Samo što ovaj "stojadin" na Alipašinom npr. radi bez greške, nikad' crknuti, barem ne pamtim kada je bilo većih problema!krakatoa wrote:Šta ćeš, velika mreža. Dobrinja i Mojmilo su na FTTH, neki dijelovi na FTTB. Dejčići također kao i veliki dio sela na Bjelašnici. Za ostala mjesta ne znam. Valja to sve modernizovati ali kreće se polahko. Telemach ima prednost jer je tehnologija kablovaca takva da mogu preko koasijalnog kabla pružiti velike brzine ali s druge strane stabilnost se ne može mjeriti sa xDSL ili FTTH rješenjima. Šta ćeš sve ima svoje prednosti i mane. Kablovci ti dođu kao Stojadin po autoputu dok xDSL je kao Mercedes na makadamu. Stojadin ide brže ali i lakše može da crkne dok je Mercedes puzdan ali zbog makadama sporiji je.Maharadza wrote:Onda je razumljivo što braniš uhljebe, i ja bih da mi razvuku optiku do kuće!krakatoa wrote: Ma kakva centrala, optika FTTH do utičnice
Inače, ako ima ovo mojmilo valjda je i Alipašino pokriveno s optikom?! Pitam jer bi to značilo da samo još treba doći normalan vlasnik i eto (nadam se) normalnih paketa sa optikom u ponudi?!