Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muniza wrote:
Ne kontam fakat, nigdje nisam rekao da je danas bolje, gluho bilo ali je problem u tome što većina jugonostalgičara živi u prošlosti bez ikakve nade i inicijative, totalno bezvoljni. Brate mili da je najbolja na svijetu nema je više, o mrtvima sve najbolje ali treba ići dalje.
Nisi samo konstatovao. Svasta si nesto rekao o prosloj drzavi i sistemu sto nije tacno i liseno je svake objektivne kritike.
Zato ova kisa reakcija.
muniza wrote:
Ne kontam fakat, nigdje nisam rekao da je danas bolje, gluho bilo ali je problem u tome što većina jugonostalgičara živi u prošlosti bez ikakve nade i inicijative, totalno bezvoljni. Brate mili da je najbolja na svijetu nema je više, o mrtvima sve najbolje ali treba ići dalje.
Nisi samo konstatovao. Svasta si nesto rekao o prosloj drzavi i sistemu sto nije tacno i liseno je svake objektivne kritike.
Zato ova kisa reakcija.
Pa dobro, iza toga još uvijek stojim jel, iako priznajem dijelom i nisam bio u pravu ali da je valjala još bi trajala. Tu priča za mene završava jer je to činjenica sve ostalo je istorija.
bubi_mama wrote:
E o ovome ja govorim, ali muniza ne konta...A gume se loze znamo i zasto. Jbg nekad se samo palile da se zmije otjeraju,a danas da se jadni narod ugrije. Pa sad vidi...
Ružan vakat danas slažem se ali ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da je u to doba blagostanja odprilike tek svaka 3. famlija imala auto za raziku od danas kada svaka šuša ima neku krntiju koja zagađuje.
Eee, da je Juga živa ja bi već bio uhapšen povodom ove rasprave, doduše upitno je u kojem bi obliku internet uopšte postojao...
U potpunosti se slažem muniza!! Dodao bih i da u to doba blagostanja oTprilike nijedna familija nije imala kompjuter.
Postojao bi u obliku interneta.
Moram da odgovorim na ovo za kompjuter, bilo je familija koje su imale kompjuter a pri tome ne mislim na commodore 64 i atari za neke ljude pojam kompjuter pocinje od neke 96 tj. spoznaja iz nekih americkih filmova
muniza wrote:
Ružan vakat danas slažem se ali ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da je u to doba blagostanja odprilike tek svaka 3. famlija imala auto za raziku od danas kada svaka šuša ima neku krntiju koja zagađuje.
Eee, da je Juga živa ja bi već bio uhapšen povodom ove rasprave, doduše upitno je u kojem bi obliku internet uopšte postojao...
U potpunosti se slažem muniza!! Dodao bih i da u to doba blagostanja oTprilike nijedna familija nije imala kompjuter.
Postojao bi u obliku interneta.
Moram da odgovorim na ovo za kompjuter, bilo je familija koje su imale kompjuter a pri tome ne mislim na commodore 64 i atari za neke ljude pojam kompjuter pocinje od neke 96 tj. spoznaja iz nekih americkih filmova
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
I ja sam imao komodor, rođak amigu al mislim da je ovaj pokušao biti ironičan pa izignorisah post...
muniza wrote:
Govoriš o austrougarskoj čini mi se
"Ona" država je napravila samo puteve koji su pomogli lakšem izvozu iz BiH (Banovići/Brčko) prema BG i ostalim većim centrima, izgradila socijalna naselja za jeftinu radnu snagu jer su samo tako na nas i gledali, smjestili tešku industriju u gradove i ostavili zagađenja, baš im hvala. Razumijem jugonostalgičare iz Srbije, Makedonije, Hrvatske ali iz Bosne, nikako, neovisno o naciji...
Nije da branim ove lopine od danas ali oni su produkt upravo ovog sistema koji se spominje kao bajan, sorry zbog nastavljanja ove priče ali stvarno ne mogu gledati ovakve zablude...
Cekaj ba sta je sad? Evo ovdje tvrdis da samo bili roblje. Jesmo ako je robovati znacilo imati radni odnos u samoupravnom sistemu. Jel ti znas kakva je prava radnik tad imao? Danas ih nema takve ni dionicar u kompaniji. Evo slovenci su dobili Krsko. Da ti pravokazem ja vise volim TE Kakanj od NE Krsko. Svaka je YU republika imala stratesku industriju na svojoj teritoriji ovisno od potencijala. Nema republike bez zeljezare i prljave elektrane.
To se zove sistem i planiranje.
To je nesto sto ti ne znas, jer ga nema sad.
Gradovi su se gradili u blizini tih pogona jer se radilo od 6 ili 7 ujutro u dvije ili tri smjene pa je nuzno bilo stanovati blizu. Dakle nije se industrija gurala u gradove, nego su se gradovi sirili oko fabrika.
Tri maloljetnika uhapšena zbog pucnjave u Sarajevu
Nepoznata osoba je sinoć oko 21.45 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, upotrijebila vatreno oružje. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba ni materijalne štete.
Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 22.05 sati policijski službenici su uhapsili maloljetne B. D., (1996.), M. O. (1995.) i Č. H. (1995.), svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.
Prilikom pretresa kod B. D. je pronađen i oduzet pištolj "Bloow compact", kalibra 9 mm, s okvirom, dok su kod Č. H. pronađena i oduzete 32 metka kalibra 9 mm. U obavljenom razgovoru M. O. je izjavio da je on iz pištolja ispalio dva metka u zrak.
O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B. D., M. O. i Č. D. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.
Maloprije svejdočio policiskoj akciji gdje su hvatali pljačkaše kuća jednog spengali dvojica pobjegla-šteta.
sinoc usred raskrsnice kod žšc stoji vozilo hitne pomoci, unutra frka, trka i panika a krvave maramice razbacane po cesti i poveca lokva krvi. garant se kod koketa kokalo.
Jutros je levat sa kalašnjikovom i bombom pravio belaj na Carsiji al u medijima još ništa nema.
Vidim kod Sebilja obilježno nešto policijskim trakama, zna li iko šta se desilo?
miki.ba wrote:Jutros je levat sa kalašnjikovom i bombom pravio belaj na Carsiji al u medijima još ništa nema.
Vidim kod Sebilja obilježno nešto policijskim trakama, zna li iko šta se desilo?
miki.ba wrote:Jutros je levat sa kalašnjikovom i bombom pravio belaj na Carsiji al u medijima još ništa nema.