Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#218451 Re: Ukrajina

Post by pici »

klaun je dao kepecu rok 50 dana nadajuci se da ce rusi pokrenuti ofanzivu jacih razmjera i zauzeti sve do djepra. To je SF misljenje i ova hruščovova je u potpunosti u pravu. Klaun je u snjegovom shouwu i taj nevidi dalje od nosa smatrajuci da je u svemu u pravu i da je on klaun nad klaunima.

Orci primjenjuju diverzantsko-pjesadijsku taktiku, napadi u manjim grupama i ucestalo. To sam predvidjao da ce ukrajinci raditi ko napocetku rata. Tada su i imali najvise uspjeha. Manje grupe, pogotovo iza linije i napadi na opskrbu i kolone vozila. Neka dodju do djepra ali ce se u vrecama vracat. Orcima odgovara gusnuti front gdje avijacijom i artijerijom koje imaju vise tuku prve linije ukrajinaca i na tim pravcima probijaju.

Ukri su u pokusaju prodora na jug prosle godine iskusili da frontalno sa rusima ne mogu. Mora se ici sistem gerilski sa upadima, zamkama itd. Gubitak teritorije nije u pitanju, to su livade, sela u pitanju je da se rusim slomije moral a to je da ih ubijas ko muhe.
Čitalac

#218452 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Umerov ponudio pregovore iduće sedmice, čeka se odgovor Moskve.
Tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Rustem Umerov pozvao je rusku stranu na sastanak sljedeći tjedan, rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
„Umerov me je izvijestio da je ruskoj strani ponudio novi sastanak sljedeći tjedan. Dinamiku pregovora treba povećati. Mora se učiniti sve kako bi se postigao prekid vatre. A ruska strana mora prestati skrivati se od odluka“, rekao je Zelenski.
Prema riječima predsjednika Ukrajine, među temama razgovora su razmjena zarobljenika, povratak djece i „prestanak ubojstava“. Zelenski je također naglasio da je sastanak na razini čelnika potreban kako bi se osigurao trajni mir te je uvjerio da je Ukrajina spremna za takav sastanak. Osim toga, Zelenski je rekao da su u tijeku pregovori s ruskom stranom o razmjenama te da u sklopu provedbe sporazuma u Istanbulu tim radi na još jednoj razmjeni.
Tyke

#218453 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

pici wrote: 19/07/2025 16:32 klaun je dao kepecu rok 50 dana nadajuci se da ce rusi pokrenuti ofanzivu jacih razmjera i zauzeti sve do djepra. To je SF misljenje i ova hruščovova je u potpunosti u pravu. Klaun je u snjegovom shouwu i taj nevidi dalje od nosa smatrajuci da je u svemu u pravu i da je on klaun nad klaunima.

Orci primjenjuju diverzantsko-pjesadijsku taktiku, napadi u manjim grupama i ucestalo. To sam predvidjao da ce ukrajinci raditi ko napocetku rata. Tada su i imali najvise uspjeha. Manje grupe, :mrgreen: pogotovo iza linije i napadi na opskrbu i kolone vozila. Neka dodju do djepra ali ce se u vrecama vracat. Orcima odgovara gusnuti front gdje avijacijom i artijerijom koje imaju vise tuku prve linije ukrajinaca i na tim pravcima probijaju.

Ukri su u pokusaju prodora na jug prosle godine iskusili da frontalno sa rusima ne mogu. Mora se ici sistem gerilski sa upadima, zamkama itd. Gubitak teritorije nije u pitanju, to su livade, sela u pitanju je da se rusim slomije moral a to je da ih ubijas ko muhe.
@Point. ocekujem tvoj ders i jos par njih zvog bezobraznih Picijevih prozovanja Ukrajincima.
Ukri su, kazu ovdje, uvredljivi nazivi za Ukrajince.
drug_profi

#218454 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ton posta kod tebe i njega se razlikuju.
Kritika je ok. Pljuvanje nije.
Crvene_brigade

#218455 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Rojevi letjelica; Žestoki napad na Moskvu, dronove ‘skidali‘ između stambenih zgrada, ulice u plamenu!

Peacean

#218456 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Jel mi se čini ili na snimcima nema sirena za uzbunu?
Point.

#218457 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Tyke wrote: 19/07/2025 23:28
pici wrote: 19/07/2025 16:32 klaun je dao kepecu rok 50 dana nadajuci se da ce rusi pokrenuti ofanzivu jacih razmjera i zauzeti sve do djepra. To je SF misljenje i ova hruščovova je u potpunosti u pravu. Klaun je u snjegovom shouwu i taj nevidi dalje od nosa smatrajuci da je u svemu u pravu i da je on klaun nad klaunima.

Orci primjenjuju diverzantsko-pjesadijsku taktiku, napadi u manjim grupama i ucestalo. To sam predvidjao da ce ukrajinci raditi ko napocetku rata. Tada su i imali najvise uspjeha. Manje grupe, :mrgreen: pogotovo iza linije i napadi na opskrbu i kolone vozila. Neka dodju do djepra ali ce se u vrecama vracat. Orcima odgovara gusnuti front gdje avijacijom i artijerijom koje imaju vise tuku prve linije ukrajinaca i na tim pravcima probijaju.

@Point. ocekujem tvoj ders i jos par njih zvog bezobraznih Picijevih prozovanja Ukrajincima.
Tvoj i njegov ton su nebo i zemlja, mada bi bilo poželjno i od njega da se kani tog nazivanja, toliko teško nije baš napisati ukrajinci. Ne uzme puno vremena vjeruj.
Crvene_brigade

#218458 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Cesta smrti Putinovih fašističkih agresora...

Tyke

#218459 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Point. wrote: 20/07/2025 12:01

Tvoj i njegov ton su nebo i zemlja, mada bi bilo poželjno i od njega da se kani tog nazivanja, toliko teško nije baš napisati ukrajinci. Ne uzme puno vremena vjeruj.
Sad odredjujemo i ton 🤣 nerealni ste Bogumi.

Znaci nisam vjernik ako uz Poslanika napisem s.a.v.s. jer tako nisam donjeo salavat i selam, ili za ashabe ako napisem skracenicu r.a.
A da ne spominjem uz Allaha kad napisem dz.s. Narocito ako je to u nekom tonu koji se ne svidi citaocu. :mrgreen:

Mislim, polemisete o glupostima. Bolje da onda polemisete kako Zelenski podrzava napad Izraela na Iran ili kako sutnjom odobrava genocid u Gazi. Ili je nesto stidljivo provukao Gazu, totalno odmjereno i distancirano da mu se potencijalni donatori ne naljute i odjebu ga. Trebam vas onda nazivati licemjerima zbog toga, stivaocima dvostrukih arsina?
Totalno bespotrebna kritika na skracenicu Ukri, umjesto Ukrajinci. Bespotrebna i smijesna.
zigzag

#218460 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pres ... /250720064

Kako naslov reče ,kakav danak neiskustvu....

Glup ko četnik. Ako nisi špijun daćeš život za knjaza.
Crvene_brigade

#218461 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Nevjerovatne scene: Potpuni kolaps u moskovskim zračnim lukama. Više od stotinu ukrajinskih dronova sručilo se na rusku metropolu

Videosnimke prikazuju ljude kako, čekajući u redovima spavaju na podu Šeremetjeva, najprometnije ruske zračne luke po broju putnika.

HarTar

#218462 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Ruski general-major Aleksandar Kornjev, komandant 7. vazdušno-desantne divizije, je poginuo. https://ukrainetoday.org/commander-of-7 ... aine-dies/
drug_profi

#218463 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

HarTar wrote: 21/07/2025 09:49 Ruski general-major Aleksandar Kornjev, komandant 7. vazdušno-desantne divizije, je poginuo. https://ukrainetoday.org/commander-of-7 ... aine-dies/
Prije da je umro od srčanog, ali hajd. Jedan manje.
Point.

#218464 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Tyke wrote: 20/07/2025 22:33

Znaci nisam vjernik ako uz Poslanika napisem s.a.v.s. jer tako nisam donjeo salavat i selam, ili za ashabe ako napisem skracenicu r.a.
A da ne spominjem uz Allaha kad napisem dz.s. Narocito ako je to u nekom tonu koji se ne svidi citaocu. :mrgreen:

Mislim, polemisete o glupostima. Bolje da onda polemisete kako Zelenski podrzava napad Izraela na Iran ili kako sutnjom odobrava genocid u Gazi. Ili je nesto stidljivo provukao Gazu, totalno odmjereno i distancirano da mu se potencijalni donatori ne naljute i odjebu ga. Trebam vas onda nazivati licemjerima zbog toga, stivaocima dvostrukih arsina?
Totalno bespotrebna kritika na skracenicu Ukri, umjesto Ukrajinci. Bespotrebna i smijesna.
Nije potreban dug tekst gdje si ubacio od Pegambera do Gaze da napišeš Ukrajinci, što si uradio na kraju teksta i to je za pohvalu. Vidiš da nije bilo toliko teško i nije oduzelo previše dragocjenog vremena.
jednonogi_Jack

#218465 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Spoiler
Show
Crvene_brigade wrote: 21/07/2025 09:38 Nevjerovatne scene: Potpuni kolaps u moskovskim zračnim lukama. Više od stotinu ukrajinskih dronova sručilo se na rusku metropolu

Videosnimke prikazuju ljude kako, čekajući u redovima spavaju na podu Šeremetjeva, najprometnije ruske zračne luke po broju putnika.

Ja, i? Ima alternativa. 8-)

Image
Crvene_brigade

#218466 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

@karanana stalno i ushićeno najavljuje ruske kotliće? Evo jedan svjež i dobar u kojem se polako krčkaju Putinovi fašistički agresori...

Kindrativka, nakon kontranapada ZSU. Agresori u kotliću: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... 93653&z=13
Tyke

#218467 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Point. wrote: 21/07/2025 10:53

Nije potreban dug tekst gdje si ubacio od Pegambera do Gaze da napišeš Ukrajinci, što si uradio na kraju teksta i to je za pohvalu. Vidiš da nije bilo toliko teško i nije oduzelo previše dragocjenog vremena.
A ti si nevjesto izbjegao odgovor na moje jos upite. I kao takvog ne smatram te za ozbiljnog forumasa i nekoga vrijednog objasnjavanja.
I dalje imas prostora da logicki odgovoris na pitanje skracenica koje sam dao kao primjer.
Čitalac

#218468 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Venislavski: Mobilišemo do 30 hiljada ljudi, raste broj dobrovoljaca.
Trenutno se u Ukrajini mobilizira do 30 tisuća ljudi mjesečno. Sustav novačenja aktivno se razvija, a broj onih koji su spremni dobrovoljno stupiti u vojnu službu raste, izjavio je član Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i obavještajne poslove Fedir Venislavski.
"Predsjednik je, kao vrhovni zapovjednik, napomenuo da danas mobiliziramo u skladu s planovima Zapovjedništva Oružanih snaga Ukrajine. To jest, svaki mjesec se mobilizira do 30 tisuća ljudi. Naše se regrutne mreže razvijaju prilično intenzivno, a regrutiranje, recimo to tako, značajno raste. Ako je ranije bilo do 5% dobrovoljaca, sada ih je više od 10%, a ta brojka stalno raste", naglasio je Venislavski.
On je također dodao da svi novi mehanizmi predviđeni zakonom za podršku procesu mobilizacije već daju rezultate.
"Mislim da se mobilizacija odvija, možda ne baš onako kako bi Oružane snage Ukrajine i građani Ukrajine željeli. Ali nijedna zemlja u modernom svijetu nije bila u takvom ratu koji traje već tri i pol godine. Stoga moramo biti realni. Nažalost, ne događa se uvijek sve onako kako bismo željeli, ali mislim da ćemo postupno doći do toga", zaključio je Venislavski.
Point.

#218469 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Tyke wrote: 21/07/2025 14:12
Point. wrote: 21/07/2025 10:53

A ti si nevjesto izbjegao odgovor na moje jos upite. I kao takvog ne smatram te za ozbiljnog forumasa i nekoga vrijednog objasnjavanja.
I dalje imas prostora da logicki odgovoris na pitanje skracenica koje sam dao kao primjer.
Uh, neko ko se ne može udostojiti i nazvati ukrajince pravim imenom me ne smatra ozbiljnim forumašem. Svim mi brkova moje porodice, kako ću večeras zaspati?

Budi srce pa ponovi upite.
BiBi911

#218470 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

Zasto bi Ukraina podrzavala palestinu kada su oni sa rusima irancima na istoj strani.
trambusek88

#218471 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

Ovo je otprilike kad je gorio Mariupolj (uključiti titlove)
https://www.youtube.com/watch?v=RgdxKgx ... rt_radio=1
JMGuti

#218472 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

Tyke wrote: 21/07/2025 14:12 A ti si nevjesto izbjegao odgovor na moje jos upite. I kao takvog ne smatram te za ozbiljnog forumasa i nekoga vrijednog objasnjavanja.
Razina preseravanja i ovih boraca za prava Ukrajinaca na ovoj temi je porasla na zavidan nivo. Čuj, rasprava se vodi oko toga da li ih treba zvati Ukri ili treba odvojiti sekundu više i zvati ih Ukrajinci. Kakav talog.
Tyke

#218473 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

JMGuti wrote: 21/07/2025 15:15
Tyke wrote: 21/07/2025 14:12 A ti si nevjesto izbjegao odgovor na moje jos upite. I kao takvog ne smatram te za ozbiljnog forumasa i nekoga vrijednog objasnjavanja.
Razina preseravanja i ovih boraca za prava Ukrajinaca na ovoj temi je porasla na zavidan nivo. Čuj, rasprava se vodi oko toga da li ih treba zvati Ukri ili treba odvojiti sekundu više i zvati ih Ukrajinci. Kakav talog.
Poseban level je pravdanje jednog forumasa kako koristi odredjeni ton pri pisanju kojeg su oni okvalifikovali kao ispravan i umjeren, a moj "ton" pisanja je uvredljiv po njihovoj skali odredjivanja.
Ukri i ukri nije isto, zavisno od tona kojeg pojedinci odrede kao valjan. :lol:

@Point. dovoljno si bistar da ponovo procitad neciji post i odgovoris na njega, bez da ti ga se ponovo kopira. Sam se pozivas na nesto sto ni sam ne mozes ispostovati, sto je nevjesto i pacerski, moras priznati pa makar ti ne islo u korist. :mrgreen:

Vratimo se na temu, jesu li Ukri uspjeli vratiti sta svog teritorija i razbucati agresorske Ruje? ❤️
Crvene_brigade

#218474 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Tyke wrote: 21/07/2025 16:53
Poseban level je pravdanje jednog forumasa kako koristi odredjeni ton pri pisanju kojeg su oni okvalifikovali kao ispravan i umjeren, a moj "ton" pisanja je uvredljiv po njihovoj skali odredjivanja.

@Point. dovoljno si bistar da ponovo procitad neciji post i odgovoris na njega, bez da ti ga se ponovo kopira. Sam se pozivas na nesto sto ni sam ne mozes ispostovati, sto je nevjesto i pacerski, moras priznati pa makar ti ne islo u korist. :mrgreen:

Vratimo se na temu, jesu li Ukri uspjeli vratiti sta svog teritorija i razbucati agresorske Ruje? ❤️
Eno putinofilsko-niški nadničar, brojač kokošinjaca i ledina sa susjednog foruma tzv. “Upordown”, sa tugom i teška srca objavljuje kako su hrabri Ukrajinci poništili sva “napredovanja” i protjerali Putinove fašističke agresore iz desetak sela koja su prethodno agresorski zločinci uništili do temelja.

Čak su mu sad sporni maperi, FSB nadničari koji objavljuju karte koje mu se više ne sviđaju.

Tako da se “ne trebaš brinuti” za hrabre Ukrajinke i Ukrajince. Dok je ovakvih heroina i heroja Ukrajina nikada neće pasti, bez obzira na vaša pisanja, zabrinutosti i “lijepe želje”:

“Ukrajina se neće predati!

U blizini jednog takvog tenka stoji i Margarita, 19-godišnja dobrovoljka iz Lavova. Već je četiri puta bila raspoređena i kaže da se osjeća sve sigurnije. Iako priznaje da je najviše strah ruskih dronova, njezina odlučnost ne popušta. Odbila je obavljati pomoćne poslove. “Kad sam stigla, zapovjednik me tjerao da kuham, ali sam odbila. Nisam napustila svoju obitelj da poslužujem juhu”, rekla je i dodala da se “Ukrajina neće predati”.

Operacija zauzimanja Pokrovska traje već godinu dana, ali Rusi još nisu ostvarili ključni cilj. Čitav grad je jedna velika ruševina, ali njegov pad nije na vidiku, a očekuju se dodatne žrtve. Slično je i u Konstantinivki, istočno od Pokrovska, gdje ruski napadi nisu donijeli značajan pomak.

Čak i ako padnu ta naselja, Rusiju bi čekale nove prepreke – snažno utvrđeni gradovi Kramatorsk, Slovjansk i Liman, što znači da bi pokušaj osvajanja cijelog Donbasa mogao potrajati godinama. Iako bi većina država nastavak rata u ovim uvjetima smatrala neodrživim, Putin ne odgovara nikome i može tolerirati gubitke koji bi druge politički srušili. Kremlj je spreman nastaviti rat sve dok ne dobije nešto što može prikazati kao pobjedu.”

Opširnije na: https://www.telegram.hr/politika-krimin ... dina-rata/
Tyke

#218475 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Crvene_brigade wrote: 21/07/2025 17:36
Tyke wrote: 21/07/2025 16:53

Eno putinofilsko-niški nadničar, brojač kokošinjaca i ledina sa susjednog foruma tzv. “Upordown”, sa tugom i teška srca objavljuje kako su hrabri Ukrajinci poništili sva “napredovanja” i protjerali Putinove fašističke agresore iz desetak sela koja su prethodno agresorski zločinci uništili do temelja.

Čak su mu sad sporni maperi, FSB nadničari koji objavljuju karte koje mu se više ne sviđaju.

Tako da se “ne trebaš brinuti” za hrabre Ukrajinke i Ukrajince. Dok je ovakvih heroina i heroja, Ukrajina nikada neće pasti, bez obzira na vaša pisanja i “lijepe želje”:

“Ukrajina se neće predati!

U blizini jednog takvog tenka stoji i Margarita, 19-godišnja dobrovoljka iz Lavova. Već je četiri puta bila raspoređena i kaže da se osjeća sve sigurnije. Iako priznaje da je najviše strah ruskih dronova, njezina odlučnost ne popušta. Odbila je obavljati pomoćne poslove. “Kad sam stigla, zapovjednik me tjerao da kuham, ali sam odbila. Nisam napustila svoju obitelj da poslužujem juhu”, rekla je i dodala da se “Ukrajina neće predati”.

Operacija zauzimanja Pokrovska traje već godinu dana, ali Rusi još nisu ostvarili ključni cilj. Čitav grad je jedna velika ruševina, ali njegov pad nije na vidiku, a očekuju se dodatne žrtve. Slično je i u Konstantinivki, istočno od Pokrovska, gdje ruski napadi nisu donijeli značajan pomak.

Čak i ako padnu ta naselja, Rusiju bi čekale nove prepreke – snažno utvrđeni gradovi Kramatorsk, Slovjansk i Liman, što znači da bi pokušaj osvajanja cijelog Donbasa mogao potrajati godinama. Iako bi većina država nastavak rata u ovim uvjetima smatrala neodrživim, Putin ne odgovara nikome i može tolerirati gubitke koji bi druge politički srušili. Kremlj je spreman nastaviti rat sve dok ne dobije nešto što može prikazati kao pobjedu.”

Opširnije na: https://www.telegram.hr/politika-krimin ... dina-rata/
To je lijepo za cuti. Kamo srece da i oni sloze jednu kvalitnu ofanzivu i poderu ruje te povrate neko vece podrucje kao dodatni boost za vojnike.

Samo ne znam cemu ta prica "ne trebate se brinuti". To je izlizana fraza, nemoj i ti postati dio kulta, s obzirom da sam uvijek uzivao citati tvoje objave o napretku Ukrajine, deranju guzova agresoru... samo se naviknite da ne mora svako ovdje biti toliki optimista, treba nekad malo i realista biti koliko god to tesko bilo za prihvatiti.

Amin da oni sutra vrate npr. Krim, ali svi znamo da je to tesko izvodivo, narocito sa ovakvom kljakavom mobilizacijom. Krim sam onako lupio jer je od ranije otet, ali bitna je poenta.
Post Reply