Sirija vol. 2
- Čitalac
#21826 Re: Sirija vol. 2
Prilično čudna odluka Rusa, posebno što se obznanjuje danas, a povlačenje počinje već sutra. Kao da su u nekoj velikoj žurbi. Putin kaže da su "ciljevi postignuti", a ISIL i dalje drži pod kontrolom pola Sirije.
-
bole1st
#21827 Re: Sirija vol. 2
Nije cudno nego je bilo za ocekivati. Ruski angazman je bio ogranicen na par mjeseci jer nemaju novca za vise, pisao sam o tome par puta.Čitalac wrote:Prilično čudna odluka Rusa, posebno što se obznanjuje danas, a povlačenje počinje već sutra. Kao da su u nekoj velikoj žurbi. Putin kaže da su "ciljevi postignuti", a ISIL i dalje drži pod kontrolom pola Sirije.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#21828 Re: Sirija vol. 2
Povlači se glavnina ali nije precizirano koliko to iznosi. Nije precizirano hoće li nastaviti sa udarima. Definitivno ostaju instruktori i obavještajci.Čitalac wrote:Prilično čudna odluka Rusa, posebno što se obznanjuje danas, a povlačenje počinje već sutra. Kao da su u nekoj velikoj žurbi. Putin kaže da su "ciljevi postignuti", a ISIL i dalje drži pod kontrolom pola Sirije.
I Naravno IRANCI
- insomnia78
#21829 Re: Sirija vol. 2
"Sufije" na haparatima
Ma sumnjam ja u ovu vjest
Oni ako se povuku ovi ce za mjesec izgubiti osvojeno
Ma sumnjam ja u ovu vjest
Oni ako se povuku ovi ce za mjesec izgubiti osvojeno
- dragma
- Vozim: Pješe
#21830 Re: Sirija vol. 2
Ne samo ISIL, tu je i nusra kao i još neke njoj bliske frakcije.Čitalac wrote:Prilično čudna odluka Rusa, posebno što se obznanjuje danas, a povlačenje počinje već sutra. Kao da su u nekoj velikoj žurbi. Putin kaže da su "ciljevi postignuti", a ISIL i dalje drži pod kontrolom pola Sirije.
Mada, pomalo u svemu tome ohrabruje ovaj zadnji Patkov upis, možda je sve već unaprijed dogovoreno što se tiče ovih ženevskih pregovora i Sirijcima ostavljeno u amanet da se sami bore sa ekstremistima u svojim redovima.
Ko zna...
- Drvosjeca iz Dejcica
#21831 Re: Sirija vol. 2
Prc, rusofili na haparatima i infuzijama visoke koncetracije. Vlatko-Ratko kaže zurück nach Mosakau
Vladimir Putin naredio povlačenje ruskih trupa iz Sirije
- Čitalac
#21832 Re: Sirija vol. 2
Pa da, tu je i Nusra naravno. Ne znam, meni je iznenađujuće povlačenje pre nego što je bilo koji proces zaokružen (niti je izvojevana pobeda, niti je postignut bilo kakav čvrst dogovor o budućnosti), ali zato se ja i ne bavim visokom politikom.
- insomnia78
#21833 Re: Sirija vol. 2
Pravo cudan momenat za povlacenje, ako je istina
Treba prvo vidjeti sta, kako i koliko
Treba prvo vidjeti sta, kako i koliko
- Drvosjeca iz Dejcica
#21834 Re: Sirija vol. 2
A šta su realno postigli osim tepih bombardovanja i mrtvih civila? 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#21835 Re: Sirija vol. 2
Opet prenos. Nije bilo nikakvog carpet bombinga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta su realno postigli osim tepih bombardovanja i mrtvih civila?
-
Novak20
#21836 Re: Sirija vol. 2
Sad će opet nafta na 100 $ za barel. 
-
sarajevoxxxx
#21838 Re: Sirija vol. 2
Hehe
Šta da kažem hahaha
Elhamdulillah
Šta da kažem hahaha
Elhamdulillah
- Kikibombona
#21839 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da Rusi finansijski ne mogu izdrzati pa insistiraju na okoncanju sukoba dok je vrijeme, dok se nisu previse zavukli i otisli predaleko...
Ovo je bez ikakve sumnje dokaz slabosti!
Ne napusta se bitka prije nego bude dobijena!
Ili ce samo smanjiti kapacitete kako bi troskovi bili manji...
Kako god, pokazali su slabost.
Ovo je bez ikakve sumnje dokaz slabosti!
Ne napusta se bitka prije nego bude dobijena!
Ili ce samo smanjiti kapacitete kako bi troskovi bili manji...
Kako god, pokazali su slabost.
- dragma
#21840 Re: Sirija vol. 2
E nek' sam i @saxxx-a "vidio" nasmijanog...sarajevoxxxx wrote:Hehe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta da kažem hahaha![]()
![]()
Elhamdulillah
- Maystor
#21841 Re: Sirija vol. 2
Sjatilo se na temu, odjednom
Taktički potez Putina, potpuno u dogovoru sa Damaskom i Teheranom. Povlači se "višak snaga" tj. specijalci i artiljerci (pravo je pitanje, šta su i do sada radili, budući da je Rusija negirala slanje pješadije sve vrijeme) i šalje se poruka svijetu "eto vidite da smo mi za pregovore". Ostaje kompletna avijacija, piloti, Hmeimim, Tartus, mornarica, folovi, fazoni. Helikopteri ubiše isilovce u Plamiri danas, CAS:

Taktički potez Putina, potpuno u dogovoru sa Damaskom i Teheranom. Povlači se "višak snaga" tj. specijalci i artiljerci (pravo je pitanje, šta su i do sada radili, budući da je Rusija negirala slanje pješadije sve vrijeme) i šalje se poruka svijetu "eto vidite da smo mi za pregovore". Ostaje kompletna avijacija, piloti, Hmeimim, Tartus, mornarica, folovi, fazoni. Helikopteri ubiše isilovce u Plamiri danas, CAS:

- husein_kapetan
#21842 Re: Sirija vol. 2
Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
Rusia dosla.. napravila ono sto je sa sirijskom vladom dogovorila.. i sada se povlace.. u okvire vanjskog perimetra..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..
Rusia dosla.. napravila ono sto je sa sirijskom vladom dogovorila.. i sada se povlace.. u okvire vanjskog perimetra..
Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..
- Maystor
#21843 Re: Sirija vol. 2
Sutra idu sljedeći tekstovi:dragma wrote:E nek' sam i @saxxx-a "vidio" nasmijanog...sarajevoxxxx wrote:Hehe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta da kažem hahaha![]()
![]()
Elhamdulillah![]()
"Hrabri borci Horana natjerali Ruse u bijeg!"
"Djecoubice potjerane do Moskve!"
- Drvosjeca iz Dejcica
#21844 Re: Sirija vol. 2
To je bilo više figurativno...ali ne mijenja činjenicu da nije ništa postignuto.arman1 wrote:Opet prenos. Nije bilo nikakvog carpet bombinga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta su realno postigli osim tepih bombardovanja i mrtvih civila?
- General War
#21845 Re: Sirija vol. 2
arman1 wrote:Opet prenos. Nije bilo nikakvog carpet bombinga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta su realno postigli osim tepih bombardovanja i mrtvih civila?
A jel makar bilo ponjava bombardovanja
- Drvosjeca iz Dejcica
#21846 Re: Sirija vol. 2
Pa čekaj zar nisu rusofili govorili da će sada Rusi to sve počistiti za par sedmica i od tada prođe par Bajrama Rusi se vraćaju kući a problem u Siriji ostaje, možda i još veći nego što je bio prije.husein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
- dragma
#21847 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:Sutra idu sljedeći tekstovi:dragma wrote:E nek' sam i @saxxx-a "vidio" nasmijanog...sarajevoxxxx wrote:Hehe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta da kažem hahaha![]()
![]()
Elhamdulillah![]()
"Hrabri borci Horana natjerali Ruse u bijeg!"
"Djecoubice potjerane do Moskve!"
husein_kapetan wrote: Niko..ama bas niko ne moze niti treba rijesavati sirijski problem do njih samih.. i mislim da se debelo varate ako mislitite da sirijci to nisu u stanju..
- General War
#21848 Re: Sirija vol. 2
Mislim da je tebi pamcenje prilicno losehusein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
- Maystor
#21849 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Sta ste se bolan usplahirili ko' mlada pred prvu bracnu noc..
ma ne povlače se, S400 ostaje, kao i mornarica, avioni, helikopteri ...
Što se mene tiče, nek idu svi. Ali zar stvarno misliš da bi Rusija ostavila sve na tacni, da podijele Iran, Turska, Saudija?
- Maystor
#21850 Re: Sirija vol. 2
ne kontaš ti mnogo štoštaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ne kontam jebiga.