Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
doff

#21976 Re: Zeničani

Post by doff »

Norm wrote:
... da li to onda znaci da je zbog toga umjesto 7 uradjeno 14 kruznih tokova? ;-)
Almy nije projektant nego izvođač. Što se tiče križnih tokova, GGM ne bi imao funkciju bez kružnih tokova, jer je zadatak GGM-a da prikupi što veći saobraćaj i rastereti ostale saobraćajnice. Bez dovoljnog broja priključaka, GGM ne bi mogao ispunjavat svoj zadatak.
Norm

#21977 Re: Zeničani

Post by Norm »

doff wrote:
Norm wrote:
... da li to onda znaci da je zbog toga umjesto 7 uradjeno 14 kruznih tokova? ;-)
Almy nije projektant nego izvođač. Što se tiče križnih tokova, GGM ne bi imao funkciju bez kružnih tokova, jer je zadatak GGM-a da prikupi što veći saobraćaj i rastereti ostale saobraćajnice. Bez dovoljnog broja priključaka, GGM ne bi mogao ispunjavat svoj zadatak.
...a sad u spici nema zastoja i guzvi i zakrcenja i cekanja i milenja 5km/h... :thumbup:
al dobro ja sve vidim negativno... :D
doff

#21978 Re: Zeničani

Post by doff »

Norm wrote:
...a sad u spici nema zastoja i guzvi i zakrcenja i cekanja i milenja 5km/h... :thumbup:
Projekat putne infrastrukture nije završen. Vangradska dionica, most iz Blatuše na M17, tunel ispod crkvičkog brda...To su kapitalni projekti koji su skupi i nije ih moguće preko noći riješit. Da nije urađen GGM, danas bi u odnosu na 2012. imali siguran kolaps saobraćaja u špicama, obzirom da raste broj vozila koji prometuju gradskim ulicama.
channel10

#21979 Re: Zeničani

Post by channel10 »

doff wrote:
Norm wrote:
...pa sta su onda radili ostali?
Fakultetsku i A. Borića - Jata, Goraždansku i Prve zeničke brigade - GP putevi. Euroasfalt je uletio na GGM samo sa mehanizacijom za vrijeme asfaltiranja dok je Almy obavljo sve ostale radove.

Inače, Euroasfalt je tu uletio samo da bi domaći konzorcij dobio radove, jer ove ostale firme nisu ispunjavale uslove.
BAbina rijeka se nije radila ko zna koliko godina. Da nisi sta pogrijesio?
doff

#21980 Re: Zeničani

Post by doff »

channel10 wrote: BAbina rijeka se nije radila ko zna koliko godina. Da nisi sta pogrijesio?
Možda sam fulao naziv ulice ali sam nešto siguran da ta ulica ide od Drvene ćuprije, preko kružnog i nastavlja Babinom rijekom?
channel10

#21981 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Prve zenicke brigade je od penzionerskog pa gore do Petrola.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#21982 Re: Zeničani

Post by gentoo »

doff wrote:
channel10 wrote: BAbina rijeka se nije radila ko zna koliko godina. Da nisi sta pogrijesio?
Možda sam fulao naziv ulice ali sam nešto siguran da ta ulica ide od Drvene ćuprije, preko kružnog i nastavlja Babinom rijekom?

Da, ali se to nije radilo sigurno zadnjih 5-6 godina (osim mozda krpljenja rupa)
doff

#21983 Re: Zeničani

Post by doff »

channel10 wrote:Prve zenicke brigade je od penzionerskog pa gore do Petrola.
Razjasnili smo koja je dionica u pitanju. Mada sam ja opet siguran da je postojala (a možda još uvijek postoji) tabla sa natpisom Prva zenička brigada na stubu željezničkog mosta. Al nije bitno...
gentoo wrote:Da, ali se to nije radilo sigurno zadnjih 5-6 godina (osim mozda krpljenja rupa)
Kako nije urađena dionica od drvenog mosta do kružnog toka radakovo. Na tu dionicu mislim
channel10

#21984 Re: Zeničani

Post by channel10 »

doff wrote:
channel10 wrote:Prve zenicke brigade je od penzionerskog pa gore do Petrola.
Razjasnili smo koja je dionica u pitanju. Mada sam ja opet siguran da je postojala (a možda još uvijek postoji) tabla sa natpisom Prva zenička brigada na stubu željezničkog mosta. Al nije bitno...
gentoo wrote:Da, ali se to nije radilo sigurno zadnjih 5-6 godina (osim mozda krpljenja rupa)
Kako nije urađena dionica od drvenog mosta do kružnog toka radakovo. Na tu dionicu mislim
Ma ta ti ulica i nema naziva :D.

Prije zeljeznickog mosta je Curukovica put(cini mi se). Mislim na one kuce preko babine rijeke. Desno ti je Bilimiste i Gorazdanska. Zenicke brigade 1 je penzionerski i ona zgrada preko puta njega.
doff

#21985 Re: Zeničani

Post by doff »

Čurukovića put je u Crkvicama ispod škole
channel10

#21986 Re: Zeničani

Post by channel10 »

doff wrote:Čurukovića put je u Crkvicama ispod škole
MA i dole je neki put :D , slicno Curukovica putu jer su dole Curukovici. Cima i ostali...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21987 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
Zastoja i guzvi ce vazda biti, pitanje je samo koliko cekas u tom zastoju?

Nisam odavno bio radnim danom, pa ne mogu tvrditi za to, ali ja se ne sjecam zastoja duzeg od desetak minuta kad hocu npr iz Crkvica preko rondoa Metalurg do centra...

A Sarajevska i Branilaca Bosne se kudikamo vise koriste nego prije.
Norm

#21988 Re: Zeničani

Post by Norm »

doff wrote:
Norm wrote:
Projekat putne infrastrukture nije završen. Vangradska dionica, most iz Blatuše na M17, tunel ispod crkvičkog brda...To su kapitalni projekti koji su skupi i nije ih moguće preko noći riješit. Da nije urađen GGM, danas bi u odnosu na 2012. imali siguran kolaps saobraćaja u špicama, obzirom da raste broj vozila koji prometuju gradskim ulicama.
...da li to onda opet znaci da 'prilagodjeni' projekat iz 80-tih nije bilo najbolje rjesenje pogotovu zbog prevelikog zaduzenja, neko kaze 30mil. neko 50mil., jer nije u potpunosti rijesio problem?
Norm

#21989 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Zastoja i guzvi ce vazda biti, pitanje je samo koliko cekas u tom zastoju?

Nisam odavno bio radnim danom, pa ne mogu tvrditi za to, ali ja se ne sjecam zastoja duzeg od desetak minuta kad hocu npr iz Crkvica preko rondoa Metalurg do centra...

A Sarajevska i Branilaca Bosne se kudikamo vise koriste nego prije.
@bata ovo je mali grad...za tolike zastoje...uredu kad su neka desavanja, ZEPS, utakmice, ali svaki dan u spici cekanje u hebenom kruznom koji treba 'ubrzati saobracaj'...pa nismo Minken...
Kralj Tvrtko I.

#21990 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Fazon je sto se u špici ne koristi toliko GGM...nego oni iz Mittala npr idu bulevarom na Odmut i Mokušnice umjesto GGMom. Isto tako oni oz Crkvica odoše preko nadvožnjaka prema stanici umjesto na magistralu i obratno.
Throttle

#21991 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ja furam GGM-om kad god mogu, većinom mi je dalje, al bar ne čekam u koloni, ako je i gužva opet saobraćaj teče bar 40kmh konstantno, nema zadrzavanja
Ci-Nick

#21992 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Kralj Tvrtko I. wrote:Fazon je sto se u špici ne koristi toliko GGM...nego oni iz Mittala npr idu bulevarom na Odmut i Mokušnice umjesto GGMom. Isto tako oni oz Crkvica odoše preko nadvožnjaka prema stanici umjesto na magistralu i obratno.
Magistrala je dobra iz Crkvica prema Blatuši i uvijek je koristim ali od Blatuše prema Crkvicama je katastrofa zbog onog isključenja.
Tu se možeš isključiti samo na silu ili ako te neko pusti. Ako je ispred tebe neka djevojka ili neki manje lud vozač načekat ćeš se.
U svakom slučaju ako dođe do udesa, kriv si garant.
Na kružnim tokovima ljudi voze nepropisno ne poštuju znakove prije svega ovaj na kolovozu,.. da se desna traka koristi za desno i pravo a lijeva za pravo i lijevo. Pa mi onda auto iz desne presječe put i skreće lijevo.
Warashii

#21993 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ci-Nick wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Fazon je sto se u špici ne koristi toliko GGM...nego oni iz Mittala npr idu bulevarom na Odmut i Mokušnice umjesto GGMom. Isto tako oni oz Crkvica odoše preko nadvožnjaka prema stanici umjesto na magistralu i obratno.
Magistrala je dobra iz Crkvica prema Blatuši i uvijek je koristim ali od Blatuše prema Crkvicama je katastrofa zbog onog isključenja.
Tu se možeš isključiti samo na silu ili ako te neko pusti. Ako je ispred tebe neka djevojka ili neki manje lud vozač načekat ćeš se.
U svakom slučaju ako dođe do udesa, kriv si garant.
Na kružnim tokovima ljudi voze nepropisno ne poštuju znakove prije svega ovaj na kolovozu,.. da se desna traka koristi za desno i pravo a lijeva za pravo i lijevo. Pa mi onda auto iz desne presječe put i skreće lijevo.
MA brdo puta smo pisali o tim kruznim.
Hem su nam vozaci tu da te Bog sacuva, hem su kruzni tokovi napravljeni nakaradno.
Nemos imati dvije trake u kruznom a iskljucivati se u jednu :-) , mislim moze, kod nas.
I kad se tu jos umjesaju gore spomenuti vozaci dobijes krkljanac zvani "ne idi u unutrasnju traku najebat ces".
Ci-Nick

#21994 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Jutros u Avazu piše da danas puštaju grijanje,... hajd da i to čudo vidimo.
doff

#21995 Re: Zeničani

Post by doff »

Norm wrote:
...da li to onda opet znaci da 'prilagodjeni' projekat iz 80-tih nije bilo najbolje rjesenje pogotovu zbog prevelikog zaduzenja, neko kaze 30mil. neko 50mil., jer nije u potpunosti rijesio problem?
Ja ti fino napisah da projekat nije završen, i logično da ne može preuzeti u potpunosti svoju ulogu. Kad tad se ovo moralo radit, trebalo je daleko ranije da bi se sad moglo nastavit i riješit ovaj problem.
avenija

#21996 Re: Zeničani

Post by avenija »

Dosta toga ce biti rijeseno ovim sto se gradi u sklopu obilaznice a to su dva nova mosta na jugu i sjeveru i jos dva kruzna toka :mrgreen:
Ostace to spajanje Crkvica i Blatuse kao sto je @doff naveo i vangradski dio GGM.
doff

#21997 Re: Zeničani

Post by doff »

Evo danas mi bilo usput pa sam uslikao, i dan danas nakon rekonstrukcije mosta stoji tabla Prve zeničke brigade, mada na ovom potezu nema ni jedan objekat koji je numerisan brojem jer svi objekti pripadaju drugim ulicama, Goraždanska i Ušće.

Image

Image

Image
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#21998 Re: Zeničani

Post by gentoo »

To je ok, tu pocinje ulica.. medjutim PZB obicno asocira na Babinu R. a to je od kruznog do bazena (i sve unutar sa lijeve strane).. a tu lopata nije dosla 5-6 i vise godina

I ovo sto su radili u PZB je dio tog "GGM kruga" tamo dje ide Bolnica-Blatusa i taxi za 1.5KM :mrgreen:
triconja

#21999 Re: Zeničani

Post by triconja »

E raja kakve su vase prognoze za grijanje? Izgleda kvota da ce radit pola grijne sezone 3.5 a da ce svaki drugi dan bit belaj 1.01 :lol: .
Kralj Tvrtko I.

#22000 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Pa eto...nije ni počela a već je kvar...
Može biti samo bolje :D
Post Reply