IRAN

Post Reply
Haman2

#21876 Re: IRAN

Post by Haman2 »

Mr. Ljuci. Nije to jedinia karakteristika slobodne volje i demokracije Nedaj Boze nikome takve demokracije. S. Arabija je bogata zemlja zahvaljujuci nati ali izbjeglice iz Azije ne hrle u S. Arabiju nego u Evropu iako su gotovo gotovo svi muslimani. S. Arabija im je pred nosom, a on tabanaju i tabanaju, dozivljavaju sve i svasta samo da bi dosli do slobodne Evrope.
Lincoln-Burrows

#21877 Re: IRAN

Post by Lincoln-Burrows »

Point. wrote: Je li u redu da bilo koja žena fasuje zatvor zbog odlaska na stadion i gledanje utakmice od 90 minuta? Je li u redu da žena, zajedno sa mužem i djecom ne može potraćiti nedjelju poslijepodne na tribini nekog random stadiona ko svaki normalni insan i gledati fudbal? Zašto je ta privilegija određena samo za muškarce?
Naravno da nije uredu ugnjetavati žene i zabranjivati im bilo šta, nego ovdje je jedan drugi momenat iritirajući,
zašto se samo gleda na taj sporan zakon u Iranu a ne gleda u recimo KSA ili neku drugu državu gdje su prava žena
još i više zakinuta. Zašto je fokus na Iranu, nitko ne brani Iran zbog tih zakona ali zašto se odobrava kod ovih drugih
i čak se ni ne spominje.

Iran nekome smeta a ovi drugi su poželjni.
Haman2

#21878 Re: IRAN

Post by Haman2 »

Mi citamo stampu onih koji Iranu ne misle dobro. Nasi novinari samo preuzimaju njihove tekstove i tako oblikuju nasu svijest o jednoj zemlji, jednom narodu itd. Istna je sigurno drukcija. Razgovarao sam sa ljudima koji su prosli nekoliko zemlja na sjeveru Afrike, a onda Tursku, Indiju, Kinu, Izrael. Svaki od njih kaze da mi nemamo pravu sliku o Iranu. Najbolje se spremiti i otici. Jedan mi (nije vjernik) rece da je Iran jako lijepa zemlja za zivot, da je narod prisan itd.
Last edited by Haman2 on 11/09/2019 17:47, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#21879 Re: IRAN

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:Posamara to Salik fino i argumentirano.
:thumbup:
Opet ponavljam, bi li se iko od vas samozapalio samo zato sto je dobio 6 mjeseci zatvora a prije toga svjesno prekrsio drzavni propis o gledanju utakmica ? Zbog fudbala da se samozapalis ?
Ili je fudbal samo kap koja je prelila casu :roll:
Ljuci

#21880 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Haman2 wrote: Mr. Ljuci. Nije to jedinia karakteristika slobodne volje i demokracije Nedaj Boze nikome takve demokracije. S. Arabija je bogata zemlja zahvaljujuci nati ali izbjeglice iz Azije ne hrle u S. Arabiju nego u Evropu iako su gotovo gotovo svi muslimani. S. Arabija im je pred nosom, a on tabanaju i tabanaju, dozivljavaju sve i svasta samo da bi dosli do slobodne Evrope.
Saudijska Arabija je muslimanska zemlja i ona ne moze podnositi krsenje ljudskih prava u Iranu. Inace izbjeglice biraju Europu jer nemaju svi mjesta naseliti KSA. Saudijska Arabija je pustinjska zemlja i nema mjesta smjestiti tolike izbjeglice. Inace, za razliku od Irana KSA je dala prava zenama da voze kola i ono sto je najglavnije zivi se po Serijatu koji daje prava svim muslmanima da mogu klanjati i zivjeti po Islamu.
detroit-mercy

#21881 Re: IRAN

Post by detroit-mercy »

Lincoln-Burrows wrote:
Point. wrote: Je li u redu da bilo koja žena fasuje zatvor zbog odlaska na stadion i gledanje utakmice od 90 minuta? Je li u redu da žena, zajedno sa mužem i djecom ne može potraćiti nedjelju poslijepodne na tribini nekog random stadiona ko svaki normalni insan i gledati fudbal? Zašto je ta privilegija određena samo za muškarce?
Naravno da nije uredu ugnjetavati žene i zabranjivati im bilo šta, nego ovdje je jedan drugi momenat iritirajući,
zašto se samo gleda na taj sporan zakon u Iranu a ne gleda u recimo KSA ili neku drugu državu gdje su prava žena
još i više zakinuta. Zašto je fokus na Iranu, nitko ne brani Iran zbog tih zakona ali zašto se odobrava kod ovih drugih
i čak se ni ne spominje.

Ma ne, za Saudijsku Arabiju se zna, ojebina drzava koju vode debeli seici kojima su prava zena i ljudska prava uopste imaginarni pojam.
Na drugu stranu, Iran se prikazuje kao neko progresivno drustvo iako vidimo da su samo par kopalja ispred SA :skoljka: .
славянин

#21882 Re: IRAN

Post by славянин »

Kikibombona wrote:Krajnji bezobrazluk, covjek me poredi sa Salikom, jos kaze da smo isti... :roll:

1. Salik idealizira Iran i Irance. Idealizira zlocinca Homeinija, idelizira iransko drzavno uredjenje itd. Petlja, izmislja o iranskom napretku, zadovljstvu Iranca sa situacijom u drzavi. Sve sto covjek pise je laz ili u najboljem slucaju poluistina.

2. Kiki kaze da su kurdski politicari korumpirani, kriminalci. Gori su od nas u BiH po lopovluku i nepotizmu sto dovoljno govori. Kurdi kao narod su konzervativni, neobrazovani itd. Zestoko su zaostali za razvijenim svijetom.

Za stanje kurdskog naroda u ogromnoj mjeri odgovornost snose drzave u kojima zive, koje ih tretiraju kao gradjane drugog reda. Kiki se protivi fasizmu i drzavnoj represiji nad manjinama. Kiki jednako brani pravo na slobodu Kurdima, Tibetancima, Ujgurima, Palestincima, Rohinjama, homoseksualcima, vjernicima, ateistima, crncim i svakoj drugoj ugrozenoj skupini...

I molim lijepo da me ne poredite sa Salikom. Radi se o gnusnoj uvredi. Ja i on nemamo ama bas nijednu dodirnu tacku osim sto pripadamo ljudskoj vrsti.
Jesi dosadan sa kurdima lebac te....
detroit-mercy

#21883 Re: IRAN

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
Point. wrote:
mirsek wrote:Posamara to Salik fino i argumentirano.
:thumbup:
Opet ponavljam, bi li se iko od vas samozapalio samo zato sto je dobio 6 mjeseci zatvora a prije toga svjesno prekrsio drzavni propis o gledanju utakmica ? Zbog fudbala da se samozapalis ?
Tebi je normalno da postoji državni propis o gledanju utakmica? Da je ženama zabranjeno gledati tekme uživo? Pa đe vi živite?
Nije mi normalno ali me ni ne tangira puno i da je zabranjeno, bilo muskarcima bilo zenama. Sigurno je to da se pri zdravoj pameti ne bih spalio zbog tog propisa.
Pa i onaj se u Norveskoj (ili nekoj drugoj zemlji) spali zbog nas, Jan Palah se isto spalio radi necega :mrgreen: .
Ljuci

#21884 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija je zemlja pravde i morala. Muslimani mogu po nekoliko puta izvrsiti Hadz i da napune baterije vjerom u Allaha.
Ljuci

#21885 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija se zgrazava nad krsenjem ljudskih prava u Iranu gdje se osudjenici vjesaju na javna mjesta i to pomocu kranova. KSA zato trazi od SADa akciju kako bi se sprijecilo dalje gazenje slobode u Iranu.
Lincoln-Burrows

#21886 Re: IRAN

detroit-mercy wrote: Ma ne, za Saudijsku Arabiju se zna, ojebina drzava koju vode debeli seici kojima su prava zena i ljudska prava uopste imaginarni pojam.
Na drugu stranu, Iran se prikazuje kao neko progresivno drustvo iako vidimo da su samo par kopalja ispred SA :skoljka: .
Što se tiče prava žena i svega oko toga slažem se da su tu u par koplja,
samo mi nije jasno da se taj argument koristi protiv jedenih a druge se ne spominje.
Viša je tu politika u pitanju, možda Izrael forsira (to razumijem) a Rusija a možda i Kina
nisu baš oduševljene gdje sve USA širi utjecaj.

Ta savezništva su lako uočljiva svi vidimo tko kome nameće sankcije a tko s kime trguje.
detroit-mercy

#21887 Re: IRAN

Post by detroit-mercy »

Lincoln-Burrows wrote:
detroit-mercy wrote: Ma ne, za Saudijsku Arabiju se zna, ojebina drzava koju vode debeli seici kojima su prava zena i ljudska prava uopste imaginarni pojam.
Što se tiče prava žena i svega oko toga slažem se da su tu u par koplja,
samo mi nije jasno da se taj argument koristi protiv jedenih a druge se ne spominje.
Viša je tu politika u pitanju, možda Izrael forsira (to razumijem) a Rusija a možda i Kina
nisu baš oduševljene gdje sve USA širi utjecaj.

Ta savezništva su lako uočljiva svi vidimo tko kome nameće sankcije a tko s kime trguje.
Neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj :mrgreen: .
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#21888 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Lupi gigantsku glupost i bubne smile.
Ljuci

#21889 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Muslimani ne zele zivjeti u krscanskoj demokraciji. Muslimani imaju svoj nacin zivota i zele zivjeti u muslimanskoj zemlji gdje TV nece nista drugo pustati sem ucenje Kurana i pustanje Ezana.
Challenger_

#21890 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

detroit-mercy wrote:Na drugu stranu, Iran se prikazuje kao neko progresivno drustvo iako vidimo da su samo par kopalja ispred SA :skoljka: .
Koji "mi". Ko god vidi, vidi da je Iran sedam svjetlosnih godina ispred saudijskih čobana.
Ljuci

#21891 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Challenger_ wrote:
detroit-mercy wrote:Na drugu stranu, Iran se prikazuje kao neko progresivno drustvo iako vidimo da su samo par kopalja ispred SA :skoljka: .
Koji "mi". Ko god vidi, vidi da je Iran sedam svjetlosnih godina ispred saudijskih čobana.
Koji saudijski cobani? To su gospoda koja vode najvecu muslimansku drzavu. Saudijska Arabija je puna Islama i to je izvor islamski od koga se napajaju muslimani svijeta.
Challenger_

#21892 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Dobro je Đulizare, dobro je.
Lincoln-Burrows wrote:Iran nekome smeta a ovi drugi su poželjni.
Jasno kao dobar dan. Nemaju kontrolu nad iranskim resursima, nemaju duhovni ni intelektualni uticaj. I da sutra Iranci promjene sistem, Iran nema grupacija koje bi podržale neoliberalnu globalističku agendu i cionizam, koji su komplementarni i dominatni trendovi na tzv. "zapadu". Iranci su, kao velika i drevna kultura i civilizacija beskrajno daleko od tog giga-primitivizma na koji pada samo najmizernija duhovna sirotinja.

Zato i jesu na udaru kao i njima bliski od Jemena do Sirije, od Libana do Iraka.
Ljuci

#21893 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija zeli da ubijedi Irance da ce bolje zivjeti sa Ehli Sunnetom i da je to jedina opcija da se Iran obogati i da postane zemljom blagostanja. Saudijska Arabija je sunnijska zemlja gdje nema vrijedjanja ashaba i majke vjernika a u Iranu se vrijedja sve sto ima veze sa istim.
insomnia78

#21894 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Jaa mi civilizacija koja zenama brani gledanje utakmica
Ljuci

#21895 Re: IRAN

Post by Ljuci »

insomnia78 wrote:Jaa mi civilizacija koja zenama brani gledanje utakmica
Naravno. Toga nema u KSA.
zrakomlat

#21896 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Dojadilo nekom objašnjavati šta je oPsajd pa ukinulo.
insomnia78

#21897 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

zrakomlat wrote:
Dojadilo nekom objašnjavati šta je oPsajd pa ukinulo.
:lol: :lol: :lol:
Dobar
Lincoln-Burrows

#21898 Re: IRAN

Kad bi se išlo nabrajati zemlje gdje su prava žena minimalna bilo bi
tu popriličan broj kandidata za prvu poziciju, tijesna utrka.
Point.

#21899 Re: IRAN

Post by Point. »

Lincoln-Burrows wrote:
i čak se ni ne spominje.

Pa valjda zato što je Iran tema. Lično mislim da je Iran svemirski brod u odnosu na KSA.
detroit-mercy

#21900 Re: IRAN

Post by detroit-mercy »

Challenger_ wrote:Lupi gigantsku glupost i bubne smile.
Ja bih se od slike prepunih krimskih plaza pokrio po usima i nebih javljao da ko ne primjeti sam ziv :mrgreen:.
Tom slikom si sve rekao, sad mozes samo svirat kurcu :mrgreen: .
Post Reply