Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#21926 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Lose je ovo. Derbi bez navijaca je qrcev derbi, al' eto. Sad ce ovako u nedogled. Sad ce biti 1700 karata za Manijake na Kosevu, onda sljedece sezone opet ista sranja i tako do PM...
Najveci je krivac MUP KS, koji onako seljacki, zadrzato, sirovo, nije ni za kakve kompromise! :oops:
emigrazione

#21927 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Kakav ba MUP, dosta je vise te demagogije...
Šibicar

#21928 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Smiju li ovi mnogobrojni portali i sportski novinari napraviti ikakav pritisak na MUP,trebaju tekstove o nesposobnosti MUPa izbacivati k'o na traci,a ne samo slegnuti ramenima i ušutiti se,sramotno je sve ovo,jebote za hiljadu ljudi pola kapaciteta tampon zone,šta bi bilo da su pitari dobili dvije milje ulaznica,naše navijače bi prebacili u zdenku na sjeverozapadu,a na istoku bi u opticaju bili samo sektori C i A?!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#21929 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Jedan sektor na Sjeveru je cca 650 mjesta,zasto bi se u Zelji odrekli cca 6500 KM od karata. Nikad tampon zona nije bila dva sektora kao sada :-) :roll:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#21930 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ganjeta wrote:
Havarija! wrote:
ganjeta wrote:Buraz, vaša zvanična grupa koja se pita osudila našu upravu, znači mi krivi u suradnji sa mupom :-) .
"FK Željezničar će učiniti sve da udovolji sugestijama MUP-a KS, kako bi sarajevski derbi protekao u sportskom nadmetanju i bez incidenata", navodi iz kluba sa Grbavice.

Nagadjam, ali je gotovo je sigurno da se nisu usprotivli prijedlogu legitimisanja gostujucih navijaca, zar ne? Otud i takva osuda od strane udruzenja navijaca FKS. Ali na stranu odluke uprava, ja govorim o stvari koja se tice obje grupe: policijskoj represiji. Ali kako to obicno biva, druga strana koju u tom ne trenutku taj problem ne dotice, uvijek ce biti slijepa na isti.

Medjutim, suludan je moj 'Rimski' prijedlog, kao sto rekoh; s druge je planete.
Bila je direktorica na sastanku, one je trebala da se bori za to, naravno zajedno sa našim. Niko normalan nije za to legitimisanje.

A za ostalo si u pravu, tako bi trebalo, ali mi mentalitet i kodeski :roll: .
Dobro si rekao vi...
ganjeta

#21931 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

mali_milojica wrote:Jedan sektor na Sjeveru je cca 650 mjesta,zasto bi se u Zelji odrekli cca 6500 KM od karata. Nikad tampon zona nije bila dva sektora kao sada :-) :roll:

Miske tako naredio, jbg prepo se zlih hordi i onda tražio da uz ličnu kupe karte.
ganjeta

#21932 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

F&N wrote: Dobro si rekao vi...

Ja ba mi! :-)

A vi imali kodeks i mentalitet i stavili nama cvaju, vama 3 keke kartu za istu tribinu. :wink:
Šibicar

#21933 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

ganjeta wrote:
mali_milojica wrote:Jedan sektor na Sjeveru je cca 650 mjesta,zasto bi se u Zelji odrekli cca 6500 KM od karata. Nikad tampon zona nije bila dva sektora kao sada :-) :roll:

Miske tako naredio, jbg prepo se zlih hordi i onda tražio da uz ličnu kupe karte.

Pa ne bojkotuju horde zato što su dobili malo ulaznica nego zato što ih 80% nema ličnu kartu,ne bi mogli ni ovo napuniti. :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21934 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Šibicar wrote:
ganjeta wrote:
Pa ne bojkotuju horde zato što su dobili malo ulaznica nego zato što ih 80% nema ličnu kartu,ne bi mogli ni ovo napuniti. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
vryzas

#21935 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Šibicar wrote:
ganjeta wrote:

:shock: :lol: :gunjastajl:
N.N.

#21936 Re: Sarajevski derbi

Post by N.N. »

Ovdje vecini smijesno sto traze licne karte za kupovinu ulaznica ? :-)
Bgmi ce vas naguziti murijaci u vremenu sto dolazi :)
BlueBlood

#21937 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

sarajevo999999 wrote: Dje ti dodjes ba, ti bojis bojanku i gledas Graditelja Boba. Ovo su ozbiljne teme djecko pusti starije da razgovaraju
šajze šajze :lol:
vryzas

#21938 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

N.N. wrote:Ovdje vecini smijesno sto traze licne karte za kupovinu ulaznica ? :-)
Bgmi ce vas naguziti murijaci u vremenu sto dolazi :)
Normalna praksa u EU :oops:
hostapler

#21939 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Pitarima je bolje da se furaju na rah. Kemu Lakacu a ne na majmune iz Drezdena. Mozda onda i dobiju 2000 karata za derbi.
Last edited by hostapler on 11/04/2017 23:44, edited 1 time in total.
MaroonBrigade

#21940 Re: Sarajevski derbi

Post by MaroonBrigade »

Jbt dan umjesto da se zajebajemo u fazonu ko je koga nadjacao u navijanju na punom stadionu ili ko je imao najjacu fintu od bruku dobrih poteza na tekmi, mi se ovdje jebemo oko polomljenih stolica, tampon zona i ko ce koga zajebati tako sto ce im smanjiti broj ulaznica. Kada bolje skontas, nismo ni zasluzili bolje :roll:
Mea_parvitas

#21941 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Ne znam ni zasto se u startu odstupilo od 700 karata. Klub koji je toliko jadan da nije ni 1KM uplatio kao vid podrske izgradnji infrastrukture, bla bla, kako to vec ide, je sve samo ne prijateljski klub, a naravno da su to vec i 1000 puta dokazali...
hostapler

#21942 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Tan bi mozda i pogurao,svjetski je to covjek,gospodin.
Ali pitari od muke nisu mogli da mu saopste vijest da se pravi tribina kod komsije.
hrasno38

#21943 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Mea_parvitas wrote:Ne znam ni zasto se u startu odstupilo od 700 karata. Klub koji je toliko jadan da nije ni 1KM uplatio kao vid podrske izgradnji infrastrukture, bla bla, kako to vec ide, je sve samo ne prijateljski klub, a naravno da su to vec i 1000 puta dokazali...
kako ce bolan nebio uplatiti kad je kasica kod Tana :? Pa ne uvaljuje on dzaba jednog po jednog svog covjeka i polako zatvara totalno kontrolu svega. Ovo nije uopste zajebancija ali cisto sumnjam da Sarajevo danas moze potrositi i 1 KM bez njegove dozvole.
emigrazione

#21944 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Mea_parvitas wrote:Ne znam ni zasto se u startu odstupilo od 700 karata. Klub koji je toliko jadan da nije ni 1KM uplatio kao vid podrske izgradnji infrastrukture, bla bla, kako to vec ide, je sve samo ne prijateljski klub, a naravno da su to vec i 1000 puta dokazali...
FKS je prije toga poceo da gradi svoj kamp, sta je zeljeznicar pomogao po tom pitanju?
NajdraziVodjaa

#21945 Re: Sarajevski derbi

Post by NajdraziVodjaa »

Ovo je udruzeni zlocinacki poduhvat MUPa i Zeljeznicara, neka ih sram bude sada posten navijac Sarajeva ne moze vise ni doci na stadion razbiti koju stolicu i baciti baklju na protivnickog navijaca a da ne bude legitimisan pa da ga kasnije uhvate i zatvore. NECUVENO! Unstavate derbi i fudbal!
hrasno38

#21946 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

emigrazione wrote:
FKS je prije toga poceo da gradi svoj kamp, sta je zeljeznicar pomogao po tom pitanju?
FKS nije poceo nista....kamp gradi Vincent Tan.....igrace prodaje Vincent Tan a Sarajevo od svega toga moze koristiti te terene ali ne moze pare od prodatih igraca ako neda Vincent Tan. kako sebi ne utuvite u glavu da ste vi sada kolonija kojom vlada Vincent tan i vise nemate nista svoje jer je sve njegovo....mislim vecina nije bas sve. I sta treba da Zeljeznicar pomaze milijarderu....... :? :lol: :lol: :lol: :lol:
hostapler

#21947 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

emigrazione wrote:
Jel organizovana neka akcija. Kupi stolicu,kupi komad plasticne trave ili kupi wc solju za kamp FKS. Ista?
Ne znam,mozda bi se i poguralo komsiju ;-)
emigrazione

#21948 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Jel ti neko branio da poguras...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#21949 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Iz dosadasnjih praksi, znalo se da ce doci do ovoga, ako se da ovakav "prostor" za navijace plus ovo legitmisanje.
Cil je ocigledan da igraju derbi bez navijaca Sarajeva, jer moraju pobojediti. Barem tako kontaju. Da se odlijepe na 6 bodova. Idealan scenario. Eto im sad nek igraju, mada ne bude uvijek kako se planira...
Mea_parvitas

#21950 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

emigrazione wrote:
Toliko ti je besmisleno pitanje, strasno... A evo i takav odgovor: "Pomogli smo, pokazali smo vam koliko vam je losa akademija tako sto vas redovno ponizavamo i ispred vas smo po "proizvodnji" igraca, znaci da treba taj kamp jos unaprijediti, ukazali smo vam na mane"... Nema na cemu
Post Reply