Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vukojebina

#2201 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

da, na citroena bez tempomata u exclusive opremi se serem...i ja sam prvo konto, greska, zaboravili stavit..evo vise razlicitih modela, ni u jednom nema tempomat...

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2925397

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2937933

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2840371

itd itd...
richa

#2202 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

Ko je pratio temu on ce naci i kog interesuje, na vise mjesta si to tvrdio... U dosta stvari se s tobom ne slazem i nisam htio odgovarati na ovu temu da se ne stvara bespotreban spam, al tvrdnja 530i da cijena potrosnog materijala utice na kvalitet mi je u najmanju ruku smijesna. Isto kao i ove tvoje tvrdnje koje sam spominjao. Cak sam ti za ovo cijena=bolje, kvalitetnije negdje i odgovorio, cini mi se. Za ovo drugo nisam imao snage raspravljati se.
citroen xm

#2203 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:da, na citroena bez tempomata u exclusive opremi se serem...i ja sam prvo konto, greska, zaboravili stavit..evo vise razlicitih modela, ni u jednom nema tempomat...

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2925397

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2937933

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=2840371

itd itd...
Da, veoma interesantno. U osnovnom modelu sa osnovnom opremom Atraction ima tempomat, a u ekskluzivu nema. :lol: Dobro ba, nemoj više.
goran16v

#2204 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

richa wrote:Ko je pratio temu on ce naci i kog interesuje, na vise mjesta si to tvrdio... U dosta stvari se s tobom ne slazem i nisam htio odgovarati na ovu temu da se ne stvara bespotreban spam, al tvrdnja 530i da cijena potrosnog materijala utice na kvalitet mi je u najmanju ruku smijesna. Isto kao i ove tvoje tvrdnje koje sam spominjao. Cak sam ti za ovo cijena=bolje, kvalitetnije negdje i odgovorio, cini mi se. Za ovo drugo nisam imao snage raspravljati se.
Kao sto sam ti i napisao 1 x, ako nesto tvrdis nadji i citiraj ili ne pisi napamet. Tacno, napisao sam da cijena odrazava kvalitet, tako i danas mislim, s tim se mozes sloziti ili ne, ali to nije isto sto i da broj prodatih odrazava kvalitete niti samo to ikad napisao kako tvrdis. Nebitno, poenta koliko cijena odrzavanja ima veze sa kvalitetom je jasna.
Qler

#2205 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Onaj moj post je bio više na temu mentaliteta prosjecnog covjeka sa ovih prostora i njegovog rezonovanja. Golf je bolji od svega nebitno sta je argument, golf je bolji. To što ga više nema, to nema veze :)

Ja imam jarana koji je 2004 dao blizu 60k KM za golfa 2.0 TDI. Ali covjek ga je kupio da mu bude drugo auto i imao je pare da da. To je bio njegov izbor, nije htio nista drugo, i da mu ga ne ukradose dobro bi ga i danas prodao :)
drndalo

#2206 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

vukojebina wrote:da, na citroena bez tempomata u exclusive opremi se serem...
Vidi se odakle si, cipela Becka, al' dzaba kad je noga jos uvijek Licka... (Izvinjavam se Licanima ovom prilikom...)
530i

#2207 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

richa wrote: al tvrdnja 530i da cijena potrosnog materijala utice na kvalitet mi je u najmanju ruku smijesna.
Očito da se mi ne razumijemo? Ja pišem na bosanskom jeziku, vjerujem da je razumljivo i ljudima koji se koriste hrvatskim, srpskim i crnogorskim jezikom.

Kvalitet kao odlika, vrlina, osobina jednog auta ne podrazumijeva samo i isključivo trajnost automobila u kompletu ili nekog pojedinačnog dijela automobila. Sama trajnost je jedan od segmenata, dijelova slagalice koja se zove kvalitet. Neka auta imaju privlačan dizajn, pa im je to dio kvaliteta. Druga imaju manje dimenzije i zgodno ih je parkirati na pretrpane parkinge pa im je i to dio kvaliteta. Treća su, pak, udobna. Četvrta su jeftina u nabavci. Peta su jeftina u održavanju. Šesta se ne kradu. Itd., itd. Dakle cijena održavanja čini jedan od bitnijih segmenata ukupne kvalitete konkretnog automobila.

A da ujedno i repliciram i na goranov ne baš domišljati odgovor. Šta bi gorane rekao za Ferrarije čije održavanje košta recimo 20.000KM i to za auto koje se ne koristi po stazama....Stvar je u tome da su Golf i Focus auta istog ranga, nude slične stvari, predstavljaju neki prosjek svoje klase...i na osnovu tih evidentnih činjenica dolazimo do zaključka da je golf lošiji u segmentu cijene održavanja jer je održavanje skuplje. Nećemo sada o ostalim odlikama i jednog i drugog auta. To, vjerujem, nije bilo teško zaključiti...toliko o tvojoj pameti i zdravlju. ;-)
530i

#2208 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

dottore wrote:
530i wrote:Biti pristupačniji džepu jeste dio kvalitete.
I po tom pitanju je spomenuti focus kvalitetniji od datog golfa.

Ovo što sam napisao u prethodne dvije rečenice je veoma jasno i razumljivo svakome, tako da ne vidim mjesta nikakvoj diskusiji po tom pitanju...
prema ovom forumu, premium kompakti su nepotrebni jer za isti novac mozes kupiti limuzinu 2 klase vise...
Kako kome...samo da se razumijemo, ni golf, a ni focus nisu premium kompakti.

Ko hoće i ko ima para neka kupi premium kompakt. Kao što su na Fifth Gear ocijenili Juka sa platformom i motorizacijom GTR-a....totalno bespotrebno, ali ako ste šeik koji ima milione i želite ono što malo ko ima - samo naprijed.
goran16v

#2209 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
richa wrote: al tvrdnja 530i da cijena potrosnog materijala utice na kvalitet mi je u najmanju ruku smijesna.
Očito da se mi ne razumijemo? Ja pišem na bosanskom jeziku, vjerujem da je razumljivo i ljudima koji se koriste hrvatskim, srpskim i crnogorskim jezikom.

Kvalitet kao odlika, vrlina, osobina jednog auta ne podrazumijeva samo i isključivo trajnost automobila u kompletu ili nekog pojedinačnog dijela automobila. Sama trajnost je jedan od segmenata, dijelova slagalice koja se zove kvalitet. Neka auta imaju privlačan dizajn, pa im je to dio kvaliteta. Druga imaju manje dimenzije i zgodno ih je parkirati na pretrpane parkinge pa im je i to dio kvaliteta. Treća su, pak, udobna. Četvrta su jeftina u nabavci. Peta su jeftina u održavanju. Šesta se ne kradu. Itd., itd. Dakle cijena održavanja čini jedan od bitnijih segmenata ukupne kvalitete konkretnog automobila.

A da ujedno i repliciram i na goranov ne baš domišljati odgovor. Šta bi gorane rekao za Ferrarije čije održavanje košta recimo 20.000KM i to za auto koje se ne koristi po stazama....Stvar je u tome da su Golf i Focus auta istog ranga, nude slične stvari, predstavljaju neki prosjek svoje klase...i na osnovu tih evidentnih činjenica dolazimo do zaključka da je golf lošiji u segmentu cijene održavanja jer je održavanje skuplje. Nećemo sada o ostalim odlikama i jednog i drugog auta. To, vjerujem, nije bilo teško zaključiti...toliko o tvojoj pameti i zdravlju. ;-)
Kakva pateticna vadiona. Da te podsjetim sta si napisao:
"Naravno da je kvalitetniji auto koji ima jeftinije održavanje"
Last edited by goran16v on 23/12/2012 01:07, edited 2 times in total.
preludezalude

#2210 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
richa wrote:
530i wrote:Biti pristupačniji džepu jeste dio kvalitete.
I po tom pitanju je spomenuti focus kvalitetniji od datog golfa.

Ovo što sam napisao u prethodne dvije rečenice je veoma jasno i razumljivo svakome, tako da ne vidim mjesta nikakvoj diskusiji po tom pitanju...
Ja i ti onda ne rezonujemo na isti nacin pojam "kvalitet". Ovo mi je isto kao kad goran kaze da su prodajni rezultati jedan od glavnih pokazatelja kvaliteta.
Jest jos samo da je to goran rekao tj napisao. Nadji i citiraj gdje sam napisao da su prodajni rezultati pokazatelji kvaliteta. Kad nadjes vidjeces da sam napisao da su prodajni rezultati pokazatelj odnosa ulozeno - dobiveno, a ne kvaliteta, sto naravno jos uvijek tvrdim i smatram ispravnim rezonom.
Jesi, jesi Gorane. Stalno si to spominjao. Nemoj zapocinjati ponovo. Poseres pa polizes. Suti i istrpi.
preludezalude

#2211 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

richa wrote:Najbolje da sam lud i da u svom ovom spamu trazim sta si ti rekao.
Kad je bila prica o kvaliteti Golfa naspam Alfe (cini mi se, al nije uopste bitno govorilo se o vecini auta) glavi argument da je golf kvalitetniji od ostalih u klasi je bila prica pogledaj prodajne rezultate. Cak si spominjao da skuplje automatski znaci kvalitetnije i bolje, sto je isto tako u rangu ovog gore da cijena potrosnog materijala odredjuje kvalitet auta.
Ima ovdje bar 10 ljudi koji ce potvrditi da si ovo rekao, ne jednom ne dva vec vise puta. Al ne bitno uglavnom i tebi i njemu su pogresni parametri pokazatelji kvaliteta automobila.
Bas je to Goran govorio.
goran16v

#2212 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Jesi, jesi Gorane. Stalno si to spominjao. Nemoj zapocinjati ponovo. Poseres pa polizes. Suti i istrpi.
Nadji, citiraj ili me postedi svojih primitivizama i kompleksa, to je jedino sto moram da trpim...
preludezalude

#2213 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Nemam ja tebi sta da citiram. Prepucavali cmo se na x stranica i kad vise nisi imao sta da poseres kao argument, onda bi spomenuo prodajne rezultate kao argument zasto je kvalitetniji i stalno si spominjao da je ono sto je skuplje i automatski kvalitetnije. Nemoras sada da se vadis , svi su citali nase prepucavanje.
goran16v

#2214 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
richa wrote:Najbolje da sam lud i da u svom ovom spamu trazim sta si ti rekao.
Kad je bila prica o kvaliteti Golfa naspam Alfe (cini mi se, al nije uopste bitno govorilo se o vecini auta) glavi argument da je golf kvalitetniji od ostalih u klasi je bila prica pogledaj prodajne rezultate. Cak si spominjao da skuplje automatski znaci kvalitetnije i bolje, sto je isto tako u rangu ovog gore da cijena potrosnog materijala odredjuje kvalitet auta.
Ima ovdje bar 10 ljudi koji ce potvrditi da si ovo rekao, ne jednom ne dva vec vise puta. Al ne bitno uglavnom i tebi i njemu su pogresni parametri pokazatelji kvaliteta automobila.
Bas je to Goran govorio.
Napisao sam i to jos uvijek tvrdim da skuplji auto znaci kvalitetniji auto, a ti kad znas da je Goran tako govorio nadji i citiraj gdje je napisao da broj prodatih znaci da je auto kvalitetniji, kao sto se tvrdi ili se sputaj trolsku i flejmerku narav.
Last edited by goran16v on 23/12/2012 01:06, edited 1 time in total.
goran16v

#2215 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Nemam ja tebi sta da citiram. Prepucavali cmo se na x stranica i kad vise nisi imao sta da poseres kao argument, onda bi spomenuo prodajne rezultate kao argument zasto je kvalitetniji i stalno si spominjao da je ono sto je skuplje i automatski kvalitetnije. Nemoras sada da se vadis , svi su citali nase prepucavanje.
Kao sto sam ti u postu iznad napisao, nadji i citiraj gdje sam napisao da prodajni rezultati znace kvalitet auta, o kojem se ovdje govori, kao sto se tvrdi da sam napisao, a do tad si nista vise nego najobiciniji kompleksas i primitivac koji ne moze da se kontrolise i samo ceka priliku da ujeda i vrijedja. Iskrene cestitke!
preludezalude

#2216 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Pa j *bo te, ti stvarno nisi normalan. Ti sad i sam sebe pobijas. Kad nemas kome drugom da kontriras, onda sam sebi kontriras. :-) :-) :run:
goran16v

#2217 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Pa j *bo te, ti stvarno nisi normalan. Ti sad i sam sebe pobijas. Kad nemas kome drugom da kontriras, onda sam sebi kontriras. :-) :-) :run:
Ako ne mozes da skontas razliku izmedju tvrdnje da cijena odrzava kvalitet - koju sam napisao i tvrdnje da broj prodatih odrzava kvalitet - koju nikad nisam napisao, a tvrdite da jesam, pa da to za tebe znaci istu stvar i da kao zbog toga sam sebi kontriram- nazalost ja ti tu ne mogu pomoci.
Do sljedeceg puta kad ces iz nekog coska jedva docekati moj post da pocnes da ujedas i vrijedjas - budi pozdravljen.
direstraits0078

#2218 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

Gorane6v, koliko se sjecam, pisao si da je auto kvalitet jer je skupo, a da se prodaje iako je skupo jer je kupac prepoznao kvalitet. Pokusavao si da kvalitet povezes s brojem prodatih primjeraka u svim generacijama. Ako uporedis s drugom vrstom proizvoda, npr. zimskim gumama Sava (aka ljeto-zima, u tim krajevima podloznim rekla-kazala reklami), vidjeces da kvalitet i broj prodatih primjeraka nisu povezani. Ono sto ih povezuje je tzv. suplja prica ili ubleha, na koju nasjedaju naivni, tj. ljudi koji ne znaju za bolje i koji su osjetljivi na pricu u mahali, pa ako nemaju za golfa kupe seata ili skodu, jer su ih ublehasi uvjerili da je to isto.
Magarece_godine

#2219 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Magarece_godine »

Pa kako mozete više ... ja bi vas sve banovo ... na podforumu o automobilima, najmanje se o njima priča ... sve neka lična prepucavanja
goran16v

#2220 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Gorane6v, koliko se sjecam, pisao si da je auto kvalitet jer je skupo, a da se prodaje iako je skupo jer je kupac prepoznao kvalitet. Pokusavao si da kvalitet povezes s brojem prodatih primjeraka u svim generacijama. Ako uporedis s drugom vrstom proizvoda, npr. zimskim gumama Sava (aka ljeto-zima, u tim krajevima podloznim rekla-kazala reklami), vidjeces da kvalitet i broj prodatih primjeraka nisu povezani. Ono sto ih povezuje je tzv. suplja prica ili ubleha, na koju nasjedaju naivni, tj. ljudi koji ne znaju za bolje i koji su osjetljivi na pricu u mahali, pa ako nemaju za golfa kupe seata ili skodu, jer su ih ublehasi uvjerili da je to isto.
Da tacno je da sam napisao da cijena odrazava kvalitet, ali nigdje i nikad nisam napisao da broj prodatih odrazava kvalitet - kako dezurni evidenticari ovdje tvrde, nego, ako nadjes sta sam napisao, da broj prodatih odrazava odnos ulozeno-dobiveno tj da li je cijena realna ili prenapuhana. To nikako ne iskljucuje slucaj da nesto moze biti kvalitetno, a istovremeno nerealne cijene i da se slabo prodaje, isto kao da nesto moze biti i manje kvalitetno, ali da se zbog dobre cijene svejedno odlicno prodaje. Kad vec poredis sa gumama to bi bilo isto kao da sam napisao glupost da je Sava bolja guma u GY ili Michelina jer se proda u vise kom i da je to ista stvar jer je Sava u vlasnistvu GY.
preludezalude

#2221 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Gorane, evo vec nas trojica tvrdimo jedno, a ti sam na drugoj strani.
530i

#2222 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote:
530i wrote:

Kakva pateticna vadiona. Da te podsjetim sta si napisao:
"Naravno da je kvalitetniji auto koji ima jeftinije održavanje"
Nije nikakva vadiona, nego ti ne paziš dovoljno. Kvalitetnije je po pitanju održavanja, jer je održavanje jeftinije. Po nekim drugim stavkama možda i nije kvalitetnije.

A što se tiče prodajnih cifri....tu do izražaja dolazi kvalitet marketinga i menadžmenta, tu priznajem da je VW u BiH i još nekim drugim zemljama naprosto neprikosnoven. Iako reklamne slogane bez pardona kopiraju od drugih.
goran16v

#2223 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
Nije nikakva vadiona, nego ti ne paziš dovoljno. Kvalitetnije je po pitanju održavanja, jer je održavanje jeftinije. Po nekim drugim stavkama možda i nije kvalitetnije.

A što se tiče prodajnih cifri....tu do izražaja dolazi kvalitet marketinga i menadžmenta, tu priznajem da je VW u BiH i još nekim drugim zemljama naprosto neprikosnoven. Iako reklamne slogane bez pardona kopiraju od drugih.
Izvini, ali za mene niza cijena odrzavanja ne znaci da je auto kvalitetniji po pitanju odrzavanja nego povoljniji za odrzavanje, a to su bitno razlicite stvari.
goran16v

#2224 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Gorane, evo vec nas trojica tvrdimo jedno, a ti sam na drugoj strani.
Moze vas biti i trista trojica, a da ti ponovim, ili nadji gdje sam napisao to sto tvrdis da sam napisao ili se ne javljaj, a to vazi za ostalu dvojicu...
530i

#2225 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote: Izvini, ali za mene niza cijena odrzavanja ne znaci da je auto kvalitetniji po pitanju odrzavanja nego povoljniji za odrzavanje, a to su bitno razlicite stvari.
Kako da to objasnim što jednostavnije....održavanje je jeftinije. Jeftinije održavanje je bolje. Govorimo o istim stvarima, tzv. veliki servis (remenje + v. pumpa + filteri + tekućine) ili mali servis (ulje + filteri). Niko normalan neće reći da je bolje plaćati skuplje servise...za iste stvari.

Održavanje je bitan segment kod automobila, a imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju tu je najbitnija cijena održavanja...Na tim premisama izgrađene su brojne golf-bajke. Međutim, iste su samo bajke, u većini slučajeva.
Post Reply