Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#21976 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:lol:
daxon

#21977 Re: Ukrajina

Post by daxon »

FGR :D
Kaligula I

#21978 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
radostan dan wrote:
Moskva -- Američki reditelj Oliver Stoun stao je u odbranu Vladimira Putina navodeći da ruski predsednik u ukrajinskoj krizi brani "ključne geopolitičke interese Rusije".

:mrgreen: :mrgreen: YES

Postao/la radostan dan dana 09/09/2014 15:55

buraz, moj glas i dalje ide m.l. kingu, pa i kenedijima, američkim grafitima, rokenrolu, oliveru stounu, društvu mrtvih pjesnika, i još stotinama stvari.
to je ono što volim,to je ono što biram i sa čim se identifikujem ja -kao ja, individua.
mđt, ovo što živim ja kao glava porodice, član familije, dio kolektiva (radnog, gradskog, regionalnog, itd) je - strašno. a strašno je jer živim upravo u mutaciji te kapitalističke demokratije, dakle u bih, na balkanu.
najcrnje od svega je što ja živim dobro, šta više...ali ocjenjujući svjetske tendencije, nisam slijep da ne vidim kuda ovo vodi i da moje dijete - neće živjeti dobro.
:-) Jebes ukrajinu i ukrajince...oni nemaju pravo da odredjuju svoj geopoliticki smijer..btw Oliver Stone kako si postavio nije opravdavao Putina vec je samo zakljucio sto svi vec znamo iz ruskih medija..mada kakav je geopoliticki interes prisvojiti sasvim mali dio jedne zemlje...je li sta rusija sprijecila?-Nije...eno nato brodovi spartaju crnim morem, kopnene snage vjezbaju...nafta i plin idu preko ukrajinske teritorije nad kojima rusi nemaju apsolutno nikakvu kontrolu...
znaci: nidje veze.

Tvoje dijete, ne da nece zivjeti dobro vec ce biti u gadnom problemu jer mu je tati sasvim OK sto prevaru, otimacinu i agresiju nad slabijim vidi kao legalno sredstva odbrane vlastitih interesa...tu dvostruki standardi ne vaze...e to je strasno.
...e ne može tako...na putu ka cilju preskočio si prvu preponu...diskvalificirao si samog sebe...čuj ti đenerala, razglaba o posljedicama, a uzroke ko yebe...preskačeš ih, valjda, zato što remete koncepciju koju su implementirali u tvoju glavu...no pasaran...
Co0l

#21979 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

A jbt,nepismeno a forumalo bi :-) Nije covjek ni napisao ko je umjeren a ko ne,nego je spominjao ne-ISIS opoziciju.
dječak sa šibicama

#21980 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

U unistenom kampu iz kojeg je ukrajinska vojska pobjegla/protjerana, pronadjena dva tijela silovanih i ubijenih djevojki, s vezanim rukama.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21981 Re: Ukrajina

Post by pici »

neGo geopolikitačari jel ovo liliputanko izgubi i CiPiJu :mrgreen:...ko dozvoli HameriČkijem F-22 nevisljivko da prvi puta učestvuje u akšHn...dje su ruskije brodovlje dje je spasjiba brajat :mrgreen:
General War

#21982 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:
General War wrote:
:-) Jebes ukrajinu i ukrajince...oni nemaju pravo da odredjuju svoj geopoliticki smijer..btw Oliver Stone kako si postavio nije opravdavao Putina vec je samo zakljucio sto svi vec znamo iz ruskih medija..mada kakav je geopoliticki interes prisvojiti sasvim mali dio jedne zemlje...je li sta rusija sprijecila?-Nije...eno nato brodovi spartaju crnim morem, kopnene snage vjezbaju...nafta i plin idu preko ukrajinske teritorije nad kojima rusi nemaju apsolutno nikakvu kontrolu...

Tvoje dijete, ne da nece zivjeti dobro vec ce biti u gadnom problemu jer mu je tati sasvim OK sto prevaru, otimacinu i agresiju nad slabijim vidi kao legalno sredstva odbrane vlastitih interesa...tu dvostruki standardi ne vaze...e to je strasno.
...e ne može tako...na putu ka cilju preskočio si prvu preponu...diskvalificirao si samog sebe...čuj ti đenerala, razglaba o posljedicama, a uzroke ko yebe...preskačeš ih, valjda, zato što remete koncepciju koju su implementirali u tvoju glavu...no pasaran...
....O da, zaboravio sam bitan uzrok sto pere ruse..."ono: nemjesanje u unutrasnje pitanje suverene drzave" ..ili si misljenja da Janukovic "posjediuje" Ukrajinu pa kad on dobije nogu u guzicu, granice te drzave vise ne vaze?

Nema uzroka u ukrajini...samo navodni RAZLOOG-ili ti nemusto opravdanje koje niko ne zakida ni za marku kao sto vidis osim par forumskuh papagaja.
Kaligula I

#21983 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

pici wrote:neGo geopolikitačari jel ovo liliputanko izgubi i CiPiJu :mrgreen:...ko dozvoli HameriČkijem F-22 nevisljivko da prvi puta učestvuje u akšHn...dje su ruskije brodovlje dje je spasjiba brajat :mrgreen:
...važno je da je tebi bolje... :lol: :lol: :lol: :lol: ...
celava_dlaka

#21984 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

pici wrote:neGo geopolikitačari jel ovo liliputanko izgubi i CiPiJu :mrgreen:...ko dozvoli HameriČkijem F-22 nevisljivko da prvi puta učestvuje u akšHn...dje su ruskije brodovlje dje je spasjiba brajat :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Kaligula I

#21985 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
....O da, zaboravio sam bitan uzrok sto pere ruse..."ono: nemjesanje u unutrasnje pitanje suverene drzave" ..ili si misljenja da Janukovic "posjediuje" Ukrajinu pa kad on dobije nogu u guzicu, granice te drzave vise ne vaze?

Nema uzroka u ukrajini...samo navodni RAZLOOG-ili ti nemusto opravdanje koje niko ne zakida ni za marku kao sto vidis osim par forumskuh papagaja.
...ma hajde bolan genijalac...šta to na ovom svijetu nema svoj uzrok?...onda bismo mogli reći i da je ljudsko začeće samo navodni, ali je njegovo rođenje tek onaj pravi razlog...daj ne laprdaj generale...

...forumaši su u ovoj priči nebitni...ali oni koji se ne mogu i ne smiju previdjeti i zaobići su Novorusi koji svojom krvlju dokazuju da je uzrok cijele ukrajinske tragedije zapravo državni udar koji se zbio tik nakon dogovora o novim izborima...zašto se nije išlo na raspisane izbore?...zato što sponzor nije bio siguran u Janukovičev poraz...jasno ko bijeli dan...a sponzoru je potreban' nered', jer on od 'nereda' živi...
Kaligula I

#21986 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...to je ta znamenita zapadna demokracija... :izet:
Kaligula I

#21987 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...ovi su skroz prolupali...ludilo na galicijski način...
GAU8

#21988 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Inace, kako napreduje prekid vatre, sporazum o povlacenju i tako to...
AliceInChains

#21989 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

General War wrote:
radostan dan wrote:
Moskva -- Američki reditelj Oliver Stoun stao je u odbranu Vladimira Putina navodeći da ruski predsednik u ukrajinskoj krizi brani "ključne geopolitičke interese Rusije".

buraz, moj glas i dalje ide m.l. kingu, pa i kenedijima, američkim grafitima, rokenrolu, oliveru stounu, društvu mrtvih pjesnika, i još stotinama stvari.
to je ono što volim,to je ono što biram i sa čim se identifikujem ja -kao ja, individua.
mđt, ovo što živim ja kao glava porodice, član familije, dio kolektiva (radnog, gradskog, regionalnog, itd) je - strašno. a strašno je jer živim upravo u mutaciji te kapitalističke demokratije, dakle u bih, na balkanu.
najcrnje od svega je što ja živim dobro, šta više...ali ocjenjujući svjetske tendencije, nisam slijep da ne vidim kuda ovo vodi i da moje dijete - neće živjeti dobro.

Jok, nego hebes Ukrajinsku, nelegalnu, instaliranu puc-vladu, koja uopste nije ispipala volju cjelokupnog Ukrajinskog naroda na demokratski nacin. Znas sta mislim, izbori i ostala nebitna sranja. Ali znam, tesko je to za vas Neoamerikance shvatiti, radi dvopartijskog sistema i lose osnovne :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#21990 Re: Ukrajina

Post by pici »

Kaligula I wrote:
Image

:mrgreen:
romeomoraprezivjeti

#21991 Re: Ukrajina

Post by romeomoraprezivjeti »

pici wrote:
Kaligula I wrote:
Image

:mrgreen:
Vrh!!!!!!:-D
radostan dan

#21992 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

General War wrote:
radostan dan wrote:

srdo moja,ne srdi se na me...što navijam za ameriku olivera stouna.
sve ostalo što si napisao je totalna zamjena teza.
man´ se jeda, interesantan si lik, ne kvari to ljutnjom...
General War

#21993 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:
General War wrote:

...ma hajde bolan genijalac...šta to na ovom svijetu nema svoj uzrok?...onda bismo mogli reći i da je ljudsko začeće samo navodni, ali je njegovo rođenje tek onaj pravi razlog...daj ne laprdaj generale...

...forumaši su u ovoj priči nebitni...ali oni koji se ne mogu i ne smiju previdjeti i zaobići su Novorusi koji svojom krvlju dokazuju da je uzrok cijele ukrajinske tragedije zapravo državni udar koji se zbio tik nakon dogovora o novim izborima...zašto se nije išlo na raspisane izbore?...zato što sponzor nije bio siguran u Janukovičev poraz...jasno ko bijeli dan...a sponzoru je potreban' nered', jer on od 'nereda' živi...
Ne "genijalac"...slabo ti te uzrocne paralele idu, nisu majdanovci nazigu Janukovica pa se zaceli "separatisti" noseni u surogat majci rusiji :D

A cime Ukrajinci dokazuju da Rusija i separatisti su samo iskoristili unutrasnja politicka trvenja da bi oduzeli teritoriju susjedne drzave? Cime ukrajinci dokazuju kako Rusiji se ne moze vjerovati na nikakve garancije?

Lamprdas TI vec podugo i nasiroko...izbori su bili raspisani, a sav nered je dosao od putina...mozes pisati sta hoces ali na prvih deset stranica ove teme imas da se podsjetis ako ti treba sta je i kako bilo...ali ti ne treba, imas ti svoju istinu jasnu ko dan :-)
Last edited by General War on 24/09/2014 23:38, edited 1 time in total.
General War

#21994 Re: Ukrajina

Post by General War »

AliceInChains wrote:
General War wrote:

Jok, nego hebes Ukrajinsku, nelegalnu, instaliranu puc-vladu, koja uopste nije ispipala volju cjelokupnog Ukrajinskog naroda na demokratski nacin. Znas sta mislim, izbori i ostala nebitna sranja. Ali znam, tesko je to za vas Neoamerikance shvatiti, radi dvopartijskog sistema i lose osnovne :mrgreen:
MA hajde, ne znam cije je losa osnovna u ovom opisanom slucaju...od Gadafija preko Sadama do Fidela i Homeinija preko Asada sve do pojave Putina...sve birano demokratski i po zakonu... narod se pit'o :lol:
-Pa kad je Krim "pao"..nije vlada ni posteno sjela...doduse sve zivi nacista, ne znam kako rusi i do sada izdrase u toj vjestackoj tvorevini zvanoj Ukrajina, tamnici naroda... :lol:
-Pa Je li Janukovic pipao volju naroda vezano za EU integracije?
-Kakva god da je vlada, kakve to veze ima sa integritetom i suverenitetom drzave?

...Ali znam da je to za Vas neoidolopoklonike tesko shvatiti...Putin re'ko i tacka.
General War

#21995 Re: Ukrajina

Post by General War »

radostan dan wrote:
Sjooo odgovora....
Neka se Oliver Stone kandiduje za predsjednika pa jedino tako mozemo vidjeti kakva bi amerika bila i za sta bi ti navijao.
Cinizmom ne mozes braniti svoje teze, komentarisem sta si napisao a ne sta mislis...i ni najmanje se ne ljutim ne znam gdje to vidje...pa znamo se majkovicu :zzzz:
Kaligula I

#21996 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

:lol: :lol:

...slika govori više od hiljadu riječi...generale, da ti ne bi crtali hajde malo pogledaj ove sličice...jenog dana ćeš i ti progledat svojim 'očima'...a možda i nikad...ima i toga ...ali šta da se radi...život teče dalje...
swanfilter

#21997 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

Challenger__ wrote:
madner wrote:McCain je tracak razuma u ovom cinicnom svijetu. Covjek koji je spreman za dobro da se bori. :D
Evo šta je o njegovom "razumu" rekao njegov kolega iz Kongresa (Rand Paul) koji se za razliku od McCaina protivio intervenciji protiv vlade Bašara el Asada: "Da smo prošle godine napali Assada, danas bi ISIL bio u Damasku. Hvala Bogu, pa nismo".

Pametnome dosta.
I, stvarno bi imali Kalifat u Damasku. Fanatici bi svrsavali, a ISIL bi brojao do pola milje vojnika ...
GAU8

#21998 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Kaligula I wrote:Image

:lol: :lol:

...slika govori više od hiljadu riječi...generale, da ti ne bi crtali hajde malo pogledaj ove sličice...jenog dana ćeš i ti progledat svojim 'očima'...a možda i nikad...ima i toga ...ali šta da se radi...život teče dalje...
Ko je autor slike?
radostan dan

#21999 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

General War wrote:
radostan dan wrote:
Sjooo odgovora....
Neka se Oliver Stone kandiduje za predsjednika pa jedino tako mozemo vidjeti kakva bi amerika bila i za sta bi ti navijao.
Cinizmom ne mozes braniti svoje teze, komentarisem sta si napisao a ne sta mislis...i ni najmanje se ne ljutim ne znam gdje to vidje...pa znamo se majkovicu :zzzz:
kakav sagovornik, takav i odgovor... :)
Martinez_

#22000 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

General War wrote:
AliceInChains wrote:
General War wrote:

MA hajde, ne znam cije je losa osnovna u ovom opisanom slucaju...od Gadafija preko Sadama do Fidela i Homeinija preko Asada sve do pojave Putina...sve birano demokratski i po zakonu... narod se pit'o :lol:
-Pa kad je Krim "pao"..nije vlada ni posteno sjela...doduse sve zivi nacista, ne znam kako rusi i do sada izdrase u toj vjestackoj tvorevini zvanoj Ukrajina, tamnici naroda... :lol:
-Pa Je li Janukovic pipao volju naroda vezano za EU integracije?
-Kakva god da je vlada, kakve to veze ima sa integritetom i suverenitetom drzave?

...Ali znam da je to za Vas neoidolopoklonike tesko shvatiti...Putin re'ko i tacka.
Kakve veze ima Asad i Gdafi sa načinom izbora Janukoviča? Osim naravno sličnosti da su svi američkoj imperiji stali na šulj.

Kakve jadne podmetačine, Janukovič je izabran slobodno i demokratski, takođe, što je još važnije, po dolasku na vlast nije ukinuo slobodne izbore štaviše isti su bili zakazani za godinu dana.

Sve to vama borcima za demokratiju nije bitno. Bitno je jedino na koga je Uncle Sam uperio prstom, pa ćete vi na istog zalajati bez obzira na ove demokratske finese :)
Post Reply