Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klixoris wrote:Ima li neko iskustva sa ovim mobil shopovima, tj svercerima na podrucju Sarajeva ?
Mozete li nekoga preporuciti da je provjeren i da ne podvaljuje mackove u vreci ?
svi su imali i dobra i losa iskustva sa svim od njih...
ja sam do sada kupovao u univerzalnom, fontele u BBI i u Mobil shop ciglane, svaki put bez problema...
Ako si svjestan toga da garancija vrijedi onoliko koliko i papir na kojem je napisana, onda ce biti sve ok.
edit: zadnje sto sam uzimao je iPhone X u Mobil shop ciglane, kutija sva oprema sve 5... uzeli mi iP7 u racun po pristojnoj cijeni
klixoris wrote:Ima li neko iskustva sa ovim mobil shopovima, tj svercerima na podrucju Sarajeva ?
Mozete li nekoga preporuciti da je provjeren i da ne podvaljuje mackove u vreci ?
ja sam do sada kupovao u univerzalnom, fontele u BBI i u Mobil shop ciglane, svaki put bez problema...
Ako si svjestan toga da garancija vrijedi onoliko koliko i papir na kojem je napisana, onda ce biti sve ok.
edit: zadnje sto sam uzimao je iPhone X u Mobil shop ciglane, kutija sva oprema sve 5... uzeli mi iP7 u racun po pristojnoj cijeni
Cuo sam i ja par finih iskustava sa tim Mobilshop-om na Ciglanama. Hvala ti, vjerovatno cu do njih onda i skoknuti, mozda i meni sta ponude za trenutni Iphone 6
A garancija ide onoliko koliko Apple kaze, odnosno od dana aktivacije. Meni je bitno da nisu neki zakljucavani pa otkljucavani telefoni ili neke refurbished verzije
Cuo sam i ja par finih iskustava sa tim Mobilshop-om na Ciglanama. Hvala ti, vjerovatno cu do njih onda i skoknuti, mozda i meni sta ponude za trenutni Iphone 6
A garancija ide onoliko koliko Apple kaze, odnosno od dana aktivacije. Meni je bitno da nisu neki zakljucavani pa otkljucavani telefoni ili neke refurbished verzije
za apple da, nego govorim generalno za garancije koje ti daju u radnji, nebitno koji telefon, mozes okaciti macku o rep...
mislim da to vise uopste nisu "leaks" nego hype koji kreiraju kompanije... naravno ostave feature-dva za sam dan predstavljanja...
Realno raja vise klika na "leak" clanak nego na neke reklame koje bi plasirala kompanija
Ali_G wrote:Ako nije tajna, koliko su ti dali za iP7?
650... 32gb u ne bas sjajnom stanju, ima udarce po coskovima i na dnu zadnje strane se boja pocela guliti...
Pa ti si extra prosao. Ja kupio iphone 7 32 gb sa dvije jedva primjetne tackice na njemu za 610 KM
prije mozda mjesec htio ga zamijeniti za plus na piku... vecinom su mi nudili 600 maraka ako ne i manje za njega tako da mi je ovo bila sasvim ok cijena... doduse velika je i doplata tako da mislim da je i to uticalo
Jebo vas grob i tema, dođem svakih 2-3 mjeseca da iščitam šta ima novo u iPhone svijetu (geek sam i volim tehnologiju, volim čitati i o Androidu i o Appleu i o svemu uopšteno) i od 15 nepročitanih strana na 14 strana "moj je tata bolji od tvog"
shalla wrote:Jebo vas grob i tema, dođem svakih 2-3 mjeseca da iščitam šta ima novo u iPhone svijetu (geek sam i volim tehnologiju, volim čitati i o Androidu i o Appleu i o svemu uopšteno) i od 15 nepročitanih strana na 14 strana "moj je tata bolji od tvog"
Sta ce biti novo 12.09. Steve jobs arena i lagano.
Najavljeni novi Iphone x , iPhone X plus i iPhone 9 , kao i novi smartwatch 4.
STo se tice apple airpower pada to jos ne znamo da li ce biti predstavljeno.
A evo ti iz prve ruke , vec sam 2 mjeseca na iOS 12 beti i mogu ti reci da je fluidniji i baterija bolja nego na iOS 11. (koristim iPhone 7plus).
Kao i svaka beta i ova je imala problema sa kompaktiblinoscu aplikacija ali to je prestalo nakon vec trece bete. Trenutni problem koji imam je da nakon svakog otkljucavanja mi iskoci poruka :a new ios update is now available please update from the ios 12 beta, ali je to pocelo sa zadnjom beta 11.
Benchmark mi je u prosjeku za nekih 10% bolji nego na iOS 11.
shalla wrote:Jebo vas grob i tema, dođem svakih 2-3 mjeseca da iščitam šta ima novo u iPhone svijetu (geek sam i volim tehnologiju, volim čitati i o Androidu i o Appleu i o svemu uopšteno) i od 15 nepročitanih strana na 14 strana "moj je tata bolji od tvog"
Sta ce biti novo 12.09. Steve jobs arena i lagano.
Najavljeni novi Iphone x , iPhone X plus i iPhone 9 , kao i novi smartwatch 4.
STo se tice apple airpower pada to jos ne znamo da li ce biti predstavljeno.
A evo ti iz prve ruke , vec sam 2 mjeseca na iOS 12 beti i mogu ti reci da je fluidniji i baterija bolja nego na iOS 11. (koristim iPhone 7plus).
Kao i svaka beta i ova je imala problema sa kompaktiblinoscu aplikacija ali to je prestalo nakon vec trece bete. Trenutni problem koji imam je da nakon svakog otkljucavanja mi iskoci poruka :a new ios update is now available please update from the ios 12 beta, ali je to pocelo sa zadnjom beta 11.
Benchmark mi je u prosjeku za nekih 10% bolji nego na iOS 11.
ovo je greska u kodu gdje je stavljen istek za beta 11 te sistem ocekuje noviju verziju a nje nema...
ovo bi trebalo biti jako brzo popravljeno
shalla wrote:Eto, mora vas Android user motivisati da pišete aktuelnosti jeboga miš
Hahaa pa ne vidim bas da se na temi Android pise puno o Goole pixel 3 , o Oneplus 6t i slicno a sad ce to brzo doci.
Nema se sta pisati dok ne prodje sa 12.9 pa cemo onda da pisemo hah
shalla wrote:Eto, mora vas Android user motivisati da pišete aktuelnosti jeboga miš
Hahaa pa ne vidim bas da se na temi Android pise puno o Goole pixel 3 , o Oneplus 6t i slicno a sad ce to brzo doci.
Nema se sta pisati dok ne prodje sa 12.9 pa cemo onda da pisemo hah
Hajd hvala Bogu pa ima i normalnih korisnika koji se medjusobno slazu i postuju nema mi nista mrze i gluplje nego kad pocnu prepirke ko ima veci. Lijepse je ovako zajedno svi
Ako cijena Iphonea 9 bude oko 700$ mozda ga i pazarim.
Jeste da ce imati LCD ekran, ali 6.1 inch je taman velicina i sa True Toneom je display sasvim ok, a i nadam se da ce ovaj put biti fer pa ce ubaciti fast charger u kutiju.
exampLe. wrote:Ako cijena Iphonea 9 bude oko 700$ mozda ga i pazarim.
Jeste da ce imati LCD ekran, ali 6.1 inch je taman velicina i sa True Toneom je display sasvim ok, a i nadam se da ce ovaj put biti fer pa ce ubaciti fast charger u kutiju.
Ne bih da te razočaram ali priča se da će rezolucija ekrana biti samo 1792x828 što je prilično malo za display od 6.1". Tako da "sasvim OK" možda ali kako za koga.
exampLe. wrote:Ako cijena Iphonea 9 bude oko 700$ mozda ga i pazarim.
Ne bih da te razočaram ali priča se da će rezolucija ekrana biti samo 1792x828 što je prilično malo za display od 6.1". Tako da "sasvim OK" možda ali kako za koga.
To me mozda jedino i odbije, valja se prebaciti sa AMOLED ekrana na S9 i preci na LCD sa tako niskom rezolucijom.
Da, doduše biće opet oko 330ppi što je Apple-ova magična cifra koju zovu retina display, ali ko je navikao na 450-500ppi teško da će mu se ova budžet varijanta svidjeti.
Ma gdje ces na lcd se vracati, ili idi do kraja pa uzmi najskuplji model ili nemoj nikako, 700 dolara za mobitel sa lcd ekranom je smijesno, nije 2015ta.
Ja sam malo skeptičan i za ovogodišnji X i X Plus u pogledu ekrana. Prošle godine za iPhone X je OLED ekran radio Samsung, koji ima najbolje ekrane u industriji, a ove godine navodno će im displeje isporučivati LG jer je Samsung bio preskup. Dosad LG nije mogao prismrditi Samsungu kvalitetom (pogledati Google Pixel i žalbe korisnika). Nadati se da ih je Apple prisilio da podignu ljestvicu kvaliteta ali to ostaje da se vidi. Što se tiče LCD-a on je kod Apple-a usavršen do perfekcije i tu neće biti problema.
Last edited by Saka on 01/09/2018 13:31, edited 1 time in total.
diablobih wrote:Ma gdje ces na lcd se vracati, ili idi do kraja pa uzmi najskuplji model ili nemoj nikako, 700 dolara za mobitel sa lcd ekranom je smijesno, nije 2015ta.
To svakako, dati 700$ za mobitel sa LCD ekranom je debilizam.
stativa wrote:Kontam uzeti polovan Iphone SE, na šta moram obratiti pažnju pošto sam totalni laik za Iphone, da mi neko ne uvali kopiju ili zaključan telefon?
Sve kopije su na Androidu tako da to odmah možeš vidjeti. Npr. logo pri paljenju telefona ili odeš na App Store aplikaciju, ako otvori Google Play kopija je.
Što se tiče zaključavanja moraš se uvjeriti da je "Find My iPhone" opcija unutar iCloud-a isključena. I naravno da nije zaključan na operatera što možeš probati tako što ćeš ubaciti svoju SIM karticu i napraviti poziv.