Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Damir_5

#21851 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Damir_5 »

Bucko iz mahale wrote:Cudi me da niko nije postirao clanak Dubravke Stojanovic na osvrt godisnjice ubistva Dindica,clanak koji objasnjava sve,ko i zasto je to ucinjeno...clanak koji treba obavezno procitat,od prvog do poslijednjeg slova

Politička ubistva i prevrati u Srbiji 1817 – 2003.

Dubravka Stojanović | 09/03/2013

Zato pođimo od same liste političkih prevrata i ubistava. Karađorđa je 1817. godine ubio konkurent Miloš Obrenović i njegovu je “osušenu i pamukom napunjenu glavu” poslao Turcima. Miloša su 1839. godine svrgnuli ustavobranitelji i Karađorđevići, kao i njegovog naslednika Mihaila, 1842. godine. Knez Aleksandar Karađorđević, koji je posle Mihaila došao na vlast, skinut je 1858. godine s vlasti, pa je vraćen Miloš. Dve godine kasnije Miloš je umro, a na mesto kneza došao je ponovo Mihailo. On je ubijen u zaveri protivničke dinastije, 1868. godine. Milan Obrenović, koji ga je nasledio, bio je nateran na abdikaciju, a njegov naslednik Aleksandar Obrenović ubijen je u Majskom prevratu 1903. godine. Predstavnika nove dinastije, kralja Petra Karađorđevića, na povlačenje su prisilili zaverenici koji su ga 1903. godine doveli na vlast. Njegovog naslednika Aleksandra su u Marseju, 1934. godine, ubili udruženi nacionalisti, predstavnici VMRO i Ustaškog pokreta. U posleratnoj istoriji Srbije, prvo su počišćeni srpski liberali 1972. godine. Zatim je Ivan Stambolić prvo svrgnut, pa ubijen. Slobodana Miloševića zbacio je puč u vrhovima vojske i policije 2000. godine. Zoran Đinđić je ubijen. Ostaje neobičan podatak da je jedini vladar koji nije ubijen ili na neki drugi način nasilno uklonjen bio Josip Broz Tito.

Danas, 09.03.2013.

Peščanik.net, 09.03.2013.
Nista cudno, tad kad je vladao Tito, srpska vojno-obavijestajno-vjersko-akadamska hunta nije bas smjela pucati tako visoko, jer bi bila svrgnuta, pobijena i izgubila bi sve povlastice koje je imala u SFRJ.

A ko je ubio Djindjica, mislim politicki naredbodavci? Ta srpska hunta koju sam spomenuo gore. Sad ko je njihov trenutni izvodjac radova, da li je to Milosevic, Kostunica, Tadic, Nikolic, Dacic, oni su potrosna roba i imaju vijek trajanja. Uglavnom oni Srbiju drze u krugu zlocina, kriminala i mafije i jednostavno Srbija nema snage otrgnuti se iz kandji te zlocinacke hunte. Tako da bez obzira ko u Srbiji trenutno bio na vlasti, nekakav generalni pravac zlocina ce biti zadrzan i Srbija ce teziti iskljucivo ka tome. Zato je Djindjic i smaknut, cini mi se da je bio svojeglav i nije bas zelio slusati tu huntu. I ako to ne znaci da nije dosta radio kao sto bi to radili i kadrovi te hunte.
zavrzlama

#21852 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Djindjica je ubio stab(Sanu,DB,SPC)....ZASTO...Zato sto je tih godina vojna,crkvena i intelektualna elita kontala da nastavak ideje velike srbije ce ozviti bratska rusija i naklonjena daleka Kina,a posto je Djindjic bio pragmatican i znao da se ideja moze odrzavati na finiji i kulturniji nacin preko Njemacke,VB i Francuske i uz to bio spreman pokrenuti istinsku katarzu srpskog drustva,E TAD je prevrsio mjeru i bio likvidiran....nakon njegove smrti stab postavlja salonca tadica da sjedi na dvije stolice(tajno i istinski pregovarajuci sa rusima,a javno i licemjerno pregovarajuci za zapadom),medjutim rusi uglavnom odgovaraju jos vecom licemjernoscu nudeci se za velikog brata dobivajuci posto dasto po srbiji a namigujuci zapadnjacima.....i na kraju dolazimo u situaciju da danas vlast u srbiji moze biti bilo ko , eto danas npr. najveci cetnik i radikal nikolic..srbiju su izdali i istok i zapad,a sto je najgore zadrzali su drustvo u istoj ideologiji kao i zadnjih 200 godina sto je i najveca opsanost i poraz srpskog drustva....

Ono sto je jedino srbija moze prodati zapadu je sebe kao poslusnog i uvijek pouzdanog saveznika da izazove za racun zapada i njihovih interesa novi rat na Balkanu...end.
vivace

#21853 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

uf. koji katastrofalan scenario. a izmedju koga rat ? ima vise opcija.
vivace

#21854 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

da,danas je 10 godina od ubistva zorana djindjica.... :sad:

sto se tice tadica,mislim da mu je zlo bilo od rusa, a prijatno od zemalja zapada...od rusa se tadic jako plasio...imala sam utisak da bi krenuo divlje srecno u beli svet samo da rusi nisu bili tu.oni su ga kocili.
Hristina

#21855 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hristina »

I nakon deset godina se postavlja pitanje ko je ubio Đinđića, a dovoljno je samo pogledati sahranu i kao i na svakoj mafijaškoj sahrani oni koji su najviše plakali i zaricali se u njegov lik i delo su oni koji su mu došli glave.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21856 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

zavrzlama wrote:
Hristina wrote:I nakon deset godina se postavlja pitanje ko je ubio Đinđića, a dovoljno je samo pogledati sahranu i kao i na svakoj mafijaškoj sahrani oni koji su najviše plakali i zaricali se u njegov lik i delo su oni koji su mu došli glave.
Djindjica je ubio stab(Sanu,DB,SPC)....ZASTO...Zato sto je tih godina vojna,crkvena i intelektualna elita kontala da nastavak ideje velike srbije ce ozviti bratska rusija i naklonjena daleka Kina,a posto je Djindjic bio pragmatican i znao da se ideja moze odrzavati na finiji i kulturniji nacin preko Njemacke,VB i Francuske i uz to bio spreman pokrenuti istinsku katarzu srpskog drustva,E TAD je prevrsio mjeru i bio likvidiran....nakon njegove smrti stab postavlja salonca tadica da sjedi na dvije stolice(tajno i istinski pregovarajuci sa rusima,a javno i licemjerno pregovarajuci za zapadom),medjutim rusi uglavnom odgovaraju jos vecom licemjernoscu nudeci se za velikog brata dobivajuci posto dasto po srbiji a namigujuci zapadnjacima.....i na kraju dolazimo u situaciju da danas vlast u srbiji moze biti bilo ko , eto danas npr. najveci cetnik i radikal nikolic..srbiju su izdali i istok i zapad,a sto je najgore zadrzali su drustvo u istoj ideologiji kao i zadnjih 200 godina sto je i najveca opsanost i poraz srpskog drustva....

Ono sto je jedino srbija moze prodati zapadu je sebe kao poslusnog i uvijek pouzdanog saveznika da izazove za racun zapada i njihovih interesa novi rat na Balkanu...end.
Evo odgovora ko je ubio Predsjednika. Ne bih da zakuhavam sa citiranjem teme o Djindjiću, po meni, istom nacionalističkom i šovinističkom đubretu kao i ovi što su ga smakli.
vivace

#21857 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

amazon wrote:Onaj ko izabere Tomu grobara za predsjednika, ne moze se smatrati da ide putem u buducnost, vec u proslost..ali razumijem ja to, strahovita propaganda protekli 20 god, je Srbima uvrtila u glavu status zrtve i naroda koji je sam protiv svih..iako su u zadnjem ratu nacinili toliko zla na ovim prostorima, njihova propaganda je napravila zrtve od njih..

potpuno si u pravu,a ko je glavni stab--spc,db i sanu..to vec svi napamet znamo.
Hristina

#21858 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hristina »

PipiDugaDevetka wrote:
zavrzlama wrote:
Hristina wrote: Evo odgovora ko je ubio Predsjednika. Ne bih da zakuhavam sa citiranjem teme o Djindjiću, po meni, istom nacionalističkom i šovinističkom đubretu kao i ovi što su ga smakli.
Slobodno. :)

Ne gajim nikakvu empatiju prema dotičnom o kome za razliku od tebe mislim sve najgore, ali iz sasvim suprotnih razloga.
radostan dan

#21859 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Image

ovo su ljudi koji su spasili srbiju još goreg scenarija...

Image

kad su vidjeli masu, uplašili su se i svoj plan nisu smjeli sprovesti do kraja.

Image

laka ti crna zemlja zorane...
radostan dan

#21860 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

PipiDugaDevetka wrote: Evo odgovora ko je ubio Predsjednika. Ne bih da zakuhavam sa citiranjem teme o Djindjiću, po meni, istom nacionalističkom i šovinističkom đubretu kao i ovi što su ga smakli.
šta ćeš, ne možemo svi biti radivoje desnice...
vivace

#21861 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

bar znamo ono sto treba da znamo--da su nam neprijatelji sanu, spc i db...oni su ubili dindjica. zlo ne voli da bude imenovano...onda gubi snagu. spc--db---sanu. :x
radostan dan

#21862 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

zlo ne voli da bude imenovano...onda gubi snagu.
Image
muzicar_iz_parka

#21863 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

Milan zna bre sve: :lol:

:D
Od 00.35
%tacno*

#21864 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by %tacno* »

Ružica Đinđić: Vučić je isti kao moj Zoran!

sta reci koju posluku porat :roll:
muzicar_iz_parka

#21865 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

%tacno* wrote:Ružica Đinđić: Vučić je isti kao moj Zoran!

On je američki miljenik.
radostan dan

#21866 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

kolio me :( ružica, toliko me :mrgreen: muzičar...
vivace

#21867 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

to iz nje strah progovara.bar ja tako mislim.. zalosno...
ultima_palabra

#21868 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Hristina wrote:I nakon deset godina se postavlja pitanje ko je ubio Đinđića, a dovoljno je samo pogledati sahranu i kao i na svakoj mafijaškoj sahrani oni koji su najviše plakali i zaricali se u njegov lik i delo su oni koji su mu došli glave.
Evo i Amfilohije naučio koristiti internet :-D
vivace

#21869 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ultima_palabra wrote:
Evo i Amfilohije naučio koristiti internet :-D
bas vala :-)
CSKA

#21870 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

O Hristina pileci mozgu,kada slusam ovakve i slicne izjave,ne zalim sto se u Srbiji zivi od 150e.
radostan dan

#21871 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

muzicar_iz_parka wrote:

On je američki miljenik.
nešto razmišljam, a šta ako je ova izjava naručena i tempirana...

ne znam koliko ste upoznati, postoje izvjesna, hajde da budem blag - razmimoilaženja - između nikolića i vučića, gdje vučić za sada vodi i svako malo pravi otklon od nikolićevih poteza i izjava. mislim i da je dačića dal privukao ili pritisnuo, uglavnom guda se šlihta vučiću.

i sama deklaracija o kosovu inicirana je i prezentovana od strane nikolića, ali je usvojena tek nakon što je izmjenjena, kao fol na inicijativu demokrata, a svi znaju da je zeleno svjetlo za prigovor i kasniju izmjenu dao vučić.

možda je u tom svjetlu ružičina izjava namjerni gas po vučiću da krene još slobodnije?
vee-jay

#21872 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

vivace wrote:

to iz nje strah progovara.bar ja tako mislim.. zalosno...
ili lova. ili strah i lova :D
vivace

#21873 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ma glupa je...ne moze nista kad je glupa. prosto glupaca...zalosno... :sad:
radostan dan

#21874 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

jeS vala, prava tragedija za srbiju, kao i to da takva pamet poput tebe još nije došla do izražaja...
Bodkin

#21875 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:jeS vala, prava tragedija za srbiju, kao i to da takva pamet poput tebe još nije došla do izražaja...
:lol: :lol: :lol:
Post Reply