samo napredujteUnscarD wrote:Neka bolan, gdje bi se drugo obrazovao ...Challenger__ wrote:Može li iko obuzdati ovog đuturuma i njegove sulude off-topic slikovnice... S*ebao je temu, totalno.![]()
Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21826 Re: Ukrajina
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#21827 Re: Ukrajina
luka moja, moj mali istoricar .... 
- pici
#21828 Re: Ukrajina
a ljubi tata putin svog malog staljinistu...UnscarD wrote:luka moja, moj mali istoricar ....

- Co0l
#21829 Re: Ukrajina
UnscarD wrote:Ako je Gallup forumska anketa. ..mislim ono, dajte se uozbiljiti ne...Co0l wrote:Opet Cheli uvodi kojekakve forumske ankete kao argument u diskusijudajte nesto konkretno, da se zabavljamo , ovo da nisam ovako dobro raspolozen , ne bi bilo vrijedno komentara ...cuj gallup, forrumska anketa...jesus holy bush st. kissinger...
[/size]Challenger__ wrote:
A jeli? Hajde sada kada si tako "bistar" protumači rezultate ove hrvatske anete: forum.hr, Pogledaj rezultate ankete: Ja sam u ovom sukobu na strani....
Reci mi Šahbaze veliki, koji su skriveni motivi hrvatskih forumaša?
Eto,malo sam ti povecao font posto izgleda slabije vidis.A ta Gallupova nema veze sa temom,kao i vecina postova ovdje vezano za Ameriku,pa zato nije ni bila vrijedna spomena.
-
jefferson
#21830 Re: Ukrajina
Ta anketa je toliko vazna, da evo Hrvati svi do jednog koji su ucestvovali u toj anketi traze da HR istupi iz NATO saveza 
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#21831 Re: Ukrajina
Kako sam skontao, švabe imaju neko poštovanje sprem zapadno od njih - kultura, vino, sir, piva, viski, sportovi, istraživanja, tehnologija, inžinjeri i tako to.Martinez_ wrote:Pa kakav je to rat sa Britancima u odnosu na rat sa Sovjetima? Poslao je upola manje aviona u kampanju na ostvro nego što je u nekoliko dana krajem juna 1941. ih uletelo u sovjetski vazdušni prostor. Pa nije pokušao iskrcavanje na ostrvo. Trebalo je spržiti tu Hitlerovu živu silu a znamo ko je to učinio. SSSR.
Ove istočno nisu tako smatrali pa su tako ih i trali bez pardona - ništa rakija, votka, ražanj, sutra je novi dan.
Hoću reći, na zapadnoj strani su igrali kulturno na istočnoj nekulturno.
Uvijek se sjetim serije "Alo alo", "Crne guje" i tako tih njihovih zapadnih ratnih serija gdje se opustiš i nasmiješ s prem naših "Otpisani", "Kapelski kresovi", "Mačak pod šljemom",... ko je zapalio žito?!
Sjetim se riječi jednog našeg starijeg na današnju hvalu kako je na Zapadu sve bolje - "Pa što su nas napadali i vojske na nas slali kad im je tako tamo kod njih sve dobro i uređeno.".
- pici
#21832 Re: Ukrajina
cijelih 101 glas je pokazatelj te mrske cionistickoNATOvske tvorevine...cekamo NA TOjefferson wrote:Ta anketa je toliko vazna, da evo Hrvati svi do jednog koji su ucestvovali u toj anketi traze da HR istupi iz NATO saveza
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21833 Re: Ukrajina
to je false flag rusocionista
pozdrav za druga putina ili što bi moj komšija kemo rekao -više volim američku tortu od ruskog govna
pozdrav za druga putina ili što bi moj komšija kemo rekao -više volim američku tortu od ruskog govna
- pici
#21834 Re: Ukrajina
ma to je ona stara presipanje iz supljeg u prazno...a nisu dobacili dalje od semizovca...mozda do banovica po cumur
-
Drvenija87
#21835 Re: Ukrajina
Okupirani Krim gotovo bez hrane-
Sada im rusofilske babe i dedice kukaju kako je sve skupo,kako su im zivoti ugrozeni i sl.
Sada im rusofilske babe i dedice kukaju kako je sve skupo,kako su im zivoti ugrozeni i sl.
- LBVIEW
#21836 Re: Ukrajina
Kako da ne, ja prosipam mrznju, a tvoji "kumovi" sto zlocine nad jednim narodom pravdaju nekom historijskom krivicom su humanisti, sta li? A boli sto se isti salju gdje im je mjesto, nek boli i treba da boli, ti da smijes razvezati jezik pricao bi slicnu pricu ko i "kumovi" ti.radostan dan wrote:već sam napisao, ali pošto si zaštićen poput medvjeda ovdje na forumu, pa se ljudi koji ti kažu gdje ti je mjesto -baniraju, da ponovim murga -LBVIEW wrote:Kako bilo,tamo gdje su ordinirali Huska i drustvo nije bilo "oslobadanja" bosnjackih sela od strane "prvoboraca" koji nisu bili sigurni jesu li ponijeli subaru ili titovku, o cemu je ,btw., i Copic pisao.A znas koliko me zaboli sto potomci tih istih sto su u "oslobodilackim" akcijama "oslobadali" Bosnjake i zivota i imetka od Kulen Vakufa do Bilece, a koji su 90- tih i sami nastavili putevima predaka,antifasistickim dakako, imaju reci na tu temu.radostan dan wrote: vidi ovog pripadnka forumske narodne milicije a la husnija 1943...kako ide, murga?![]()
Nego, da se vratimo na temu- dokle ces se ti blamirati "politickim analizama" kako bi sakrio pravi motiv antiamerikanizma?
Gdje nestade to silno junastvo i cojstvo, su cim ces pred Milosa, jadan ne bio?
da je zakon o raspirivanju mržnje zaista zaživio, tebi bi glavna preokupacija bila - da ti ne ispadne sapun dok se kolektivno kupaš sa takvm kao što si ti...
nego murgice, koliko si danas otkrio četnika na forumu? jesi javio centrali? šta kažu,hajl murga...
to što te boli javiš se doktoru, ili u kućnoj radinosti, kakav melem da ti omotaju...
pa dok si na bolovanju, čitaj tog ćopića, iznova i iznova, ima mogo toga da naučiš od debeljuce iz hašana..
ps.
nemoj me pogrešno shvatiti, ali ti bolovi...hoće to kad se puno drka na ss i handžar.
-
radostan dan
#21837 Re: Ukrajina
miran murga, nastavi onaniju...
idemo dalje, znam da je pokušaj uzaludan, aLhajde, da se zadovolji forma...
kaže @ježa u leđa -
idemo dalje, znam da je pokušaj uzaludan, aLhajde, da se zadovolji forma...
kaže @ježa u leđa -
mđt, ako bi bio voljan da pročitaš ovaj tekst (danas objavljen), možda bi sekundicu bio bliže razumjevanju mog stava, makar on bio pogrešan, utopistički und ostalo...a nije.Procitavsi ovaj post, nakon kojeg sam panicno izletio vani da vidim da li se Amerika urusila, zakljucio sam sljedece:
Naime, da bi se Amerika vratila na "pravi put", ono, Olivera Stonea, Kenedija i MLKa () mora postojati protuteza, recimo nesto poput danasnje Rusije. Ono, nije da nam Rusija treba biti kulturoloski ili ekonomski uzor, ali neka njih, da bi Amerika bila "bolja"
ВЛАДИМИР ВУЛЕТИЋ
Ко не слуша речи слушаће олују
Развој, посебно у сиромашним земљама, може почивати само на релативно равномерно распоређеном богатству. Само тако се могу искористити потенцијали оних који сада све безнадежније тону у беду
Почетком месеца новине су пренеле информацију да је један амерички милијардер упозорио папу Фрању да би богаташи могли да укину донације католичкој цркви уколико овај настави да критикује капитализам и неједнакост у приходима. Штавише, оснивач највећег светског ланца за продају покућства и баштенских апарата и препарата искористио је свој медијски наступ на мрежи Си-Ен-Би-Си да одржи лекцију како папина критика похлепе богатих ствара код њих осећај изопштености, што може довести до губитка њихове, ваљда, урођене способности да саосећају са сиромашнима.
Ова порука, чији је тон – неко ће рећи добронамеран, а неко лицемеран и подмукло претећи, оставила је снажан утисак на њујоршког архиепископа који је брже боље појаснио да је реч о неспоразуму. Још је додао да су папином срцу подједнако блиски и богати и сиромашни. Прихвативши ово појашњење као подршку уверењу да је однос цркве према богатима остао непромењен, поменути милијардер је рекао да се, ако је тако, може рачунати на њега у погледу донација за рестаурацију тамошње катедрале Светог Патрика.
Сама по себи, чињеница да неко критикује папу није ни нова ни скандалозна. Није нов, мада би се могао тумачити као скандалозан, манир да се на понашање и ставове црквених великодостојника утиче финансијским уценама. Но, потпуно је ново и скандалозно да се, тек једва увијено, то чини јавно посредством једне од највећих медијских кућа.
Овде није намера да се изазове морална осуда финансијских притисака на цркву. Ако неко тиме треба да се бави онда су то пре свега попови, уколико за тимe осећају унутрашњи порив. Интересантније је указати, односно, подсетити на неке друге аспекте и импликације на које побуђује овај својеврсни преседан.
Пре свега, ако један ма колико успешан продавац баштенских косилица и лигенштула може да издејствује да кардинал појашњава, ако не и релативизује речи поглавара католичке цркве на начин који њему одговара, шта онда рећи о снази и утицају крупних капиталиста организованих у национална и неретко транснационално умрежена удружења. Каква је, дакле, позиција и аутономија избраних и сменљивих политичара који се налазе на челу држава од којих огромна већина има мањи укупан бруто национални доходак од годишњег прихода водећих светских компанија посматраних засебно? Политичари најчешће имају две могућности. Прва је да сачувају аутономију и заврше политичку каријеру, а друга је да и сами постану део онога што поједини научници називају транснационална капиталистичка класа, односно, она њена фракција која користи националне и међународне политичке положаје да подстиче и подржава транснационалне активности великих корпорација. Од њих се може све очекивати, осим да доводе у питање и подривају постојећи глобални поредак. Другим речима, од њих се не може очекивати да снагу државе користе за подривање положаја богатих, већ управо супротно, за јачање њихових позиција.
Ништа боља ситуација није ни у другим областима. Напротив. Мада нико паметан, још увек јавно не доводи у питање слободу научног истраживања, сви у академском свету добро знају да донације и средства за пројекте теку ка оним научним институцијама у којима се производи знање које не иритира „способност богатих да саосећају с научном заједницом”. Отуда данас доминирају разна учења којима се наводно научно доказује, на пример, важност богатства и богатих за подстицање економског и друштвеног развоја, функционалност друштвених неједнакости, или којима се беда тумачи неспособношћу сиромашних, а пад животног стандарда и квалитета живота средњих слојева представљају као залог имагинарног друштвеног просперитета.
Скривени иза различитих дијаграма, модела и формула, камуфлирани неисторичним поистовећивањем савременог капитализма са измаштаним временом његовог настанка, многи данашњи трутови и финансијски мешетари воле да себе замишљају као митске протопредузетнике који су цивилизацију дигли из каљуге средњег века. Још више воле када их као такве виде други и зато не питају за цену када треба подржати слику и мит о безупитности и безалтернативности актуелног поретка.
Међутим, мада је број богаташа чији су видици ограничени похлепом претежан, још увек има и оних који разумеју да растућа поларизација како на глобалном тако и националном нивоу доводи у питање и њихову привилеговану позицију. Управо захваљујући њима, још увек ту и тамо постоје оазе у којима се одржава мање-више слободна мисао и фондације које подстичу трагање за новим хоризонтима.
Но, реч је о мањини јер је тешко дозвати оне који су богатство стекли квазимонополском позицијом, наследством, финансијским или политичким мешетарењем. Они држе кључне позиције и верују да су покретачи друштвеног развоја. Развој, међутим, посебно у сиромашним земљама, може почивати само на релативно равномерно распоређеном богатству. Само тако се могу подстаћи и искористити потенцијали већине оних који сада све безнадежније тону у беду и с њом повезан криминал и социјалне болести.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21838 Re: Ukrajina
radostan dan- Kume sto trosis zivce na ovave
Ne bih ja bio siguran da on umije procitati ovo sto si ti c/p.
Baj d vej teks je
Baj d vej teks je
-
UnscarD
#21839 Re: Ukrajina
Referisao si se postom ispod Gallupove ankete, pa je logicno da ti se i komentar odnosio na ovu ...a kad si vec kod Hrvatskih anketa, bilo ih je nekoliko ozbiljnih prije ulaska u EU upravo oko tog ulaska ... oko 40% ljudi je bilo protiv. Buduci da bas niti jedan jedini zastupnik u saboru nije bio protiv ulaska u EU, posatavlja se pitanje ko zastupa stavove tih 40% ljudi? Niko naravno jer elektorna demokratija koju zapad gura nije nista drugo do sarena laza za mase.Co0l wrote:UnscarD wrote:Ako je Gallup forumska anketa. ..mislim ono, dajte se uozbiljiti ne...Co0l wrote:Opet Cheli uvodi kojekakve forumske ankete kao argument u diskusijudajte nesto konkretno, da se zabavljamo , ovo da nisam ovako dobro raspolozen , ne bi bilo vrijedno komentara ...cuj gallup, forrumska anketa...jesus holy bush st. kissinger...
[/size]Challenger__ wrote:
A jeli? Hajde sada kada si tako "bistar" protumači rezultate ove hrvatske anete: forum.hr, Pogledaj rezultate ankete: Ja sam u ovom sukobu na strani....
Reci mi Šahbaze veliki, koji su skriveni motivi hrvatskih forumaša?
Eto,malo sam ti povecao font posto izgleda slabije vidis.A ta Gallupova nema veze sa temom,kao i vecina postova ovdje vezano za Ameriku,pa zato nije ni bila vrijedna spomena.
-
UnscarD
#21840 Re: Ukrajina
Moj PICI zadnji post na ovoj temi ti u 23 i 45 a prvi u 6 i 15 ...polako bolan, ovo je samo forum, zabavljamo se, odspavaj malopici wrote:cijelih 101 glas je pokazatelj te mrske cionistickoNATOvske tvorevine...cekamo NA TOjefferson wrote:Ta anketa je toliko vazna, da evo Hrvati svi do jednog koji su ucestvovali u toj anketi traze da HR istupi iz NATO saveza
- pici
#21841 Re: Ukrajina
neko guZi a neko prati postoveUnscarD wrote:Moj PICI zadnji post na ovoj temi ti u 23 i 45 a prvi u 6 i 15 ...polako bolan, ovo je samo forum, zabavljamo se, odspavaj malopici wrote:cijelih 101 glas je pokazatelj te mrske cionistickoNATOvske tvorevine...cekamo NA TOjefferson wrote:Ta anketa je toliko vazna, da evo Hrvati svi do jednog koji su ucestvovali u toj anketi traze da HR istupi iz NATO saveza
-
UnscarD
#21842 Re: Ukrajina
LIjevom guzi, desnom tipka postove
Dobro, da ne bi smo zaista sjebali temu, over&out od mene...uzivaj i no hard feelings
i vise sna i tecnosti.
valja raditi u ovom demokratskom drustvu dok ne dodju bolja vremena
Dobro, da ne bi smo zaista sjebali temu, over&out od mene...uzivaj i no hard feelings
valja raditi u ovom demokratskom drustvu dok ne dodju bolja vremena
- pici
#21843 Re: Ukrajina
bitno je da se guZi
...u stilu veĆ pomenute deMonkratije najboljša je ova za ovu temu
We Don't Wanna Put In
We Don't Wanna Put In
-
radostan dan
#21844 Re: Ukrajina
hvala -kume-...autor je inače čest gost na al džaziri, u -radio mostu- kod omera karabega i na rts1. imao sam tu čast da budem njegov student, u vrijeme kada je počinjao svoju prosvjetnu karijeru. izuzetno smiren i racionalan lik._BataZiv_0809 wrote:
Baj d vej teks je
- pici
#21845 Re: Ukrajina
a yesul ukrajina i russija kapitalistiČkije il komunistiČkije države...hvaaalaaa

19.09.2014. | 11:38
Medvedev: Nećemo biti to što govore
Izvor: Tanjug
Moskva -- Spekulacije o pretvaranju Rusije u zatvorenu ekonomiju su neprikladne, jer želimo da ostanemo pri osnovnim principima makroekonomske politike, kaže Medvedev
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21846 Re: Ukrajina
I svaka mu je vala na mjestu. Nauka (religiju nije potrebno posebno spominjati, to se zna, ma sta pricao skromni redovnik Papa Francisko) u sluzbi krupnog kapitala, to mi se ovako ukazalo kao zakljucak price.radostan dan wrote:hvala -kume-...autor je inače čest gost na al džaziri, u -radio mostu- kod omera karabega i na rts1. imao sam tu čast da budem njegov student, u vrijeme kada je počinjao svoju prosvjetnu karijeru. izuzetno smiren i racionalan lik._BataZiv_0809 wrote:
Baj d vej teks je
- General War
#21847 Re: Ukrajina
Jasta neg mu je na mjestu, u americi se kapital stvara generacijama a ne ko u rusiji vise ima milijardi u djepu (koje btw cuva na truhlom zapadu)nego godina u guzici ruski milijarder, a ovi mainstream humanisti iz svakavih CCI-ja bi rado dijelili tudje pare zarad (nekakve globalne)pravde, jebes interese (doduse na televiziji)...uzmi zaradi brajko pa dijeli kome ti drago...Koliko nam je putin inace zivi primjer humaniste poslao pomici za bratsku Serbiju zbog ovih poplava investicija...kad vec drvite oko toga pa da malo uporedimo?_BataZiv_0809 wrote:I svaka mu je vala na mjestu. Nauka (religiju nije potrebno posebno spominjati, to se zna, ma sta pricao skromni redovnik Papa Francisko) u sluzbi krupnog kapitala, to mi se ovako ukazalo kao zakljucak price.radostan dan wrote:hvala -kume-...autor je inače čest gost na al džaziri, u -radio mostu- kod omera karabega i na rts1. imao sam tu čast da budem njegov student, u vrijeme kada je počinjao svoju prosvjetnu karijeru. izuzetno smiren i racionalan lik._BataZiv_0809 wrote:
Baj d vej teks je
Za papu imam samo rijeci hvale, ali je pravo svakoga da radi sa svojim parama sta hoce da daje i da uzima kad mu ide kontra interesa a i da stoji iza svojih rijeci kao papa...Podjite od svoje kuce, bil vi djelili sakom i kapom onome koji huska protiv vas i vasih interesa...jasta...
Last edited by General War on 19/09/2014 13:13, edited 1 time in total.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#21848 Re: Ukrajina
Kad ste već otegli o kapitalu...
Repriza "slučaja Hodorkovski"?
Ruski milijarder Vladimir Jevtušenkov nalazi se u kućnom pritvoru. Tko stoji iza progona utemeljitelja koncerna Systema? Promatrači tvrde da bi to mogao biti jedan čovjek čije povjerenje uživa osobno Vladimir Putin.
Milijarde nije zaradio sirovinama, već uglavnom u inovativnoj high-tech-branši. To je ono što 65-godišnjeg Vladimira Jevtušenkova (naslovna fotografija) razlikuje od većine drugih ruskih oligarha. "Srce" njegovog koncerna Systema je mobilni operater MTS, jedan od tri tržišna lidera u Rusiji. Vlasnik je i nekoliko proizvođača strojeva, bolničkog koncerna, medijskih i farmaceutskih tvrtki.
Sve se vrti oko Bashnefta
Jevtušenkov je čovjek koji je vrlo dobro poznat i u njemačkim poduzetničkim krugovima. Bivšeg šefa Deutsche Telekoma Rona Sommera imenovao je za svog savjetnika. Glave bi mu mogao doći suvlasnički udio u jednoj naftnoj tvrtki. Rusko pravosuđe milijarderu predbacuje ilegalne radnje u kontekstu tvrtke Bashneft u autonomnoj republici Baškortostran. Zbog sumnje u pranje novca, Jevtušenkov je 16.9. završio u kućnom pritovoru. Mora nositi elektronske okove za noge.
Mihail Hodorkovski je početkom ove godine pomilovan - nakon deset godina provedenih u zatvoru
Ta je vijest u Moskvi odjeknula poput bombe. I to ne samo na burzi gdje je vrijednost dionica Systeme u tren oka opala za trećinu. "Sve izgleda kao Yukos broj 2", izjavio je Aleksander Šohin, šef Udruženja ruskih industrijalaca i poduzetnika. Šohin je na glasu kao čovjek (u načelu) odan Kremlju. I nije jedini koji je odmah povukao paralele s uhićenjem nekoć najbogatijeg ruskog poslovnog čovjeka Mihaila Hodorkovskog 2003. godine. Njegov uspješni koncern Yukos kratko nakon toga je razbijen, a najvažnije dijelove je prisvojio državni koncern Rosneft.
Od uhićenja Hodorkovskog u Rusiji nije bilo spektakularnijih pravnih progona nekog bogatog industrijalca. Aleksander Šohin kaže da mu nisu važne samo sličnosti u oba slučaja, već činjenica da rusko pravosuđe opet iznosi teško shvatljive optužbe. "Šefa jedne firme koja je za određenu imovinu platila 2,5 milijardi dolara, okrivljuje se da je otuđio dionice i oprao novac", kaže profesor ekonomije i bivši ruski vicepremijer. "Ako je prilikom privatizacije Bashnefta bilo nepravilnosti, onda to nije razlog da se podiže optužnica protiv jednog savjesnog kupca koji je tu imovinu stekao u sljedećoj etapi."
Igor Sečin vuče konce?
"Pročitao sam tekst optužnice, ne shvaćam ga", kaže Anatolij Čubais, još jedan bivši ruski vicepremijer i današnji šef Uprave državnog nanotehnološkog holdinga Rosnano. Kaže da mu je zagonetka kako se Jevtušenkova može dovoditi u vezu s privatizacijom Bashnefta, s kojom on, kako kaže, dokazano nije imao nikakve veze.
Igor Sečin (desno) je vrlo blizak ruskom predsjedniku Putinu
U Moskvi se sad nagađa što je zapravo pozadina pokrenutog istražnog postupka. Samo rijetki promatrači vjeruju da je stvarni razlog želja za pravnim razjašnjavanjem mogućeg kršenja zakona. Jedan bivši menadžer Systeme, koji ne želi da se njegovo ime nađe u medijima, u razgovoru za DW je rekao kako bi čovjek koji u pozadini vuče konce u ovoj priči mogao biti šef Rosnefta Igor Sečin, bliski suradnik Vladimira Putina.
Rosneft, najveći državni naftni koncer, doista je ovog ljeta razmišljao o preuzimanju Bashnefta, ali na koncu se shvatilo da bi taj posao mogao biti preskup.
Kratko nakon toga su počele prve istražne radnje u vezi tvrtke Bashneft, a vrhunac je slučaj doživio s prebacivanjem Jevtušenkova u kućni pritvor i dramatičnim padom vrijednosti dionica Bashnefta. Bivši menadžer Systeme koji je želio ostati anoniman, kaže da će se prije ili kasnije saznati je li naftna kompanija promijenila vlasnika - i po kojoj cijeni.
Težak udarac za Rusiju
Kućni pritvor za Jevtušenkova mogao bi biti i politički signal upućen ruskoj gospodarskoj eiti. Mihail Hodorkovski je svojedobno bio uhićen i zbog toga što je preaktivno podržavao političku oporbu u Rusiji. Montirani proces protiv jednog velikog industrijalca mogla bi biti demonstracija moći i istovremeno upozorenje poduzetnicima da se ne opiru Putinovom antizapadnom kursu, tvrde kritičari postupka protiv šefa Systeme.
Jedno je u svakom slučaju sigurno, kaže top-menadžer i političar Anatolij Čubais: "Postupci pravosuđa u ovom slučaju su veliki udarac za poslovnu klimu u Rusiji. I to u vremenima u kojima ruska privreda balansira između recesije i stagnacije." I Mihail Hodorkovski je mišljenja da se nije moglo izabrati gori trenutak za uhićenje Vladimira Jevtušenkova. U švicarskom egzilu i Hodorkovski je izrazio sumnju da bi iza ove akcije mogao stajati - Igor Sečin.
Izvor: DW
-
radostan dan
#21849 Re: Ukrajina
tačno...zato i stojim na stanovištu da današnja rusija ne treba da bude ekonomski primjer...ali to ne mjenja osnovni stav o ravnoteži i ravnomjernijoj (ne jednakoj jer je to nemoguće i apsurdno je tako nešto očekivati, nego - r a v n o m j e r n i j o j) raspodjeli.General War wrote:
Jasta neg mu je na mjestu, u americi se kapital stvara generacijama a ne ko u rusiji vise ima milijardi u djepu (koje btw cuva na truhlom zapadu)nego godina u guzici ruski milijarder...
ne mogu da vjerujem da se takav potencijal spušta na nivo čovjeka sa III sss...kamo uzročno posljedične veze druže?uzmi zaradi brajko pa dijeli kome ti drago
jesu li milioni nezaposlenih ove države leziljebovići, gotovani i neradnici, pa neće da rade i privređuju sebi?
je li masa država na ovom dunjaluku mentalno retardirana, pa neće da akumulira kapital i bude bogata?
što neće druže? ko ne da? tako je stanje stvari? pa ko je napravio tako stanje stvari? kome ono odgovara?
Za papu imam samo rijeci hvale, ali je pravo svakoga da radi sa svojim parama sta hoce
tačno...
tačno...da daje
opaaa...e to je to lafe -i da uzima kad mu ide kontra interesa ...
radostan dan dana 09/09/2014 20:55
kapital, kapital, kapital...on mora dalje. i dalje. i dalje. kao karcinom.
ako stane, propada, nestaje. ako nestane, ruši se komplet zapadna civilizacija. da se ne bi srušila, jebi istok. isisavaj jug. preori sjever.
nemam ja ništa protiv skandinavskog poimanja kapitala, države, sistema, društva, demokratije.
ali ovo što rade u americi otuđeni centri moći, to je srljanje u propast...šta će obama, pita se taman kO sabit u mlinu.
i šta će kapital kad pokori istok, rusiju,kinu, indiju? on mora dalje, nakon što izvuče komplet profit...ko je sledeći? skandinavija?
zapadna evropa?
- pici