Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mea_parvitas wrote: ↑03/12/2025 07:55
Samo glupsoni (koji zive tu gdje i prodaju stan) prodaju stan preko agencije...
Nisu to glupsotni, vec ljudi kojima na 200-300k ne znaci nista sto ce otici agenciji 1, ili 2000KM samo da ne moraju da gledaju razne njuske, pregovarju, docekuju, etc.
Ovako to agent sve uradi za njih, pojave se na potpisu ugovora i cao.
Na 300k je to 9000 KM. Provizija im je u većini slučajeva 3%. Mozda ce uzeti manji % ako je nekretnina milion. Onda je tu svakako u pitanju cifra od 20k+ provizije.
Ne znam, nije mala cifra, nek radi svako kako misli
Didier wrote: ↑03/12/2025 19:12
Gdje to ima agencija koja uzima hiljadu na cijenu od 300.000?
Pa ima, zavisi kako dogovoris. Ako sam na realnu cijenu stana od 200.000KM rekao da zelim 230.000KM, a oni izvuku 240k, ne ontam sta treba da placem za tih 10k? Sve je stvar dogovora, sta odgovara prodavacu i sta zeli.
Neko na 300.000k ne gleda je li dobar jos 10k i hoce li izvuci jos nesto, vec jednostavno NE ZELI da ima BILO kakvog dodira sa kupcima, kojih ima raznih profila. Neko gleda i u 200KM kod notara koji je povoljnij, samo kazem da ima raznih izbora..
Mea_parvitas wrote: ↑03/12/2025 07:55
Samo glupsoni (koji zive tu gdje i prodaju stan) prodaju stan preko agencije...
Nisu to glupsotni, vec ljudi kojima na 200-300k ne znaci nista sto ce otici agenciji 1, ili 2000KM samo da ne moraju da gledaju razne njuske, pregovarju, docekuju, etc.
Ovako to agent sve uradi za njih, pojave se na potpisu ugovora i cao.
A sta ako zivis u tom stanu? Zove te agent da izaces iz stana jer ima kupca da pogleda stan.
Mea_parvitas wrote: ↑03/12/2025 20:25
Halo, provizija je minimalno 10 milja, za sta, da ga uslika fisheye i objavi na Olx kao i svi... Meni se javljalo 5 agencija, na kraju uzeo sebi tih 10.000
Nisi ti sebi uzeo 10k nego nisi smanjio za 10k.
Ti kazes agenciji svoju minimalnu cijenu za koju prodajes. Oni na to dodaju 3%.
Mea_parvitas wrote: ↑03/12/2025 20:25
Halo, provizija je minimalno 10 milja, za sta, da ga uslika fisheye i objavi na Olx kao i svi... Meni se javljalo 5 agencija, na kraju uzeo sebi tih 10.000
Nisi ti sebi uzeo 10k nego nisi smanjio za 10k.
Ti kazes agenciji svoju minimalnu cijenu za koju prodajes. Oni na to dodaju 3%.
Je li se neko raspitivao koliko je m2 kod Radoncica?
Vidim da je pocelo sa prodajom. Gledam stanove na web stranici i raspored mi se cini stvarno super, u odnosu na novogradnju sto nam se inace servira.
Zna li neko nesto vise?
Akalia wrote: ↑06/12/2025 17:06
Vidim da je pocelo sa prodajom. Gledam stanove na web stranici i raspored mi se cini stvarno super, u odnosu na novogradnju sto nam se inace servira.
Zna li neko nesto vise?
Ne znam tacnu cifru, al to tesko da ce biti ispod 6500 KM/m2. A i kao da je neko pominjao takvu cifru na ovoj temi
Zna li neko nesto vise?
Zna li neko nesto vise?
Zna li neko nesto vise?
Jeste, to je to. Svaki stan sto vidim, je smislen, bez ikakvih cudnih uglova, sobicaka, stvarno top izgleda. Najmanji je 48m2. Koliko vidim ova dva penthousea cak imaju bazen na krovu ili me oci varaju..
Zna li neko nesto vise?
Zna li se ko je odgovoran za arhitekturu (ko potpisuje projekat), ko je generalni izvođač?
Čitajući opise sa prezentacije, vrlo amaterski pristup prezentaciji.
Zna li se ko je odgovoran za arhitekturu (ko potpisuje projekat), ko je generalni izvođač?
Čitajući opise sa prezentacije, vrlo amaterski pristup prezentaciji.
studio Arh je radio projekat - Zvizdicev sin a ne znam ko je izvodjac
Zna li neko nesto vise?
u stanu od 68m2 dnevni boravak i trpezarija 17,6m2, u stanu od 93,5m2 dnevni boravak i trpezarija čitavih 21,3 m2- ma daaaaaj... platiš toliko para i onda se nemaš gdje okrenuti a najjači je ovaj od skoro 240m2 gdje je dnevni čak 33m2 - smiješno!
jedino mi je ovaj od 48,4m2 ok. što se tiče veličina prostorija gdje je dnevni boravak i trpezarija 20m2 što je na tu kvadraturu skroz ok.
Otvorila tri stana
Kako je raspored super kada moras skakati preko kreveta?
Jedino ovak od 93m2 sto ima jednu normalnu spavacu sobu… koja opet nema dovoljno velik ormar za dvoje. Al hajde, barem se moze normalno proci na drugu stranu kreveta.
moimoi wrote: ↑08/12/2025 12:09
Otvorila tri stana
Jedino ovak od 93m2 sto ima jednu normalnu spavacu sobu… koja opet nema dovoljno velik ormar za dvoje. Al hajde, barem se moze normalno proci na drugu stranu kreveta.
Spoiler
Show
vidiš, meni je u spavaćoj dovoljno da stane normalan krevet i jedan ormar a da imam veliki dnevni boravak jer sam tamo svakako 97% budnog vremena (onih 3% je khm budno aktivno stanje u spavaćoj ) a ovdje nemaš ni velike spavaće ni veliki dnevni
moimoi wrote: ↑08/12/2025 12:09
Otvorila tri stana
Spoiler
Show
vidiš, meni je u spavaćoj dovoljno da stane normalan krevet i jedan ormar a da imam veliki dnevni boravak jer sam tamo svakako 97% budnog vremena (onih 3% je khm budno aktivno stanje u spavaćoj ) a ovdje nemaš ni velike spavaće ni veliki dnevni
Nije problem u velicini … jer nije isto soba 5,4x2,2 vs 4 x 2,9
Oko bracnog kreveta se moras moci kretati. Osim ako nisi samac. A i tad.
Dnevni boravak moze biti 30m2 a da je ko vagon tj nemas prostora da rotiras namjestaj. Sta imas od takvog prostora? Nix.