Ja sam mislio na anarhiju sveukupno koja vlada po pitanju saobracaja.Tomahawk11 wrote:Jebo kaznu za parkiranje. Daj nek rijese trkace. Koliko je samo ove godine bilo zrtava zbog istih?mg wrote:Ja isto smatram da samo stroge zakonske sankcije cije ce se provodjenje osigurati mogu imati efekta.
Kazna za parkiranje 100 km. Plus da nema pisanja naloga, vec samo slika sa aparatom, u stanici napise nalog i cao...
Al najveci problem je sto sistrm ne radi nista. Kompletan sistem je zaribao.
Svaki dan kroz posao vidim da uhljebi na budzetu nista ne rade, niko ih ne tjera da rade. Bogu dane kradu, svi komplet.
A da ne pricam o konkursima koje mup raspisuje, pa primaju ljude, pa padaju konkursi...cirkus.
Al naravno, obzirom da znamo kako stoji nasa policija i sudstvo, nemamo se cemu nadati.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
mg
#21976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma jok ba, to su ovi samozvani trkaci. To je umislilo da je neki profi vozac, nabaci par detalja na auto, ima malo jacu masinu i ko je ko on.karanana wrote:fakat, sta znaci biti profi vozac?
da li su dovoljne godine iskustva za volanom? jesam li ja profi vozac ako vozim 20 godina?
ma to je izjava onog nekog karinana portala.
Slobodno citaj glupsoni koji ciljaju bandere i pjesake po trotoarima.
-
mario001
#21978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ti si profi vozac jer si ziv, za mene to znacikaranana wrote:fakat, sta znaci biti profi vozac?
da li su dovoljne godine iskustva za volanom? jesam li ja profi vozac ako vozim 20 godina?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
OK, primjer ti je bio malo slabiji, pa sam zato komentarisao. Naravno, i to treba regulisati.mg wrote:Ja sam mislio na anarhiju sveukupno koja vlada po pitanju saobracaja.Tomahawk11 wrote:Jebo kaznu za parkiranje. Daj nek rijese trkace. Koliko je samo ove godine bilo zrtava zbog istih?mg wrote:Ja isto smatram da samo stroge zakonske sankcije cije ce se provodjenje osigurati mogu imati efekta.
Kazna za parkiranje 100 km. Plus da nema pisanja naloga, vec samo slika sa aparatom, u stanici napise nalog i cao...
Al najveci problem je sto sistrm ne radi nista. Kompletan sistem je zaribao.
Svaki dan kroz posao vidim da uhljebi na budzetu nista ne rade, niko ih ne tjera da rade. Bogu dane kradu, svi komplet.
A da ne pricam o konkursima koje mup raspisuje, pa primaju ljude, pa padaju konkursi...cirkus.
Al naravno, obzirom da znamo kako stoji nasa policija i sudstvo, nemamo se cemu nadati.
A anarhija vlada generalno, ali koga briga.
-
VjecitiStudent
#21980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zakon policiji daje dovoljno ovlasti i mjera da svake noći trkače bez problema sklanja sa ceste, tako što će im oduzimati dozvole, slati ih na provjere psihofizičke sposobnosti, itd. itd.Tercius wrote:Ma sta da mu radi patrola i taman svih 2000 da izadje na ulicu sad, napravite proteste trazite izmjene zakona o saobracaju trazite da se iznadje rjesenje naplate kazni od po 10 000, sta ce mu patrola, dobro vece dobro vece-de matereti napisi nalog da uzmem to zurim, i puf za brzinu u gradu od 150 km/h dobije 100 u roku 8 dana koje nikad ne plati ajd ne serite vise...Bullet Tooth Tony wrote:VjecitiStudent wrote:I onda opet, standardno pitanje: Gdje su, šta rade onih 2000+ likova u policijskim uniformama?
Nemamo pedeset trkališta, već jedno, jedino.![]()
Opet napominjem ... fale patrole , da kruze gradom .... Mozes se cetiri sata voziti od Bascarsije do Ilidze a da niti jednu ne sretnes
No od ove skupine uniformisanih, dobro plaćenih lica sa budžeta je uzaludno očekivati bilo šta. Njihova jedini prioriteti su da čuvaju prvo sebe i svoj statusni položaj i ruku koja ih hrani. Sve ostalo im je potpuno nebitno!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I sta kaze....steta auta
To ko ono u LZN kad udari Izeta, pa gleda jel mu auto ulubljeno
Lijepa pameti, skupa li si!
To ko ono u LZN kad udari Izeta, pa gleda jel mu auto ulubljeno
Lijepa pameti, skupa li si!
-
VjecitiStudent
#21982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U Zakonu o prekršajima piše i ovo:
Član 17.
Lišenje slobode i garancija kao osiguranje prisustva i plaćanja novčane kazne
(1) Policijski službenik može na zahtjev ovlaštene službene osobe lišiti slobode osobu
koja je osumnjičena za prekršaj, ali je dužna takvu osobu odmah,a najkasnije u roku 12
sati, izvesti pred sud kako bi se osiguralo njeno prisustvo u sudu pod sljedećim
uvjetima:
1) kada osoba odbija ili nije u mogućnosti otkriti svoj identitet,
2) kada osoba nije nastanjena u Bosni i Hercegovini ili privremeno boravi u inozemstvu,
a postoji sumnja da može pobjeći kako bi izbjegla odgovornost za prekršaj ili
3) kada postoji opasnost da će osoba nastaviti sa vršenjem prekršaja, ili ponovo počiniti
istovrsni prekršaj
- supercali
#21983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma kod nas se kreteni nazivaju profi vozacima cim ucestvuju na kojekakvim street race takmicenjima
a na tome da bi ucestvovao moras imati auto i uplatiti koliko vec para da te stavi u odgovarajucu grupu
i picis 402 metra pravo i to je to
onda su bukvalno svi vozaci u gradu profesionalci po ovome
a na tome da bi ucestvovao moras imati auto i uplatiti koliko vec para da te stavi u odgovarajucu grupu
- nosara
#21984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
On je bio profi vozac kao sto su nasi hastal-novinar profi novinari... Inace skolujemo profesionalce u svim sferama, ne dao bog nikom... Mozda vrijedi 50 od 1000...supercali wrote:ma kod nas se kreteni nazivaju profi vozacima cim ucestvuju na kojekakvim street race takmicenjima
- ranger
#21985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i sta profi vozac moze gasat autom od 350 konja kroz grad? ne kontam..?! mi ostali amateri ne smijemo a on profi pa smije...
smije al u ovoj karikaturi od drzave.
smije al u ovoj karikaturi od drzave.
- supercali
#21986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sve experti profesionalci genijalci dajte jos tih naziva ne mogu ih sve ni pofatati
onaj izda knjigu 7 puteva do uspjeha ili kako vec i upropasti prvo te mikrokreditne organizacije a onda i zdravstveni fond
ne do bog da ovi nasi vode knjige billa gejtsa
pa on bi za mjesec cekao u redu za narodnu kuhinju na bascarsiji
onaj izda knjigu 7 puteva do uspjeha ili kako vec i upropasti prvo te mikrokreditne organizacije a onda i zdravstveni fond
ne do bog da ovi nasi vode knjige billa gejtsa
pa on bi za mjesec cekao u redu za narodnu kuhinju na bascarsiji
- O'zone
- Globalni moderator
#21987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Poslije svake nesreće u Sarajevu sa smrtnim ishodom ide ista priča kako bi trebalo ovo, kako bi trebalo ono i onda splasne i zaboravi se pa dok opet neko ne izgubi glavu. Onda opet idemo sa izljevima žuči.
Organi sigurnosti imaju mogućnost da neodgovorne ucesnime u saobraćaju bili to vozači ili pješaci kažnjavaju, od usmene opomene, novčane kazne, oduzimanja vozačke ili vozila pa do pritvora. Tužilaštvo i sud bi sa druge strane trebali da omoguće naplatu napisanih kazni bilo kojim putem kao i odredjivanje disciplinskih pritvora odnosno prinudnog rada pojedincima.
Kod nas to ne ide. I zato imamo tipove sa 60 000 KM saobraćajnoj kazni. U normalnom društvu hem ne bi imao gaća na guzici jer bi mu sve uzeli hem bi radio za korist države dok ne odradi iznos.
Organi sigurnosti imaju mogućnost da neodgovorne ucesnime u saobraćaju bili to vozači ili pješaci kažnjavaju, od usmene opomene, novčane kazne, oduzimanja vozačke ili vozila pa do pritvora. Tužilaštvo i sud bi sa druge strane trebali da omoguće naplatu napisanih kazni bilo kojim putem kao i odredjivanje disciplinskih pritvora odnosno prinudnog rada pojedincima.
Kod nas to ne ide. I zato imamo tipove sa 60 000 KM saobraćajnoj kazni. U normalnom društvu hem ne bi imao gaća na guzici jer bi mu sve uzeli hem bi radio za korist države dok ne odradi iznos.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
...i onda odes na fb, kad tamo rijeci podrske ostalih racera, izdrzi brate i tako to, zivot je kurva (a nije brza voznja
) a na profilu slika bebe
Kakvi su to mentalni sklopovi, tacno za izucavanje kakvih ludih naucnika.
Kakav hajvan moras biti da ti je prece divljanje od djeteta!
Kakvi su to mentalni sklopovi, tacno za izucavanje kakvih ludih naucnika.
Kakav hajvan moras biti da ti je prece divljanje od djeteta!
- sharafce
#21989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da li vi odradite svoje kad vidite "trkače" na cesti, pozovete li 122 i prijavite kretanje i registraciju.
Iz iskustva znam da policajci zaustave takve, a šta dalje biva ne znam, znam da ja kao građanin ispoštujem svoju obavezu.
Iz iskustva znam da policajci zaustave takve, a šta dalje biva ne znam, znam da ja kao građanin ispoštujem svoju obavezu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo sta bude: dobro vece, dobro vece, vozacku, nemam, pisanje naloga, dovidjenja i prijatno.sharafce wrote:Da li vi odradite svoje kad vidite "trkače" na cesti, pozovete li 122 i prijavite kretanje i registraciju.
- zateznistub
#21991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja da, nekoliko puta...sto prolaske kroz crveno sto neprikladno ponasanje na cesti....sta bude od svega toga, ne znam...duznost obavimsharafce wrote:Da li vi odradite svoje kad vidite "trkače" na cesti, pozovete li 122 i prijavite kretanje i registraciju.
- ja nisam ja
#21992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sa ovim se slazem.Svi ce ovi "divljajuci"tako da zavrse.Nazalost prije toga ko zna kog neduznog ubiti.1946--1987 wrote:zali boze djeteta sto ostavi iza sebe, zar je moguce da ovakve stvari radis a dijete od godinu dvije te ceka kuci.Kakav je to mentalni sklop.
A sta mu je sa zenom?Bar da djete nekom ostane?
- ultima_palabra
#21993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
maraccana wrote:Nema tu nikakve radosti niti slavlja oko ubistva, nego jednostavno iskaz sigurnosti, mogao je neko nevin nastradati kao ona djevojka kod predsjedništva. Ovako je najbolje, sam sebi presudio, i nadam se da će tako isto svaki ovaj rejser po gradu prije nego postanu ubice, ustvari i jesu potencijalne ubice.
-
VjecitiStudent
#21994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tomahawk11 wrote:Evo sta bude: dobro vece, dobro vece, vozacku, nemam, pisanje naloga, dovidjenja i prijatno.sharafce wrote:Da li vi odradite svoje kad vidite "trkače" na cesti, pozovete li 122 i prijavite kretanje i registraciju.
A moglo bi ovo
Ali onda bi rizikovali da propuste večernju posjetu kladari, besplatnu večeru, kafu sa kolegama ...Član 17.
Lišenje slobode i garancija kao osiguranje prisustva i plaćanja novčane kazne
(1) Policijski službenik može na zahtjev ovlaštene službene osobe lišiti slobode osobu
koja je osumnjičena za prekršaj, ali je dužna takvu osobu odmah,a najkasnije u roku 12
sati, izvesti pred sud kako bi se osiguralo njeno prisustvo u sudu pod sljedećim
uvjetima:
...
3) kada postoji opasnost da će osoba nastaviti sa vršenjem prekršaja, ili ponovo počiniti
istovrsni prekršaj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#21995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
@VjecitiStudent, moglo bi, ali ih ne interesuje, odnosno ima precih stvari (uglavnom sto si pobrojao).
Ne mogu da vjerujem da na ulicama mogu biti vozaci koji ne posjeduju vozacku dozvolu (oduzeta), koji imaju hiljade KM kazni, koji ugrozavaju saobracajnu sigurnost prekoracenjem brzine i krsenjem svih saobracajnih propisa....i onda izbace s vremena na vrijem clanak kako su nekom jadi sa par hiljada kazni, a koji vozi obicno Corsu od 300 KM ili neku raspalu g2, oduzeli auto
. Sto ne oduzmu nekom od ovih trkaca?
Ne mogu da vjerujem da na ulicama mogu biti vozaci koji ne posjeduju vozacku dozvolu (oduzeta), koji imaju hiljade KM kazni, koji ugrozavaju saobracajnu sigurnost prekoracenjem brzine i krsenjem svih saobracajnih propisa....i onda izbace s vremena na vrijem clanak kako su nekom jadi sa par hiljada kazni, a koji vozi obicno Corsu od 300 KM ili neku raspalu g2, oduzeli auto
- velikibrnjo
#21996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Najadekvatnije rješenje inač u ovoj državi bi bilo, oduzimanje nelegalno stecene imovine korumpiranim tipovima i kriminalcima
a ovim trkacima oduzimanje ovih skalamerija, motora, auta da nemaju čim ubijat i maltretirat gradjane ovog grada i države
to bi bilo najjednostavnije i najadekvatnije, za riješit sve probleme
a ovim trkacima oduzimanje ovih skalamerija, motora, auta da nemaju čim ubijat i maltretirat gradjane ovog grada i države
to bi bilo najjednostavnije i najadekvatnije, za riješit sve probleme
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
karanana wrote:fakat, sta znaci biti profi vozac?
ja imam vozacku 20 godina,imam medjunarodnu fia licencu za brdo,krug i slalom koju obnavljam svake godine,pa opet nisam profesionalac ,vec se amaterski bavim trkama....LEGALNIM TRKAMA.... toliko o tome....
-
VjecitiStudent
#21998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nema tu nikakvih dilema, čuvanje vlastite guzice, tj. plate i ruke koja ih hrani, to su jedini prioriteti i poslovi naše policije.Tomahawk11 wrote:@VjecitiStudent, moglo bi, ali ih ne interesuje, odnosno ima precih stvari (uglavnom sto si pobrojao).
Ne mogu da vjerujem da na ulicama mogu biti vozaci koji ne posjeduju vozacku dozvolu (oduzeta), koji imaju hiljade KM kazni, koji ugrozavaju saobracajnu sigurnost prekoracenjem brzine i krsenjem svih saobracajnih propisa....i onda izbace s vremena na vrijem clanak kako su nekom jadi sa par hiljada kazni, a koji vozi obicno Corsu od 300 KM ili neku raspalu g2, oduzeli auto. Sto ne oduzmu nekom od ovih trkaca?
- studiorum_tuzlaensis
#21999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ti nisi vječiti student, već vječiti ublehaš. Dobro se zna da ovome nije uzrok policija vec loše tužilaštvo, sudski sistem i zakoni. Ljudi ih hapse svaki dan i privode, lišavaju auta... ali nemaju osnova da ih zadrže nakon noći. Bukvalno, drot na cesti nema nikakva prava ovdje, i zašto bi ga i bolio kurac da se zamjeri nekom, kad je sve u kurcu.
Kazne u zakonu su smiješne. U Americi ako te uhvate sa više od 0.5 promila Driving Under Influence, ideš u zatvor minimalno pola godine, možda (ALI MOŽDA), prođeš sa nekom uslovnom i jedno 4-5000$ ako ti je prvo djelo u životu. Svaki žešći prekršaj, ili nedo Bog da ubiješ nekog autom ideš na dugo hlađenje u prdekanu, bilo je slučajeva i smrtnih kazni kad stručnjak proleti kroz autobusko stajalište. Kod nas za 3 godine u zatvoru poluotvorenog tipa izađe na cestu, i to sa istim autom uglavnom.
Mi smo jedan eksperiment međunarodne zajednice, klasične ovce, da se vidi kako funkcioniše sistem gdje je usrano zakonodavstvo.
Kazne u zakonu su smiješne. U Americi ako te uhvate sa više od 0.5 promila Driving Under Influence, ideš u zatvor minimalno pola godine, možda (ALI MOŽDA), prođeš sa nekom uslovnom i jedno 4-5000$ ako ti je prvo djelo u životu. Svaki žešći prekršaj, ili nedo Bog da ubiješ nekog autom ideš na dugo hlađenje u prdekanu, bilo je slučajeva i smrtnih kazni kad stručnjak proleti kroz autobusko stajalište. Kod nas za 3 godine u zatvoru poluotvorenog tipa izađe na cestu, i to sa istim autom uglavnom.
Mi smo jedan eksperiment međunarodne zajednice, klasične ovce, da se vidi kako funkcioniše sistem gdje je usrano zakonodavstvo.
- ultima_palabra
#22000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U Americi ti se sa svakim prekršajem svota za auto-osiguranje drastično uvećava. Vožnja pod uticajem alkohola nikad ne silazi sa dosjea, označen si haman kao pedofil.studiorum_tuzlaensis wrote:ti nisi vječiti student, već vječiti ublehaš. Dobro se zna da ovome nije uzrok policija vec loše tužilaštvo, sudski sistem i zakoni. Ljudi ih hapse svaki dan i privode, lišavaju auta... ali nemaju osnova da ih zadrže nakon noći. Bukvalno, drot na cesti nema nikakva prava ovdje, i zašto bi ga i bolio kurac da se zamjeri nekom, kad je sve u kurcu.