Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21901 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Hahahaha kad se balavci nafuraju da su oni neke vodje i da ce oni odredjivati ko ce ici a ko nece na utakmicu......
lakilaka

#21902 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

poštuješ zakone i propise u državi i opet ne valja. zato nam je stanje ovako.
hostapler

#21903 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Prvo sto bi HZ trebale uraditi jeste ocistiti ispred svog praga. Dakle,navijace u njihovim redovima koji su cupali stolice i bacali baklje na djecu i navijace Zeljeznicara na proslom derbiju namlatiti i ocistiti svoje redove.
Onda,tek doci sa obrazom i reci,nece se vise desavati.
Onda,mozda,samo mozda dobijete i nesto veci broj karata.
Haris.ba

#21904 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

avetinja wrote:
Haris.ba wrote:Nek se onda ostavi tih 5%, ali na sjeverozapadu skroz, neće biti potrebe za tampon zonom - i onda nek se istok normalno popuni.

Jer - stvarno je ružno za derbi da trećina istoka bude prazna. Možda raja povede i djecu.
Ne vjerujem da će se išta mijenjati, jer je mjesto za goste već određeno. Premještanjem gostiju na sjeverozapad mijenja se čitava organizacija derbija. Mora se kontaktirati MUP, a to nije izvodljivo. Biće onako kako je i planirano. Očekujem da ih bude stotinjak i da mi napunimo naše dijelove. Iskreno, žao mi je što je ovako ispalo, ali šta da se radi. Nije derbi derbi, ako obje strane nisu tu.
Da se razumijemo - ja bih čitav sjever dao navijačima Sarajeva. Vjerujem da su zdenke sjevera dovoljne za tampon zonu. Ali, šta je tu je.

Ali, samo navijačima. Huliganima bih zabranio ulazak na ijedan stadion. Nebitno za koga navijaju.
Korisničkoime

#21905 Re: Sarajevski derbi

Post by Korisničkoime »

leškarenje wrote:
Korisničkoime wrote:
Charuga wrote:Željo je bio spreman da navijačima Sarajeva da čitavu zdenku, ali MUP u tom slučaju traži pomjeranje tampon zone za još jedan sektor, Oni (MUP) nisu htjeli da prričaju o manjoj tampon zoni. Ili to ili nema derbija. Bio je prijedlog uprave da HZ idu na SZ, ali i to su glat odbili.

Iskreno, fakat ne vidim potrebu da se tampon zona pravi sa dva slova, osim da se opravda nesposobnost MUP-a, tj. njihov nerad. Što neko ranije reče, dva reda specijalaca sa obje strane, puno manje, tampon zone i riješio si problem. Ovako si sebi olakšao posao, a zajebao si i Želju (manje karata) i Sarajevo (manje navijača).
Puna podrška MUP-u, ako i ovaj put bude sranja slijedeća 2 derbija bez navijača, prazna Grbavica, prazno Koševo. Tako redom. Šta misliš kako su se izgradi negdje drugo doveli u red, razbijanjem glava od strane specijalne policije, ne, nego prije svega radom uprave, klubova i navijačkih skupina. Da se ne lažemo svaki od vas vjernih navijača zna ko je problem, ko pravi sranja, ko baca baklje na druge pa ako ne može do drugih onda u VIP ložu ili na obične posjetioce, ko čupa i pali stolice ali ko bi istupio i rekao taj i taj, koja bi uprava rekla ok doživotna zabrana ulaska na stadion kluba za koji navija. Nema šanse sve navedeno. Zato puna podrška MUP-u bolje i ovo nego da kornjače opet nekoga nedužnog izgaze kao što imaju običaj
Izvini,ali da te pitam :mrgreen: jesi li ikad bio na derbiju i na kojem stadionu ? Jesi li ikad bio medju HZ u onom cosku ?
Jesi li ikad u Bih bio na gostovanju nekog kluba ?
Jesam, i na Grbavici i na Koševu, nisam bio nikada među HZ u onom trokutu, da bio sam na gostovanju.
Sutra ili prekosutra bi volio otići i sa svojom djecom. Što da ne, kada na derbiju Horde razapnu svoju koreografiju ili Manijaci zapale pola Grbavice, mislim to može biti doživljaj, bezopasan, može biti, nekad i bio bezopasan, sada više nije. Kako to riješiti, kordonima murije, pendrekanjem svega što se miče - ne, naravno da ne, samo radom klubova, navijačkih skupina ali za to nema niko ni volje, ni petlje ni razumjevanje.
Šibicar

#21906 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

hrasno38 wrote:Hahahaha kad se balavci nafuraju da su oni neke vodje i da ce oni odredjivati ko ce ici a ko nece na utakmicu......

Fakat,nadam se da leško neće pasti pod njihov pubertetlijski uticaj i da će doći na derbi,pa makar da zapiša obližnju među pošto je slovo G tampon zona jebiga. :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21907 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

splinter wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
splinter wrote:Ok Hz bojkotiraju derbi.
Tako odlučili.
Ipak nadam se a i očekujem goste u njihovom sektoru, jer Hz nemaju eksluzivitet bodrenja svog kluba. Sigurnio će doći dosta običnih navijača nema sumnje.
Sve u svemu tresla s gora rodio se miš
Nece biti, simpatizeri dole uglavnom i ne idu. To je cinjenicno stanje.
Sumnjam, ja znam desetak likova samo s posla koji će ići na derbi, ako treba ja ću im pomoći da nabave karte. Mislim da će jako dosta normalnog svijeta doći. I nisu svi "simpatizeri" , ima tu likova koji imaju gostovanja ko svi s foruma zajedno. Normalni navijači su uvijek dobrodošli. Iskreno očekujem njihovo dolazak u što većem broju.!
Pa bolan normalan svijet i dodje da gleda utakmicu, da navija za svoj klub a ne da pravi sranja....nisam jednom sjedio na zapadu koseva izmjesan sa navijacima Sarajeva i Zelje uz predivnu zajebanciju naravno prave raje a ne ovih novokomponovanih papaka
armin071

#21908 Re: Sarajevski derbi

Post by armin071 »

Bio jednom jedan derbi :run:
zlajapravaraja

#21909 Re: Sarajevski derbi

Post by zlajapravaraja »

Pustiti sve karte u slobodnu prodaju i zabraniti navijačka obilježja na stadionu. Baš bi bio fol :run:
Ultras46

#21910 Re: Sarajevski derbi

Post by Ultras46 »

Kojeg je unistila sabrina fuksa
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#21911 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Haris.ba wrote:
avetinja wrote:
Haris.ba wrote:Nek se onda ostavi tih 5%, ali na sjeverozapadu skroz, neće biti potrebe za tampon zonom - i onda nek se istok normalno popuni.

Jer - stvarno je ružno za derbi da trećina istoka bude prazna. Možda raja povede i djecu.
Ne vjerujem da će se išta mijenjati, jer je mjesto za goste već određeno. Premještanjem gostiju na sjeverozapad mijenja se čitava organizacija derbija. Mora se kontaktirati MUP, a to nije izvodljivo. Biće onako kako je i planirano. Očekujem da ih bude stotinjak i da mi napunimo naše dijelove. Iskreno, žao mi je što je ovako ispalo, ali šta da se radi. Nije derbi derbi, ako obje strane nisu tu.
Da se razumijemo - ja bih čitav sjever dao navijačima Sarajeva. Vjerujem da su zdenke sjevera dovoljne za tampon zonu. Ali, šta je tu je.

Ali, samo navijačima. Huliganima bih zabranio ulazak na ijedan stadion. Nebitno za koga navijaju.
Ja da se pitam ja bi im dao cijeli sjever. Sektore sa slovima,ostalo tampon zona. To je cca 3000 mjesta. Ali brojati 3000 ljudi,kad udje 3000,nema vise nikome zatvoriti kapije. To naplatiti kao 5377 stolica koliki je kapacitet Sjevera i cao.
Navijace Zelje sa godisnjim sa sjevera bih pustio na Istok.
Last edited by mali_milojica on 11/04/2017 22:52, edited 1 time in total.
relativno84

#21912 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

:nargila:
last mohicans

#21913 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Charuga wrote:
last mohicans wrote:Da pitam moderatore mogu li se vrijeđati clanovi uprava,konrkretno direktorica FKS. Ovaj jedan je nazva baš lijepim epitetima koje je valjda u kuci naučio.
Reci mi da se zajebavaš ... :shock:
... wrote:Dejane Nikoliću, ruglo lojavo, sagni se Perici Ivetiću...
... wrote:Zašto to raditi,neka jebe mater svoju onaj koji je odlučio da nam da ovoliko karti. Davati govnima pare i opet jedva disati u onoj gužvi. Vozdrica,ono prkno od stadiona više neće vidjeti iako sam fulio samo dva derbija od '95.
Neka se gone u pm,bijednici.
... wrote:Neka jebu mater i oni i zdenka.
... wrote:Gurbet i jad to ostaje i kad stane na noge,ne možeš ti njegovo bijedno razmišljanje promijeniti.
... wrote:Gledaj ti jadova,da Bogda onome ko je odlucio da se ovi siljci postave zenski rod nabijali na iste :oops:
Ni jedan ovaj post nisi primjetio, i nije ti zasmetao ... 8-)
Ove nisam, jesam maloprije ovo za raskopčanog. Treba sankcionisati i jedne i druge ili postaviti takva pravila igre, gdje se moze obostrano vrijeđati. Ponasanje uprave FKZ je dovelo do frustracija na strani navijača FKS, pa vidimo i uprave kluba, a pojedinci s druge strane samo zloupotrebljavaju objektivnu frustriranost da jos više provociraju ne bi li još koji ban pao. Tako nisko i ljigavo od istih. Odustajem od pisanja na ovoj temi dok se ne urazume pojedinci kojih ima s obje strane, a malo više iz NS. A ko misli da je 1000 ulaznica dovoljno, na onako malom prostoru koji više liči na tor, nego navijacku tribinu, neka povede svoje najmilije na takvo nešto. U prilog idu podaci da tu istu zdenku nikada niste ni sami popunili, a imali ste vaznih utakmica, pa da i međunarodnu utakmicu igrate, ne bi je napunili, a htjeli biste zgurati i natrpati 1000 ljudi u nju. Eto vam, pa sami iznosite cinjenice viđene okom svega, ali ne objektivnog navijaca zelje.
Havarija!

#21914 Re: Sarajevski derbi

Post by Havarija! »

ganjeta wrote:Buraz, vaša zvanična grupa koja se pita osudila našu upravu, znači mi krivi u suradnji sa mupom :-) .
"FK Željezničar će učiniti sve da udovolji sugestijama MUP-a KS, kako bi sarajevski derbi protekao u sportskom nadmetanju i bez incidenata", navodi iz kluba sa Grbavice.

Nagadjam, ali je gotovo je sigurno da se nisu usprotivli prijedlogu legitimisanja gostujucih navijaca, zar ne? Otud i takva osuda od strane udruzenja navijaca FKS. Ali na stranu odluke uprava, ja govorim o stvari koja se tice obje grupe: policijskoj represiji. Ali kako to obicno biva, druga strana koju u tom ne trenutku taj problem ne dotice, uvijek ce biti slijepa na isti.

Medjutim, suludan je moj 'Rimski' prijedlog, kao sto rekoh; s druge je planete.
ganjeta

#21915 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Havarija! wrote:
ganjeta wrote:Buraz, vaša zvanična grupa koja se pita osudila našu upravu, znači mi krivi u suradnji sa mupom :-) .
"FK Željezničar će učiniti sve da udovolji sugestijama MUP-a KS, kako bi sarajevski derbi protekao u sportskom nadmetanju i bez incidenata", navodi iz kluba sa Grbavice.

Nagadjam, ali je gotovo je sigurno da se nisu usprotivli prijedlogu legitimisanja gostujucih navijaca, zar ne? Otud i takva osuda od strane udruzenja navijaca FKS. Ali na stranu odluke uprava, ja govorim o stvari koja se tice obje grupe: policijskoj represiji. Ali kako to obicno biva, druga strana koju u tom ne trenutku taj problem ne dotice, uvijek ce biti slijepa na isti.

Medjutim, suludan je moj 'Rimski' prijedlog, kao sto rekoh; s druge je planete.
Bila je direktorica na sastanku, one je trebala da se bori za to, naravno zajedno sa našim. Niko normalan nije za to legitimisanje.

A za ostalo si u pravu, tako bi trebalo, ali mi mentalitet i kodeski :roll: .
avetinja

#21916 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Haris.ba wrote:Da se razumijemo - ja bih čitav sjever dao navijačima Sarajeva. Vjerujem da su zdenke sjevera dovoljne za tampon zonu. Ali, šta je tu je.

Ne bih im dao čitav, jer imaju naši navijači sa godišnjim ulaznicama. Dao bih im dvije i po hiljade.
mali_milojica

#21917 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

avetinja wrote:
Haris.ba wrote:Da se razumijemo - ja bih čitav sjever dao navijačima Sarajeva. Vjerujem da su zdenke sjevera dovoljne za tampon zonu. Ali, šta je tu je.

Ne bih im dao čitav, jer imaju naši navijači sa godišnjim ulaznicama. Dao bih im dvije i po hiljade.
Prebacis ljude sa godisnjom za sjever na Istok.
Dati im 3000 karti. Traziti da FKS to odmah plati i onda neka prodaju svojim navijacima,neka poklone,bas me briga.
Na ulazima staviti brojaca,kad udje 3000 ljudi koliko su i platili,zatvoriti kapije i gotovo.
SmoLe

#21918 Re: Sarajevski derbi

Post by SmoLe »

Najbolje ce biti kada fino postave kamere na tribine i ko slomi stolicu naplatit mu je i dozivotno zabraniti ulaz na stadion.
I vjerujem da cemo im malo popustiti i dati vise ulaznica 8)
vryzas

#21919 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Sta bi? :? Bojkot lafo? :roll:

Mahno sam ga opasno, nista ne upratih. :oops:

...ili sto bi @sumir natipkao gdgubvfdss rziobvx cdrssnniortivcd zmoi vxseinngeivsribce :cuga: :pijani: :gunjastajl:
BlueBlood

#21920 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

A.C.A.B.
avetinja

#21921 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

mali_milojica wrote:Prebacis ljude sa godisnjom za sjever na Istok.
Dati im 3000 karti. Traziti da FKS to odmah plati i onda neka prodaju svojim navijacima,neka poklone,bas me briga.
Na ulazima staviti brojaca,kad udje 3000 ljudi koliko su i platili,zatvoriti kapije i gotovo.
Ne možeš to raditi, to je nepoštovanje vlastitih navijača. Svako ko je platio godišnju za sjever ima pravo da bude sve utakmice na toj tribini. Sjever i istok nisu iste tribine. Šta da pada kiša kao iz kabla? Ti platio sjever sa krovom i onda te premjeste na istok da kisneš. Ne može to tako. Dvije i po milje, manja tampon zona (jedno slovo), mreža da se ne mogu međusobno gađati bakljama - mjera.
emigrazione

#21922 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Najbolje je upravo ovo kako je ispalo, po milju i kusur karata svakome pa bujrum brate, kome se ne ide neka ne ide, ha ja...
Šibicar

#21923 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

emigrazione wrote:Najbolje je upravo ovo kako je ispalo, po milju i kusur karata svakome pa bujrum brate, kome se ne ide neka ne ide, ha ja...
A šta ćemo sa onima kojima se ide a ne mogu? :mrgreen:
mali_milojica

#21924 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Ma i MUP,ako je do njega,ce morati smanjiti zahtjeve. Dace se jos Sektor sa slovom O cca dodatnih 650 mjesta i bice vuk sit i ovce na broju. Bezveze se dizu tenzije.
DonaldDuck

#21925 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Bojkotuju i temu. :lol: Neka vas, taman je postalo zanimljivo, nisu to napisali u saopštenju. :-D
Post Reply