Cekamo od challengera da proglasi poBeduMaystor wrote:husein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
Rusia dosla.. napravila ono sto je sa sirijskom vladom dogovorila.. i sada se povlace.. u okvire vanjskog perimetra..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..![]()
ma ne povlače se, S400 ostaje, kao i mornarica, avioni, helikopteri ...
Što se mene tiče, nek idu svi. Ali zar stvarno misliš da bi Rusija ostavila sve na tacni, da podijele Iran, Turska, Saudija?
Sirija vol. 2
- General War
#21851 Re: Sirija vol. 2
- Maystor
#21852 Re: Sirija vol. 2
Alexander Marquardt @MarquardtA 52m52 minutes ago
Kremlin: In order to monitor compliance with the cessation of hostilities, some Russian forces will remain to ensure aviation safety. #Syria
Kao šta sam već rekao, ostaje kompletna avijacija i dio pješadije "da ih čuva"
btw,
Lavrov: the US is offering Russia to divide Syria into spheres of their influence.
http://rusnext.ru/news/1457969848
Kremlin: In order to monitor compliance with the cessation of hostilities, some Russian forces will remain to ensure aviation safety. #Syria
Kao šta sam već rekao, ostaje kompletna avijacija i dio pješadije "da ih čuva"
btw,
Lavrov: the US is offering Russia to divide Syria into spheres of their influence.
http://rusnext.ru/news/1457969848
-
sarajevoxxxx
#21853 Re: Sirija vol. 2
Sve ovo sam govorio nakon prvog dana ruske vojne intervencije. Čeli se smijao kada sam rekao nadam se da će Rusi promjeniti stav.
Ovdje je po mom mišljenju najviše Turska izgubila ruskom vojnom intervencijom. Sada da li je to bilo od početka tako planirano ko će ga znati.
Ovdje je po mom mišljenju najviše Turska izgubila ruskom vojnom intervencijom. Sada da li je to bilo od početka tako planirano ko će ga znati.
- jao_situacije
#21854 Re: Sirija vol. 2
amerikanci rekli aliji šta će biti ako to potpišeBlack swan wrote:meni se čini da je kutiljerov plan koji su svi potpisali oborio američki ambasador![]()
![]()
![]()
pa je alija povukao potpis
-
swanfilter
#21855 Re: Sirija vol. 2
A, ironije li, Ameri aminovali skoro pa istu stvar potpisima na kraju rata ...jao_situacije wrote:amerikanci rekli aliji šta će biti ako to potpišeBlack swan wrote:meni se čini da je kutiljerov plan koji su svi potpisali oborio američki ambasador![]()
![]()
![]()
- jao_situacije
#21856 Re: Sirija vol. 2
ma to je samo da se zamažu očiinsomnia78 wrote:"Sufije" na haparatima![]()
Ma sumnjam ja u ovu vjest
Oni ako se povuku ovi ce za mjesec izgubiti osvojeno
i dalje će ih rokati
- Maystor
#21857 Re: Sirija vol. 2
Elijah J. Magnier
@EjmAlrai
1/ Let's see together the situation in #Syria:
Jihadists don't represent danger on #Latakia any more where Naval & Air Force bases are+
2/ Cease-fire since over 15 days reduced significantly the #Russia/n Air Forces strikes to few hundreds while #Syria/n AF is active +
3/ Hundreds of #Russian officers, Pilots and Special Forces have limited tasks since a couple of weeks now in #Syria +
4/ #Russia AF doesn't need 100 Air Strike per day as before the Cease-fire
5/ Most opposition groups are willing to negotiate in #Geneva +
6/ Cease-fire creating limited infighting among opposition.
7/ #Russia can pull out few pilots/rotate/bring them back when/if needed
The move of #Russia was coordinated with Damascus and #Tehran. The excess of #Russian forces will be pull out. Nothing would change.
@EjmAlrai
1/ Let's see together the situation in #Syria:
Jihadists don't represent danger on #Latakia any more where Naval & Air Force bases are+
2/ Cease-fire since over 15 days reduced significantly the #Russia/n Air Forces strikes to few hundreds while #Syria/n AF is active +
3/ Hundreds of #Russian officers, Pilots and Special Forces have limited tasks since a couple of weeks now in #Syria +
4/ #Russia AF doesn't need 100 Air Strike per day as before the Cease-fire
5/ Most opposition groups are willing to negotiate in #Geneva +
6/ Cease-fire creating limited infighting among opposition.
7/ #Russia can pull out few pilots/rotate/bring them back when/if needed
The move of #Russia was coordinated with Damascus and #Tehran. The excess of #Russian forces will be pull out. Nothing would change.
- insomnia78
#21858 Re: Sirija vol. 2
Ne samo to, govorilo se da ce, nakon sto u par dana zavrse sa Daeshom u Siriji preci u Irak a poslije osloboditi Egipat, Jemen i na kraju PalestinuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa čekaj zar nisu rusofili govorili da će sada Rusi to sve počistiti za par sedmica i od tada prođe par Bajrama Rusi se vraćaju kući a problem u Siriji ostaje, možda i još veći nego što je bio prije.husein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
Rusia dosla.. napravila ono sto je sa sirijskom vladom dogovorila.. i sada se povlace.. u okvire vanjskog perimetra..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..Ne kontam jebiga.
Sa Dinare sinuce sloboda, donece je Vladimir vojvoda
- jao_situacije
#21859 Re: Sirija vol. 2
eh ali tad su rekli moraš potpisati, samo je na kraju bilo stanje na terenu da se može reći status quoswanfilter wrote:A, ironije li, Ameri aminovali skoro pa istu stvar potpisima na kraju rata ...jao_situacije wrote:amerikanci rekli aliji šta će biti ako to potpišeBlack swan wrote:meni se čini da je kutiljerov plan koji su svi potpisali oborio američki ambasador![]()
![]()
![]()
- Čitalac
#21860 Re: Sirija vol. 2
Guardian
A Western diplomatic source said: “we will have to wait and see what this represents. It is Putin. He has announced similar concessions in the past and nothing materialised”.
Diplomatic sources suggested Putin would be speaking to US president Barack Obama to explain his move, which will give Washington an opportunity to assess how serious the Russian withdrawal is likely to be.
- husein_kapetan
#21861 Re: Sirija vol. 2
To pitaj onoga ko je to i tvrdio.. sto meni to pod nos guras.. nisam ja niciji glasnogovornik.. a jos manje nekakav rusofil..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa čekaj zar nisu rusofili govorili da će sada Rusi to sve počistiti za par sedmica i od tada prođe par Bajrama Rusi se vraćaju kući a problem u Siriji ostaje, možda i još veći nego što je bio prije.husein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..Ne kontam jebiga.
Vi bolan ima mnogo vremena potencirate "nesposobnost" sirijske vojske i vlade.. i svoje podredjujute slucajnim odabirom desavanja..
Evo jedan.. fakat.. i razlog za diskusikju.. vam..
Premisa.. nepobitna..Sirija je tokom ovog vremena uspjela opstati uprkos svemu i svima i danas.. mnogo jaca nego juce uspjeva sacuvati kicmu i srz sirijkog drustva i sekularnih vrijednosti..
Za ovo treba predanost i vjestina.. kada su mnogi.. skoro svi zatvarali poglavlje "sirija" kao zavrsen cin.. Sirija je uspjevala preokrenuti stvari u svoju korist.. potezima bez presedana..cak i dobro znano "animiranje" svojih partnera u svojoj borbi za opstanak..je presedan sam po sebi..i nadasve vjesta strateska igra onih koji Siriju vode..
Naravno da su rusima dogovorom nesto obecali.. ali su i to veoma vjesto uradili..
Eto.. pa opletite..
- insomnia78
#21862 Re: Sirija vol. 2
Nemo' za'ebavat'Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta su realno postigli osim tepih bombardovanja i mrtvih civila?
SAA je bila u najgoroj poziciji od pocetka rata a vidi ih danas
- DuckZz
#21863 Re: Sirija vol. 2
Klix džihadisti na infuziji

- husein_kapetan
#21864 Re: Sirija vol. 2
Pamtim ono sto mislim da trebam pamtiti i naravno ono sto napisem.. nego..sta hoces ovim reci..General War wrote:Mislim da je tebi pamcenje prilicno losehusein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..
- General War
#21865 Re: Sirija vol. 2
Ko su oni da nepostuju narodnu volju...jednom upozorili...drugi put, evo vam gaswanfilter wrote:A, ironije li, Ameri aminovali skoro pa istu stvar potpisima na kraju rata ...jao_situacije wrote:amerikanci rekli aliji šta će biti ako to potpišeBlack swan wrote:meni se čini da je kutiljerov plan koji su svi potpisali oborio američki ambasador![]()
![]()
![]()
- General War
#21866 Re: Sirija vol. 2
...da nijedan rat nije zavrsio bez medijacije ili intervencijom sa strane.husein_kapetan wrote:Pamtim ono sto mislim da trebam pamtiti i naravno ono sto napisem.. nego..sta hoces ovim reci..General War wrote:Mislim da je tebi pamcenje prilicno losehusein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..
- husein_kapetan
#21867 Re: Sirija vol. 2
Prvo ne znam sta ovim hoces reci..stotine ratova je zavrseno dominacijom jednih nad drugim.. vjekovima..postoje oslobodilacki ratovi..ali ne vjerujem da je ovo predmet diskusije.. ova tvoja "teza" je perfektno podlozna demantu i kontekstualno ne dodiruje nicim moje pisanje..General War wrote:...da nijedan rat nije zavrsio bez medijacije ili intervencijom sa strane.husein_kapetan wrote:Pamtim ono sto mislim da trebam pamtiti i naravno ono sto napisem.. nego..sta hoces ovim reci..General War wrote: Mislim da je tebi pamcenje prilicno lose
- Drvosjeca iz Dejcica
#21868 Re: Sirija vol. 2
Nabij si ga u *uzicu.DuckZz wrote:Klix džihadisti na infuziji
- General War
#21869 Re: Sirija vol. 2
ufff, Kako mislis da ce sirijci rijesiti problem sami kad imaju dijametralno suprotne stavove?...Assad rules vs Assad goes.husein_kapetan wrote: Prvo ne znam sta ovim hoces reci..stotine ratova je zavrseno dominacijom jednih nad drugim.. vjekovima..postoje oslobodilacki ratovi..ali ne vjerujem da je ovo predmet diskusije.. ova tvoja "teza" je perfektno podlozna demantu i kontekstualno ne dodiruje nicim moje pisanje..
-
Howitzer
#21870 Re: Sirija vol. 2
Normala, tako je i kod večine vlahadije na ovoj temi, poštuju lik i djelo zločinca, samo što prosipaju nekakvu providnu humanost i brigu za čovječanstvo, a oni misle neko ih shvaća ozbiljnoDuckZz wrote:Klix džihadisti na infuziji
-
sarajevoxxxx
#21871 Re: Sirija vol. 2
Ali pazi molim te datuma kada objavljuju vijest o povlačenju... pa ima li ljepši poklon Sirijcima za 15.03. na petogodišnjicu revolucihe od ove vijesti hehehe
Samo lagano. Biće to dobro ako Bog da.
- husein_kapetan
#21872 Re: Sirija vol. 2
Neka neko ovim.. suzdrzacu se epiteta.. pod nos stavi brojke suhe i neumoljive ..
1) koliko teritorija pod trenutnom kontrolom ovih 37 frakcija unutar Sirije kada se efektivno prociste nusra i afilijati..?
2) koliko stanovnistva efektivno "uziva zastitu" ovih gore..
da se pod nos ne gura ova laz da ovi prestavljaju "vecinsku siriju"
1) koliko teritorija pod trenutnom kontrolom ovih 37 frakcija unutar Sirije kada se efektivno prociste nusra i afilijati..?
2) koliko stanovnistva efektivno "uziva zastitu" ovih gore..
da se pod nos ne gura ova laz da ovi prestavljaju "vecinsku siriju"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21873 Re: Sirija vol. 2
sokiran sam povlacenjem
imal utjehe???
imal utjehe???
- Kikibombona
#21875 Re: Sirija vol. 2
Jos su i datum ciljali!sarajevoxxxx wrote:Ali pazi molim te datuma kada objavljuju vijest o povlačenju... pa ima li ljepši poklon Sirijcima za 15.03. na petogodišnjicu revolucihe od ove vijesti hehehe
Epska pobjeda mudzahida...
Statua posvecena stradalim borkinjama YPJ koju je napravio jedan umjetnik u Sulejmaniji (Irak), sitgla u Kobane!