SDA-All about

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21826 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
tvsabina wrote:
Poštovani ,

ako napišem "samo A-SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga".....vrijedi li...naime razlika je samo jedno slovo A ?
Hvala.
nemore

nema kapaciteta u toj stranci.
A ako napisem "samo SDA na svim nivoima u bratstvu I jedinstvu je snaga"....vrijedi li to ?
Hvala.
VjecitiStudent

#21827 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

SDA - Stranka pedofilske akcije

http://nap.ba/new/vijest.php?id=17696
XXS

#21828 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: podrzi SDA na svim nivoima,u jedinstvu je snaga...
Image

Sarajevo 2025
Desno - Poljine Hills
Lijevo - jedinstvena sarajevska fukara
HM 2011

#21829 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
HM 2011 wrote: podrzi SDA na svim nivoima,u jedinstvu je snaga...
Image

Sarajevo 2025
Desno - Poljine Hills
Lijevo - jedinstvena sarajevska fukara

Jel ovo Izraelski zid ?
XXS

#21830 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Jel ovo Izraelski zid ?
Ovo je zid koji razdvaja feudalce od fukare, a zove se Zid Alije Izetbegovica.
HM 2011

#21831 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
HM 2011 wrote: Jel ovo Izraelski zid ?
Ovo je zid koji razdvaja feudalce od fukare, a zove se Zid Alije Izetbegovica.
Feudalci - jah.... a mi kmetovi, sve sa slobodom kretanja......

Arsenal ubleha sve tanji i tanji...... koji šupljaci majko draga....
XXS

#21832 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Javno razotkrivanje najveće bošnjačke laži o Aliji Izetbegoviću?!
Image

Kako autor kaže, knjigu je napisao jer se osjećao bijedno i poniženo zbog vlastite šutnje.

"Nisam želio biti dio velike laži jer ona vrijeđa zdrav razum i ljudsko dostojanstvo. Jednostavno, nisam mogao trpjeti da neko od mene pravi budalu, a da se ja pravim da ništa ne primjećujem", rekao je Čengić.

'Rukopis Mustafe Čengića unosi nemir u neimare koji decenijama zidaju hagiografiju Alije Izetbegovića, praveći od ovog bezrazložnog komunističkog sužnika bošnjačkog i bosanskog kolosa koji ima svoje muzeje, trgove, ulice, škole, baš kao da se radi o bosanskohercegovačkom Garibaldiju koji je rascjepkanu zemlju ujedinio, integrirao, centripetalizirao. A rezultati njegove politike su unutrašnja dezintegracija, stalna prijetnja secesijom, dubinsko nepovjerenje među zavađenim narodima, konzervativni etnokonfesionalizam koji je zemlju unazadio do najjadnije evropske postaje', zapisao je u recenziji o Čengićevoj knjizi Nerzuk Ćurak
oridjidji

#21833 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

HM 2011 wrote:
oridjidji wrote:
Ne smatram ih kjafirima, otpadnicima, nego licemjerima, nisu svi licemjeri kjafiri, postoje ljudi bolesna srca, koji vjeruju, nisu cvrsti u svojoj vjeri, koji mjesaju dobro i lose stvari, njihove rijeci ne prate njihova dijela, govore dobro, a dobro ne cine i to se vidi iz prilozenog. Neki od njih imaju ciste namjere, ali lose rezultate, a neki nemaju ni jedno ni drugo i takvih je mnogo u SDA, puno vise nego postenih i cestitih ljudi koji bi politiku vodili profesionalno u skladu sa vrijednostima koje njeguju. Nazalost u toj stranci na celu su oni koji slabo postuju svoje obaveze prema onima koji su im povjerenje ukazali i tako je od ihahaj.

Ko voli, nek izvoli, nek misli da je ispravno nepostenom covjeku halaliti kriminal, cineci stetu zajednici onih koji su mu ukazali povjerenje misleci da je dobar covjek koji ce zategnuti za zajednicu jer ga prati nekakav imidz zastitnika , za mene je veca budala od njega svako ko takvom ne vaga rijeci, a bome i dijela i daje mu iznova glas. Ne dozvoli da te zmija iz iste rupe dvaput ujede, a nas ujedaju otkad znamo za sebe svi, SDA nije izuzetak u tome. Vidis fora je ovdje sto se druge stranke ne kite pricom kako su oni branitelji Islama i Bosnjaka, njihov ideolosko politicki koncept se ne zaklanja iza vjere, rade isto sto i SDA, ali opet oni su za osudu, SDA nije, samo neka me krade musliman, makar je moj ce nas kostati kadli tadli.

Nije filozofija samo kreirala pogled na moral, postoji religija i njihov pogled na moral, prema tome nema se potrebe raspravljati o fikhu sa Komsicem, Lagumdzijom, a bome i Radoncicem, oni svoj ideolosko politicki koncept nisu zaklonili iza Islama i Bosnjaka, kako bi na haram nacin zgrnuli ono sto pripada cijeloj zajednici i kako bi iznevjerili povjerenje svojih glasaca.

Slazem se sa boldiranim. Opet dolazimo do one jeli gori onaj koji sebi cini zlo ili onaj koji cini i sebi i drugima? Iskljucimo religiju i odgovorimo na to pitanje. Jasno je po religiji sta je gore. Sta etika kaze o tome? Vidis i taj laički pogleda na moral otkriva nam opet ko je upravu ovdje? Osim ako cemo moral oteti od drustva i svesti ga na licnu interpretaciju pojedinca, onda nek svako misli da je za sebe bog i nek odredjuje sebi sta je dobro, a sta ne, pa cemo vidjeti dokle cemo sa takvim razmisljanjima stici. Onda SDA ima legitimno pravo da zloupotrebljava povjerenje svojih glasaca i od vlasti radi sta hoce. Jedno je jasno, zlo koje cinimo sebi samima, samo je na nasu stetu, ono koje cinimo sebi i drugima na stetu svih nas.

SDA nema korektor unutar sebe, jednostavno su je preplavili svakojaki pojedinci kojima ona sluzi za potkusurivanje, stvaranje licne koristi, od kojih se ne vide oni dobri i posteni ljudi kojima ona zaista znaci i koji bi zaista radili u korist naroda. To svijedoci i unutarstranacko raslojavanje, a bome i odliv kadra koji stvaraju iznova nove stranke kako bi ostvarili svoju korist. Posto sam upoznao kroz zivot mnogo SDA fanova, od glasaca, do aktivnih clanova stranke, do onih koji su dio lokalne vlasti, do nekih koji su suosnivaci SDA sa Alijom, moje misljenje o njima je poprilicno potkovano razlicitim iskustvima, nazalost vise losim nego dobrim. Zao mi je, trenutno sebe ne vidim u nijednoj od pomenutih stranaka, nemam vremena za to jer se borim da sebi omogucim sto bolje uslove zivota kroz svoj rad.

Ako se ovo moje cedo moze nazvati nekim drustveno politickim angazmanom bicu sretan.

divan post

pokazi odgovornost i onda trazi odgo ornost razdvoji zito od kukolja u svome dvoristu....

u jedinstvu je snaga

ovo ti ne nudi niti SDA niti bilo ko - ovo ti isaretim ja - i ne samo tebi nego svima -

ako na izborima predajemo odgovornost za upravljanje drustvenim aparstom i upravu nad nama samima nekome - onda taj neko ima peavo na naknadu za svoj rad ali ima i obavezu prema svima nama....

moj i tvoj halal ponovljen naglas na dzenazi je bezvrijedan ako nije iz srca i ako ce taj isti direktno ili indirektno biti spominjan bilo opravdano ili neopravdano u kletvama....

narod smo sa stotinu stranki - pa to govori i nesto o nama samima i o nasem odnosu prema nasem drustvu i nama samima...

inzistiram

podrzi SDA na svim nivoima, pokazi odgovornost, trazi odgovornost, u jedinstvu je snaga.. .

jednoatavnije ne moze...

ako bilo ko iz nase SDA ima nesro protiv da svi glasaju za SDA , da je to neka zavjera ili nesto (a sigurno ima i takvih)- bolje mu je da si lobanju prosvira dvocjevkom odmah da se ne pati....
Drzava je nase dvoriste, bio lopov u SDA ili u nekoj drugoj stranci, svejedno necu biti na njegovoj strani, tom jedinstvu ne zelim davat snagu. To je zulum, nepravda, zlo.

Ne predajemo odgovornost, vec ukazujemo povjerenje. U demokratiji za lose stanje drustva odgovorna je vlast, a bome i gradjani za stanje u koja ih politicari dovedu. Vlast ima korektore u opoziciji, a jedni i drugi u svim gradjanima. Nije ovo socijalizam, vec demokratija, pravo pojedinca se gradi od dna do vrha piramide politicke moci, od ulice do vlasti u jednoj drzavi.

Platu treba opravdati. Da rade, ko sto ne rade, ova zemlja sa oko 4 miliona stanovnika, sigurno nebi bila jedna najsiromasnijih zemalja Evrope, a bome nebi je gazile ni druge crne statistike.

Sto se mene tice od mene nema halala zulumcarima, a u SDA ih ima mnogo.

Nikad u zivotu. Te fraze cuvaj za neiskusne ljude, budale.

Od srca zelim da vam na narednim stranackim izborima dobije tesanjska struja, pa da vas malo procisti od sljama, Bakira, Zukica, Sarajlica, Campare i jos nekih likova.

Ej susjed...
pumica

#21834 Re: SDA-All about

Post by pumica »

pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pa bas suprotno,

brani najveci ideal obraz tog istog naroda....

narod koji cini 70% gradjana federacije ima problem - nije sposoban plasirati jednu stranku u politicki zivot Federacije niti BiH - uvjek koalicije radi uspostavljanja koalcija.....

situacija je dovedena do toga da je za funkciju Federacije bilo nuzno formirati koaliciju SBB SDA....

koalicija nije formirana preko noci, a opet je formirana uprkos svim izrecenim oblatama na racun SDA a sve u korist funkcionisanja vlasti, a opet sve za potrebe provodjenja predvidjenih reformi,a opet sve u cilju da svima nama bude bolje....

koja prodaja obraza - vidis li sta pises ?

postani clan SDA....
:lol: sve :lol: , a opet sve :lol: , a opet sve :lol:
u korist ... za potrebe ... u cilju ... :-D

Predlazem da nam svaki dan na ovoj temi prezentiras funkcionisanje vlasti i provodjenje predvidjenih reformi na djelu, i navedes nam na koji nacin i zahvaljujuci cemu je nama od danas bolje.

Pa evo bujrum ... :saveta:
Nisi odgovorio ... ni jucer ni danas.
Ponavljam ... prezentiraj nam boldirano :saveta:

Budi odgovoran.
oridjidji

#21835 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

HM 2011

#21836 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

oridjidji wrote:
HM 2011 wrote:
oridjidji wrote:
Ne smatram ih kjafirima, otpadnicima, nego licemjerima, nisu svi licemjeri kjafiri, postoje ljudi bolesna srca, koji vjeruju, nisu cvrsti u svojoj vjeri, koji mjesaju dobro i lose stvari, njihove rijeci ne prate njihova dijela, govore dobro, a dobro ne cine i to se vidi iz prilozenog. Neki od njih imaju ciste namjere, ali lose rezultate, a neki nemaju ni jedno ni drugo i takvih je mnogo u SDA, puno vise nego postenih i cestitih ljudi koji bi politiku vodili profesionalno u skladu sa vrijednostima koje njeguju. Nazalost u toj stranci na celu su oni koji slabo postuju svoje obaveze prema onima koji su im povjerenje ukazali i tako je od ihahaj.

Ko voli, nek izvoli, nek misli da je ispravno nepostenom covjeku halaliti kriminal, cineci stetu zajednici onih koji su mu ukazali povjerenje misleci da je dobar covjek koji ce zategnuti za zajednicu jer ga prati nekakav imidz zastitnika , za mene je veca budala od njega svako ko takvom ne vaga rijeci, a bome i dijela i daje mu iznova glas. Ne dozvoli da te zmija iz iste rupe dvaput ujede, a nas ujedaju otkad znamo za sebe svi, SDA nije izuzetak u tome. Vidis fora je ovdje sto se druge stranke ne kite pricom kako su oni branitelji Islama i Bosnjaka, njihov ideolosko politicki koncept se ne zaklanja iza vjere, rade isto sto i SDA, ali opet oni su za osudu, SDA nije, samo neka me krade musliman, makar je moj ce nas kostati kadli tadli.

Nije filozofija samo kreirala pogled na moral, postoji religija i njihov pogled na moral, prema tome nema se potrebe raspravljati o fikhu sa Komsicem, Lagumdzijom, a bome i Radoncicem, oni svoj ideolosko politicki koncept nisu zaklonili iza Islama i Bosnjaka, kako bi na haram nacin zgrnuli ono sto pripada cijeloj zajednici i kako bi iznevjerili povjerenje svojih glasaca.

Slazem se sa boldiranim. Opet dolazimo do one jeli gori onaj koji sebi cini zlo ili onaj koji cini i sebi i drugima? Iskljucimo religiju i odgovorimo na to pitanje. Jasno je po religiji sta je gore. Sta etika kaze o tome? Vidis i taj laički pogleda na moral otkriva nam opet ko je upravu ovdje? Osim ako cemo moral oteti od drustva i svesti ga na licnu interpretaciju pojedinca, onda nek svako misli da je za sebe bog i nek odredjuje sebi sta je dobro, a sta ne, pa cemo vidjeti dokle cemo sa takvim razmisljanjima stici. Onda SDA ima legitimno pravo da zloupotrebljava povjerenje svojih glasaca i od vlasti radi sta hoce. Jedno je jasno, zlo koje cinimo sebi samima, samo je na nasu stetu, ono koje cinimo sebi i drugima na stetu svih nas.

SDA nema korektor unutar sebe, jednostavno su je preplavili svakojaki pojedinci kojima ona sluzi za potkusurivanje, stvaranje licne koristi, od kojih se ne vide oni dobri i posteni ljudi kojima ona zaista znaci i koji bi zaista radili u korist naroda. To svijedoci i unutarstranacko raslojavanje, a bome i odliv kadra koji stvaraju iznova nove stranke kako bi ostvarili svoju korist. Posto sam upoznao kroz zivot mnogo SDA fanova, od glasaca, do aktivnih clanova stranke, do onih koji su dio lokalne vlasti, do nekih koji su suosnivaci SDA sa Alijom, moje misljenje o njima je poprilicno potkovano razlicitim iskustvima, nazalost vise losim nego dobrim. Zao mi je, trenutno sebe ne vidim u nijednoj od pomenutih stranaka, nemam vremena za to jer se borim da sebi omogucim sto bolje uslove zivota kroz svoj rad.

Ako se ovo moje cedo moze nazvati nekim drustveno politickim angazmanom bicu sretan.

divan post

pokazi odgovornost i onda trazi odgo ornost razdvoji zito od kukolja u svome dvoristu....

u jedinstvu je snaga

ovo ti ne nudi niti SDA niti bilo ko - ovo ti isaretim ja - i ne samo tebi nego svima -

ako na izborima predajemo odgovornost za upravljanje drustvenim aparstom i upravu nad nama samima nekome - onda taj neko ima peavo na naknadu za svoj rad ali ima i obavezu prema svima nama....

moj i tvoj halal ponovljen naglas na dzenazi je bezvrijedan ako nije iz srca i ako ce taj isti direktno ili indirektno biti spominjan bilo opravdano ili neopravdano u kletvama....

narod smo sa stotinu stranki - pa to govori i nesto o nama samima i o nasem odnosu prema nasem drustvu i nama samima...

inzistiram

podrzi SDA na svim nivoima, pokazi odgovornost, trazi odgovornost, u jedinstvu je snaga.. .

jednoatavnije ne moze...

ako bilo ko iz nase SDA ima nesro protiv da svi glasaju za SDA , da je to neka zavjera ili nesto (a sigurno ima i takvih)- bolje mu je da si lobanju prosvira dvocjevkom odmah da se ne pati....
Drzava je nase dvoriste, bio lopov u SDA ili u nekoj drugoj stranci, svejedno necu biti na njegovoj strani, tom jedinstvu ne zelim davat snagu. To je zulum, nepravda, zlo.

Ne predajemo odgovornost, vec ukazujemo povjerenje. U demokratiji za lose stanje drustva odgovorna je vlast, a bome i gradjani za stanje u koja ih politicari dovedu. Vlast ima korektore u opoziciji, a jedni i drugi u svim gradjanima. Nije ovo socijalizam, vec demokratija, pravo pojedinca se gradi od dna do vrha piramide politicke moci, od ulice do vlasti u jednoj drzavi.

Platu treba opravdati. Da rade, ko sto ne rade, ova zemlja sa oko 4 miliona stanovnika, sigurno nebi bila jedna najsiromasnijih zemalja Evrope, a bome nebi je gazile ni druge crne statistike.

Sto se mene tice od mene nema halala zulumcarima, a u SDA ih ima mnogo.

Nikad u zivotu. Te fraze cuvaj za neiskusne ljude, budale.

Od srca zelim da vam na narednim stranackim izborima dobije tesanjska struja, pa da vas malo procisti od sljama, Bakira, Zukica, Sarajlica, Campare i jos nekih likova.

Ej susjed...

Od srca želi šta god smatraš da je potrebno, ali bilo kakve struje ne donose rezultate - ako je potrebna promjena - potrebno je promjenitu cijelu sliku, a tu pojedinac ne može ništa bio na vrhu ili samome dnu....

čitava priča o neiskustvu vuče ka nekim novim pokušajima alternative novog doba - a sve se svodi na dolmljenje džepova i još jedan korak nazad....

Žalosno ali istinitio....

Takođe interesantna je priča o pojedincu -

Pojedinac može motivisati grupu, ali sam ništa ne može uraditi, pojedincu je lahko biti kralj kada je okružen čestitim ljudima,

međutim - koliko je pojedinac moćan u našem sistemu, sistemu kojeg činimo ti i ja - vjeruj mi bespomoćan, i to je jedna od najvećih zabluda....

Jedini pojedinac - individua koji je pokazao moć u ovom narodu je NOVAC, ŠOLDE, PAPIRIĆI - sve ostalo je jedna obična šuplja.....

Tvrdiš da želiš promjenu - molim te prezentiraj kako postići promjenu, jel iluzijama promjena ili ?

Obrati pažnju ja sam prezenitrao - Podrži SDA - stranku sa širokom bazom - komplet pedigreom - narodnu stranku, podrškom prema SDA i isključivo SDA pokazuješ odgovornost.

korak dva - traži odgovornost od tih kojima si dao podršku, evo non stop se vazi, non stop se ukazuje na probleme - traži transparento postupanje, traži racionalna objašnjenja - a ako istih ne bude - traži promjene....

Ne mjenjaj stranke na vlsti jer smo ustanovili da to ne vodi nigdje osim u propast - mjenjaj ljude u strankama - čovjek problem - ok sklonimo ga iz politike ima drugi, bolji, možda preporuka za nekoga - i to ne važi samo za tebe nego za sve.....

Hajde da vidimo kakvu viziju promjena vidiš ti ?
HM 2011

#21837 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pa bas suprotno,

brani najveci ideal obraz tog istog naroda....

narod koji cini 70% gradjana federacije ima problem - nije sposoban plasirati jednu stranku u politicki zivot Federacije niti BiH - uvjek koalicije radi uspostavljanja koalcija.....

situacija je dovedena do toga da je za funkciju Federacije bilo nuzno formirati koaliciju SBB SDA....

koalicija nije formirana preko noci, a opet je formirana uprkos svim izrecenim oblatama na racun SDA a sve u korist funkcionisanja vlasti, a opet sve za potrebe provodjenja predvidjenih reformi,a opet sve u cilju da svima nama bude bolje....

koja prodaja obraza - vidis li sta pises ?

postani clan SDA....

Predlazem da nam svaki dan na ovoj temi prezentiras funkcionisanje vlasti i provodjenje predvidjenih reformi na djelu, i navedes nam na koji nacin i zahvaljujuci cemu je nama od danas bolje.

Budi odgovoran.

NIje od danas - nego od juče bi trebalo ići prema boljem - the agenda reformska mora dati rezultate.... Šta da ti objasnim osim rezultata da je 6000 više zaposlenih nego u prošloj godini, da kreće izgradnja autobahna koji ćemo mi tokom dućeg niza godina platiti akcizama za gorivo, da sve manje pušimo jer je duhan skup (neko brine o našem zdravlju), da je Amel Tuka osvojio medalju, da smo na pragu plasmana na Euro, i da bi mogli pokrenuti pregovore sa EU.....
oridjidji

#21838 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

HM 2011 wrote:
Od srca želi šta god smatraš da je potrebno, ali bilo kakve struje ne donose rezultate - ako je potrebna promjena - potrebno je promjenitu cijelu sliku, a tu pojedinac ne može ništa bio na vrhu ili samome dnu....

čitava priča o neiskustvu vuče ka nekim novim pokušajima alternative novog doba - a sve se svodi na dolmljenje džepova i još jedan korak nazad....

Pojedinac može motivisati grupu, ali sam ništa ne može uraditi, pojedincu je lahko biti kralj kada je okružen čestitim ljudima,

međutim - koliko je pojedinac moćan u našem sistemu, sistemu kojeg činimo ti i ja - vjeruj mi bespomoćan, i to je jedna od najvećih zabluda....

Jedini pojedinac - individua koji je pokazao moć u ovom narodu je NOVAC, ŠOLDE, PAPIRIĆI - sve ostalo je jedna obična šuplja.....

Tvrdiš da želiš promjenu - molim te prezentiraj kako postići promjenu, jel iluzijama promjena ili ?
Nuzno ne moramo biti svi clanovi SDA da bi nam u drzavi bilo dobro. Prije sam misljenja da mi moramo biti podjednako moralni, sposobni, dobri i posteni da bi ova zemlja mrdnula naprijed. Politika u BiH sluzi da zastiti politicare od neodgovornosti, a ne da zastiti narod. Narodu u 20 godina nije mnogo bolje. Razlicite vlasti nisu donjele golem napredak drustvu.

Mene su svi oni dobro razocarali. Nisu ucinili da se u svome drustvu osjecam dobro i da nije ljudi koji cijeli zivot znam, vjerovatno bih otisao odavdje. Vec sam dvaput pokusao to.

Kralj treba da se okruzi cestitim ljudima, kad se okruzis olosem, olos ces i biti, ako iste pustis da cine sta hoce, sta te razlikuje od njih? Prema takvima niko ne treba da ima milosti.

Pa i najveci umovi i vladari su se udruzivali oko interesa, a bome i vrijednosti koji su nosili i to zajednicko dobro postizali ziveci i radeci s drugima. Samo neki jesu, a neki nisu pravili sa olosem kompromise, pa su jedni placali visoku cijenu toga, a drugi nisu.

Novac nije pojedinac. Novac je vrijednost koju svaki podjedinac stice radom, na moralan ili nemoralan nacin, zakonski ili krseci zakone drustva, radeci sam ili udruzujuci se s drugim. Vidis, u ratu su mnogi obicni ljudi postizali vrhunske rezultate, radeci maltane dzaba stvari koje danas neki drugi nebi uradili ni za brdo novca. Bili smo bolji i posteniji nego sto smo danas. Valjda nas je strah od smrti ucinio takvim, a i nevolja pa smo bili blizi jedni drugima. Danas to nije tako. Motivi su drugaciji, statusni simboli drustva se mjenjaju, nekad se o dobrom covjeku nasiroko pricalo, a danas o losem, a bogatom. Pomenucu samo Jusufa Hadzira, pogledaj ovu ljudsku velicinu njegovu pricu , koliko je samo on ljudi spasio svojim rukama u dobrinjskoj ratnoj bolnici. On je bio i ostao istinski heroj, covjek koji je operisuci druge s nogu pretprio infrakt od premorenosti, a sta danas doktori rade? Sve im je izgovor da traze sebi vise i vise, cak puno vise od drugih, toliko da javno poticu lihvarstvo u zdravstvu. To je samo jedan primjer da se moze mnogo dobra postici samo kad se hoce.

Danas BiH ima druge izazove, ali sejtanova braca politicari, rasipnici svega drustvenog, danas drkaju po parlamentima, citaju novine, zajebavaju se, a svoju politiku po kafanama vode, dogovarajuci talove, iskreno im se jebe za narod, moc je samo valuta za koju brinu, a neodgovorni, guzicu malo stegnu od prpe kad narod nezadovoljan popali koju instituciju, pozivajuci ih za odgovornost. Sljedeci put nece paliti institucije, zapalice kuce manijacima lopovskim, a neki ce mozda i stap dobiti u dupe ko Gadafi. Kao takvi i svima drugima su posluzili kao opravdanje da budu kao i oni, neprofesionalni, neeticni, nesposobni i drustveno iz godine u godinu beskorisniji i ako ovo drustvo potone u novi val anarhije i beznadja, oni ce biti krivi za to.

Sto se mene tice, svoju bitku bijem na poslovnom nivou, radim, ucim nove stvari svakodnevno, privredjujem radeci i za drugog i privatno, pokusavajuci da sebi i svojoj porodici omogucim sto bolji zivot. Imam vrijednosti iza kojih mogu stati i reci da ovo sam uradio sam ili udruzivsi se s drugim. Posto sam IT strucnjak, u tome smjeru se izgradjujem sve vise i vise i sebe u buducnosti ne vidim kao nekoga ko ima namjeru citav zivot raditi za druge, vec kao moguceg poslodavca. Iskreno od nasih politicara sam kao mladji mogao ocekivati da ce zdravije temelje udariti ovome drustvu, smanjiti birokratiju, donjeti dobre zakone koje ce poboljsati poslovne prilike u BiH, isto tako privuci investicije, a time donjeti radna mjesta svima, ali vidim da od toga nema nista, kao ni od onih Bakirovih 100 000 za ovoga mandata. Poslje izrecenog ne znam kako ima obraza da se pojavi igdje. Iz SDA postujem samo tesanjsku svitu, mogu proci i ovi iz Gradačca, ovi u SA su jad i cemer, samo teret ovoj drzavi.

Malo o praznim obecanjima SDA...
https://vimeo.com/140641083
oridjidji

#21839 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:
pumica wrote:

Budi odgovoran.

NIje od danas - nego od juče bi trebalo ići prema boljem - the agenda reformska mora dati rezultate.... Šta da ti objasnim osim rezultata da je 6000 više zaposlenih nego u prošloj godini, da kreće izgradnja autobahna koji ćemo mi tokom dućeg niza godina platiti akcizama za gorivo, da sve manje pušimo jer je duhan skup (neko brine o našem zdravlju), da je Amel Tuka osvojio medalju, da smo na pragu plasmana na Euro, i da bi mogli pokrenuti pregovore sa EU.....
Da isto tako da je par hiljada ljudi skinuto sa biroa, a bome i izgubili posao, da nam drzava od MMF krpi budzetske rupe, a nemjenja politicki ambijent, da nam je vlast u FBiH godinu dana bila nestabilna, da je taj autobahn samo koji kilometar kojim se svi hvale kad ga sagrade,a gradi se citav nas zivot, neko otkrio zakone o luksuzu koji se od pamtivijeka primjenjuju u EU, pa sada to koristi kako bi oni pusili Malboro na budzetu, a raja motala duhan. U Amela Tuku Sda sigurno nije investirala, kao ni u zlatne kosarkase, a bome ni u momke koji ce na Euro i da nije drugih dobrih ljudi poslodavaca kojima je stalo da se nesto ovdje dobro desi, te reprezentacije nebi ni imale sponzora...

Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti i kititi se tudjim perjem. Tuku sad svi prisvajaju, koskarkase isto, a to sto do juce su ne znajuci ni sami, kako placali odlaske na takmicenja, e to je vec ono sto se ne tice ni SDA, bitno je pokloniti bombonjeru istome kad se vrati sa medaljom.
jefff

#21840 Re: SDA-All about

Post by jefff »

FOTO/ JAHAČ APOKALIPSE ILI ANĐEO MIRA
Uzavrela polemika u BiH: Javno razotkrivanje najveće bošnjačke laži o Aliji Izetbegoviću?!

27.10.15, 15:40h

Izdavač Mustafa M. Kapidžić o ovom djelu je napisao da KULT-B smatra dobrodošlom i važnom pojavom ovog djela Mustafe Čengića jer je vrlo malo ozbiljnih i odgovornih javnih rasprava o ovako spornim političarima i političkim temama koje su izuzetno važne za održavanje našeg mentalnog zdravlja i demokratizaciju našeg društva

Danas je u Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) u Sarajevu održana žustra, uzavrela i netipična polemika u postratnoj Bosni i Hercegovini, svojevrsno javno razotkrivanje najveće bošnjačke laži (?!) o Aliji Izetbegoviću.

Povod ove žestoke rasprave bila je promocija nove knjige Mustafe Čengića, djelu koje će zasigurno uzburkati bh. javnost, 'Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira' u izdanju izdavačke kuće Kult B.

O knjizi su ovom prilikom govorili Esad Bajtal, Nerzuk Ćurak i Slavo Kukić, a promociju je moderirala glavna i odgovorna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović.

Nakon izdavača, riječ je dobio Slavo Kukić, koji je naglasio da će, vezano za Čengićeve ocjene u knjizi, postojati mnoštvo polemika.

- S Čengićevim se ocjenama, znam, složiti neće mnogi –„pravovjerni" na Alijinu putu posebice, ali i dobar dio neuka i izmanipulirana svijeta. No, mnogima će one i pomoći da progledaju – i da velikoga „babu" vide u svijetlu u kakvom ga do sada, zbog manipulativne mašine kojom im je pamet drobljena, nisu mogli vidjeti, istakao je Kukić.

- Ovom knjigom Mustafa Čengić, hladno analitički, ideološki korektno, slijedom logike uzročno-posljedičnih veza i kontekstualno ilustruje zašto smo danas kao društvo, država i građani, tu gdje jesmo, naglasio je Esad Bajtal.

'Rukopis Mustafe Čengića unosi nemir u neimare koji decenijama zidaju hagiografiju Alije Izetbegovića, praveći od ovog bezrazložnog komunističkog sužnika bošnjačkog i bosanskog kolosa koji ima svoje muzeje, trgove, ulice, škole, baš kao da se radi o bosanskohercegovačkom Garibaldiju koji je rascjepkanu zemlju ujedinio, integrirao, centripetalizirao. A rezultati njegove politike su unutrašnja dezintegracija, stalna prijetnja secesijom, dubinsko nepovjerenje među zavađenim narodima, konzervativni etnokonfesionalizam koji je zemlju unazadio do najjadnije evropske postaje', zapisao je u recenziji o Čengićevoj knjizi Nerzuk Ćurak, a tokom same promocije naglasio sljedeće:

'Ovakve knjige su poziv na buđenje, na mišljenje kao buđenje jer bez mišljenja nema drugačijeg djelovanja, a bez drugačijeg djelovanja prevladaće gotovo mentalni koeficijent kilavosti – upravo ono što ovu zemlju drži izvan magistralnih tokova emancipacije.'

Izdavač Mustafa M. Kapidžić o ovom djelu je napisao da KULT-B smatra dobrodošlom i važnom pojavom ovog djela Mustafe Čengića jer je vrlo malo ozbiljnih i odgovornih javnih rasprava o ovako spornim političarima i političkim temama koje su izuzetno važne za održavanje našeg mentalnog zdravlja i demokratizaciju našeg društva: 'Zato podsjećamo, čitaoce ove knjige i sve druge, na naša prava, pravo građana, intelektualnih i javnih poslenika na javno izricanje i dijemetralno suprotnih viđenja i vrijednosti od onih koje politika, odnosno vladajući političari, njeguju i brane. Upravo iz tog razloga KULT-B, s najboljom namjerom, poziva pristaše prozvanih političara i one koji to nisu, a hoće i mogu doprinijeti utvrđivanju istine o (ne)djelima političara minulih vremena i svih boja koji prohujaše ovim prostorom: utemeljiteljima-akterima-proizvođačima i izvođačima mnogih i golemih nedjela – tragedijā naših, ranijih i ove najnovije. Jer, kako reče Abraham Lincoln: ne možemo pobjeći od odgovornosti pred sutrašnjicom izbjegavajući je danas'.

Na samom kraju promocije, prisutnima se obratio i autor, koji je poručio da je knjigu napisao jer se osjećao poniženo i bijedno i da nije htio biti dio jedne velike laži.

- Došlo je vrijeme da se ta laž raspakuje, demistificira i da se o njoj počne raspravljati. Meni je bilo dosta što mi je ona tako dugo visila iznad glave i upravo zato sam se odlučio da ovu knjigu i dovršim, emotivno je na kraju poručio prisutnima Mustafa Čengić.

(** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Amer BEGANOVIĆ/md)

skupljac_zeljeza

#21841 Re: SDA-All about

Post by skupljac_zeljeza »

- S Čengićevim se ocjenama, znam, složiti neće mnogi –„pravovjerni" na Alijinu putu posebice, ali i dobar dio neuka i izmanipulirana svijeta. No, mnogima će one i pomoći da progledaju – i da velikoga „babu" vide u svijetlu u kakvom ga do sada, zbog manipulativne mašine kojom im je pamet drobljena, nisu mogli vidjeti, istakao je Kukić.
Dobro ba Kukiću, sačekat ćemo šta kaže Kazaz kao dio manipulativne mašine da li je baš sve tako pa da budemo sigurni. :mrgreen:

Ovo mi nešto tukne na onu Suljagićevu knjigu o Lagumdžiji. :wink:
jefff

#21842 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Babov sin ko da mu je federacija prćija. Isti babo.
Čović: U srijedu pregovori s Izetbegovićem o promjeni Izbornog zakona

Čović: U srijedu pregovori s Izetbegovićem o promjeni Izbornog zakonaFena27.10.2015 10:18MOSTAR - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović najavio je u intervjuu za današnji "Večernji list" kako će već u srijedu početi pregovore s čelnikom SDA Bakirom Izetbegovićem oko promjene Izbornog zakona kako bi se riješilo pitanje izbora legitimnih hrvatskih predstavnika u vlasti i zaustavljanja prakse nadglasavanja. - U svim dosadašnjim razgovorima smo jasno rekli da se ispod crte biranja legitimnih narodnih predstavnika neće moći ići. Postoje i matematički modeli koji vam jamče, ali s vrlo jasnom računicom, ne s onim lažnim obećanjima, da vam drugi ne može birati predstavnike u vlasti - kazao je Čović istaknuši kako će predstaviti neizravni, ali i izravni model biranja.- Ponudit ćemo modele da se ništa ne mora redefinirati unutar BiH, a da se osigura da Hrvati mogu birati svoje predstavnike za člana Predsjedništva i Dom naroda - kazao je.Čović je istaknuo kako vjeruje u dogovor, postizanje svojevrsnog kompromisnog rješenja, prije svega sa strankama desnice u Sarajevu, a kako je kazao, sada je samo pitanje kako će na to reagirati SDP i DF.- Svaki put kada bismo do sada napravili određeni dogovor, pa čak i s Lagumdžijom, odmah bismo imali reagiranje druge strane. To je ustvari prava strategija te elite iz sjene koja se trudila srušiti dogovor Hrvta i Bošnjaka. Nažalost postoje oni koji računaju da neće biti dogovora te da će se nakon 10 do 15 godina hrvatsko pitanje samo riješiti jer će Hrvati iseliti. No, ovoga puta je dosta toga u našim rukama i trebamo pokazati vještinu kako iskoristiti dobru volju jednog dijla međunarodne zajednice da se stvari promijene, a prije svega je to američka administracija - pojasnio je predsjednik Čović.On je uvjeren kako će se lokalni i opći izbori ujediniti te odgoditi za 2018. godinu ako se postigne dogovor do februara sljedeće godine, što bi bio poticaj da se ubrzaju reforme i iskoristi vrijme od dvije godine za ozbiljnije rekonstrukcije. - U svakoj varijanti, od 2018. bit će samo jedni izbori svake četiri godine. Sada se samo raspravlja o predstojećoj godini, a siguran sam da će lokalni izbori biti i 2018. zajedno s općim čak i ako se održe sljedeće godine - kazao je Čović.- Prvo što treba BiH i Hrvatima ovdje je euroatlantski projekt i sve što on podrazumijeva, a druga ključna stvar koja treba slijediti je promjena Izbornog zakona i reorganiziranje BiH. Ako to uspijemo napraviti, odmah nakon toga trebali bismo raditi na racionalizaciji državne uprave. Čak ni kada bi Hrvati dobili svoj entitet s pet županija, ova struktura ne bi mogla preživjeti.Da u Federaciji BiH nemamo ova stalna podmetanja i pokušaje prevare, uvjeravam vas da bi se s ovih dva milijuna ljudi dalo sasvim dobro upravljati jer imamo sve potencijale i ne bismo imali nijednog razloga da bilo tko ode iz BiH. Nakon rješavanja prethodnih pitanja trebali bismo se fokusirati na gospodarstvo, jer bez toga nemamo izgleda ovdje pričati o zaštiti i nacionalnoj priči. Ako uspijemo s europskim putem, izmjenama Izbornog zakona i reorganiziranja države, riješili smo probleme BiH, ali i hrvatsko nacionalno pitanje – rekao je Čović.On je već za danas najavio razgovore oko dva preostala ključna uslova koja BiH treba ispuniti da bi mogla podnijeti aplikaciju za članstvo u EU. Prvi sastanak je vezan uz prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) oko pitanja tzv. tradicionalne trgovine. Na tome sastanku će, uz članove Predsjedništva Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića, biti i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, i zamjenici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović.Čović očekuje dogovor oko ovoga uslova koji je istaknula evuropska administracija, a kojemu se djelimično protive predstavnici Srba i Bošnjaka. Slično je i s mehanizmom koordinacije oko čije provedbe postoje prijepori vezani za ulogu županija. Ovaj je dokument usvojio Savjet ministara i entitetske vlade, a nakon čak dva mjeseca odluka nije potpisana jer se pokušava promijeniti njen sadržaj.- Ideja je bila od početka da se donese mehanizam koordinacije, a da se ta problematična pitanja oko eventualne neučinkovitosti rješavaju u hodu. Uvijek smo imali prigovore s prijedlozima kako je previše ljudi za stolom. Međutim argumenti iz Hrvatske i Slovenije su pokazali kako svako od povjerenstava koja su se bavila koordiniranjem rada oko ulaska u EU ima između 50 i 100 ljudi. Nije onda jasno ako tamo nije smetalo, zašto bi u BiH to bila smetnja da to budu predstavnici deset županija - rekao je Čović. Pojasnio je kako je odluka prošla Savjet ministara.Komentarišući sve češći trend odlaska ljudi u inostranstvo, Čović je pojasnio kako je jedino kratkoročno rješenje otvaranje radnih mjesta, a svojevrstan pozitivni šok biće zapošljavanje 10 000 pripravnika. - Jedino je rješenje otvoriti radna mjesta. Tako stvari izgledaju iz kratkoročne perspektive i to je dominantni razlog zašto odlaze mladi. Međutim ne odlaze samo zbog toga. Zanimljivo je da je analiza odlaska ljudi iz Posavine pokazala kako ne odlaze samo zbog zaposlenja ili nepostojanja posla. Naime, dvije trećine su imali posao, a jedna trećina je bila onih koji su u inostranstvo otišli s berze rada. To pokazuje i da je ozračje jedan razlog. I malo prije kada smo spominjali ovih 10 000 pripravnika koje ćemo zaposliti, to ovako ne predstavlja gotovo ništa, ali je puno. Bez novih radnih mjesta, u gospodarstvu, ali ne u institucijama države, jasno je da je ova priča uzaludna - naglasio je predsjedavajući Čović.Kada je u pitanju Grad Mostar, Čović je mišljenja da će se i to riješiti ako postoji dogovor o Predsjedništvu BiH i izboru izaslanika u Domu naroda, odnosno ako se dogovore izmjene Izbornog zakona. - Prema dosadašnjim pregovorima nije se još pronašlo pravo rješenje i nije postignut dogovor. Stranke, prije svega SDA i HDZ BiH i dalje pregovaraju, a kako se saznaje više se u rješeavanje problema Mostara neće uplitati OHR i ostaje na domaćim liderima da se dogovore. Cilj je da Mostar ne bude Grad slučaj - kazao je. Čović je također istakao kako nema dovoljno Hrvata zaposlenih u institucijama i ministarstvima te kako takvo stanje treba promijeniti. - U 70 posto ministarstava, uprava, agencija... uopće nema Hrvata ili su minimalno zastupljeni s jednim ili dva čovjeka. To je realno stanje i na tome treba raditi kako bi se stvari mijenjale - kazao je Čović za "Večernjak".

Nezavisne
VjecitiStudent

#21843 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:U jedinstvu je snaga...

http://vijesti.bosnjaci.agency/skandalo ... -pedofile/
Nije to sve.
Stranka pedofilske akcije (SDA) je ovom izmjenom zakona napravila SuperMaria. Od sad, pa nadalje i ubuduće, Predsjedniku Federacije (čitaj HDZ) više nije potrebna saglasnost dvoje podpredsjednika da bi pomilovao svoje favorite.
GeeTnT

#21844 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

VjecitiStudent wrote: Nije to sve.
Stranka pedofilske akcije (SDA) je ovom izmjenom zakona napravila SuperMaria. Od sad, pa nadalje i ubuduće, Predsjedniku Federacije (čitaj HDZ) više nije potrebna saglasnost dvoje podpredsjednika da bi pomilovao svoje favorite.
..mozda SuperMario u skoroj buducnosti legalizuje pedofiliju...but who cares, jer u nakaradnom sistemu bi to bio samo dodatak na kompletnu pornografiju zvanu Dayton...
VjecitiStudent

#21845 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

GeeTnT wrote:
..mozda SuperMario u skoroj buducnosti legalizuje pedofiliju...but who cares, jer u nakaradnom sistemu bi to bio samo dodatak na kompletnu pornografiju zvanu Dayton...
Kakve sad veze ima Dayton sa SuperMariom i Strankom pedofilske akcije?
Banksy

#21846 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:U jedinstvu je snaga...

http://vijesti.bosnjaci.agency/skandalo ... -pedofile/
Nije to sve.
Stranka pedofilske akcije (SDA) je ovom izmjenom zakona napravila SuperMaria. Od sad, pa nadalje i ubuduće,

Predsjedniku Federacije (čitaj HDZ) više nije potrebna saglasnost dvoje podpredsjednika da bi pomilovao svoje favorite.
Vide i znaju da mogu šta hoće, nebo je granica ...
GeeTnT

#21847 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

VjecitiStudent wrote:
GeeTnT wrote:
Kakve sad veze ima Dayton sa SuperMariom i Strankom pedofilske akcije?
...ima, ima... Dayton je ferman po kojem se ponasaju izabranici, i izabrani medju jednakima...i onim "jednakijima"..

želje ti božo gramzivost daju
rekli bi svinja si
muguće božo osjećaš stravu
pršut si zapamti
HM 2011

#21848 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

oridjidji wrote:
HM 2011 wrote:

Nuzno ne moramo biti svi clanovi SDA da bi nam u drzavi bilo dobro. Prije sam misljenja da mi moramo biti podjednako moralni, sposobni, dobri i posteni da bi ova zemlja mrdnula naprijed. Politika u BiH sluzi da zastiti politicare od neodgovornosti, a ne da zastiti narod. Narodu u 20 godina nije mnogo bolje. Razlicite vlasti nisu donjele golem napredak drustvu.

Mene su svi oni dobro razocarali. Nisu ucinili da se u svome drustvu osjecam dobro i da nije ljudi koji cijeli zivot znam, vjerovatno bih otisao odavdje. Vec sam dvaput pokusao to.

Kralj treba da se okruzi cestitim ljudima, kad se okruzis olosem, olos ces i biti, ako iste pustis da cine sta hoce, sta te razlikuje od njih? Prema takvima niko ne treba da ima milosti.

Pa i najveci umovi i vladari su se udruzivali oko interesa, a bome i vrijednosti koji su nosili i to zajednicko dobro postizali ziveci i radeci s drugima. Samo neki jesu, a neki nisu pravili sa olosem kompromise, pa su jedni placali visoku cijenu toga, a drugi nisu.

Novac nije pojedinac. Novac je vrijednost koju svaki podjedinac stice radom, na moralan ili nemoralan nacin, zakonski ili krseci zakone drustva, radeci sam ili udruzujuci se s drugim. Vidis, u ratu su mnogi obicni ljudi postizali vrhunske rezultate, radeci maltane dzaba stvari koje danas neki drugi nebi uradili ni za brdo novca. Bili smo bolji i posteniji nego sto smo danas. Valjda nas je strah od smrti ucinio takvim, a i nevolja pa smo bili blizi jedni drugima. Danas to nije tako. Motivi su drugaciji, statusni simboli drustva se mjenjaju, nekad se o dobrom covjeku nasiroko pricalo, a danas o losem, a bogatom. Pomenucu samo Jusufa Hadzira, pogledaj ovu ljudsku velicinu njegovu pricu , koliko je samo on ljudi spasio svojim rukama u dobrinjskoj ratnoj bolnici. On je bio i ostao istinski heroj, covjek koji je operisuci druge s nogu pretprio infrakt od premorenosti, a sta danas doktori rade? Sve im je izgovor da traze sebi vise i vise, cak puno vise od drugih, toliko da javno poticu lihvarstvo u zdravstvu. To je samo jedan primjer da se moze mnogo dobra postici samo kad se hoce.

Danas BiH ima druge izazove, ali sejtanova braca politicari, rasipnici svega drustvenog, danas drkaju po parlamentima, citaju novine, zajebavaju se, a svoju politiku po kafanama vode, dogovarajuci talove, iskreno im se jebe za narod, moc je samo valuta za koju brinu, a neodgovorni, guzicu malo stegnu od prpe kad narod nezadovoljan popali koju instituciju, pozivajuci ih za odgovornost. Sljedeci put nece paliti institucije, zapalice kuce manijacima lopovskim, a neki ce mozda i stap dobiti u dupe ko Gadafi. Kao takvi i svima drugima su posluzili kao opravdanje da budu kao i oni, neprofesionalni, neeticni, nesposobni i drustveno iz godine u godinu beskorisniji i ako ovo drustvo potone u novi val anarhije i beznadja, oni ce biti krivi za to.

Sto se mene tice, svoju bitku bijem na poslovnom nivou, radim, ucim nove stvari svakodnevno, privredjujem radeci i za drugog i privatno, pokusavajuci da sebi i svojoj porodici omogucim sto bolji zivot. Imam vrijednosti iza kojih mogu stati i reci da ovo sam uradio sam ili udruzivsi se s drugim. Posto sam IT strucnjak, u tome smjeru se izgradjujem sve vise i vise i sebe u buducnosti ne vidim kao nekoga ko ima namjeru citav zivot raditi za druge, vec kao moguceg poslodavca. Iskreno od nasih politicara sam kao mladji mogao ocekivati da ce zdravije temelje udariti ovome drustvu, smanjiti birokratiju, donjeti dobre zakone koje ce poboljsati poslovne prilike u BiH, isto tako privuci investicije, a time donjeti radna mjesta svima, ali vidim da od toga nema nista, kao ni od onih Bakirovih 100 000 za ovoga mandata. Poslje izrecenog ne znam kako ima obraza da se pojavi igdje. Iz SDA postujem samo tesanjsku svitu, mogu proci i ovi iz Gradačca, ovi u SA su jad i cemer, samo teret ovoj drzavi.

Malo o praznim obecanjima SDA...
https://vimeo.com/140641083
osim pljuvanja po SDA i iskljucivo SDA - koje smjernice predlazes ? Sta je preostalo ? alternativa nista - pitam sta je preostalo ?

ja sam cec predlozio dao prijedlog - sta predlazes - konkretno ?
HM 2011

#21849 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

oridjidji wrote:
HM 2011 wrote:
pumica wrote:

Budi odgovoran.

Da isto tako da je par hiljada ljudi skinuto sa biroa, a bome i izgubili posao, da nam drzava od MMF krpi budzetske rupe, a nemjenja politicki ambijent, da nam je vlast u FBiH godinu dana bila nestabilna, da je taj autobahn samo koji kilometar kojim se svi hvale kad ga sagrade,a gradi se citav nas zivot, neko otkrio zakone o luksuzu koji se od pamtivijeka primjenjuju u EU, pa sada to koristi kako bi oni pusili Malboro na budzetu, a raja motala duhan. U Amela Tuku Sda sigurno nije investirala, kao ni u zlatne kosarkase, a bome ni u momke koji ce na Euro i da nije drugih dobrih ljudi poslodavaca kojima je stalo da se nesto ovdje dobro desi, te reprezentacije nebi ni imale sponzora...

Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti i kititi se tudjim perjem. Tuku sad svi prisvajaju, koskarkase isto, a to sto do juce su ne znajuci ni sami, kako placali odlaske na takmicenja, e to je vec ono sto se ne tice ni SDA, bitno je pokloniti bombonjeru istome kad se vrati sa medaljom.
6000 je zaposlenih vise u odnosu na proslu godinu - i pored svega sto si nabrojao.....

reprezentativne politicare finansiraju i kompanije u 100% privatnom vlasnistvu i kompanije u 100% javnom vlasnistvu i druava i drzavni organi i federacija i kantoni...

ima li iata osim obocnog neutemeljenog pljuvanja po SDA....

jel ti uopste zelis dobro ovom narodu ? predstavljas se kao takav ali sta je tvoj prijedlog ?
madner

#21850 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pokazite manjak IQa, glasajte za SDA.
Post Reply