Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#21901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Priznajem da je u razgovorima sa premijerom Novalicem bilo trgovine - ali ne u moneti koja je nazalost uobicajena u nasem politickom zivotu i na koju mnogi aludiraju ovih dana.
Naime, kada smo zavrsili razgovore o amandmanima nas generalni sekretar Albin Zuhric je na stol "bacio" formiranje federalnog fonda za porodilje - finansiranje iz budzeta ZZO, ukidanje razlika izmedju privatnog i javnog sektora i razliciti zakonski osnov u kantonima - i Zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zlocina koji je Dennis Gratz inicirao u federalnom parlamentu i izradio nacrt zakona.
Ali to su teme o kojima cemo pricati kada se ti prijedlozi u septembru nadju u parlamentarnoj proceduri.
p.k.
Naime, kada smo zavrsili razgovore o amandmanima nas generalni sekretar Albin Zuhric je na stol "bacio" formiranje federalnog fonda za porodilje - finansiranje iz budzeta ZZO, ukidanje razlika izmedju privatnog i javnog sektora i razliciti zakonski osnov u kantonima - i Zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zlocina koji je Dennis Gratz inicirao u federalnom parlamentu i izradio nacrt zakona.
Ali to su teme o kojima cemo pricati kada se ti prijedlozi u septembru nadju u parlamentarnoj proceduri.
p.k.
- nemampojma0
#21902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa vi ste strašni dečki..zaprepašten samPedja Kojovic wrote:Priznajem da je u razgovorima sa premijerom Novalicem bilo trgovine - ali ne u moneti koja je nazalost uobicajena u nasem politickom zivotu i na koju mnogi aludiraju ovih dana.
p.k.
Čovječe, zabrana negiranja genocida i to u FBIH...ma fantastično.
A gdje je ono Pedja živio u vrijeme kad je počinjen taj genocid...čisto informativno pitam?
-
sandoz11
#21903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja ne vidjeh da ste mi odgovorili ili necete,
gospodine Pedja da li je NS dio PARLAMENTARNE VECINE, od prekjuce, ili bi radije to bili samo za dnevnu upotrebu..
gospodine Pedja da li je NS dio PARLAMENTARNE VECINE, od prekjuce, ili bi radije to bili samo za dnevnu upotrebu..
-
Pedja Kojovic
#21904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sandoz11
Nismo dio nove parlementarne vecine niti smo imali razgovore u tom smislu.
Kao i uvijek do sada, svoj stav o prijedlozima i pitanjima koja se u parlamentima postavljaju pred nas donosimo na osnovu sadrzaja a ne na osnovu toga ko je predlagac.
Nas stav po tom pitanju je isti kao i prije, a koji smo iznijeli mnogo puta; necemo biti manjinski partner u vladama u kojima vecinu imaju SDA, HDZ ili druge etnicke.
(Vjerovatno nas zato nisu ni zvali na razgovore o tome).
p.k.
Kao i uvijek do sada, svoj stav o prijedlozima i pitanjima koja se u parlamentima postavljaju pred nas donosimo na osnovu sadrzaja a ne na osnovu toga ko je predlagac.
Nas stav po tom pitanju je isti kao i prije, a koji smo iznijeli mnogo puta; necemo biti manjinski partner u vladama u kojima vecinu imaju SDA, HDZ ili druge etnicke.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 02/08/2015 08:56, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, sada ce vas udariti pricam da ste uzeli novac bla bla bla, neki licni interes, bla bla bla....privilegiju za vas par....jer prosto ce vas udarati 'oruzijem' i pricom koja im je jedino i ostala. A plodna je, jer toliko ih je, od Radeljasa, BPS, SzaBiH...Cardzica-Lijanovica...itd.itd...i zaista zbog licnih novcanih interesa, i fotelja-resora, ulazilo u pregovore i prodavali svoju podrsku za sve to.
Vecina naroda to zna, i vrlo cesto radi takvih, kojih nije mali broj dapace, i gleda na politicare pricom 'svi su oni isti'. I lako ce i za vas pomisliti isto to.
Mi koji duze pratimo rad NS, nas ne moras uvjeravati koliki ste vi idealisti, koliko stojite iza svojih principa, koliko i iz kojih razloga se bavite politikom kroz direktni pokusaj rjesavanja problema, a ne furanja na populizam. Itekako, imate i vi svojih mana, nije da ste bezgresni, naravno. Ali sustinski ste pozitivno drugaciji. Sto i jeste poenta.
Da ne duzim. Poenta je da ce vas sada satanizirati, pokusati svim silama izjednaciti po principu 'svi su isti', vjerovatno krenuti u hajku kontra vas, kroz medije, a imaju ih. Pokusat ce obicne gradjane uvjeriti da ste dio vecine sa SDA...nebili vas sto vise ocrnili i umanjili vas konkretni angazman.
Sad pored toga sto ce vas pokusati iskoristiti ovi iz SDA, pokusat ce vas zgaziti i ovi kontra SDA. I jedni i drugi zbog svog interesa, jer nije bas fino imati, koliko god mala stranka bila, nekoga ko rezonuje kontra klanova, sam za sebe.
Znam da ce biti zeznuto, kada su karte ovako podjeljene, jos pri tome treba razmisljati o nekom eventualnom, a mislim i neminovnom, ipak, okrupljavanja (bez obzira na Suljagica
) 'gradjanske'opozicije.
Jako tezak period pred NS, nadam se da cete iz ovoga izaci bar nesto jaci. I mi s vama
Vecina naroda to zna, i vrlo cesto radi takvih, kojih nije mali broj dapace, i gleda na politicare pricom 'svi su oni isti'. I lako ce i za vas pomisliti isto to.
Mi koji duze pratimo rad NS, nas ne moras uvjeravati koliki ste vi idealisti, koliko stojite iza svojih principa, koliko i iz kojih razloga se bavite politikom kroz direktni pokusaj rjesavanja problema, a ne furanja na populizam. Itekako, imate i vi svojih mana, nije da ste bezgresni, naravno. Ali sustinski ste pozitivno drugaciji. Sto i jeste poenta.
Da ne duzim. Poenta je da ce vas sada satanizirati, pokusati svim silama izjednaciti po principu 'svi su isti', vjerovatno krenuti u hajku kontra vas, kroz medije, a imaju ih. Pokusat ce obicne gradjane uvjeriti da ste dio vecine sa SDA...nebili vas sto vise ocrnili i umanjili vas konkretni angazman.
Sad pored toga sto ce vas pokusati iskoristiti ovi iz SDA, pokusat ce vas zgaziti i ovi kontra SDA. I jedni i drugi zbog svog interesa, jer nije bas fino imati, koliko god mala stranka bila, nekoga ko rezonuje kontra klanova, sam za sebe.
Znam da ce biti zeznuto, kada su karte ovako podjeljene, jos pri tome treba razmisljati o nekom eventualnom, a mislim i neminovnom, ipak, okrupljavanja (bez obzira na Suljagica
Jako tezak period pred NS, nadam se da cete iz ovoga izaci bar nesto jaci. I mi s vama
-
Pedja Kojovic
#21906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nemampojma0
Vase pitanje nije relevantno za temu o kojoj diskutujemo.
O toj "infomaciji" su na ovom forumu ispisane stranice i stranice i necete imati nikakav problem da pronadjete moj odgovor.
p.k.
O toj "infomaciji" su na ovom forumu ispisane stranice i stranice i necete imati nikakav problem da pronadjete moj odgovor.
p.k.
- nemampojma0
#21907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Oni hoce izaći jači, bilo za pozicije bilo za novce.-LIBERO- wrote:
Ma i mi ćemo...radom se jača volja, um i tijelo. Rada će sigurno biti, čak i prekovremenog, a za pare nećemo ni pitati...
- nemampojma0
#21908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma hajde...šalite sePedja Kojovic wrote:nemampojma0
p.k.
Sami ste spomenuli kako je predmet "trgovine" bio i zakon o zabrani negiranja genocida i to kao uslov podrške ZOR-u.
Sram tu SDA bilo, kad Pedja od nje traži usvajanje takvog zakona i još tvrdi da nije relevantno gdje se nalazio u vrijeme počinjenja genocida.
Ma fantastično..licemjerno, obostrano da se razumijemo.
-
sandoz11
#21909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ko ce onda biti glas 50 ?Pedja Kojovic wrote:sandoz11
p.k.
- nemampojma0
#21910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo, nećemo o ratu.sandoz11 wrote:Pa ko ce onda biti glas 50 ?Pedja Kojovic wrote:sandoz11
p.k.
I ja postavljam ovo isto pitanje. Ko daje 50. glas i time formira većinu?
-
direstraits0078
#21911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onaj ko želi da zakon prođe. Glasanje za zakon ne znači da je neko dio parlamentarne većine.
-
sandoz11
#21912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
onda to znaci da je to manjinska vlada
-
Pedja Kojovic
#21913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sandoz11
Zaista ne znam.
Mislim da je na ovom zasjedanju bilo otsutno par poslanika - mozda je tu kljuc.
p.k.
Zaista ne znam.
p.k.
- nemampojma0
#21914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja sugerira da je pokusaj kupovine u toku. Poznato mi je da su pokusali kupiti dva DF-ova zastupika, ali bezuspješno.Pedja Kojovic wrote:sandoz11
Zaista ne znam.
p.k.
A šta ćemo ako se pokaže da je 50. ručica, ipak, iz NS?
- don vito
#21915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kmecanje uhljupa
Dan treci

Dan treci
-
starisalko
#21916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mogu on i sandoz11 da shvate da je ovaj ZOR za njihovo dobrodirestraits0078 wrote:Onaj ko želi da zakon prođe. Glasanje za zakon ne znači da je neko dio parlamentarne većine.
- nemampojma0
#21917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A za tvoje nije???starisalko wrote:Ne mogu on i sandoz11 da shvate da je ovaj ZOR za njihovo dobrodirestraits0078 wrote:Onaj ko želi da zakon prođe. Glasanje za zakon ne znači da je neko dio parlamentarne većine.
Naravno, pitanja tvoje egzistencije regulira zakon o drzavnim sluzbenicima i namjestenicima, jel da?
I nije samo u pitanju ZOR, ostavimo ga po strani nakratko. Pitanje je KO ČINI VEĆINU u ZDPFBIH??
Last edited by nemampojma0 on 02/08/2015 09:38, edited 1 time in total.
-
NKVD
#21918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram priznati da mi nije mrsko pratiti zbunjitis praćen mlataranjem rukama, jezikom a uglavnom praznom slamom spram ove dvojice, trojice iz NS-a.
Da je samo ta reakcija naviknutih na nominalne, a skoro nepostojeće, razlike između nas i ovih drugih što se na vlasti vrtimo dvije i kusur decenije, da ništa drugo pozitivno iz ove epizode za zakonom o radu ne bude opet smo lijepo hajrovali. Snijeg što ne pada, tragovi itd...
U našem predpolitičkom društvu jedan od najjačih aduta onih koji su u poziciji je nepostojeća opozicija, i to je tragedija.
Ovo što mi imamo je deklarativno opozicija a u stvari pozicija u čekanju, u rotaciji a koju zanima isključivo da preuzme vlast bez ikakvog interesa za stanje onoga čime će upravljati. Opoziciono, šatro, djelovanje počinje i završava se optužbama i retoričkim prepucavanjem preko već sada nepostojeće linje razgraničenja (nacionalno/građansko ili socijaldemokratsko/feudalno).
A sve u cilju da se zasjedne na kormilo vlasti. Oni koji će sa kormila sići ne sekiraju se previše jer znaju da će "protivnici" uskoro toliko zasrati da je ponovnka rotacija neminovna.
U tome leži i razlog što se nikada nisu obračunali, ozbiljno a ne retorički, jedni sa drugima. Što se kriminalci koji služe i jednima i drugima nikada nisu zaganjali, niti marifetluci kažnjavali. I jedni i drugi koriste iste plaćenike, kriminalce ili "profesionalnce" u državnom aparatu.
Nema tu opozicije, nikakve.
I onda se pojavi NS i sa ovih par poteza a više principijelnošću i kičmom koju nisu savili od osnivanja poremeti idealnu sliku. "Šta je sad ovo, koji je ovo kurac" žale se jedni drugima. "Ne može ovo 'vako jebemumater, čemu ovo vodi?"
Pa se pojavi i neka nada da bi se iz predpolitičkog možda nekada moglo ući u društvo u kojem je konstruktivno i zakonsko djelovanje jače od feudalno jaranskog.
Da je samo ta reakcija naviknutih na nominalne, a skoro nepostojeće, razlike između nas i ovih drugih što se na vlasti vrtimo dvije i kusur decenije, da ništa drugo pozitivno iz ove epizode za zakonom o radu ne bude opet smo lijepo hajrovali. Snijeg što ne pada, tragovi itd...
U našem predpolitičkom društvu jedan od najjačih aduta onih koji su u poziciji je nepostojeća opozicija, i to je tragedija.
Ovo što mi imamo je deklarativno opozicija a u stvari pozicija u čekanju, u rotaciji a koju zanima isključivo da preuzme vlast bez ikakvog interesa za stanje onoga čime će upravljati. Opoziciono, šatro, djelovanje počinje i završava se optužbama i retoričkim prepucavanjem preko već sada nepostojeće linje razgraničenja (nacionalno/građansko ili socijaldemokratsko/feudalno).
A sve u cilju da se zasjedne na kormilo vlasti. Oni koji će sa kormila sići ne sekiraju se previše jer znaju da će "protivnici" uskoro toliko zasrati da je ponovnka rotacija neminovna.
U tome leži i razlog što se nikada nisu obračunali, ozbiljno a ne retorički, jedni sa drugima. Što se kriminalci koji služe i jednima i drugima nikada nisu zaganjali, niti marifetluci kažnjavali. I jedni i drugi koriste iste plaćenike, kriminalce ili "profesionalnce" u državnom aparatu.
Nema tu opozicije, nikakve.
I onda se pojavi NS i sa ovih par poteza a više principijelnošću i kičmom koju nisu savili od osnivanja poremeti idealnu sliku. "Šta je sad ovo, koji je ovo kurac" žale se jedni drugima. "Ne može ovo 'vako jebemumater, čemu ovo vodi?"
Pa se pojavi i neka nada da bi se iz predpolitičkog možda nekada moglo ući u društvo u kojem je konstruktivno i zakonsko djelovanje jače od feudalno jaranskog.
-
The BEN10
#21919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaista je nečuvena hajka trollova na poteze NS. Junoše iz redova SBB, DF i SDP ne mogu preboljeti jalovost partijskih im predstavnika. Kojović fino reče da su na vrijeme pripremali amandmane, a ne ko Komsic bili na skijanju ili u slučaju SDP bavili se samim sobom.
Za pohvalu je i Kojovićevo strpljivo odgovaranje na vaše nebuloze - aferim.
-
Pedja Kojovic
#21920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nemapojma0
Ne sugerisem nista nego na pitanje da li - s obzirom da je Zakon o radu usvojen sa 50 glasova, ukljucujuci i glas Nase stranke koja nije dio nove parlamentarne vecine - ima dovoljno glasova u predstavnickom domu odgovoram da ne znam i da je moguce da neki od poslanika iz stranaka koji su dio nove parlemntarne vecinu nisu bili prisutni na sjednici.
Zakon je usvojen sa 50 glasova i svaki se moze racunati kao 50-ti.
p.k.
Ne sugerisem nista nego na pitanje da li - s obzirom da je Zakon o radu usvojen sa 50 glasova, ukljucujuci i glas Nase stranke koja nije dio nove parlamentarne vecine - ima dovoljno glasova u predstavnickom domu odgovoram da ne znam i da je moguce da neki od poslanika iz stranaka koji su dio nove parlemntarne vecinu nisu bili prisutni na sjednici.
Zakon je usvojen sa 50 glasova i svaki se moze racunati kao 50-ti.
p.k.
-
sandoz11
#21921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nesto ti jarane tu nestima ali tvoj problem, valjda rano usto,,starisalko wrote:Ne mogu on i sandoz11 da shvate da je ovaj ZOR za njihovo dobrodirestraits0078 wrote:Onaj ko želi da zakon prođe. Glasanje za zakon ne znači da je neko dio parlamentarne većine.
ja se bakcem vec 20 godina sa kolektivnim ugovorima i svake 2 godine u mom slucaju, pocinje mali rat vlasnici, vlada i sindikat(nikad bez njega iako svi radnici nisu clanovi sindikata) ...
- don vito
#21922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Hajka" izgleda necuveno samo zbog Pedjine tolerancije i strpljenja da s ovim pilicarima pokusava normalno komunicirati. Skidam mu kapu na tome. Nekoliko polupismenih drzavnih sluzbenika i propagandista Ublehaske fronte kojima Pedja pokusava odgovoriti argumentima umjesto da se sprda sa njima jer za sta je drugo nego za sprdnju neko ko se divi Venecueli, Sirizi, Sjevernoj Koreji, a u dzepu nosi iPhone, nikad nije vozio Moskvica...The BEN10 wrote:Zaista je nečuvena hajka trollova na poteze NS. Junoše iz redova SBB, DF i SDP ne mogu preboljeti jalovost partijskih im predstavnika. Kojović fino reče da su na vrijeme pripremali amandmane, a ne ko Komsic bili na skijanju ili u slučaju SDP bavili se samim sobom.
- don vito
#21923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Hajka" izgleda necuveno samo zbog Pedjine tolerancije i strpljenja da s ovim pilicarima pokusava normalno komunicirati. Skidam mu kapu na tome. Nekoliko polupismenih drzavnih sluzbenika i propagandista Ublehaske fronte kojima Pedja pokusava odgovoriti argumentima umjesto da se sprda sa njima jer za sta je drugo nego za sprdnju neko ko se divi Venecueli, Sirizi, Sjevernoj Koreji, a u dzepu nosi iPhone, nikad nije vozio Moskvica...The BEN10 wrote:Zaista je nečuvena hajka trollova na poteze NS. Junoše iz redova SBB, DF i SDP ne mogu preboljeti jalovost partijskih im predstavnika. Kojović fino reče da su na vrijeme pripremali amandmane, a ne ko Komsic bili na skijanju ili u slučaju SDP bavili se samim sobom.
-
Saka
#21924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kakva hajka? 2-3 trolla (zlajinih djetića) spamaju forum konstantno istim glupostima a jedno 50 ljudi čestitalo i dalo podršku NS-u. Vjerovatnije je dakle da su tih 2-3 plaćeni i uhljebljeni nego nas 50. Skupo bi došlo.The BEN10 wrote:Zaista je nečuvena hajka trollova na poteze NS.
Last edited by Saka on 02/08/2015 10:03, edited 1 time in total.
-
starisalko
#21925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mene ovaj zakon nicim ne dotice. ZOR ne ostavljaj ni nakratko po strani ( vec tri dana radis neprekidno,dok ti mentor E.S odmara sa porodicom ) KO CINI VECINU u ZDPFBiH saznacemo na prvoj sjednici kad se bude glasalonemampojma0 wrote:A za tvoje nije???starisalko wrote: Ne mogu on i sandoz11 da shvate da je ovaj ZOR za njihovo dobro
Naravno, pitanja tvoje egzistencije regulira zakon o drzavnim sluzbenicima i namjestenicima, jel da?
I nije samo u pitanju ZOR, ostavimo ga po strani nakratko. Pitanje je KO ČINI VEĆINU u ZDPFBIH??