Misliš da kabal iz modema spojim direktno u tv? Nisam to probala još, mada nemam drugi kabal. Ako to uradim ostadoh bez internetacrnivrag wrote: ↑14/03/2024 20:04Preuzimanje sa izvora -> konverzija -> prepakivanje -> isporuka = kašnjenje.ramonda wrote: ↑14/03/2024 20:02 Molim vas možete li mi objasniti zašto EON preko OTT (smart aplikacija) kasni 15 sekundi? Krene iftar, top pukne, a na tv-u još nije ni pripalio top i tačno 15 sekundi zaostaje za realnim vremenom.
Može li se to popraviti? Internet preko kojeg gledam je također od telemacha.
Preko DVB-C mreže se ne vrše tolike konverzije, preko digitalne zemaljske vjerovatno jako malo ili nikako.
Telemach BH
Moderator: Benq
-
ramonda
#21951 Re: Telemach BH
- fusion_ba
- plagijator1975
#21953 Re: Telemach BH
@Telemach
Zadnjih par dana imam problema sa internetom, malo radi pa ne radi, ne otvara stranice po minut, dva, pa onda krene.
Uglavnom nešto se pokvarilo, nije isto kao ranije.
Molim vas da ovo riješite, ja kao korisnik EON full + Totala, te očekujem da će to biti što prije.
Do sada sam imao samo riječi hvale za vašu podršku, nadam se da će tako i ostati.
Zadnjih par dana imam problema sa internetom, malo radi pa ne radi, ne otvara stranice po minut, dva, pa onda krene.
Molim vas da ovo riješite, ja kao korisnik EON full + Totala, te očekujem da će to biti što prije.
Do sada sam imao samo riječi hvale za vašu podršku, nadam se da će tako i ostati.
- mc-twin
#21954 Re: Telemach BH
Ovo je bas bas krajnje supacki s njihove strane. Jucer bas htjedoh vratiti jednu emisiju kad izbaci ovu poruku.
Jah! Hoce da se pretplatimo na youtube.
-
Nokian808
#21955 Re: Telemach BH
Ne hoce da kaze da je to normalno i ocekivano za svaki vid IPTV. Manje, vise uvijek kasni ...ramonda wrote: ↑14/03/2024 20:28Misliš da kabal iz modema spojim direktno u tv? Nisam to probala još, mada nemam drugi kabal. Ako to uradim ostadoh bez internetacrnivrag wrote: ↑14/03/2024 20:04Preuzimanje sa izvora -> konverzija -> prepakivanje -> isporuka = kašnjenje.ramonda wrote: ↑14/03/2024 20:02 Molim vas možete li mi objasniti zašto EON preko OTT (smart aplikacija) kasni 15 sekundi? Krene iftar, top pukne, a na tv-u još nije ni pripalio top i tačno 15 sekundi zaostaje za realnim vremenom.
Preko DVB-C mreže se ne vrše tolike konverzije, preko digitalne zemaljske vjerovatno jako malo ili nikako.![]()
- Telemach
#21956 Re: Telemach BH
Zdravo @chakany, @Bosnjo84, @mc-twin,
Zahvaljujemo se na javljanju. Na zahtjev Face televizije, od srijede, 13.03.2024. godine opcija vraćanja unazad više nije dostupna na Face TV kanalu. Sadržaj možete pratiti u relanom vremenu emitovanja ili u repriznom programu. Podjećamo vas da na preko 240 kanala opcija vraćanja unazad ostaje i dalje dostupna što je jedinstveno na tržištu Bosne i Hercegovine, jer ostali operateri navedenu opciju imaju samo na određenim kanalima i sa manjim brojem dana. Stojimo vam na raspolaganju.
- Telemach
#21957 Re: Telemach BH
Zdravo @plagijator1975,plagijator1975 wrote: ↑14/03/2024 21:59 @Telemach
Zahvaljujemo se na javljanju i pruženoj prilici da Vam pomognemo na ovaj način. Zaista nam je žao zbog poteškoća na koje ste naišli prilikom korištenja naših usluga. Naš Tim za tehničku podršku upravo vrši detaljne provjere, kontaktirat će Vas u najkraćem mogućem roku kako bismo osigurali neometano korištenje internet servisa. Stojimo Vam na raspolaganju.
- dulekrele
#21958 Re: Telemach BH
Face nije svjestan koliko je izgubio gledalaca.Telemach wrote: ↑15/03/2024 09:05Zdravo @chakany, @Bosnjo84, @mc-twin,
Zahvaljujemo se na javljanju. Na zahtjev Face televizije, od srijede, 13.03.2024. godine opcija vraćanja unazad više nije dostupna na Face TV kanalu. Sadržaj možete pratiti u relanom vremenu emitovanja ili u repriznom programu. Podjećamo vas da na preko 240 kanala opcija vraćanja unazad ostaje i dalje dostupna što je jedinstveno na tržištu Bosne i Hercegovine, jer ostali operateri navedenu opciju imaju samo na određenim kanalima i sa manjim brojem dana. Stojimo vam na raspolaganju.
- crnivrag
#21959 Re: Telemach BH
Prava na reemitovanje BH kanala vrši Telekom Srbija putem offshore kompanije VIP iz Portugala, te se iz tog razloga javljaju problemi sa BH kanalima gdje isti traže ogromne cifre za reemitovanje u BiH po cijenama po kojima nude reemitovanje i operaterima van BiH, osim operaterima koji su dio grupacije Telekom Srbija.
Iz tog razloga je Eronet iz ponude izbacio sve BH kanale kojima TS vrši upravljanje, a Telemach i ostali operateri muku muče sad sa HAYAT-om, Face-om i povremeno Federalnom TV.
Kad je BN prestao biti dijelom Telemach ponude, pisao sam im da provjerim o čemu se radi, te su potvrdili da oni ne pregovaraju za reemitovanje svog kanala, već kompanija VIP, i to po cijeni koja važi za operatere van BiH, dok je po ranijim ugovorima postojala posebna dosta manja cijena za reemitovanje domaćeg BH kanala na području BiH.

- Telemach
#21960 Re: Telemach BH
Zdravo @ramonda,ramonda wrote: ↑14/03/2024 20:02 Molim vas možete li mi objasniti zašto EON preko OTT (smart aplikacija) kasni 15 sekundi? Krene iftar, top pukne, a na tv-u još nije ni pripalio top i tačno 15 sekundi zaostaje za realnim vremenom.
Hvala na javljanju. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili provjere Vašeg ugovora te pružili Vam validne informacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
challmander
#21961 Re: Telemach BH
Je li iko nedavno produzavao ugovor s Telemachom i ako jeste, jeste li uspjeli neki popust ispregovarati?
- semsasuljakovic
#21962 Re: Telemach BH
Telemach uvijek daje popuste, osim onih koje popusti ne zanimaju (ljudi koji imaju puno para).
Bitno je samo biti redovan platiša i, što je veći paket, veći su i benefiti. Tako da sa EON light ne možeš očekivati ni blizu iste benefite kao sam EON premium.
Bitno je samo biti redovan platiša i, što je veći paket, veći su i benefiti. Tako da sa EON light ne možeš očekivati ni blizu iste benefite kao sam EON premium.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- Telemach
#21964 Re: Telemach BH
Zdravo @challmander,challmander wrote: ↑15/03/2024 11:15 Je li iko nedavno produzavao ugovor s Telemachom i ako jeste, jeste li uspjeli neki popust ispregovarati?
Hvala Vam, prvenstveno, na povjerenju koje nam ukazujete. Lojalnost posebno cijenimo te želimo naglasiti da od postojanja naše kompanije nismo uskratili korisnika za benefite, bez obzira da li se usluga priključuje prvi put ili je riječ o obnovi postojećeg Ugovora. Naše kolege iz Tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u najkraćem roku te prezentovati najbolju ponudu koja će odgovarati Vašim trenutnim potrebama. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
challmander
#21965 Re: Telemach BH
Koristim EON Full i sinoc me zvali za produzenje ugovora, neki bezveze popust mi nude za prvih godinu dana i stvarno se radi tako male ustede ne vrijedi vezati 2 godine. Naravno, redovno sam placao sve i izmirivao obaveze, nikad nije bilo opomene ili iskljucenja.semsasuljakovic wrote: ↑15/03/2024 11:17 Telemach uvijek daje popuste, osim onih koje popusti ne zanimaju (ljudi koji imaju puno para).
- Telemach
#21967 Re: Telemach BH
@challmander,challmander wrote: ↑15/03/2024 11:54Koristim EON Full i sinoc me zvali za produzenje ugovora, neki bezveze popust mi nude za prvih godinu dana i stvarno se radi tako male ustede ne vrijedi vezati 2 godine. Naravno, redovno sam placao sve i izmirivao obaveze, nikad nije bilo opomene ili iskljucenja.semsasuljakovic wrote: ↑15/03/2024 11:17 Telemach uvijek daje popuste, osim onih koje popusti ne zanimaju (ljudi koji imaju puno para).
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas pokušale pozvati, ali nažalost bezuspješno. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke navedete željeni termin u kojem Vas kolege mogu kontaktirati za neometan razgovor.
-
challmander
#21968 Re: Telemach BH
Gledao sam izvlacenje Lige PrvakaTelemach wrote: ↑15/03/2024 12:24@challmander,challmander wrote: ↑15/03/2024 11:54Koristim EON Full i sinoc me zvali za produzenje ugovora, neki bezveze popust mi nude za prvih godinu dana i stvarno se radi tako male ustede ne vrijedi vezati 2 godine. Naravno, redovno sam placao sve i izmirivao obaveze, nikad nije bilo opomene ili iskljucenja.semsasuljakovic wrote: ↑15/03/2024 11:17 Telemach uvijek daje popuste, osim onih koje popusti ne zanimaju (ljudi koji imaju puno para).
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas pokušale pozvati, ali nažalost bezuspješno. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke navedete željeni termin u kojem Vas kolege mogu kontaktirati za neometan razgovor.
5,6KM manji racun prvih godinu dana, na trajanje od 2 godine ispadne usteda manja od 5%.
- semsasuljakovic
#21969 Re: Telemach BH
Tvoja šteta što nisi iskoristio kad su digli cijene, tada su se dogovarale odlične ponude.challmander wrote: ↑15/03/2024 12:30Gledao sam izvlacenje Lige PrvakaTelemach wrote: ↑15/03/2024 12:24@challmander,challmander wrote: ↑15/03/2024 11:54
Koristim EON Full i sinoc me zvali za produzenje ugovora, neki bezveze popust mi nude za prvih godinu dana i stvarno se radi tako male ustede ne vrijedi vezati 2 godine. Naravno, redovno sam placao sve i izmirivao obaveze, nikad nije bilo opomene ili iskljucenja.
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas pokušale pozvati, ali nažalost bezuspješno. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke navedete željeni termin u kojem Vas kolege mogu kontaktirati za neometan razgovor.![]()
5,6KM manji racun prvih godinu dana, na trajanje od 2 godine ispadne usteda manja od 5%.
Npr. ja prvih 12 mjeseci plaćam samo održavanje tj. 36 KM, a onda ostalih 12 mjeseci punu cijenu EON Premiuma - 86,45.
I to mi je najbolji benefit koji sam ikad dobio, a ranije je najbolji bio 20% popusta 18 mjeseci.. Ali čim uđem u zadnjih 6 opet produžim, tako da sam imao po 20% popusta na cijelu pretplatu.
I nije mi ovo dato tek tako, jbg borio sam se i rukama i nogama... A nema šanse da bih išta slično dobio da nije bila situacija kad se mogao bez penala raskinuti ugovor.
-
Ivicaaaa
#21970 Re: Telemach BH
Jesam ja.Ja sam imao EON trio family paket.Ima sad nešto na novo što daju za stare korisnike.Slučajno sam ih zovnuo da vidim imaju li kakve nove ponude.Meni su prvo ponudili premium paket 18 mijeseci po cijeni starog family paketa i nisam na to pristao.Onda su mi ponudili ugovor na dvije godine EON full paket,s tim da prvih 6 mijeseci plaćam 1 km.I to sam prihvatio.challmander wrote: ↑15/03/2024 11:15 Je li iko nedavno produzavao ugovor s Telemachom i ako jeste, jeste li uspjeli neki popust ispregovarati?
-
challmander
#21971 Re: Telemach BH
Ma istice ugovor za mjesec dana, nakon toga bilo koji dan im mogu samo donijet opremu u poslovnicu. Ako hoce novi ugovor na 2 godine, moraju dobru ponudu dati zbog koje se isplati vezati.semsasuljakovic wrote: ↑15/03/2024 13:20Tvoja šteta što nisi iskoristio kad su digli cijene, tada su se dogovarale odlične ponude.challmander wrote: ↑15/03/2024 12:30Gledao sam izvlacenje Lige Prvaka![]()
Npr. ja prvih 12 mjeseci plaćam samo održavanje tj. 36 KM, a onda ostalih 12 mjeseci punu cijenu EON Premiuma - 86,45.
I to mi je najbolji benefit koji sam ikad dobio, a ranije je najbolji bio 20% popusta 18 mjeseci.. Ali čim uđem u zadnjih 6 opet produžim, tako da sam imao po 20% popusta na cijelu pretplatu.
I nije mi ovo dato tek tako, jbg borio sam se i rukama i nogama... A nema šanse da bih išta slično dobio da nije bila situacija kad se mogao bez penala raskinuti ugovor.
Ti si presao na veci paket, drugacija je situacija.Ivicaaaa wrote: ↑15/03/2024 14:15Jesam ja.Ja sam imao EON trio family paket.Ima sad nešto na novo što daju za stare korisnike.Slučajno sam ih zovnuo da vidim imaju li kakve nove ponude.Meni su prvo ponudili premium paket 18 mijeseci po cijeni starog family paketa i nisam na to pristao.Onda su mi ponudili ugovor na dvije godine EON full paket,s tim da prvih 6 mijeseci plaćam 1 km.I to sam prihvatio.challmander wrote: ↑15/03/2024 11:15 Je li iko nedavno produzavao ugovor s Telemachom i ako jeste, jeste li uspjeli neki popust ispregovarati?
- jazzer
#21972 Re: Telemach BH
Ja sam prije skoro mjesec dogovorio produzenje ugovora na 2 godine (konacno ponudili nesto vise od Pink paketa uprkos mojoj molbi
da mi i trenutne Pinkove pogase jer ih ne gledam iz higijenskih razloga).
Gospodja koja me zvala je rekla da ce se javiti. I nista.
I nemojte se javljati, evo sad ja necu da produzim ugovor.
- Telemach
#21973 Re: Telemach BH
Zdravo @jazzer,jazzer wrote: ↑15/03/2024 15:21 Ja sam prije skoro mjesec dogovorio produzenje ugovora na 2 godine (konacno ponudili nesto vise od Pink paketa uprkos mojoj molbi
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. Doista nam je žao ukoliko je nastao nesporazum u komunikaciji i niste blagovremeno kontaktirani od strane kolega s kojim ste razgovarali. Odmah ćemo provjeriti Vaš ugovor te Vam pružiti više detaljnih informacija. Najljubaznije Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke nosioca ugovora ili broj ugovora. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
jarobot
#21974 Re: Telemach BH
Razdružio sam se sa Moja tv zbog poskupljenja i vratio na Telemach . Uzeo sam EON light paket najviše mi odgovara financijski trenutno ,dobio sam Android box i benifite kako piše na stranici.
Veoma sam zadovoljam stabilnosti i brzinom interneta i tv komponente . Sve je onako kako je u paketu ponuđeno .
Međutim da nebi bilo i savršeno pobrinuo se Telemach sa opremom ( znam da se brzina interneta mjeri kablom ) Pošto su brzine i u light paketu odavno otišle na 200 Kb/s trebali su u opremu staviti modem ruter koji podržava 5 GhZ mrežu a ne onaj stari crni koji ima samo 2,4 mrežu.
Ovo je dobronamjerna sugestija za ubuduće .
L.P
Veoma sam zadovoljam stabilnosti i brzinom interneta i tv komponente . Sve je onako kako je u paketu ponuđeno .
Međutim da nebi bilo i savršeno pobrinuo se Telemach sa opremom ( znam da se brzina interneta mjeri kablom ) Pošto su brzine i u light paketu odavno otišle na 200 Kb/s trebali su u opremu staviti modem ruter koji podržava 5 GhZ mrežu a ne onaj stari crni koji ima samo 2,4 mrežu.
Ovo je dobronamjerna sugestija za ubuduće .
L.P
-
Bosnjo84
#21975 Re: Telemach BH
Ja sam već ranije rekao da sam kabl operater, ne bih prihvatio njihove zahtjeve i u slučaju žalbe prema RAK bi izgasio njihove kanale iz svoje ponude, pa da vidimo.