GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- man_464
#21851 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Procitaj iznad.
Imas 77 autobusa, treba ti 86 za pun raspored, imas ti 20 pokvarenih tj leze radi gluposti i sitnih kvarova....
A i da ih poprave, nece ih imati ko voziti.
Imas 77 autobusa, treba ti 86 za pun raspored, imas ti 20 pokvarenih tj leze radi gluposti i sitnih kvarova....
-
tempuser
#21852 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo ga prokuho grasovac ko autobus na liniji 41!!!man_464 wrote:Naravno da se pridržava.tempuser wrote:Prodrzava li se Gras? Prdrzava al u rinkikinkiju!man_464 wrote:Ne bi to smio ni privatnik, vec se pridržavati postojecih registrovanih rasporeda.
I ne mijenja raspored da mu bude profitabilan.
Kako to da se renomirani privatnik odluci da umjesto svako 40 minuta vozi svako 2 sata?
Jel to korektno?
by man_464 » 20/11/2018 02:35
Kad se desi kvar neminovno je da ce jedan polazak sigurno biti ispusten jer gras nema vozila za rezervu da bi sad na Drveniji stajao aurobus i odmah uskakao umjesto pokvarenog. Onaj koga zapadne taj polazak nagrabusio je jer dok vozilo ode za garazu i dodje zamjensko propuštena vožnja i nemas busa vise od sat vremena na liniji....
Na koliko je linija Gras jednostavno samovoljno i mimo zakona prestao da vozi jer nisu imali vozila?
Na koliko minibuskih, trolejbuskih i autobuskih linija Gras danas ne vozi jer nema vozila?
Da te nema trebalo bi te izmislit!
-
tempuser
#21853 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ajd udahni duboko pa se dogovori sam sa sobom, jel Gras postuje ili ne postuje raspred i ako postuje kako to izvodi kad ima 9 autobusa manjka + vozila u kvaru da bi ga postovao?!man_464 wrote:Procitaj iznad.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21854 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jucer tri trolejbusa na stanici mojmilo, jutro oko pola 9, u smjeru prema dobrinji. Jedan autobus se nageo, samo sto se ne izvrne, valjda jaatuci dali svoje
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#21855 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oglasili se iz GRAS-a: Ne brani nas vise! 
-
BadBoy
#21856 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Viđao sam zaljubljenike u avione, kamione, vozove, automobile i hejbet drugih stvari, ali zaljubljenike u javno kantonalno komunalno preduzeće, nikada nisam 
- konektovan
#21857 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ja sam to vec pisao, ali neka ima i to.BadBoy wrote:Viđao sam zaljubljenike u avione, kamione, vozove, automobile i hejbet drugih stvari, ali zaljubljenike u javno kantonalno komunalno preduzeće, nikada nisam
-
BadBoy
#21858 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hahah mislim da se u meni javlja određena naklonost ili ljubav prema federalnim zavodima, ali onim samostalnim, ne u sklopu ministarstava.konektovan wrote:I ja sam to vec pisao, ali neka ima i to.BadBoy wrote:Viđao sam zaljubljenike u avione, kamione, vozove, automobile i hejbet drugih stvari, ali zaljubljenike u javno kantonalno komunalno preduzeće, nikada nisam
Od sada sam najveći fan Federalnog zavoda za agropedologiju.
- Sodom1
#21859 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nista lose ako si zaljubljenik u nesto , ali je problem ako nisi realan.
Ti cekas ko budala tramvaj , nema ga pa nema ga . To napises ovdje , on dodje izlista ti tamo nekakve redove voznje i kaze vidis da ima
Ti cekas ko budala tramvaj , nema ga pa nema ga . To napises ovdje , on dodje izlista ti tamo nekakve redove voznje i kaze vidis da ima
-
nlt
#21860 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nije daleko ni pješke prema Velešićima, izađeš iz tramvaja i spucaš pješke gore, eto te za 15-20 minuta, još ako ideš sa jedinicom ili četvorkom ihh
dakle uvijek ima načina
dakle uvijek ima načina
- insaneinthebrain
#21861 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Eto to sad pa sad.nlt wrote:nije daleko ni pješke prema Velešićima, izađeš iz tramvaja i spucaš pješke gore, eto te za 15-20 minuta, još ako ideš sa jedinicom ili četvorkom ihh
dakle uvijek ima načina
-
nlt
#21862 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
logično, kupiš kupon-imaš prevoz, zezam se za hodanje hahahahahinsaneinthebrain wrote:Eto to sad pa sad.nlt wrote:nije daleko ni pješke prema Velešićima, izađeš iz tramvaja i spucaš pješke gore, eto te za 15-20 minuta, još ako ideš sa jedinicom ili četvorkom ihh
dakle uvijek ima načinaAl hajd ti hodaj 20 minuta na temperaturi oko 0 stepeni ili na minusu. Za sta kupujemo kupone. Da hodam
- MaxPayne
#21863 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne radi se o održavanju,traka radi ali neko struju koja pokreće istu 90% vremena drži ugašenom,pa da vidiš što je veselo kada poledi.Ko je drži ugašenom?vješalica wrote:ko je duzan da održava pokretnu traku?žnije valjda i gras nadležan za održavanje pothodnika?MaxPayne wrote:čuj ugasili strujuto im izgleda omiljeni sport,ona pokretna traka na stupu skoro nikako ne radi
mislite ako se pothodnikom dolazi do stajališta da gras ima obavezu da održava pokretnu traku
svašta
-
tempuser
#21864 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa to je za ove grasove strucnjake optimalno rjesenje, da platis kupon i ides pjeske!insaneinthebrain wrote:Eto to sad pa sad.nlt wrote:nije daleko ni pješke prema Velešićima, izađeš iz tramvaja i spucaš pješke gore, eto te za 15-20 minuta, još ako ideš sa jedinicom ili četvorkom ihh
dakle uvijek ima načinaAl hajd ti hodaj 20 minuta na temperaturi oko 0 stepeni ili na minusu. Za sta kupujemo kupone. Da hodam
- man_464
#21865 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naravno da poštuje, barem na liniji 41 gdje treba da vozi samo 1 autobus. Kad je kvar u pitanju to je vanredno.tempuser wrote:Ajd udahni duboko pa se dogovori sam sa sobom, jel Gras postuje ili ne postuje raspred i ako postuje kako to izvodi kad ima 9 autobusa manjka + vozila u kvaru da bi ga postovao?!man_464 wrote:Procitaj iznad.
Desava se nerijetko, vrlo moguce tri različite linije.konektovan wrote:Jucer tri trolejbusa na stanici mojmilo, jutro oko pola 9, u smjeru prema dobrinji. Jedan autobus se nageo, samo sto se ne izvrne, valjda jaatuci dali svoje
103 107 108.
Od mr.ph. pozdrav,Pitar sa Kariba wrote:Oglasili se iz GRAS-a: Ne brani nas vise!
A za GRAS ne znam.
Ovo nije covjek kojem je hobi kjkp, vec tehnika i tehnologija javnog gradskog prijevoza. I to onog uređenog a ne kao i Zimbabveu sto ce postati ako privatnici pocnu ovako uzurpirati i privatizirati linije.BadBoy wrote:Viđao sam zaljubljenike u avione, kamione, vozove, automobile i hejbet drugih stvari, ali zaljubljenike u javno kantonalno komunalno preduzeće, nikada nisam
Nije tacno. Ja samo kazem da prosječni interval nailaska tramvaja na liniji 3 svako 4 minute. PROSJEČNI. sto znaci da moze biti 10 minuta nista, pa onda 5 tramvaja jedan iza drugog.Sodom1 wrote:Nista lose ako si zaljubljenik u nesto , ali je problem ako nisi realan.
Hvala Bogu pa nisu samo prisutni pljuvaci svega i svacega kojima je predmet pljuvanja tiha patnja.konektovan wrote:I ja sam to vec pisao, ali neka ima i to.BadBoy wrote:Viđao sam zaljubljenike u avione, kamione, vozove, automobile i hejbet drugih stvari, ali zaljubljenike u javno kantonalno komunalno preduzeće, nikada nisam
- man_464
#21866 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima i konkurencija.nlt wrote:nije daleko ni pješke prema Velešićima, izađeš iz tramvaja i spucaš pješke gore, eto te za 15-20 minuta, još ako ideš sa jedinicom ili četvorkom ihh
dakle uvijek ima načina
Tražili, dobili.
Ali komercijalno.
-
tempuser
#21867 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
man_464 wrote:man_464 wrote:
Naravno da poštuje, barem na liniji 41 gdje treba da vozi samo 1 autobus. Kad je kvar u pitanju to je vanredno.
trolejbusi lagano izdisu jer ne rade linije 101 i 104, vec se 102 103 107 i 108 odrzavaju po redu voznje koliko je to moguce.
Donekle se centrotrans moze opravdati na 15b i 27a jer tu gras vozi sa jednim od dva potrebna autobusa
Od autobuskih linija fali na slijedećim po jedan bus14 15b 16b 23c 27a, po dva fale na 15 i 31... Ostalo se uglavnom drzi po rasporedu uz neminovne kvarove ili propustanja 1 ili 2 voznje u toku dana...
Minibuse ne treba sponinjati koliko linija ne voze, koliko voznji preskacu!
Ti si se stvarno pogubio!
- konektovan
#21868 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fakat, man_464 se lagano gubi. 
-
BadBoy
#21869 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E baš mi je drago da si ovo napisao. Zašto onda kao neko kome je hobi tehnika i tehnologija javnog gradskog prevoza, ovoliko zdušno braniš GRAS koji je antiteza svega toga.man_464 wrote: A za GRAS ne znam.
Ovo nije covjek kojem je hobi kjkp, vec tehnika i tehnologija javnog gradskog prijevoza. I to onog uređenog a ne kao i Zimbabveu sto ce postati ako privatnici pocnu ovako uzurpirati i privatizirati linije.BadBoy wrote:Viđao sam zaljubljenike u avione, kamione, vozove, automobile i hejbet drugih stvari, ali zaljubljenike u javno kantonalno komunalno preduzeće, nikada nisam
Sad ćeš se iznenaditi ali postoje i druge djelatnosti koje su čak i važnije za normalan život građana i funkcionisanje grada, kao na primjer snabdijevanje električnom energijom. I tu postoji regulator koji na reguliran način omogućava i PRIVATNIM kompanijama da vrše neku od djelatnosti na tržištu. Dakle nije problem u privatnicima, nego samo u sistemu koji će to dobro uokviriti.
Postavljao sam ranije link na EU studiju koja se bavi pitanjem uređenja gradskog saobraćaja u zemljama članicama. U svim zemaljama je to miks privatnih i javnih kompanija.
- vješalica
#21870 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa kad si meĆo te studije mogao si metnuti koliko su u minusu i da ne posluju pozitivno
Mozda te i zaposle da im napravis taj fantomski dobitak jer su ocito u zemljama EU sve goli kreteni a mi imamo na izvoz i to sa foruma strucnjaka
Mozda te i zaposle da im napravis taj fantomski dobitak jer su ocito u zemljama EU sve goli kreteni a mi imamo na izvoz i to sa foruma strucnjaka
- Sodom1
#21871 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cuj laganokonektovan wrote:Fakat, man_464 se lagano gubi.
Ne pratis ti ovu temu odavno
-
tempuser
#21872 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako su prakticno njegovi vlasnici za gradjane je nabolja varijanta jak i stabilan Gras, medjutim ovakav Gras, sa ovakvom upravom, sindikatom i radnicima, moze funkcionisati kako treba jedino ako mu konkurencija puse za vrat.
Zato se grasovci bune jer su navikli na monopol, da ukidaju linije i preskacu voznje kako hoce, da ucjenjuju i zavlace ruku u budzet kad god im zafali para!
Zato se grasovci bune jer su navikli na monopol, da ukidaju linije i preskacu voznje kako hoce, da ucjenjuju i zavlace ruku u budzet kad god im zafali para!
-
BadBoy
#21873 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Allahu dragi pa ne tvrdim da sam apsolutni stručnjak samo govorim da uvođenje REGULISANE konkurencije može biti samo plus i dobit za sve. Ali jok ovdje vlada samo komunističko jednoumlje da to mogu obavljati samo JAVNA PREDUZEĆA. Uostalom takva je praksa i vani:
London:
Transport for London (TfL) is a local government body responsible for the transport system in Greater London, England.
The underlying services are provided by a mixture of wholly owned subsidiary companies (principally London Underground), by private sector franchisees (the remaining rail services, trams and most buses) and by licensees (some buses, taxis and river services).
Berlin:
Berlin's local public transport network is under the regional transit authority named Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB), a common undertaking of the two federal states (Bundesland) Berlin and Brandenburg, plus the counties (Landkreis) and cities of the Land of Brandenburg.
The VBB is the planning authority for regional transport, awards service contracts to private and public companies, and sets the tariffs.
Pariz/Francuska:
Most public transport services in France are delivered via third parties through public service delegations (PSDs). In 2010, PSDs represented 91% of the urban public transport contracts for delivering services of which 9% were attributed with the procedure of “public market”. 82% of PSDs are granted through calls for tender (GART, 2011).
Generalno za Evropu:
Following the pioneering initiative in Sweden in 1988, the trend in Europe has been towards separating the
service delivery from the ownership and operation of infrastructure.
Samo kod nas se izgleda mora unijeti u Ustav da jedino GRAS može obavljati gradski prevoz do Sudnjeg dana. Kad ćemo ući u 2018. godinu, dobiti sposobnu vlast koja će biti spremna pružiti svojim građanima usluge koje su "best value for money"?
London:
Transport for London (TfL) is a local government body responsible for the transport system in Greater London, England.
The underlying services are provided by a mixture of wholly owned subsidiary companies (principally London Underground), by private sector franchisees (the remaining rail services, trams and most buses) and by licensees (some buses, taxis and river services).
Berlin:
Berlin's local public transport network is under the regional transit authority named Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB), a common undertaking of the two federal states (Bundesland) Berlin and Brandenburg, plus the counties (Landkreis) and cities of the Land of Brandenburg.
The VBB is the planning authority for regional transport, awards service contracts to private and public companies, and sets the tariffs.
Pariz/Francuska:
Most public transport services in France are delivered via third parties through public service delegations (PSDs). In 2010, PSDs represented 91% of the urban public transport contracts for delivering services of which 9% were attributed with the procedure of “public market”. 82% of PSDs are granted through calls for tender (GART, 2011).
Generalno za Evropu:
Following the pioneering initiative in Sweden in 1988, the trend in Europe has been towards separating the
Samo kod nas se izgleda mora unijeti u Ustav da jedino GRAS može obavljati gradski prevoz do Sudnjeg dana. Kad ćemo ući u 2018. godinu, dobiti sposobnu vlast koja će biti spremna pružiti svojim građanima usluge koje su "best value for money"?
- konektovan
#21874 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja budala matere mi, cuj dali i privatnicima da rade?!BadBoy wrote:Allahu dragi pa ne tvrdim da sam apsolutni stručnjak samo govorim da uvođenje REGULISANE konkurencije može biti samo plus i dobit za sve. Ali jok ovdje vlada samo komunističko jednoumlje da to mogu obavljati samo JAVNA PREDUZEĆA. Uostalom takva je praksa i vani:
London:
Berlin:
Pariz/Francuska:
Generalno za Evropu:
- man_464
#21875 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
LoLtempuser wrote:man_464 wrote:man_464 wrote:
Naravno da poštuje, barem na liniji 41 gdje treba da vozi samo 1 autobus. Kad je kvar u pitanju to je vanredno.
trolejbusi lagano izdisu jer ne rade linije 101 i 104, vec se 102 103 107 i 108 odrzavaju po redu voznje koliko je to moguce.
Donekle se centrotrans moze opravdati na 15b i 27a jer tu gras vozi sa jednim od dva potrebna autobusa
Od autobuskih linija fali na slijedećim po jedan bus14 15b 16b 23c 27a, po dva fale na 15 i 31... Ostalo se uglavnom drzi po rasporedu uz neminovne kvarove ili propustanja 1 ili 2 voznje u toku dana...
Minibuse ne treba sponinjati koliko linija ne voze, koliko voznji preskacu!![]()
Ti si se stvarno pogubio!
Vrati me na pravi put.