Nista cudno, tad kad je vladao Tito, srpska vojno-obavijestajno-vjersko-akadamska hunta nije bas smjela pucati tako visoko, jer bi bila svrgnuta, pobijena i izgubila bi sve povlastice koje je imala u SFRJ.Bucko iz mahale wrote:Cudi me da niko nije postirao clanak Dubravke Stojanovic na osvrt godisnjice ubistva Dindica,clanak koji objasnjava sve,ko i zasto je to ucinjeno...clanak koji treba obavezno procitat,od prvog do poslijednjeg slova
Politička ubistva i prevrati u Srbiji 1817 – 2003.
Dubravka Stojanović | 09/03/2013
Zato pođimo od same liste političkih prevrata i ubistava. Karađorđa je 1817. godine ubio konkurent Miloš Obrenović i njegovu je “osušenu i pamukom napunjenu glavu” poslao Turcima. Miloša su 1839. godine svrgnuli ustavobranitelji i Karađorđevići, kao i njegovog naslednika Mihaila, 1842. godine. Knez Aleksandar Karađorđević, koji je posle Mihaila došao na vlast, skinut je 1858. godine s vlasti, pa je vraćen Miloš. Dve godine kasnije Miloš je umro, a na mesto kneza došao je ponovo Mihailo. On je ubijen u zaveri protivničke dinastije, 1868. godine. Milan Obrenović, koji ga je nasledio, bio je nateran na abdikaciju, a njegov naslednik Aleksandar Obrenović ubijen je u Majskom prevratu 1903. godine. Predstavnika nove dinastije, kralja Petra Karađorđevića, na povlačenje su prisilili zaverenici koji su ga 1903. godine doveli na vlast. Njegovog naslednika Aleksandra su u Marseju, 1934. godine, ubili udruženi nacionalisti, predstavnici VMRO i Ustaškog pokreta. U posleratnoj istoriji Srbije, prvo su počišćeni srpski liberali 1972. godine. Zatim je Ivan Stambolić prvo svrgnut, pa ubijen. Slobodana Miloševića zbacio je puč u vrhovima vojske i policije 2000. godine. Zoran Đinđić je ubijen. Ostaje neobičan podatak da je jedini vladar koji nije ubijen ili na neki drugi način nasilno uklonjen bio Josip Broz Tito.
Danas, 09.03.2013.
Peščanik.net, 09.03.2013.
A ko je ubio Djindjica, mislim politicki naredbodavci? Ta srpska hunta koju sam spomenuo gore. Sad ko je njihov trenutni izvodjac radova, da li je to Milosevic, Kostunica, Tadic, Nikolic, Dacic, oni su potrosna roba i imaju vijek trajanja. Uglavnom oni Srbiju drze u krugu zlocina, kriminala i mafije i jednostavno Srbija nema snage otrgnuti se iz kandji te zlocinacke hunte. Tako da bez obzira ko u Srbiji trenutno bio na vlasti, nekakav generalni pravac zlocina ce biti zadrzan i Srbija ce teziti iskljucivo ka tome. Zato je Djindjic i smaknut, cini mi se da je bio svojeglav i nije bas zelio slusati tu huntu. I ako to ne znaci da nije dosta radio kao sto bi to radili i kadrovi te hunte.