iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
exampLe.

#21826 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:
exampLe. wrote:Nisam Androidas, mozda i predjem na Iphone kad prestanu cijeniti uredjaje po 1500KM sa LCD ekranom i dizajnom starim 4-5 godina, i jos mi ga zabiju i ubace mi standardni spori punjac u kutiju.
Malo ti nas ovdje trolas ja bih rekao? Kao eto imao si i iPhone i onda napises nekih 1500KM za LCD ekran? Hajd bas me zanima na sta se to odnosi? :D
(Pretpostavljam da si pod Apple u ovom slucaju mislio na ove nase lokalne piljare ali cisto da vidim i potvrdu :lol: )
exampLe. wrote: Imam osjecaj da ce Apple i dalje izbacivati mobitele sa "notchom" ili ti izrezom kad svi mobiteli budu "bezel-less", pa ce onda i oni izbaciti mobitel sa full ekranom naprijed i opet spucati cijenu 2x vecu nego sto treba biti, standardno.
Pa ako ljudi budu kupovali ocigledno je da je to dobra biznis logika zar ne?
Ne kontam, kakve piljare ti spominjes? :D
ado_sar

#21827 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

exampLe. wrote:Ado oci moje, ja imao Iphone kad ti nisi znao sta je telefon.
Biseri pred svinje...
dzipalo

#21828 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote:Ne kontam, kakve piljare ti spominjes? :D
Iphone 8 64Gb 699$ = oko 1180KM
Po nasim piljarama je mozda 1500KM pa pretpostavljam da su tebi piljare referenca.
exampLe.

#21829 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:
Po nasim piljarama je mozda 1500KM pa pretpostavljam da su tebi piljare referenca.
Iphone 8 plus takodjer ima LCD ekran, pogledaj mu cijenu. :)
dzipalo

#21830 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote: Iphone 8 plus takodjer ima LCD ekran, pogledaj mu cijenu. :)
799$ = 1320KM
exampLe.

#21831 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:
799$ = 1320KM
I ti bi dao 1320KM (+200KM za brzi punjac) na mobitel sa LCD ekranom i dizajnom iz 2014. godine? :)
dzipalo

#21832 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote:
dzipalo wrote:
799$ = 1320KM
I ti bi dao 1320KM (+200KM za brzi punjac) na mobitel sa LCD ekranom i dizajnom iz 2014. godine? :)
:lol: Glavni argument ti ovo +200KM za brzi punjac :lol: koji ce mi klinac, i ovaj mi napuni dovoljno brzo da nisam nikad ni pomislio o tom brzom, ako dodje dodje.
Naravno da bih dao 1320KM za iPhone 8 Plus, vrijedi svake marke :D kao i sto ovaj novi Note9 vrijedi 1000$ (to mu je pocetna cijena) po mom skromnom misljenju, te cijene su mi ok a ove po nasim piljarama nisu ;)
exampLe.

#21833 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Posteno, nema sta. :)
Curve

#21834 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

xoklix wrote:iOS je iOS nek priča ko šta hoće.
Ovo vam govori android korisnik :mrgreen:
IPS troši manje baterije od OLEDa(ispravite me ako griješim) tako da i to ima svoje mane i prednosti.
Sad sam na Huawei P20 pro i vraćam se na iOS ako novi model bude veličine 8 Plus modela i najmanje 90%-10% odnos displeja i ivica.
de koji komentar o p20 pro, zna da ovi zvanicni reviewi svi pisu top, sve naj naj.. al reko da iz prve ruke se kaze sta
Curve

#21835 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

dzipalo wrote:
u piljari 1.220 KM
otvoris stranicu i pogledas to je bar lako.

PS. MOLIO BI MODERATORA DA SE MALO UKLJUCI U OVU TEMU, DA BACI KOJI PUT POGLED, JER ZADNJIH STRANICA PRICA APPLE VS. SAMSUNG, SMARA..
xoklix

#21836 Re: iPhone - All about

Post by xoklix »

Curve wrote:
xoklix wrote:iOS je iOS nek priča ko šta hoće.
Ovo vam govori android korisnik :mrgreen:
IPS troši manje baterije od OLEDa(ispravite me ako griješim) tako da i to ima svoje mane i prednosti.
Sad sam na Huawei P20 pro i vraćam se na iOS ako novi model bude veličine 8 Plus modela i najmanje 90%-10% odnos displeja i ivica.
de koji komentar o p20 pro, zna da ovi zvanicni reviewi svi pisu top, sve naj naj.. al reko da iz prve ruke se kaze sta
Kamera sigurno najbolja na tržištu, video me već malo nervira. Tu zaostaju za konkurencijom.
Dobra stvar je iznimno jak hardver kamere koji još nije u potpunosti iskorišten pa očekujem update koji će riješiti nešto lošiji video.
Baterija 4000 mAh izdrži hladno 2 dana normalnog korištenja,a supercharge se pobrine da imaš 90ak % baterije za 45-50 min.
Na početku sam imao problem sa lagom na PUBGu(igrica),ali i to je riješeno.
Sad nekad bi trebao stići GPU Turbo update koji bi trebao donijeti mnogo toga za gaming.
Nemam zamjerki na brzinu i fluidnost, pogotovo nakon zadnjeg updejta.
Ee umalo da zaboravim najbolju stvar.
Zoom do 5x je perverzija, vjeruj mi ogromna razlika spram iP 8 Plus i općenito od ostale konkurencije.
Čak sa 10x zoomom pravim pristojne fotografije.
Huawei juriša opasno ka tronu, za 4-5 god. ne bih se iznenadio ako potuku i Samsung.
Ali_G

#21837 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Veliki broj ljudi kupuje iPhone upravo radi iOSa, al tesko je to dokazati ljudima. Tako su isto i ranije neuki pljuvali Appleove procesore jer nisu sega, mega, octa. A svaki je bio, a i sad je bolji od qualcomovih. Hele nejse.
A P20pro bas ima strasnu kameru. Da mi je iskljucivo bitno slikanje, to bi bilo to.
arnes_king

#21838 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

@example ne vrijedi se u ovoj temi raspravljati, pogotovo ne sa oim dzipalo :D

Navedes 50 argumenata za nesto i on za to sve kaze meni to ne treba hahahah
dzipalo

#21839 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

Ne raspravljam ja uopste, samo iznosim cinjenice koje sam procitao i vidio i donesem zakljucak na osnovu toga. Nisam pokusao ubjediti nekoga da kupi iPhone, sta me briga sta ce ko sebi kupiti.

Ako tebe to pogadja sta cu ti ja, bavi se nekim sportom, nabavi psa, bilo sta samo da se smiris. Steta ti je za zdravlje da te Apple i Samsung toliko pogadjaju, obolit ces ;)
arnes_king

#21840 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

dzipalo wrote:Ne raspravljam ja uopste, samo iznosim cinjenice koje sam procitao i vidio i donesem zakljucak na osnovu toga. Nisam pokusao ubjediti nekoga da kupi iPhone, sta me briga sta ce ko sebi kupiti.

Ako tebe to pogadja sta cu ti ja, bavi se nekim sportom, nabavi psa, bilo sta samo da se smiris. Steta ti je za zdravlje da te Apple i Samsung toliko pogadjaju, obolit ces ;)
Ja kako vidim po postovima tebe to pogadja :D cinjenice je drug example navodio, ti nisi
ado_sar

#21841 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Najdrazi su mi ovi android evandjelisti. Hebi ti sve sektase svijeta koliko je njima bitno da nam otvore oci. Umjesto da odjebu na svoju android temu gdje im i jeste mjesto.
arnes_king

#21842 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

ado_sar wrote:Najdrazi su mi ovi android evandjelisti. Hebi ti sve sektase svijeta koliko je njima bitno da nam otvore oci. Umjesto da odjebu na svoju android temu gdje im i jeste mjesto.
Ja nikada ne pocnem prvi pisati, ali cudno sto pratim sve teme a na ovu temu kada god udjem bas vi koji koristite apple uredjaje cesto pisete o android telefonima :D onda se cudite kada vas neko usutka
ado_sar

#21843 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

arnes_king wrote:
ado_sar wrote:Najdrazi su mi ovi android evandjelisti. Hebi ti sve sektase svijeta koliko je njima bitno da nam otvore oci. Umjesto da odjebu na svoju android temu gdje im i jeste mjesto.
Ja nikada ne pocnem prvi pisati, ali cudno sto pratim sve teme a na ovu temu kada god udjem bas vi koji koristite apple uredjaje cesto pisete o android telefonima :D onda se cudite kada vas neko usutka
Ne pricaj gluposti. Niko ko koristi iphone ne prica o androidu. Nikada. A ti mozes usutkati samo svoju zenu ili mozda majku. Meni mozes samo do koljena i lagano.
arnes_king

#21844 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Pa prelistaj par stranica unazad pa razmisli :) nema potrebe za vrijedjanjem bolesnice :D dirnes mu ajfon ko da si mu u familiju dirnuo cc koji jadnik
Saka

#21845 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

ado_sar wrote:
arnes_king wrote:
Ne pricaj gluposti. Niko ko koristi iphone ne prica o androidu. Nikada. A ti mozes usutkati samo svoju zenu ili mozda majku. Meni mozes samo do koljena i lagano.
:lol: :lol: :lol:
basicm

#21846 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Moderatoriiiiiii!!
ado_sar

#21847 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

arnes_king wrote:Pa prelistaj par stranica unazad pa razmisli :) nema potrebe za vrijedjanjem bolesnice :D dirnes mu ajfon ko da si mu u familiju dirnuo cc koji jadnik
Opet pricas gluposti. Odjebi lagano na android temu i tamo mastajte kad cete na svojim telefonima dobiti ovaj novi android 9 (nikad).
arnes_king

#21848 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

ado_sar wrote:
arnes_king wrote:Pa prelistaj par stranica unazad pa razmisli :) nema potrebe za vrijedjanjem bolesnice :D dirnes mu ajfon ko da si mu u familiju dirnuo cc koji jadnik
Opet pricas gluposti. Odjebi lagano na android temu i tamo mastajte kad cete na svojim telefonima dobiti ovaj novi android 9 (nikad).
Ja samo iznosim cinjenice.
exampLe.

#21849 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

ado_sar wrote:
Vama sa iOS-om 12 dolaze grupne notifikacije, a mozda za koju godinu dobijete i split screen (multi window) opciju al' to ce siguran sam sacekati malo, tek ste naucili widgete da koristite. :-D
ado_sar

#21850 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

ko o cemu handroidasi o widgetima. nikako da shvate da nas ta sranja ne zanimaju
Post Reply