Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#2201 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

I da smo trazili mislim da bolji debi na novom stadionu u Serie A nismo mogli imati :thumbup:

Svaka cast!

Noi crediamo in Conte! Forza Juve!
salle_eh1986

#2202 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

Odličan meč. Pirlo, Delpiero odlični, Matri malo više sreće da je imao i on bi zabio, Vidal dobro pojačanje, Lištajner takođe...
za nadati je da će se Krasić vratiti u svoju formu, očekivao sam i gol od Vučka ali to bi sad bilo i previše
Usra jedino De Ceglie, ne znam što ga ne pusti da dadne gol nego ga ruši, al eto hebaji ga sad...

Idemo dalje, Siena naredni protivnik...Prvi smo na tabeli, hehe

FORZA JUVEEEEE ;-)
PasHon1

#2203 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

10 italijana u startnoj postavi. Malo nejasno drzanje Djankerinija citavu utakmicu, jer nije apsolutno nista napravio, valjda da vidi Conte kako ce to da radi, ali na klupi ima Krasica i Eliu. Eto Krasic je bio kao pod povredom i nije se do juce znalo da li ce igrati, ali Elia... Vidal na klupi, poslije ove utakmice, nadam se da nece vise.

Ali ono sto mi je drago, jeste da Juventus konacno ima tako jaku ekipu i sirinu na klupi, da Conte vise ne zna koga da stavi da igra. Moze praviti strasne rotacije, moze mjenjati formacije i poslije prve utakmice, protiv Parme je demonstrirana sila. Za sl. utakmicu protiv Siene, "oslabljeni" za De Ceglie-a, oslabljeni zato sto smo na toj poziciji oslabljeni i sa njim i bez njega. Odma se pokazuje greska sto se pustio Ziegler da ode. Motta ce da zauzme njegovo mjesto.

Pirlo je genijalan, daje pasove k'o rukom. Marchisio zabio, pored toga nista specijalno, ali nije bilo ni potrebe. Pepe dobar na boku, svaki centarsut mu je isao na drugu stativu, ali izvukao se i on sto je zabio.
Del Piero nekoliko dobrih poteza, asistencija za Pepea tako da ima i on prolaz (kao i uvijek u karijeri do sad)
Matri...Dokazan igrac, odlicne kretnje, steta sto ne udje kurva kad pogodi stativu.
Vucko ce biti pravo pojacanje, sto ce da dokaze tokom sezone.
Krasa usao kad je utakmica odlucena, nije imao neke posebne prilike da se dokaze. Iskreno se nadam da ce da se vrati na nivo na kojem je bio kad je tek dosao.

Licht dobar, drago mi je vidjeti da se bokovi ukljucuju i pomazu napadu.
Zao mi je sto Elia nije dobio priliku, ali duga je sezona.

A ono cime sam bukvalno odusevljen je napadanje kod rezultata 4-0 i borba za svaku loptu do 90. minute, jer to je moj Juve. Gotovo je, razmazili su nas i sad ocekujemo borbu i jurisanje na pobjedu u svakoj utakmici.

Bjezite misevi, VELIKI Juve se vraca !
Baudelaire

#2204 Re: Juventus FC

Post by Baudelaire »

Gledao sam samo drugo poluvrijeme, stvarno ozbiljan djeluje Juventus. Rano je malo za davati bilo kakve prognoze, ali čini mi se da su kvalitetniji od Intera, a to bi značilo i Ligu prvaka skoro sigurno.
2407

#2205 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

PasHon1 wrote:10 italijana u startnoj postavi. Malo nejasno drzanje Djankerinija citavu utakmicu, jer nije apsolutno nista napravio, valjda da vidi Conte kako ce to da radi, ali na klupi ima Krasica i Eliu. Eto Krasic je bio kao pod povredom i nije se do juce znalo da li ce igrati, ali Elia... Vidal na klupi, poslije ove utakmice, nadam se da nece vise.

Ali ono sto mi je drago, jeste da Juventus konacno ima tako jaku ekipu i sirinu na klupi, da Conte vise ne zna koga da stavi da igra. Moze praviti strasne rotacije, moze mjenjati formacije i poslije prve utakmice, protiv Parme je demonstrirana sila. Za sl. utakmicu protiv Siene, "oslabljeni" za De Ceglie-a, oslabljeni zato sto smo na toj poziciji oslabljeni i sa njim i bez njega. Odma se pokazuje greska sto se pustio Ziegler da ode. Motta ce da zauzme njegovo mjesto.

Pirlo je genijalan, daje pasove k'o rukom. Marchisio zabio, pored toga nista specijalno, ali nije bilo ni potrebe. Pepe dobar na boku, svaki centarsut mu je isao na drugu stativu, ali izvukao se i on sto je zabio.
Del Piero nekoliko dobrih poteza, asistencija za Pepea tako da ima i on prolaz (kao i uvijek u karijeri do sad)
Matri...Dokazan igrac, odlicne kretnje, steta sto ne udje kurva kad pogodi stativu.
Vucko ce biti pravo pojacanje, sto ce da dokaze tokom sezone.
Krasa usao kad je utakmica odlucena, nije imao neke posebne prilike da se dokaze. Iskreno se nadam da ce da se vrati na nivo na kojem je bio kad je tek dosao.

Licht dobar, drago mi je vidjeti da se bokovi ukljucuju i pomazu napadu.
Zao mi je sto Elia nije dobio priliku, ali duga je sezona.

A ono cime sam bukvalno odusevljen je napadanje kod rezultata 4-0 i borba za svaku loptu do 90. minute, jer to je moj Juve. Gotovo je, razmazili su nas i sad ocekujemo borbu i jurisanje na pobjedu u svakoj utakmici.

Bjezite misevi, VELIKI Juve se vraca !
Elia, Vidal na klupi moze se samo objasniti onime sto je Conte govorio jucer na Press konferenciji a to je da ce igrati igraci koji su najvise trenirali s timom i shvatili srz igre. Krasic nije bio 100% spreman kao ni Vucko pa su zato startali s klupe.

Ostalo si sve objasnio pa se nema nista vise dodati osim da uzivamo u pobjedi :-D

Image
Image
Image
Image
Image
Image
PasHon1

#2206 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

Vidal je dosao ranije i pokazao se vec, pa je i mogao startati, ali ne smije se nista Conteu zamjeriti. Covjek daje rezultate, dok je tako, nek igra s juniorima ako hoce.

Joj ovih slika, Del Piero i Pirlo. Conte urla citavu utakmicu (jeste l' primjetili kako poslije utakmice zove sve igrace s klupe da dodju na teren).

Odavno se nisam 'vako obradovo :D

Image
Juventus razbio Parmu u prvoj utakmici na novom stadionu
Image
Juventus furiozno krenuo u novu sezonu, na novom stadionu sredili Parmu 4-1
Image
Bianconeri crown new home in style
Image
Juventus 4-1 Parma: Pirlo shines as Old Lady grace new stadium with impressive win
Sad ce ljudi rec' da smo se nafurali :mrgreen:
2407

#2207 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

PasHon1 wrote:
Sad ce ljudi rec' da smo se nafurali :mrgreen:
Zasluzeno, u zadnje dvije sezone nismo odigrali utakmicu ni na pribliznom nivou kao ovu :thumbup:
Atticus Finch

#2208 Re: Juventus FC

Post by Atticus Finch »

Forza Juve! :thumbup:
Last edited by Atticus Finch on 11/09/2011 23:55, edited 1 time in total.
wickerman

#2209 Re: Juventus FC

Post by wickerman »

Dobar pocetak sezone ali treba ovako nastaviti i kad je Ciro bio trener prvi par utakmica su padali Lazio i Roma u Rimu a Diego je pravio budalom cijelu ekipu :o :o
Znali neko koliko je bilo gledalaca?
Meni se cini da je bilo popunjeno sve :)
Eldinn

#2210 Re: Juventus FC

Post by Eldinn »

Bravo Juve, samo tako nek nastave :thumbup:
2407

#2211 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Danas mi je samo ova slika falila, pa da dopunim :-D
Image

ovaj njegov gol me podsjeti na golcinu Del Piera protiv Piacenze prije 8-9 godina :thumbup:
PasHon1

#2212 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

Meni fali ona slika kada je Pirlo poslao dugu loptu na lijevu stranu, kada je Del Piero primio loptu na nacin, na koji je Marchisio dao gol. Kako je iskontrolisao loptu, ja sam ostao :shock:

Pepe je imao slicnu situaciju, malo slabije primio, ali ostala lopta kod njega :D
ultima_palabra

#2213 Re: Juventus FC

Post by ultima_palabra »

Dobar Juve poprilično... da li su odigrali na inspiraciju zbog stadiona ili će zaista biti konkurentni to ćemo vidjeti.
2407

#2214 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

PasHon1 wrote:Meni fali ona slika kada je Pirlo poslao dugu loptu na lijevu stranu, kada je Del Piero primio loptu na nacin, na koji je Marchisio dao gol. Kako je iskontrolisao loptu, ja sam ostao :shock:

Pepe je imao slicnu situaciju, malo slabije primio, ali ostala lopta kod njega :D
Ako naletim sibnem je ovdje.
Naletio sam na jednu interesantnu s Pirlom danas pa cu je postaviti :)
EDIT evo je :mrgreen:
Image
ultima_palabra wrote:Dobar Juve poprilično... da li su odigrali na inspiraciju zbog stadiona ili će zaista biti konkurentni to ćemo vidjeti.

Isto se pitaju svi navijaci Juventusa. I svi su onog misljenja da treba sacekati 6-7-8 kola da bi se znalo na cemu je se. meni licno je ova utakmica danas bila pravo iznenadjenje. Gledao sam pripremne, gledao sam onu protiv Notts Countya, niti na jednoj utakmici Juventus nije briljirao niti pokazao danasnju cvrstinu. Kao da im je Conte govorio da namjerno igraju s pola gasa da bi mogli igrati su punim kada pocne sezona.
Atticus Finch

#2215 Re: Juventus FC

Post by Atticus Finch »

Htjenje, borbenost, vizija, čvrstina. Juventus je danas pokazao karakter, koji ja lično dugo nisam vidio, a malo je utakmica Juventusa koje sam propustio. Definitivno treba sačekati nekoliko kola, za sigurniju ocjenu, ali sam u jedno siguran: Conte je autoritet, kapiten, on će tražiti maksimum od ovih igrača od prve do zadnje minute.

Ovo je, zbilja, poseban dan za sve Juventine!

Image
2407

#2216 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Atticus Finch wrote:Htjenje, borbenost, vizija, čvrstina. Juventus je danas pokazao karakter, koji ja lično dugo nisam vidio, a malo je utakmica Juventusa koje sam propustio. Definitivno treba sačekati nekoliko kola, za sigurniju ocjenu, ali sam u jedno siguran: Conte je autoritet, kapiten, on će tražiti maksimum od ovih igrača od prve do zadnje minute.

Ovo je, zbilja, poseban dan za sve Juventine!

Image
Ja imam toliko povjerenja u Contea da je to nevjerovatno. Imam osjecaj da je on bas ta cvrsta ruka i taj celicni karakter koji nam je bio potreban da nas pokrene. Conte je na tom karakteru i borbenosti napravio svoju karijeru. Nije on neki veliki fudbalski majstor ali je dosao do kapitenske trake Juventusa(u tom periodu sigurno jedne od najboljih ekipa ikada).
2407

#2217 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

PasHon1 wrote:Meni fali ona slika kada je Pirlo poslao dugu loptu na lijevu stranu, kada je Del Piero primio loptu na nacin, na koji je Marchisio dao gol. Kako je iskontrolisao loptu, ja sam ostao :shock:

Evo je :)
Image
PasHon1

#2218 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

2407 wrote:

Image
Hvala ti kraljuuu !
alijagoro

#2219 Re: Juventus FC

Post by alijagoro »

2407 wrote:

Image
Evo i malo opsirniji video zapis(sa drugog foruma nick BigBen na ) http://www.vecchiasignora.com/topic/205 ... parma-4-1/ ima i ta Del Piero-va situacija na 2:15 ja mislim.
2407

#2220 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

PasHon1 wrote:
Hvala ti kraljuuu !
Nema na cemu :) evo jos jedna iz drugog ugla:
Image
PasHon1

#2221 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

Ova je jos opasnija iz drugog ugla.
Sto me pripaziste s potezom foto/video :D

Sad se nesto sjetih intra Fife, Aleee

Atticus Finch

#2222 Re: Juventus FC

Post by Atticus Finch »

2407 wrote: Image
Ufffff, kakva slika! :thumbup:
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#2223 Re: Juventus FC

Post by čoksa08 »

nisam gledao tekmu, sad pregledah golove. fakat smo dobro odigrali. vratila mi se sjecanja iz starih dana. valjda je ovo znak nekih boljih dana naseg juveta :dance:
spree

#2224 Re: Juventus FC

Post by spree »

Image
novi-stari film :thumbup:.
Zvek

#2225 Re: Juventus FC

Post by Zvek »

Procitah na netu da su neki šeici namirisali Juventus i da bi da ga kupe. To mi se nikako ne sviđa.
Post Reply