SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kloniran

#21851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

amar1994 wrote:samo nek prave nove cepove , toga nikad dosta u Sarajevu :lol:

ne kontam , godinama je bila zabrana poslije 17:00 i vikendom , i sad dodje neki debil i kae hajmo ofarbat plavom desnu i kao to za bicikliste :lol:

biciklisti u BiH bez infrastrukture :-) :run:
Nemoj tako, to je magistarski rad, pulena onog profe Lindova
Trebala je biti jos jedna traka s druge strane da biciklista ide u susret autima :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Vils je ogledalo ovog grada, odeš tamo i dobiješ rak mozga i testisa :mrgreen:
zateznistub

#21853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Vilsonovo treba zabraniti vožnju 24/7
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Ne znam baš... Vils je bio dobar način da se izbjegne nevjerovatna gužva ovamo na glavnoj. Doduše, više ne vozim nikad dole tako da me boli briga :mrgreen:
amar1994

#21855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
Nemoj tako, to je magistarski rad, pulena onog profe Lindova
Trebala je biti jos jedna traka s druge strane da biciklista ide u susret autima :lol:
:lol: :lol:
amar1994

#21856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amar1994 »

Velkoski wrote:Vils je ogledalo ovog grada, odeš tamo i dobiješ rak mozga i testisa :mrgreen:
bjezi ba , jeblo ih ono i promocija istog kao naj naj za zdravlje , prvo dok djecu , pa poslije se mozda prebacim na aktivniju voznju bicikla :D

https://arm.coloradowomenshealth.com/do ... -fertility

:lol: :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Ma ono je sve katastrofa. Djeca do pet godina trče okolo k'o muhe bez glave - roditelja nigdje, klošari vodaju nake kerove bez brnjica, kamikaze prolijeću 130 na sat, tinejdžerski debili se rašire preko cijele ceste. Uglavnom, k'o što rekoh, dobro mjesto za dobit' slom živaca i rak :mrgreen:
amar1994

#21858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

a policajac svake prestupne proseta kroz njega :D
Edin H.

#21859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:Ma ono je sve katastrofa. Djeca do pet godina trče okolo k'o muhe bez glave - roditelja nigdje, klošari vodaju nake kerove bez brnjica, kamikaze prolijeću 130 na sat, tinejdžerski debili se rašire preko cijele ceste. Uglavnom, k'o što rekoh, dobro mjesto za dobit' slom živaca i rak :mrgreen:

Kakvi su ono kreteni sto voze ko kamikaze, sekunda me levat nije prosle godine opalio, zasto ono ne salju na Goli Otok?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

zateznistub wrote:Vilsonovo treba zabraniti vožnju 24/7
po danu bar malo rastereti glavnu saobracajnicu prema gradu,tek kad se zavrsi juzna to ce biti moguce,ovako mislim da bi bio jos veci kolaps...
zateznistub

#21861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:
po danu bar malo rastereti glavnu saobracajnicu prema gradu,tek kad se zavrsi juzna to ce biti moguce,ovako mislim da bi bio jos veci kolaps...
Ma ne bi. Jbt imaju tri longitudinale ...pa neka biraju
noviclan

#21863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

https://faktor.ba/vijest/sedam-i-po-god ... uta-299821

Vidi se da je zavrsio masinsku skolu
O'zone
Globalni moderator

#21864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Hajlac

#21865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

Danas je malo iza 16h po onoj plavoj "traci" u Vilsu dzogirala neka djevojka... :run:
A pjesacka zona s obje strane zjapi prazna :-)

Ali bolje i ovakve kontradiktorne nego nikakve oznake/upozorenja vozacima - sve ce se to iskristalizovati i ucesnici u saobracaju vremenom nauciti pravilima ponasanja :)
zateznistub

#21866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Sinoć oko 9 na trolejbuskoj prema gradu na Dobrinji 3 dva policijska auta, hitna i neko civilno...
rizibizi

#21867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rizibizi »

Ovo sa biciklistickim stazama po gradu je pun pogodak, za godinu ce opstina centar kao naj,naj kupiti pjesacima jet-packove da ne smetaju biciklistima i automobilima, do 2020. ocekuje se isto i u ostalim sarajevskim op(c)stinama. I medju biciklistima kao i medju pjesacima i vozacima automobila ima pacijenata da mu je svaka za degeneka. Uglavnom pjesak nije siguran ni na pjesackom i kako je krenulo najmanje prostora za kretanje ce imati. Vilsonovo je odavno prestalo biti setaliste.
Hajvan

#21869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

zateznistub wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Ma ne bi. Jbt imaju tri longitudinale ...pa neka biraju

a dje su ti te logitudilale?
osim glavne, one s trajvanom, ja ne znam ni jednu drugu da ide od elidzu do charshije.
Logovan

#21870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

:facepalm:
Tačno ovoj državi nema spasa, jebem ti, da ne povjeruješ šta sve trpimo.
drug_profi

#21872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ovo jeste strasno, ali je strasnije ovo iz posta iznad.
Nama ce da serviraju vijesti iz crne hronike dok oni mjenjaju krivicni ztakon da mogu raditi sta hoce nekaznjeno.
noviclan

#21873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Aktivna neka skola prvo pjevac sudo lav pa ovaj hairlija
zdruzdjo

#21874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Sok na sabahu.
05:10 jutros. Vozim kurta shorka iz pravca stupske petlje prema aerodromu. Na djelu koji je ravan prije motorex-a nekih 100-tinjak metara iza istog, vidim dvojicu likova kako prilaze i masu nesto i gledaju u jarak uz cestu.
Kako vozim i pogledam pored auto na krovu u jarku, povaljena reklama na autu.
Prodjem 30ak metara upalim zmigavce polukruzno na sred ceste, jer nema nikog na cesti, predjem na drugu stranu autom uz rub tog jarka sto blize da ne smetam autima iz suprotnog smjera. Zmigavci blinkaju. Kroz prozor pitam ovu dvojicu ima li ko u autu. Kaze ima i kroz otvorena vrata vidim covjeka kako sjedi na rubu i kaze da je dobro. Kako izlazim iz auta tako uz moje auto staje auto i sa zadnjeg sjedista otvara prozor frajer u vatrogasnoj uniformi i tersa sto sam bogati stao tu. Ova dvojica ga napadaju kako sam ja jedini ko je stao i da je covjek u autu. On i dalje tersa, ali je on vrli koji spasava zivote vatrogasac, ali ne izlazi. Te mi malo mrak na oci padne te mu jebem mater i uniformu koju nosi. On i dalje kroz prozor tersa ali ne izlazi. I po gasu i odose. Sidjem u jarak jedva od zeljeza od reklame stanem pored frajera te ga prepipam vrat, prsa, zglobove, glavu...da ga sta ne boli. Vidim sabran je dobro koliko moze biti. Uvucem se u auto da vidim da nema slucajno jos neko u autu iako on rece da nema.
Staje kamion i jos par auta. Istrcavaju ljudi da pomognu pogledam da nije ugruhan po prsima od volana, nije. Stavimo ga da sjedne. Dobar lik skroz srecom. Kaze tek sam kupio auto nema 5-6 dana.
Staje jos jedno auto, izlazi vatrogasac neki cin ima vatrogasni i prilazi: treba li pomoci. Reko sad mi je tvoj kolega pomogao jebem mu mrtve i zive po 12 koljena. Sta je bilo. Tako i tako. Koje je auto, reko cini mi se astra plava. On se ko nasmija. Reko smjesno vrlo, tako je djete moglo u autu biti da covjek vozi u obdaniste pa ovaj ne bi stao, serem mu se u uniformu. Dodje policija, dadnem podatke, oni zovu hitnu iako smo mi vec zvali. Pozdravim se sa covjekom, uslikam da mi sef ne bi kenjao sto kasnim i razgulim.

Ovom prilikom (iako znam da nece sigurno niko procitati ko treba) JEBEM MAJKU celnicima vatrogasne brigade koji drze i odgajaju takve bilmeze od kojih nam zivot moze da zavisi. Vazno je da se uhljebi da drzavnu sisu a za ostalo cemo lako. Da bog da takvima zivot ovisio o nekome ko ce proci pored njega ko pored papirica na cesti.

Da mi je naci slike pripadnika vatrogasne brigade(ovaj je garant sa aerodroma) tacno bih ga prijavio(jer si zakonski duzan da stanes i pomognes unesrecenima), ne bih zalio da bez posla ostane pa kad bi 10-ero djece imao.
Last edited by zdruzdjo on 20/06/2018 06:43, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#21875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

zdruzdjo wrote:.....

Image
Post Reply