SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
славянин

#21951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by славянин »

Hajvan wrote:ti samo mislish da ti se moze :D
Kao sto ti mislis da je grom mogao uzrokovati pozar :lol: :lol: :lol: :lol:
Kal El

#21952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kal El »

Hajvan wrote:
Kal El wrote:Gori dio šume na Igmanu na lokaciji Vrelo Bosne/Plandište možda malo dalje prema Mostarskom Raskršću.
moguce od groma!?!
Vjerovatno, grmilo i slijevalo je dobrih sat vremena, uz to i grad pao.
Hajvan

#21953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

славянин wrote:
Hajvan wrote:ti samo mislish da ti se moze :D
Kao sto ti mislis da je grom mogao uzrokovati pozar :lol: :lol: :lol: :lol:

Crni humor Vol. 5 , crna hronika vol. 5 :lol:
zdruzdjo

#21954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

vješalica wrote:Nije on dzaba pobjegao u Srbiju. Vjestak je dokaz tome.
Iskreno nasekirala sam se. Mozete misliti kako je unesrecenim roditeljima da to slusaju.
Nek im bog sve namiri nesretnici umisljeni i bahati

Ponavljam opet
Divim se roditeljima. Ali fakat. Sa toliko strpljenja i sabura cekaju pravdu od ovog govneta od pravosudja da je to za divljenje.
Svo ovo sudjenje je ravno tome da komplet pravosudje, advokati, roditelji seficevi, i sam sefic izvade spolovilo i popisaju se po njima svima a i po mezarima djevojaka. Cisto ponizavanje ali ono drsko i bezobrazno. Ne daj Boze iskusenja ali molio bih Boga da ga oslobode a onda bih sam nasao pravdu i napenalio je u guzicu nogom obzirom da je corava kod ociju i sam bih odvagao i mahnuo macem.

Svakako sta bih imao od zivota. Kad vi necete ima ko hoce.

Eno na slucajevi x onaj u zatvoru Fikret Hadžić zvani “Hadžija” iz Lukavaca sto je pobio onu gamad sto su ga maltretirali a niko kurcem nije makao, je najbolje rekao. Osudite ih na 10 maraka samo ih osudite. Ovi nisu htjeli, covjek fino otisao i sam zavrsio posao, i casno i posteno lezi u zatvoru jer ga je izponizavan od tuzilastva, suda, bagre koja ga je maltretirala.....
Haris.ba

#21955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Imate li struje u Sa?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

imamo :D
Haris.ba

#21957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

bitanga_sa_otesa wrote:imamo :D
Hvala. Onda nesto na Ilidzi otislo. Od alarma sam mislio da citava dolina zavija.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

nestajalo je i kod mene jedno 15 minuta
dorkcic

#21959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dorkcic »

Haris.ba wrote:Imate li struje u Sa?
Meni nestajalo jutros, oko 10, pola 11. Nije je bilo jedno pola sata. :? *Hrasno
O'zone
Globalni moderator

#21960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Doista "crna" hronika
ing-ecc

#21961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

crno da ne može crnje :D
Haris.ba

#21962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

O'zone wrote:Doista "crna" hronika
Kad god nestane struje neko auto zaplati. A redovno mi u naselju kad nestane struje pljačkaju apoteku i konzum.
Eto, probali su mi i u garažu provaliti.

Da se sastavi dvije noći bez struje imam osjećaj da bi nastala anarhija.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

ol over baščaršija.
O'zone
Globalni moderator

#21964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Ne bi to dao Hadžibajrić..... :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Haris.ba wrote:
O'zone wrote:Doista "crna" hronika
Kad god nestane struje neko auto zaplati. A redovno mi u naselju kad nestane struje pljačkaju apoteku i konzum.
Eto, probali su mi i u garažu provaliti.

Da se sastavi dvije noći bez struje imam osjećaj da bi nastala anarhija.
upravo čitam sf knjigu o svijetu na kojemu nema tame jer planet ima 6 sunaca ali svakih 2049 dogodi se pomrčina :D za jedno večer i hard reset sve civilizacije :D
upravo si mi pomogao da mi knjiga bude uvjerljivija :lol:
zdruzdjo

#21966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Black swan wrote: upravo čitam sf knjigu o svijetu na kojemu nema tame jer planet ima 6 sunaca ali svakih 2049 dogodi se pomrčina :D za jedno večer i hard reset sve civilizacije :D

Ime?
salik79

#21967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

zdruzdjo wrote:
Black swan wrote: upravo čitam sf knjigu o svijetu na kojemu nema tame jer planet ima 6 sunaca ali svakih 2049 dogodi se pomrčina :D za jedno večer i hard reset sve civilizacije :D

Ime?
Crni labud. :mrgreen:
BadBoy

#21968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

zdruzdjo wrote:

Ime?

SF klasik - Nightfall od Isaaca Asimova
TRANCE

#21969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TRANCE »

zdruzdjo wrote:Sok na sabahu.
05:10 jutros. Vozim kurta shorka iz pravca stupske petlje prema aerodromu. Na djelu koji je ravan prije motorex-a nekih 100-tinjak metara iza istog, vidim dvojicu likova kako prilaze i masu nesto i gledaju u jarak uz cestu.
Kako vozim i pogledam pored auto na krovu u jarku, povaljena reklama na autu.
Prodjem 30ak metara upalim zmigavce polukruzno na sred ceste, jer nema nikog na cesti, predjem na drugu stranu autom uz rub tog jarka sto blize da ne smetam autima iz suprotnog smjera. Zmigavci blinkaju. Kroz prozor pitam ovu dvojicu ima li ko u autu. Kaze ima i kroz otvorena vrata vidim covjeka kako sjedi na rubu i kaze da je dobro. Kako izlazim iz auta tako uz moje auto staje auto i sa zadnjeg sjedista otvara prozor frajer u vatrogasnoj uniformi i tersa sto sam bogati stao tu. Ova dvojica ga napadaju kako sam ja jedini ko je stao i da je covjek u autu. On i dalje tersa, ali je on vrli koji spasava zivote vatrogasac, ali ne izlazi. Te mi malo mrak na oci padne te mu jebem mater i uniformu koju nosi. On i dalje kroz prozor tersa ali ne izlazi. I po gasu i odose. Sidjem u jarak jedva od zeljeza od reklame stanem pored frajera te ga prepipam vrat, prsa, zglobove, glavu...da ga sta ne boli. Vidim sabran je dobro koliko moze biti. Uvucem se u auto da vidim da nema slucajno jos neko u autu iako on rece da nema.
Staje kamion i jos par auta. Istrcavaju ljudi da pomognu pogledam da nije ugruhan po prsima od volana, nije. Stavimo ga da sjedne. Dobar lik skroz srecom. Kaze tek sam kupio auto nema 5-6 dana.
Staje jos jedno auto, izlazi vatrogasac neki cin ima vatrogasni i prilazi: treba li pomoci. Reko sad mi je tvoj kolega pomogao jebem mu mrtve i zive po 12 koljena. Sta je bilo. Tako i tako. Koje je auto, reko cini mi se astra plava. On se ko nasmija. Reko smjesno vrlo, tako je djete moglo u autu biti da covjek vozi u obdaniste pa ovaj ne bi stao, serem mu se u uniformu. Dodje policija, dadnem podatke, oni zovu hitnu iako smo mi vec zvali. Pozdravim se sa covjekom, uslikam da mi sef ne bi kenjao sto kasnim i razgulim.

Ovom prilikom (iako znam da nece sigurno niko procitati ko treba) JEBEM MAJKU celnicima vatrogasne brigade koji drze i odgajaju takve bilmeze od kojih nam zivot moze da zavisi. Vazno je da se uhljebi da drzavnu sisu a za ostalo cemo lako. Da bog da takvima zivot ovisio o nekome ko ce proci pored njega ko pored papirica na cesti.

Da mi je naci slike pripadnika vatrogasne brigade(ovaj je garant sa aerodroma) tacno bih ga prijavio(jer si zakonski duzan da stanes i pomognes unesrecenima), ne bih zalio da bez posla ostane pa kad bi 10-ero djece imao.
Vi kad shvatite da su policija, vatrogasci i hitna nažalost tu više radi sigurne plate, regresa i toplog obroka nego radi pomaganja ljudima, lakše će vam biti. Jer u protivnom ne bi davali 10-20 milja mita da se zaposle na te pozicije. Zato policajac okrene glavu kad nekog napadnu na ulici, hitna dođe pola sata nakon srčanog udara da se ne zamaraju sa reanimacijom, već proglase pacijenta rahmetlijom, tebi vatrogasac pobježe, drugi se smije... Jbg. kakva većina naroda, takve i službene osobe.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#21970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

TRANCE wrote:
zdruzdjo wrote:Sok na sabahu.
05:10 jutros....
Vi kad shvatite da su policija, vatrogasci i hitna nažalost tu više radi sigurne plate, regresa i toplog obroka nego radi pomaganja ljudima, lakše će vam biti. Jer u protivnom ne bi davali 10-20 milja mita da se zaposle na te pozicije. Zato policajac okrene glavu kad nekog napadnu na ulici, hitna dođe pola sata nakon srčanog udara da se ne zamaraju sa reanimacijom, već proglase pacijenta rahmetlijom, tebi vatrogasac pobježe, drugi se smije... Jbg. kakva većina naroda, takve i službene osobe.
Pa i nije uvijek tako. Što se vatrogasaca i hitne tiće ne slažem se. Naravno da ima izuzetaka. Imao sam nekoliko puta posla sa hitnom i svaki put su bili PROFESIONALCI. Problem je što ih mi obični civili zatrpavamo sa svim od prehlade, ujeda komarca do štucavice.
Par puta sam obaviještavao vatrogasce i policiju (uglavnom zapaljeni kontejneri) i svaki put su bili tu u nekom kratkom periodu. Istina svaki put kad ih nazovem predstavim se i po automatizmu to je za njih garancija da nije nečija z.... nego ozbiljan poziv.
Imao sam i negativnih iskustava ali samo sa policijom, uglavnom posljedica njihove nezainteresovanosti i možda .... .
Dakle ne suditi o službi po pojedincu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

arman1 wrote: Pa i nije uvijek tako. Što se vatrogasaca i hitne tiće ne slažem se. Naravno da ima izuzetaka. Imao sam nekoliko puta posla sa hitnom i svaki put su bili PROFESIONALCI. Problem je što ih mi obični civili zatrpavamo sa svim od prehlade, ujeda komarca do štucavice.
Par puta sam obaviještavao vatrogasce i policiju (uglavnom zapaljeni kontejneri) i svaki put su bili tu u nekom kratkom periodu. Istina svaki put kad ih nazovem predstavim se i po automatizmu to je za njih garancija da nije nečija z.... nego ozbiljan poziv.
Imao sam i negativnih iskustava ali samo sa policijom, uglavnom posljedica njihove nezainteresovanosti i možda .... .
neka se onda takvi kazne pa nećemo suditi

to je isto ko "dobri njemci" iz WW2

znaju oni dobro u svakoj službi ko zabušava (1000% nisu svi idioti, i sigurno ima normalnih radnika) ali se niko ne buni - dakle svi su isti
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#21972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

mk ultra wrote:
arman1 wrote: Pa i nije uvijek tako. Što se vatrogasaca i hitne tiće ne slažem se. Naravno da ima izuzetaka. Imao sam nekoliko puta posla sa hitnom i svaki put su bili PROFESIONALCI. Problem je što ih mi obični civili zatrpavamo sa svim od prehlade, ujeda komarca do štucavice.
neka se onda takvi kazne pa nećemo suditi

to je isto ko "dobri njemci" iz WW2

znaju oni dobro u svakoj službi ko zabušava (1000% nisu svi idioti, i sigurno ima normalnih radnika) ali se niko ne buni - dakle svi su isti
Prijatelj se pobunio i eno ga zaštitar u Konzumu. A računi stižu svaki mjesec.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

nama počele pucati i otpadati pločice kad je bio uključen plinski šporet
izletjeli iz kuće i nazvali vatrogasce došli ljudi za 5 minuta
a na periferiji smo grada
O'zone
Globalni moderator

#21974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Sve zavisi....ja jednom morao zvati vatrogasce jer je gorio kontejner iznad koga je bila drvena ograda koja je opet naslonjena na kuću koja je prazna.

Dežurni ono sa podsmijehom me pita "zoveš zbog kontejnera" reko "da". A on opet "baš zbog kontejnera" rekoh "čujte gospodine jbe se meni za kontejnerom ali iznad je drvena ograda uz koju plamen već liže i uz to još i kuća pa ti biraj šta ćeš raditi ja sam svoju dužnost ispunio." Poslije toga kaže doći će ekipa i stvarno su bili tu za 5 minuta.
muha_sa

#21975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

jesam poletio ko muha na ................ :-) :lol:

vidim Ozon nešto napiso i kontam naka pucnjava jal belaj u gradu--kad šipak :(
Post Reply