prati u projektu je bilo tesko i ocekivati. Pa doktora Ilijaza Pilava iz Srebrenice su postavili za sefa sdp-a vogosca.
DoxParadox

#2223 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by DoxParadox »

Ako iko počne novi rat, uzrok rata će biti koalicija 1. mart.
Skijaš

#2224 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

DoxParadox wrote:Ako iko počne novi rat, uzrok rata će biti koalicija 1. mart.
Siguran sam da je velikosrpski faktor i ratom spreman braniti tekovine genocida, ali ne mislim da ima kapaciteta za to, Dodik je taj kapacitet sveo na pravu mjeru.
Danguba

#2225 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

DoxParadox wrote:Ako iko počne novi rat, uzrok rata će biti koalicija 1. mart.

nije valjda da se plasite golorukih povratnika... :D
Post Reply