Dr. Kuca wrote:Papci nikad nece priznat iako znaju iako su ti isti kacili linkove pas igre, sitan vez, okomitu igru nase reprezentacije za vrijeme papeta, gdje smo dominirali haman u svim utakmicama cak i sa jacim repkama od nase, u sred pariza onako nadigrat francuze itd. Mogu pricati sta hoce ali zna se ko je najuspjesniji selektor ikad, kome je jedinom uspjelo da nas odvede na neko takmicenje i necemo zadugo i to direktan plasman.

Sve to stoji. Ono sto smo odigrali protiv Francuza, Argentine i Mexica (uzmimo samo relevantne reprezentacije) je mozda ponajbolje sto nam je reprezentacija ikada odigrala (zajednicki nazivnik za sve tri utakmice: nije igrao TSS).
Ali ima I nastavak price.
-taj isti selektor je unistio atmosferu u reprezentaciji igrama oko Zukanovica I guranjem necaka I bratovog pulena u avion za Brazil (potputno nezasluzeno, minute niti jedan nije odigrao u kvalifikacijama, niti su bili u jakim ligama niti su bili istaknuti igraci i u takvim ligama). Koliko nam je Zukanovic falio vidjelo se bas u Brazilu gdje u nismo imali rjesenje na lijevom beku u nedostatku Kolasinca.
- dobro, covjek bi to nekako i svario (krv nije voda a ljudi su na pare lakomi), da tog istog necaka nije ugurao u zadnjih 20ak minuta protiv Nigerije (najbitnije utakmice u grupi za nas) gdje ga je Miske do kraja utakmice bukvalno nosao na ledjima. Ferguson je recimo u finalu 1999 Man Utd - Bayern u zadnjih par minuta u igru ubacio Sheringhama koji je poraz pretvorio u pobjedu I odveo Man Utd na krov Evrope. Za mene je to trener. Safet se pokazao vise kao amidza nego trener.
- I onda upropasti EP kvalifkacije bezocnim forsiranjem necaka, stavljajuci prioritet na njegovu karijeru a ne na rezultat reprezentacije. Kada su obojica eliminirani, onda nam je krenulo.
I tako jedan drugom dodjose glave.
Sorry, ali takve su cinjenice.
Znaci, ako vec sagledavamo trenersku velicinu Safeta Susica, treba sve uzeti u obzir a ne samo ono sto nam se svidja ili ne. Osobno mislim da je Susic nekvalitetan trener koji je imao srecu da se jednom dokopa igraca kakve do data a i od tada nikada vise nece doci u priliku trenirati. Ako nije tako, navedite mi makar jednu svijetlu tacku u njegovom CV a da nije kvalifikacija reprezentacije na SP.
Sto se TSS, mislim i dalje da nema kvalitet da napravi veliku karijeru. Da ima 70% kvalitete svoga starog I 50% amidzine kvalitete bio bi vec davno standardan u ligi petice. Meni je licno zao zbog toga ali uprkos pedigreu (neki to zovu i genima), brandu Susic I besprizornom forsiranju na medjunarodnoj sceni, rezultat je nikakav. I da se ne lazemo argumentima tipa " ..... eto vezan je ugovorom za Hajduk" - za pravu kvalitetu se ugovori otkupljuju I placaju obestecenja klubovima. Ne bi bilo ni prvi ni zadnji put. Nije Vucevic jednom torbario po Evropi, nudio, nutkao pa nista.
Na kraju, volio bih da sam u krivu i da TSS postane vrhunski igrac, najbolji u reprezentaciji i odvede BiH na EP ili SP. Ne bi bilo nista ljepse od toga.
Ali isto, tako bezrazlozno forsiranje nekvalitete ce nas skupo kostati kao sto vec jeste.