insomnia78 wrote:
![]()
Ruska vojska je u Ukrajini samo u vasim glavama
insomnia78 wrote:
![]()
Ruska vojska je u Ukrajini samo u vasim glavama
O tome sam govorila jos ranije.Preko VK i ostalih ruskih sajtova se otvoreno postiraju sike sa ruskim vojnicima ,posebice oni GRU specijalci u borbama oko Donjeckog i Luhanskog aerodroma. Slikaju se ispred dronova i visecjevnih bacaca raketa uoci napada i opisuju da bi pro- ruski separatisti izgubili Donjeck i Luhansk da Putin u posljednjem trenutku nije poslao specijalne postrojbe iz Rostova na Donu. Jos vele da od primirja nema nista i da ce uskoro krenuti nova ofanziva na Mariopulj.Renta wrote:Tajni transkripti sve otkrili...
Moskva, 21.09.2014., 17:28 Autor: T.V.
Razgovor dvojice ruskih elitnih vojnika otkriva kako su, unatoč Putinovim negiranjima, ipak bili angažirani u Ukrajini.
Ruski oporbeni političar i vlasnik jednih novina Lav Šlosberg medijima je dostavio transkripte razgovora pripadnika ruskih paravojnih postrojbi kojima pada u vodu cijela Putinova priča o neumiješanosti Rusije u ukrajinsku krizu.
Konkretno, radi se o razgovoru vojnika o brutalnom napadu na Luganjsk, piše NYPost. 'Jeb*** hodamo i tražimo one jeb*** Ukrajince. Čim se pojavimo na otvorenom vide nas i pucaju. Istrčali smo na cestu, tamo je polje, suncokreti i kontrolna točka. Počeli su bacati bombe - bam bam bam - i uništili su je. Osamdeset momaka je ubijeno. Rečeno mi je da ih se samo deset izvuklo', rekao je vojnik koji je i sam bio ranjen u napadu.
Ovu priču ispričao je na telefon drugom vojniku dok se nalazio na liječenju u bolnici. Drugi vojnik upitao ga je kažu li im uopće kamo ih šalju. 'Ništa nam ne govore. Kažu da idemo na vježbu', odgovorio mu je.
Navodno se radi o razgovoru pripadnika elitne 76. divizije ruske vojske stacionirane u gradu Pskovu.
Dvojica vojnika razgovarala su i o svom suborcu Leonidu Kičatkinu čija je smrt prošli mjesec bila predmetom kontroverze. Šlosbergove novine tad su objavile vijest Kičatkinovoj smrti na ukrajinskom ratištu. I njegova udovica na svom je Facebook profilu objavila informaciju o sahrani svog supruga. Ta objava ubrzo je bila izbrisana i zamijenjena novom u kojoj je stajalo kako je Kičatkin 'živ i zdrav'.
Vojnici su u telefonskom razgovoru razgovarali i o tome kako su nazvali dom Kičatkinove udovice te da im se javio netko tko je glumio njenog pokojnog muža. 'Da mi je znati tko je uzeo slušalicu od njegove žene, razbio bih mu glavu', rekao je jedan vojnik.
Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/tajni- ... 53153.html

Mirni protesti u sred Moskve? Oko 30+ hiljada? Pa kakva je to hibridna diktatura?insomnia78 wrote:Šta to ne prenosite vijesti o Marševima mira širom majčice
Ne žele ljudi i zene da im braca, sinovi i muzevi ginu u Ukrajini
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ustvari moja greska. Ovi protestiraju za neku banalnu stvar....rat i to......da su izasli na ulice radi radnog staza, socijalnih nepravilnosti i sl., pucale bi kosti ko u....pa recimo zapadnije od RusijeAliceInChains wrote:Mirni protesti u sred Moskve? Oko 30+ hiljada? Pa kakva je to hibridna diktatura?insomnia78 wrote:Šta to ne prenosite vijesti o Marševima mira širom majčice
Ne žele ljudi i zene da im braca, sinovi i muzevi ginu u Ukrajini
Envoyé de mon iPhone à l'aide de TapatalkTo nema ni u nasoj naj-naprednijoj susjednoj i naravno demokratskoj drzavi.
![]()
By the way, sad znas, sto zapadne medije ovo ne tretiraju kao breaking news.
Rusi prozreli politiku propalog KGB-eovca...imat ćemo rusko proljeće uskoronedelja 21.09.2014 | 18:39
Hiljade Rusa protiv rata u UKR/FOTO
Izvor: Tanjug
Moskva -- U Moskvi je danas održan Marš mira na kojem je više hiljada ljudi demonstriralo protiv rata u Ukrajini i, kako tvrde, ruske umešanosti u taj sukob.
Izveštači Asosijeted presa procenili su je na Marš došlo oko 20.000 ljudi, dok je procena gradske policije oko 5.000.
Demonstranti su nosili ruske i ukrajinske zastave, a kako prenosi AFP i parole "Ne ratu", "Putine, prestani da lažeš" i izvikivali "Ukrajino, mi smo s tobom".
Kako je javila ruska agencija RIA Novosti, Marš je počeo na Puškinovom trgu gde su učesici prolazili metal detektore, a odatle se kretao do Prospekta Saharova.
Marš je celini protekao bez incidenata, ako se izuzmu verbalna prepucavanja između pristalica Kijeva i pristalica Novorosije, koji su takođe učestvovali na manifestaciji, navodi ta agencija.
Među učesnicima antiratnog skupa bili su predstavnici opozicionih partija Jabloko, pokreta Solidarnost i partije RPR Parnas.
Ruski mediji navode da su pristalice Novorosije u jednom trenutku gađali jajima političare Borisa Njemcova i Mihaila Kasjanova koji su učestvovali u Maršu, a da je tokom akcije bilo nekoliko koškanja između pristalica samoproglašenih Donjecke narodne republike i Luganske narodne republike i predstavnika opozicionih pokreta, kao i između nacionalista i anarhista.
Frans pres javlja da je oko 1000 ljudi došlo na neodobreni Marš mira u drugom po veličini ruskom gradu Sankt Peterburgu, dok ruski mediji prenose da je na desetine ljudi došlo na slične ali odobrene antiratne akcije u drugim gradovima poput Petrozavodska, Saratova, Jekaterinburga.

Renta wrote:Tajni transkripti sve otkrili...
Moskva, 21.09.2014., 17:28 Autor: T.V.
Razgovor dvojice ruskih elitnih vojnika otkriva kako su, unatoč Putinovim negiranjima, ipak bili angažirani u Ukrajini.
Ruski oporbeni političar i vlasnik jednih novina Lav Šlosberg medijima je dostavio transkripte razgovora pripadnika ruskih paravojnih postrojbi kojima pada u vodu cijela Putinova priča o neumiješanosti Rusije u ukrajinsku krizu.
Konkretno, radi se o razgovoru vojnika o brutalnom napadu na Luganjsk, piše NYPost. 'Jeb*** hodamo i tražimo one jeb*** Ukrajince. Čim se pojavimo na otvorenom vide nas i pucaju. Istrčali smo na cestu, tamo je polje, suncokreti i kontrolna točka. Počeli su bacati bombe - bam bam bam - i uništili su je. Osamdeset momaka je ubijeno. Rečeno mi je da ih se samo deset izvuklo', rekao je vojnik koji je i sam bio ranjen u napadu.
Ovu priču ispričao je na telefon drugom vojniku dok se nalazio na liječenju u bolnici. Drugi vojnik upitao ga je kažu li im uopće kamo ih šalju. 'Ništa nam ne govore. Kažu da idemo na vježbu', odgovorio mu je.
Navodno se radi o razgovoru pripadnika elitne 76. divizije ruske vojske stacionirane u gradu Pskovu.
Dvojica vojnika razgovarala su i o svom suborcu Leonidu Kičatkinu čija je smrt prošli mjesec bila predmetom kontroverze. Šlosbergove novine tad su objavile vijest Kičatkinovoj smrti na ukrajinskom ratištu. I njegova udovica na svom je Facebook profilu objavila informaciju o sahrani svog supruga. Ta objava ubrzo je bila izbrisana i zamijenjena novom u kojoj je stajalo kako je Kičatkin 'živ i zdrav'.
Vojnici su u telefonskom razgovoru razgovarali i o tome kako su nazvali dom Kičatkinove udovice te da im se javio netko tko je glumio njenog pokojnog muža. 'Da mi je znati tko je uzeo slušalicu od njegove žene, razbio bih mu glavu', rekao je jedan vojnik.
Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/tajni- ... 53153.html

Kaligula I wrote:http://novaekonomija.rs/sr/vesti-iz-sve ... ije-rusiji
...u kominikeu parlamenta Češke piše da parlamentarci nisu podržali prijedlog da kao dio EU uvedu ekonomske sankcije protiv Rusije...češki parlamentarci, također, nisu podržali ni prijedlog o uvođenju financiranja nacionalne armije...da nema pritiska od strane SAD ove sankcije bi pukle kao mjehur od sapunice...demokracija na kaubojski način...mora biti onako kako ja kažem ili pucam...
Češka je uvijek bila korak ispred mnogih. Nikada debili, nikada ovce.Kaligula I wrote:http://novaekonomija.rs/sr/vesti-iz-sve ... ije-rusiji
...u kominikeu parlamenta Češke piše da parlamentarci nisu podržali prijedlog da kao dio EU uvedu ekonomske sankcije protiv Rusije...češki parlamentarci, također, nisu podržali ni prijedlog o uvođenju financiranja nacionalne armije...da nema pritiska od strane SAD ove sankcije bi pukle kao mjehur od sapunice...demokracija na kaubojski način...mora biti onako kako ja kažem ili pucam...
...Moskva ima 12.mil stanovnika...na proteste izašlo njih dvadeset hiljada, uglavnom Ukrajinaca...i tebi je relevantniji stav tih dvadeset hiljada Moskovljanja u odnosu na ostalih 12. miliona...to samo pokazuje tvoju frusrtriranost, mržnju, očaj i nemoć...umrijet ćeš nesretan...pici wrote:Prosvjednici uzvikivali - 'Hunta je u Kremlju, a ne u Kijevu'
bilo je nezamislivo za putinovu vladavinu da se iko pobuni, sve med i mlijeko...one jadne pussy riot poslo u sibir...sad 20000 na proljeĆe 20 000 000 inšHallaKaligula I wrote:...Moskva ima 12.mil stanovnika...na proteste izašlo njih dvadeset hiljada, uglavnom Ukrajinaca...i tebi je relevantniji stav tih dvadeset hiljada Moskovljanja u odnosu na ostalih 12. miliona...to samo pokazuje tvoju frusrtriranost, mržnju, očaj i nemoć...umrijet ćeš nesretan...pici wrote:Prosvjednici uzvikivali - 'Hunta je u Kremlju, a ne u Kijevu'
Ma kakvi.amoninan wrote:Pa... sad. Putin bi mog'o biti melaić ako se ovi ultranacionalisti - koje je doduše i on sam tetošio i koristio za svoje potrebe ali špčinje i tu razdor - dočepaju vlasti. Imajte to na umu.
Ama stipu ti teorije, i romanticizma. Fakt je da je nacionalizam u velikom porastu u Rusiji u posljednjih 10 godina, ili ako hoćeš fašizam. U raznim obilicima. Od neo-nazi, do Dugina i ekipe, koju su po meni isti klinac u nešto drugačijem pakovanju, to što on fura petokraku ne mjenja suštinu njegove misli i djelovanja. Ono, ako je Dobrica Ćosić anti-fašista, onda je i Dugin.Challenger__ wrote:Ma kakvi.amoninan wrote:Pa... sad. Putin bi mog'o biti melaić ako se ovi ultranacionalisti - koje je doduše i on sam tetošio i koristio za svoje potrebe ali špčinje i tu razdor - dočepaju vlasti. Imajte to na umu.
- Postoji jedna ruska misao koja kaže da Rus ili Ukrajinac nije jezička ni nacionalna odrednica nego stanje duha unutar ruskog svijeta po kojoj se nikada ne zna koliko je "Rusa" u Ukrajini, a koliko "Ukrajinaca" u Rusiji. Ovaj protest je samo refleksija te misterije i ništa više.
Doduše, tupavi mrziteljski blećci se hvataju za njene privide, ali to je sasvim druga tema.