Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#21951 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Nemam nista protiv ove odluke...kao sto podrzavam reciprocitet od 5% na Kosevu...i jednim i drugim jednako i to je najpostenije..uostalom 1725 karata za kospe ce im biti dovoljno jer ih svakako na Kosevu ne bude bas puno vise.. :oops:
BHF_Manijak

#21952 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

F&N wrote:Iz dosadasnjih praksi, znalo se da ce doci do ovoga, ako se da ovakav "prostor" za navijace plus ovo legitmisanje.
Cil je ocigledan da igraju derbi bez navijaca Sarajeva, jer moraju pobojediti. Barem tako kontaju. Da se odlijepe na 6 bodova. Idealan scenario. Eto im sad nek igraju, mada ne bude uvijek kako se planira...
Pa igrat ce s onda i na Kosevu pred 1500 TM + -, tako da ne vidim zasto bi to nekom u interesu bilo kolo prije kraja, koje moze puno toga odlucivati.

Bas ste ludi ako mislite da je sam FKZ masu ovoga izdirigov'o da bude tako, posebno ove smijesne tampon zone... Bilo je upita na pregovorima da se pomjeri, glavonje su samo mahale "jok".
ganjeta

#21953 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Takoe north. I ja isto podržavam 5% svakako vas nikad više ne bude od 675 .

I ako nisi upratio, ibizza je izričito tražio da napustite ovu temu, i na vašoj nastavite diskusiju. Tako do subote, ako bude ok po vas, onda možete nastaviti.
:oops:
MOSALJOZE

#21954 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Ako mup kaže 100 ljudi može,onda toliko može nema tu priče.Koliko mi vama,toliko vi nama i KRAJ PRIČE.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21955 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:Jel ti neko branio da poguras...
Pa nije niko branio ni da poguramo one sto su pravili Bjur Kalifu......na jednoj strani djaci, studenti, djeca, radnici daju svoje priloge za izgradnju stadiona kluba za kojeg navijaju a na drugoj strani milijarder pravi fudbalski kamp iz jednog jedinog razloga da zaradjuje pare i tebi to isto :lol: :lol: :lol: :lol: eto zato i ne treba da dobijete vise karata. A ja bi svakom klubu iz BiH koji je pomogao izgradnju istoka tacnije njihovim navijacima donirao za utakmicu sa Zeljom 500 karata kao znak zahvalnosti.....a vama bi naplacivao 50 KM jer ste se posrali u najvecu vrijednost BiH koja se zove komsiluk!!!!
spree

#21956 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

samo da se ne zaboravi da je 1090 mjesta vise od 5% i da ce nam jos ove ogromne tampon zone izbiti jos dosta love. dakle fakticki ste dobili 20% i opet nezadovoljni :-) . jbg ako vec lezba hoce da uzvrati istom mjerom nek se onda ispostuje ovaj procenat, mada i vi ste svjesni da ona samo kenja za publiku. ako tan skonta da ga je neko opet opalio po usima ima da vam sve kineze dovede :D .
hrasno38

#21957 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

north wrote:Nemam nista protiv ove odluke...kao sto podrzavam reciprocitet od 5% na Kosevu...i jednim i drugim jednako i to je najpostenije..uostalom 1725 karata za kospe ce im biti dovoljno jer ih svakako na Kosevu ne bude bas puno vise.. :oops:
1090 nije 5%!!! jer je kapacitet stadiona oko 13.000 sjedecih mjesta.
LSD

#21958 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

F&N wrote:Iz dosadasnjih praksi, znalo se da ce doci do ovoga, ako se da ovakav "prostor" za navijace plus ovo legitmisanje.
Cil je ocigledan da igraju derbi bez navijaca Sarajeva, jer moraju pobojediti. Barem tako kontaju. Da se odlijepe na 6 bodova. Idealan scenario. Eto im sad nek igraju, mada ne bude uvijek kako se planira...
Smiješna ti je prica da je Željo stoji iza ovoga, kad je svima jasno da MUP određuje.

Jest, tom logikom svjesno sebe zakidamo za 2-3 hiljade ulaznica od pitara, pravimo neke tampone (i tu se odbije gledalaca i para).
Pa manje ce biti raje na derbiju, nego protiv Slobode izgleda.
north

#21959 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Ne razumijem ovaj drugi dio..nisam bas na tim talasnim duzinama :oops:
al-em

#21960 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

hrasno38 wrote:
north wrote:Nemam nista protiv ove odluke...kao sto podrzavam reciprocitet od 5% na Kosevu...i jednim i drugim jednako i to je najpostenije..uostalom 1725 karata za kospe ce im biti dovoljno jer ih svakako na Kosevu ne bude bas puno vise.. :oops:
1090 karata u prostor u koji moze stati 500
kudrilo

#21961 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Obično normalni navijači "popuše" zbog idiota. Ja sam uvijek za to da bude što više i jednih i drugih i to i jest derbi. Nisam jedan od onih koji su likovali one Amarove odredbe. Ipak problem je što je prošli derbi planski demolirana tribina, i prije početka tekme su stolice skinute. To nije već stvar par idiota koji se svuda mogu naći.
hostapler

#21962 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Hajmo prvo da rijesimo nesto,koliko si ti pogurao kamp kao mavijac FKS?
I da ne promakne,dato vam je 8% kapaciteta na Grbavici,ne 5% kako neki zele prikazati.
ganjeta

#21963 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Prelistaj malo par stranica unazad, i sve će ti se samo prikazati :wink: .

Miske nije dao 5 % nego 7% jer je tako sve kod njega :oops: .
hrasno38

#21964 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

spree wrote:samo da se ne zaboravi da je 1090 mjesta vise od 5% i da ce nam jos ove ogromne tampon zone izbiti jos dosta love. dakle fakticki ste dobili 20% i opet nezadovoljni :-) . jbg ako vec lezba hoce da uzvrati istom mjerom nek se onda ispostuje ovaj procenat, mada i vi ste svjesni da ona samo kenja za publiku. ako tan skonta da ga je neko opet opalio po usima ima da vam sve kineze dovede :D .
Ha tako je ali mi stvarno nije jasno kako pojedini ozbiljniji forumasi ne mogu da skontaju da sigurnosnu politiku na utakmicama ne pravi klub nego onaj ko obezbjedjuje a to je MUP. Dakle bas kako si napisao da ne brojeimo koliko je to stolica ali sasvim sigurno 20% od ukupnog kapaciteta.
agnostic_front

#21965 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

Zašto ovo treba čelnim ljudima fks kad je Željo dao i više od 5%? Ja ne znam jesu li oni svjesni da kapaciteti Grbavice i AFH nisu isti? :-)
hrasno38

#21966 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

al-em wrote:
hrasno38 wrote:
1090 karata u prostor u koji moze stati 500
jest ali sa stolicama koje se na zalost radi pojedinaca i na jednom i na drugom stadionu moraju skidati
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#21967 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

BHF_Manijak wrote:
Pa igrat ce s onda i na Kosevu pred 1500 TM + -, tako da ne vidim zasto bi to nekom u interesu bilo kolo prije kraja, koje moze puno toga odlucivati.

Bas ste ludi ako mislite da je sam FKZ masu ovoga izdirigov'o da bude tako, posebno ove smijesne tampon zone... Bilo je upita na pregovorima da se pomjeri, glavonje su samo mahale "jok".
Ne moras se praviti lud. Zna svaka ptica na grani da horde nece doci u taj smanjeni kavez. Vec se isto desavalo ranije.
Lakse je vama braniti plus 6 ako pobijedite i bez svojih navijaca...
Da je vasima do derbija i sigurnosti, isto se moglo rijesiti na bezbeok drugih nacina.
Ja sam ocekivao ovo, posebno jer se o ovom pricalo i ranije, tj najavljivalo se ovako nesto.
Samo nemojte potezati pricu o dizanju tenzija i propadanju derbija, nakon svega, nije vase da o tome pricate.
emigrazione

#21968 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

hrasno38 wrote:
Pa nije niko branio ni da poguramo one sto su pravili Bjur Kalifu......na jednoj strani djaci, studenti, djeca, radnici daju svoje priloge za izgradnju stadiona kluba za kojeg navijaju a na drugoj strani milijarder pravi fudbalski kamp iz jednog jedinog razloga da zaradjuje pare i tebi to isto :lol: :lol: :lol: :lol: eto zato i ne treba da dobijete vise karata. A ja bi svakom klubu iz BiH koji je pomogao izgradnju istoka tacnije njihovim navijacima donirao za utakmicu sa Zeljom 500 karata kao znak zahvalnosti.....a vama bi naplacivao 50 KM jer ste se posrali u najvecu vrijednost BiH koja se zove komsiluk!!!!
Da tako je, poseremo se kolektivno i na vas istok i na stolice, eto ako ti je tako lakse...ja sa sinom ne mogu na stadion Grbavica da navijamo za svoj klub, za razliku od tebe naravno...e pa moja je zelja da ni ti vise nikada ne budes mogao na AFH zajedno sa svojim klinjom da navijate za svoj klub, kontas...pun mi je kurac toga, ne zanimaju me toliko imovinsko pravni odnisi, imam materijalnog i vise nego sto mi treba u zivotu
Ultras46

#21969 Re: Sarajevski derbi

Post by Ultras46 »

Ovi penzioneri su najgori, niko ne ide na utakmicu i samo potkuhavaju da se omladina bije.
Stidite se vaših godina
emigrazione

#21970 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

hostapler wrote:
I da ne promakne,dato vam je 8% kapaciteta na Grbavici,ne 5% kako neki zele prikazati.
A sta kao ti si dao milju za istok :lol: :lol:
Da nije Mamica i brace iz Sirokog sipak bi napravili ista...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#21971 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

hrasno38 wrote:
spree wrote:samo da se ne zaboravi da je 1090 mjesta vise od 5% i da ce nam jos ove ogromne tampon zone izbiti jos dosta love. dakle fakticki ste dobili 20% i opet nezadovoljni :-) . jbg ako vec lezba hoce da uzvrati istom mjerom nek se onda ispostuje ovaj procenat, mada i vi ste svjesni da ona samo kenja za publiku. ako tan skonta da ga je neko opet opalio po usima ima da vam sve kineze dovede :D .
Ha tako je ali mi stvarno nije jasno kako pojedini ozbiljniji forumasi ne mogu da skontaju da sigurnosnu politiku na utakmicama ne pravi klub nego onaj ko obezbjedjuje a to je MUP. Dakle bas kako si napisao da ne brojeimo koliko je to stolica ali sasvim sigurno 20% od ukupnog kapaciteta.
Zbog MUPovih tampon zona izgubili smo barem 1500 mjesta.
Slovo G na Istoku ima oko 850 mjesta,slovo LJ na Sjeveru oko 650. To se moglo izbjeci kao tampon zona. Znaci zbog MUPa gubimo cca 15k KM na ovoj utakmici.
hrasno38

#21972 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:
hrasno38 wrote:
Da tako je, poseremo se kolektivno i na vas istok i na stolice, eto ako ti je tako lakse...ja sa sinom ne mogu na stadion Grbavica da navijamo za svoj klub, za razliku od tebe naravno...e pa moja je zelja da ni ti vise nikada ne budes mogao na AFH zajedno sa svojim klinjom da navijate za svoj klub, kontas...pun mi je kurac toga, ne zanimaju me toliko imovinsko pravni odnisi, imam materijalnog i vise nego sto mi treba u zivotu
E pa ja cu doci na taj stadion jer sam ja dao pare za njegovu gradnju iz samodoprinosa kad si ti jos uvijek bio na sisi i jer je to gradski stadion a ne stadion kako ste se ufurali FK Sarajeva. To asto je ovakva situacija zahvali onim majmunima sa proslog derbija koje si sigurno dizao u visine zbog njihovog hordanja sa stolicama koje su kupili clanovi FK Zeljeznicara.
ellaxaz

#21973 Re: Sarajevski derbi

Post by ellaxaz »

:nargila:
hrasno38

#21974 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

mali_milojica wrote:
hrasno38 wrote:
Zbog MUPovih tampon zona izgubili smo barem 1500 mjesta.
Slovo G na Istoku ima oko 850 mjesta,slovo LJ na Sjeveru oko 650. To se moglo izbjeci kao tampon zona. Znaci zbog MUPa gubimo cca 15k KM na ovoj utakmici.
Ali kako to da nacrtas onoj curici u bordo opremi.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#21975 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

emigrazione wrote:
hostapler wrote:
A sta kao ti si dao milju za istok :lol: :lol:
Da nije Mamica i brace iz Sirokog sipak bi napravili ista...
Ja dao 50 KM i ne stidim se toga. Pare skupljene ovdje na forumu i kupljena jedna karta. Dacu opet abd kad bude isla akcija za Jug
Pitam ponovo,koliko si ti dao za kamp?
Post Reply