Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
530i wrote:Ne znam gdje je rezervni točak na ovom Meganu, ali kod nekih francuskih auta rezerva je pune veličine i nalazi se ispod gepeka, pristup je izvana. Poteško za rukovanje i meni, a čisto sumnjam da bi neko slabiji ili neko žensko uopšte i mogao. Preuzeli fol od renoa 4 koji je imao malu 13" gumu širine 135, za 15" koja je 185 ili 195.
Dosta francuskih auta je imalo rezervnu ispod gepeka, mislim da je i kod ovog megana ista situacija. Zapekne, pa ni agent wd 40 nemere pomoći...
Nije što zapekne nego je guma velika i teška (15"), a prostor je knap. Kad se skida nekako i ide, ali kad se vraća mora se leć i nabit do kraja na nosač da bi se isti mogao zakačit na kuku koju drži taj šaraf.
@kabl
dijete, probaj pa se javi
Sve je istina, rukovanje nije jednostavno ali meni se desilo da sam imao problem na xantiji, zapeklo samo tako, sat vremena izgubio samo da popusti saraf. Kod nje je nekakav mehanizam sa navojem, ima kljuc, odvrces i guma se spusta laganini na podlogu.
Generalno, za putnicka vozila ne bas prakticno rijesenje.
kabal1337 wrote:Nisam ja kriv sto je tvoj IQ ispod prosjeka pa ti je ovo napor za tvoj mozak.
Pretjeruješ, a i vrijedjas. Nije ok. Neko ko nije imao problem sa pucanjem gume ovo neće odraditi ni za sat, posebno ne u petoj deceniji.
Ovo nikada ne bih radio na auto putu dok vozila furaju oko tebe. Pozvao bih šlep službu a ostao bih netaknut, kako ja, tako i moj IQ. Ovo je bas loše mjesto za gumu. Bas me interesuje i kakav je integritet ove gume nakon 5 godina vožnje po našim cestama ljeti-zimi.
kabal1337 wrote:Nisam ja kriv sto je tvoj IQ ispod prosjeka pa ti je ovo napor za tvoj mozak.
Ja ne znam stvarno koji ti je kuratz,....
Jesi li ikad probao zamijeniti gumu koja se nalazi ispod gepeka i to iskustvo uporediti sa zamjenom iste koja se nalazi u samom gepeku????
Hem se moras zavlaciti, saginjati, još ako zapekne saraf, sajla, horor moze postati, a da ne pricamo da je mora zensko zamijeniti, gotovo nemoguca misija..ž
Pretjeruješ, a i vrijedjas. Nije ok. Neko ko nije imao problem sa pucanjem gume ovo neće odraditi ni za sat, posebno ne u petoj deceniji.
Ovo nikada ne bih radio na auto putu dok vozila furaju oko tebe. Pozvao bih šlep službu a ostao bih netaknut, kako ja, tako i moj IQ. Ovo je bas loše mjesto za gumu. Bas me interesuje i kakav je integritet ove gume nakon 5 godina vožnje po našim cestama ljeti-zimi.
Ma na tom mjestu guma i felga su izlozene bukvalno svemu, voda, vlaga, so, pjesak, zna biti i koji miš
Bosnji je svako drugi kriv. Kriv mu onaj sto nece da stane, kriva mu guma sto je ispuhana. Kriv mehanizam. Pa mislim stvarno, i to je dio vozila. Prekontrolisi nekad prije nego sto krenes na put. Uvjezbaj se kako da odradis, a ne ovako da kukas klixu. Mene bi bilo stid da ne znam promijeniti tocak
Znas li zamjeniti ram i procesor na racunaru? Znas li kreirati BTC wallet i zamjeniti za ETH? Znas li crackovati igricu, ili koristiti snapchat? Sve ovo djeca od 10 godina znaju, pa ako ima neki forumas da ne zna, neka se sam banuje s foruma.
Pričali smo o vožnji po središnjoj liniji, preticanjima, varalicama u saobraćaju, uključenju ispred vozila i sporoj vožnji i brzom isključenju, sporaćima u lijevoj traci ( mada je ovaj sporać onako baš specifičan ) ... Znači ništa novo ni ovaj put, već sve do sada duboko i široko prodiskutovano...
Jedino što se meni svidjelo je kako se u Crnoj Gori organizuje obnavljanje oznaka na kolovozu bez zaustavljanja saobraćaja... inače ništa novo...
Throttle wrote:Ma sve je otislo u k. Bio je prije koju godinu slučaj kad je lik stao stoperima negdje oko Doboja da ih poveze pa ga ovi u Begovom hanu istjerali pistoljem iz auta i dosli u Zenicu gdje ih je, jedva, policija zaustavila al i to nakon sto su udarili u drvo il sta vec
I hajde stani nekome više, iz najbolje namjere
Jedino ako imaš vremena procijenit stvarno jel lik uredan pa da probaš pomoći, a ovako na autocesti sa 130 kočit da nekom zamijeniš gumu il šta već, ne bih vala ni ja. A ako ne zna montirat dizalicu i 4 šarafa odvrnut treba ga pustit da se pati kad je nezainteresovan.
Ja ženi pokazao gdje se mjeri ulje, gdje je rashladna tekućina, koliki otprilike trebaju bit pritisci u gumama. Evo prošlo je 3-4 godine od toga možda, vjerujem da ne zna gdje je ručka za dizanje haube Jednostavno nezainteresovanost. Zato ja moram znat šta je prezla i gdje u prodavnici stoji prašak za pecivo i koji omekšivač koristimo
Upravo to, ljude ne interesuje, a kad zatreba kukaju po facebooku i forumu. Posebno ovi stariji tipovi koji misle da su zaslužili neko poštovanje, a svojim postupcima dokazuju suprotno. Besposličari obični i šupljikanti.
e jednom mi je tako bilo na peug 205.
Zveknula guma samo sto sam ga kupio. Ne znam jesam li vozio 10 dana.
Jao da zamjenim moje muke. jebo sam majku svakom francuzu od napoleona pa na ovamo.
Iako nisam nikad bio neki fan bavaskog propelera ali BMW M6 coupe mi je od prvog pogleda mokri san.
Medjutim. Neki dan stajem na pumpu Gazprom kod wisa-e. Nasuo sam gorivo, najdraza supruga je otisla da plati I kupi nekih grickalica. Otvoreni mi prozori. Pored staje lik sa ovim vozilom. Izlazi I pumpadziji kaze naspi za 50 km ali ovog jeftinijeg!!!!!! dizela. Pa majku ti jeeee jeli ti ga zao???? em vozi to auto koje stvarno ne znam koliko je para, em je dosao na najjeftiniju Gazprom pumpu u gradu, em jos daj I najjeftinije gorivo(koje nije namjenjeno za ovo auto). Siguran sam da bi nasuo I loz ulje da je bilo na pumpi. To su oni koji voze ovakva auta na protect gumama ili jull-brinerkama.
pitam pumpadziju jeli to majke ti sipa ovo gorivo u ovo, jer ne mogu da vjerujem. kontam nisam dobro cuo. kaze frajer: "ihhhh ovaj je dobar, kakvih nam dodje."
Ma treba nas proucavati na nekom svjetskom vrhunskom medicinskom fakultetu.
Ja neki dan vidio motor na plin ! Spakovao lik minijaturni tank ispod sjedista, ne znam jel moze stat 2 litra plina u njega, ali vozi covjek motor na plin
zdruzdjo wrote:Iako nisam nikad bio neki fan bavaskog propelera ali BMW M6 coupe mi je od prvog pogleda mokri san.
Medjutim. Neki dan stajem na pumpu Gazprom kod wisa-e. Nasuo sam gorivo, najdraza supruga je otisla da plati I kupi nekih grickalica. Otvoreni mi prozori. Pored staje lik sa ovim vozilom. Izlazi I pumpadziji kaze naspi za 50 km ali ovog jeftinijeg!!!!!! dizela. Pa majku ti jeeee jeli ti ga zao???? em vozi to auto koje stvarno ne znam koliko je para, em je dosao na najjeftiniju Gazprom pumpu u gradu, em jos daj I najjeftinije gorivo(koje nije namjenjeno za ovo auto). Siguran sam da bi nasuo I loz ulje da je bilo na pumpi. To su oni koji voze ovakva auta na protect gumama ili jull-brinerkama.
pitam pumpadziju jeli to majke ti sipa ovo gorivo u ovo, jer ne mogu da vjerujem. kontam nisam dobro cuo. kaze frajer: "ihhhh ovaj je dobar, kakvih nam dodje."
pa ne vidi raja sta je u rezervoaru
a dosta raje vozi to 1-2g i onda proda uzme nesta drugo, da vidi narod da se ima, mjenja auta ko carape.
ja znam lika uzme auto, ode po njega cim zavrsi kupoprodaju auto je na piku ponovo 500 ili 1000KM skuplje. vozi nekad 10 dana nekad pola godine, uvali ga nekom jbg uvjek se neko zaleti, isti dan drugo auto se uzima i cim je njegovo odmah pik. i sta mislis da li on to sta pravi i odrzava, boli ga i za gorivo i za gume.
zdruzdjo wrote:Iako nisam nikad bio neki fan bavaskog propelera ali BMW M6 coupe mi je od prvog pogleda mokri san.
nepass1 wrote:
a dosta raje vozi to 1-2g i onda proda uzme nesta drugo, da vidi narod da se ima, mjenja auta ko carape.
ja znam lika uzme auto, ode po njega cim zavrsi kupoprodaju auto je na piku ponovo 500 ili 1000KM skuplje. vozi nekad 10 dana nekad pola godine, uvali ga nekom jbg uvjek se neko zaleti, isti dan drugo auto se uzima i cim je njegovo odmah pik. i sta mislis da li on to sta pravi i odrzava, boli ga i za gorivo i za gume.
Vjeruj mi tako je i najbolje. Ja sam sebi rekao na sl. Autu nakon drugog kvara ide na prodaju.
Lahko se primjeti na vozilu jel ko ulagao ili ne. To sto on lesa za lesa...
Uzeo sam auto od takvog,nisam se bas usrecio
Bas nije ulagano duze vrijeme