tempuser wrote:Tacno, ali su u prici o zacaranom krugu ispustio vrlo bitnu stvar zbog koje se i stvorio zacarani krug, a to su sami grasovci...
Nije im padalo na pamet da strajkuju protiv KS i lose uprave jer su ih potkupili platama, zaposljavanjem i sitnim potkradanjem, iako je i pticama na grani bilo jasno da tako pilaju granu na kojoj sjede i da je bilo pitanje dana kad ce propasti. Time su jasno stali na njihovu stranu i zbog toga su oni zadnji na osovm svijetu koji imaju pravo glasa...
Ne mogu se sloziti da se zacarni krug napravio zbog samih radnika. Dok su radnici imali toliko koliko imali redovnu relativno dobru platu, naravno da nece strajkovati, pa ne bi ni ti sam to uradio, ne bi ni ja sam. Radnik, onaj na samom dnu lanca upravljanja, kao sto sam rekao ne planira politiku firme, on ucestvuje u implementacijia iste, cisto da ponovimo lekciju iz ekonomskih udzbenika.
Da je rukovodstvo firme udlucilo da uredi firmu, da nema kradje djelova, da se svaki dan dolazi u odjelu, da se ulaze u obrazovanja tako da vozaci i revizori imaju minimalno znanje engleskog jezika, to bi bilo sigurno i implementovano. Radnik ako ne ispuni zadatke postavljene od strane rukovodstva, u krajnjem slucaju dobija otkaz i to je to.
Rukovodstvo je imalo i ima i sada sve mehanizme da implementuje sto je zacrtano od strane istog. Tako da su radnici pilali granu na kojoj su sjedili zato sto im je to bilo i dozvoljeno od strane rukovodstva, i vlasnika, koje unazad 20-tak godine uopste nije imalo ikakvu viziju kako javni prevoz bi trebao da funkcionise.
Radnici su najmanje zasluzni za ovakvu situaciju sa javnim prevozom, i stvarno ne shvatam ljude kako to ne mogu da shvate posto je vec nekoliko puta raspravljeno na ovom forumu i na ovoj temi.