SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dezurni_ucenik

#21826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Nepass wrote:
Vertig0 wrote:Neki dan kod peoplesa vidim onog rastodera cini mi se. Jedan zivot je ugasen, a naravno novo auto je tu... Jos se srdacno pozdravlja sa nekim drotovima. :oops:
Stalno je po čaršiji.
Jebe se njemu

Cim ga boli ona stvar, taj je Rastoder cisto ljudsko zlo. Gnjida, govno, smrad, ubica ....
al-em

#21827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by al-em »

Da mu cujete price u redu za kino. Sad bih ja ovo sve otjerao i prvi u red stao, al necu dok se ovaj proces protiv mene ne zavrsi. A treba mu neka kujica smije se na to i odobrava. Fuj
zateznistub

#21828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

al-em wrote:Da mu cujete price u redu za kino. Sad bih ja ovo sve otjerao i prvi u red stao, al necu dok se ovaj proces protiv mene ne zavrsi. A treba mu neka kujica smije se na to i odobrava. Fuj
Nije metak skup...
O'zone
Globalni moderator

#21829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

dezurni_ucenik wrote:

Cim ga boli ona stvar, taj je Rastoder cisto ljudsko zlo. Gnjida, govno, smrad, ubica ....
Ne! Nego onaj koji da se sutra pojavi u politiKi (u što vjerujem da bi mogao) bi bio na vrhu glasačke liste i dobio popriličan broj glasova te tebi i meni krojiti zakone i pozivati se na pravo i pravdu. Rastoder je utjecajni dio ovog društva, sin uspješnog poduzetnika, neko ko ima sve (ili barem dosta toga) i ništa (ili barem malo toga) mu nedostaje. Semir će da prođe sa uslovnom od cca godinu ili dvije u vrh glave "jer šteta je" što bi rekao naš Predsjednik Pederacije u jednom drugom slučaju "da mladi život propada u zatvoru kad može da doprinosi ovom društvu".
zateznistub

#21830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ne! Nego onaj koji da se sutra pojavi u politiKi (u što vjerujem da bi mogao) bi bio na vrhu glasačke liste i dobio popriličan broj glasova te tebi i meni krojiti zakone i pozivati se na pravo i pravdu. Rastoder je utjecajni dio ovog društva, sin uspješnog poduzetnika, neko ko ima sve (ili barem dosta toga) i ništa (ili barem malo toga) mu nedostaje. Semir će da prođe sa uslovnom od cca godinu ili dvije u vrh glave "jer šteta je" što bi rekao naš Predsjednik Pederacije u jednom drugom slučaju "da mladi život propada u zatvoru kad može da doprinosi ovom društvu".
:thumbup: :(
dezurni_ucenik

#21831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Drug, ja sam mislio na psiho analizu njegove licnosti. A to ko su mu ledja, manje vise se zna.
O'zone
Globalni moderator

#21832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

dezurni_ucenik wrote:
Drug, ja sam mislio na psiho analizu njegove licnosti. A to ko su mu ledja, manje vise se zna.
Ja bih imao smjelosti da kažem da to nije do njega. On je odrastao-odrasta u društvu (familija, prijatelji, poznanici, fanovi) prvo, a onda u sistemu (država, entitet, kanton, grad, opština) drugo, gdje se te osobine cijene i NE SANKCIONIŠU nego javno podržavaju.

Realno njegov psihološki sklop je savršen za naše okruženje, sklop "Puši k...c! Znaš ti ko sam ja?"
dezurni_ucenik

#21833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Ja bih imao smjelosti da kažem da to nije do njega. On je odrastao-odrasta u društvu (familija, prijatelji, poznanici, fanovi) prvo, a onda u sistemu (država, entitet, kanton, grad, opština) drugo, gdje se te osobine cijene i NE SANKCIONIŠU nego javno podržavaju.

Realno njegov psihološki sklop je savršen za naše okruženje, sklop "Puši k...c! Znaš ti ko sam ja?"
Sto god da je ,ne mijenja cinjenicu da je lik cisto zlo. Pridonijelo to drustvo, roditelji, politika, zaboli me, znam da je lik djubre, seljacina, smrad, ubica ...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

O'zone wrote:sklop "Puši k...c! Znaš ti ko sam ja?"
nije jos naletio na pravog ;-)
O'zone
Globalni moderator

#21835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

bitanga_sa_otesa wrote:
O'zone wrote:sklop "Puši k...c! Znaš ti ko sam ja?"
nije jos naletio na pravog ;-)
A neće ni naletiti jer su svi takvi već pajde odavno a i ako nisu postat će.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

nisu... ne brini :D
JThomas

#21837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

zateznistub wrote:
al-em wrote:Da mu cujete price u redu za kino. Sad bih ja ovo sve otjerao i prvi u red stao, al necu dok se ovaj proces protiv mene ne zavrsi. A treba mu neka kujica smije se na to i odobrava. Fuj
Nije metak skup...
pa većini oba spola imponuje biti s takvima. muškarcima imati takvog za jarana, a ženama za muža ili frajera. to je vladajući sistem vrijednosti, gdje je takav lik baja, faca i džek. zato nam i jeste ovako.
Pirija

#21838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

ako vam je rastoder dzek vi ste karine...
VjecitiStudent

#21839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Kad bi se kod nas, zbog ovakvih stvari počeli kažnjavati policajci, brzo bi ostali bez policije.
Ravnateljstvo policije u ponedjeljak je izvijestilo da je s dužnosti udaljen zapovjednik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alen Klabot zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

"Potvrđeni su navodi iz anonimnoga podneska da je zapovjednik ATJ Lučko 8. studenog 2014. i 8. kolovoza 2015. koristio službeno vozilo u privatne svrhe, odnosno nenamjenski koristio sredstva Ministarstva unutarnjih poslova", izvijestilo je Ravnateljstvo policije.
JThomas

#21840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

Pirija wrote:ako vam je rastoder dzek vi ste karine...
to je vladajući sistem vrijednosti. da nije ne bi bilo toliko takvih. muškarci viču brate, jarane, trebe se vlaže, a država ih pušta.
BadBoy

#21841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Nije nama na ovoj temi ovdje, ali u društvu itekako jeste. Dovoljno je otvoriti fejsbuk profile ovakvih likova i vidjeti plejadu lajkova i komentara tipa "Koji si ti gospodin", "Bjat bajat", "Gdje će iko sa tobom", i tako dalje i tako bliže.
JThomas

#21842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

VjecitiStudent wrote:Kad bi se kod nas, zbog ovakvih stvari počeli kažnjavati policajci, brzo bi ostali bez policije.
Ravnateljstvo policije u ponedjeljak je izvijestilo da je s dužnosti udaljen zapovjednik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko Alen Klabot zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

"Potvrđeni su navodi iz anonimnoga podneska da je zapovjednik ATJ Lučko 8. studenog 2014. i 8. kolovoza 2015. koristio službeno vozilo u privatne svrhe, odnosno nenamjenski koristio sredstva Ministarstva unutarnjih poslova", izvijestilo je Ravnateljstvo policije.
ne samo policije, nego bez 98% svih budžetlija koji koriste službena auta.
MOSALJOZE

#21843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

Razumijem da predsjednici,premijeri i ministri na drzavnom nivou imaju sluzbena auta,o tome ne treba raspravljati,ali danas svaka šuša ima svog vozaca.Ne ide mi to u glavu.
zateznistub

#21844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Takav mozak ili mozgove treba negdje a kliniku na promatranje...
JThomas

#21845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

nema takve institucije gdje možeš strpati negdje između 1/2 i 2/3 stanovništva države... :D samo se okreneš i vidiš kako nam je.
zateznistub

#21846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

JThomas wrote:
VjecitiStudent wrote:Kad bi se kod nas, zbog ovakvih stvari počeli kažnjavati policajci, brzo bi ostali bez policije.

ne samo policije, nego bez 98% svih budžetlija koji koriste službena auta.
Jbt, u mojoj firmi ne bi imao ko sefovati...
ilkbahar

#21847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ilkbahar »

Teska saobracajka na malti bmw se zabio u stub, imaa li detalja?
vade_mecum

#21848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vade_mecum »

ilkbahar wrote:Teska saobracajka na malti bmw se zabio u stub, imaa li detalja?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150930134
VjecitiStudent

#21849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

"... radi se o vozaču poznatom po brzoj vožnji ..."
supercali

#21850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

jedan manje idemo dalje :)
Locked