iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#21801 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

basicm wrote:
diablobih wrote:Problem je sto se predvidja i slabiji display na tim od 650 dolara, ips lcd ne bih mogao gledati ni za 200 KM.
Jes jes, i dede su nam gledale samo u oled, ips nisu htjeli nikako.
Pa mislim sto bih davao kompromis, kad ne moram. Sto uzimati LED tv, kad mozes gledati na tvu sa guzovima. Mislim to sto su nam dede koristili iskra telefone, ne znaci da se ja moram prilagodjavati tome, ili sto su vozili trabante, da ja moram voziti renault 4 umjesto renault megane ili sta vec ne.

IPS LCD je smijesan ekran, i necu moci razumjeti apple nikako ako budu stedili na tome, jer 650 dolara nije malo, i za te pare se zasluzuje imati najbolje od najboljeg.
diablobih

#21802 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

dzipalo wrote:Kad bi ekran bio jedino mjerilo kvaliteta svi bi nosili Samsung mobitele, ali nije bas tako :)
Nisu samo samsung telefoni sa OLED ekranima, vec svi proizvodjaci su to uveli.
dzipalo

#21803 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

diablobih wrote:
dzipalo wrote:Kad bi ekran bio jedino mjerilo kvaliteta svi bi nosili Samsung mobitele, ali nije bas tako :)
Ali nisu dobri kao Samsungov :)
exampLe. wrote: Ne provaljuj se.

Sta je to toliko bolje na Iphoneu (8 plus npr.) pa kosta vise nego Galaxy S9, a ima losiji ekran, manji ekran, za brzo punjenje moras dati jos 200KM, dizajn star par godina itd.?
Ne znam sta je bolje, nemam nijedan, pitaj one koji kupe ne znam vec koliko puta vise iPhonea 8 nego Samsunga S9 :)
diablobih

#21804 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

dzipalo wrote:
diablobih wrote:
Ali nisu dobri kao Samsungov :)
Nema tu neke razlike velike.
dzipalo

#21805 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

diablobih wrote: Nema tu neke razlike velike.
Ne mogu uporediti licno jer nisam u dodiru s tim mobitelima ali ako je suditi po reviewima Samsung ima daleko najbolji OLED.
exampLe.

#21806 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Dzipalo, ja se na tvom mjestu ne bi vise raspravljao, previse si se isprovaljivao u ovih par postova.
dzipalo

#21807 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote:Dzipalo, ja se na tvom mjestu ne bi vise raspravljao, previse si se isprovaljivao u ovih par postova.
:lol:
Uopste ne raspravljam, ko ce s fanboyem raspravljati, pogotovo s argumentima koje si iznio u ovom citiranom postu :lol:
exampLe.

#21808 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:
exampLe. wrote:Dzipalo, ja se na tvom mjestu ne bi vise raspravljao, previse si se isprovaljivao u ovih par postova.
:lol:
Uopste ne raspravljam, ko ce s fanboyem raspravljati, pogotovo s argumentima koje si iznio u ovom citiranom postu :lol:
Koristio sam i koristit' cu i Iphone i Samsung, tako da ti ta fanboy prica ne pije vodu.

Nek' su tvoji argumenti na mjestu, pricas o uredjajima koje nikad nisi imao niti koristio.
xoklix

#21809 Re: iPhone - All about

Post by xoklix »

iOS je iOS nek priča ko šta hoće.
Ovo vam govori android korisnik :mrgreen:
IPS troši manje baterije od OLEDa(ispravite me ako griješim) tako da i to ima svoje mane i prednosti.
Sad sam na Huawei P20 pro i vraćam se na iOS ako novi model bude veličine 8 Plus modela i najmanje 90%-10% odnos displeja i ivica.
dzipalo

#21810 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote: Koristio sam i koristit' cu i Iphone i Samsung, tako da ti ta fanboy prica ne pije vodu.

Nek' su tvoji argumenti na mjestu, pricas o uredjajima koje nikad nisi imao niti koristio.
Kazem da nisam imao ove koje si spomenuo, i nisam nigdje rekao da pricam iz iskustva a ne pricas ni ti (iako mozda pokusavas podvaliti pricu kao da je tako) ;)
exampLe.

#21811 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:
exampLe. wrote: Koristio sam i koristit' cu i Iphone i Samsung, tako da ti ta fanboy prica ne pije vodu.

Kazem da nisam imao ove koje si spomenuo, i nisam nigdje rekao da pricam iz iskustva a ne pricas ni ti (iako mozda pokusavas podvaliti pricu kao da je tako) ;)
Djesi vidovita Dzemila.

Imao sam Iphone 8 prije 4 mjeseca, sad imam S9 i da, pricam iz iskustva na tvoju zalost.
ado_sar

#21812 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

exampLe. wrote:
Ne provaljuj se.

Sta je to toliko bolje na Iphoneu (8 plus npr.) pa kosta vise nego Galaxy S9, a ima losiji ekran, manji ekran, za brzo punjenje moras dati jos 200KM, dizajn star par godina itd.?
iOS
Leopard_SA

#21813 Re: iPhone - All about

Post by Leopard_SA »

exampLe. wrote:
Ne provaljuj se.

Kao sto je forumas iznad rekao, iPhone u startu ima jednu veliku prednost, a to je iOS koji je dista fluidniji od Androida.
Zatim, prednost iPhonea je softverska podrska gdje telefoni koji su izasli prije 3-4 godine imaju sve nadogradnje koje imaju i najnoviji modeli iPhonea. Kod Androida(uz izuzetak Pixela) to nije slucaj.
Jos jedna prednost iPhonea je iCloud koji pruza mnoge mogucnosti koje su barem meni vrlo bitne.
diablobih

#21814 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Imas ti tu jos izuzetaka, zavisi od kompanija.
exampLe.

#21815 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Dakle, svi se slazemo da je na Iphoneu samo iOS odnosno software bolji, a sve ostalo je na strani Samsunga.

Drago mi je da smo to i rijesili. :D
dzipalo

#21816 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

Ovo je android fanboy malo izveo na iskustvo. Cuj iPhone 8, zasto ne iPhone X uzeti kao referencu i porediti sa najboljim Galaxy-em iz iste godine (Galaxy Note 8 )? Pa da vidimo razlike:
- oba imaju Samsung OLED
- baterija mozda malo veca kod Note 8
- procesor Appleov bez konkurencije (zagooglati ili pogledati reviewe)
- iOS bolji od Androida (to si ti zakljucio)

Gdje nestadose te prednosti Samsunga? :D
CIsto radoznalost, ne tvrdim da je iPhone X bolji, iznosim ono sto sam procitao/vidio.
exampLe.

#21817 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:Ovo je android fanboy malo izveo na iskustvo. Cuj iPhone 8, zasto ne iPhone X uzeti kao referencu i porediti sa najboljim Galaxy-em iz iste godine (Galaxy Note 8 )? Pa da vidimo razlike:
- oba imaju Samsung OLED
- baterija mozda malo veca kod Note 8
- procesor Appleov bez konkurencije (zagooglati ili pogledati reviewe)
- iOS bolji od Androida (to si ti zakljucio)

Gdje nestadose te prednosti Samsunga? :D
CIsto radoznalost, ne tvrdim da je iPhone X bolji, iznosim ono sto sam procitao/vidio.
Da, i trenutno Note 8 kupis za 950KM, Iphone X 1500KM.

A S pen ne navodis kao prednost Samsunga, a fulio si i Samsung Dex, headphone jack (ulaz za slusalice 3.5), veci ekran, mogucnost prosirenja memorije preko SD kartice, to nisu prednosti jel' tako?

I ne provaljuj se vise s tim "fanboy", imao sam dovoljno i Iphonea i Samsunga da me ne mozes nazivati fanboyem.
Last edited by exampLe. on 12/08/2018 20:34, edited 1 time in total.
dzipalo

#21818 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote: Da, i trenutno Note 8 kupis za 950KM, Iphone X 1500KM a skoro isti telefoni po svemu. :D

I ne provaljuj se vise s tim "fanboy", imao sam dovoljno i Iphonea i Samsunga da me ne mozes nazivati fanboyem.
Zar to nije jos jedan dokaz da Samsung nije bas najpametnija kupovina? :lol:
Kad uzmes u obzir da im je kao novim razlika u cijeni bila 50$ a sad 550KM ne znam kako to govori da je Note8 bolji? :lol:
exampLe. wrote: A S pen ne navodis kao prednost Samsunga, a fulio si i Samsung Dex, headphone jack (ulaz za slusalice 3.5), veci ekran, mogucnost prosirenja memorije preko SD kartice, to nisu prednosti jel' tako?
Od toga nabrojanog je samo S-Pen objektivno prednost a i to kako kome, meni nije jer to ne bi ni koristio ;)
Last edited by dzipalo on 12/08/2018 20:36, edited 3 times in total.
exampLe.

#21819 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

dzipalo wrote:
exampLe. wrote: Da, i trenutno Note 8 kupis za 950KM, Iphone X 1500KM a skoro isti telefoni po svemu. :D

Zar to nije jos jedan dokaz da Samsung nije bas najpametnija kupovina? :lol:
Kad uzmes u obzir da im je kao novim razlika u cijeni bila 50$ a sad 550 ne znam kako to govori da je Note8 bolji? :lol:
Procitaj editovani post iznad, naveo sam ti dosta razloga zasto je bolji. :D
exampLe.

#21820 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Izgleda da je logika Apple fanboysa ta da sto manje mobitel ima mogucnosti odnosno kako to na zapadu kazu "featuresa", on je bolji.

Ne treba vama ni S Pen, Always on display, dual sim, SD kartica, ulaz za slusalice, veci ekran, veca baterija, vise nacina otkljucavanja telefona, brzo punjenje bez da das jos 200KM za isto, mogucnost da od telefona napravis desktop uredjaj, virtuelna realnost (Galaxy VR) itd.

Sto manje ima djidja to bolje, a sutra kad na Iphone dodje Always on display opcija svrsavat' ce te na nju i pricati kako je to Apple prvi izmisliJo. :lol:
dzipalo

#21821 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote:Izgleda da je logika Apple fanboysa
Ne bih se bas slozio da sam Apple fanboy, Samsung i Google su mi poprilicno simpaticni :D
exampLe. wrote:ta da sto manje mobitel ima mogucnosti odnosno kako to na zapadu kazu "featuresa", on je bolji.
Najbitnije je koliko su ti features kvalitetno implementirani a ne koliko ih ima ;)
exampLe. wrote:Ne treba vama ni S Pen
Meni ne treba
exampLe. wrote:Always on display, dual sim
Nije lose ni jedno ni drugo
exampLe. wrote:SD kartica
Fuj
exampLe. wrote:ulaz za slusalice
Ne treba, a uskoro nece ni vama Samsungovcima ;)
exampLe. wrote:veci ekran
Ne treba
exampLe. wrote:veca baterija
Valjalo bi ako nece nastetiti dizajnu :)
exampLe. wrote:vise nacina otkljucavanja telefona
Ne treba
exampLe. wrote:brzo punjenje bez da das jos 200KM za isto
Treba
exampLe. wrote:mogucnost da od telefona napravis desktop uredjaj
Fuj
exampLe. wrote:virtuelna realnost (Galaxy VR) itd.
Ne treba
exampLe. wrote:Sto manje ima djidja to bolje, a sutra kad na Iphone dodje Always on display opcija svrsavat' ce te na nju i pricati kako je to Apple prvi izmisliJo. :lol:
Nije bitno ko je prvi izmisliJo (mozda vama androidasima), ja cu kupiti onaj uredjaj kod koga bitni features najbolje rade, prosto ko pasulj.
exampLe.

#21822 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Nisam Androidas, mozda i predjem na Iphone kad prestanu cijeniti uredjaje po 1500KM sa LCD ekranom i dizajnom starim 4-5 godina, i jos mi ga zabiju i ubace mi standardni spori punjac u kutiju.

Imam osjecaj da ce Apple i dalje izbacivati mobitele sa "notchom" ili ti izrezom kad svi mobiteli budu "bezel-less", pa ce onda i oni izbaciti mobitel sa full ekranom naprijed i opet spucati cijenu 2x vecu nego sto treba biti, standardno.
dzipalo

#21823 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

exampLe. wrote:Nisam Androidas, mozda i predjem na Iphone kad prestanu cijeniti uredjaje po 1500KM sa LCD ekranom i dizajnom starim 4-5 godina, i jos mi ga zabiju i ubace mi standardni spori punjac u kutiju.
Malo ti nas ovdje trolas ja bih rekao? Kao eto imao si i iPhone i onda napises nekih 1500KM za LCD ekran? Hajd bas me zanima na sta se to odnosi? :D
(Pretpostavljam da si pod Apple u ovom slucaju mislio na ove nase lokalne piljare ali cisto da vidim i potvrdu :lol: )
exampLe. wrote: Imam osjecaj da ce Apple i dalje izbacivati mobitele sa "notchom" ili ti izrezom kad svi mobiteli budu "bezel-less", pa ce onda i oni izbaciti mobitel sa full ekranom naprijed i opet spucati cijenu 2x vecu nego sto treba biti, standardno.
Pa ako ljudi budu kupovali ocigledno je da je to dobra biznis logika zar ne?
ado_sar

#21824 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

exampLe. wrote:Nisam Androidas, mozda i predjem na Iphone kad prestanu cijeniti uredjaje po 1500KM sa LCD ekranom i dizajnom starim 4-5 godina, i jos mi ga zabiju i ubace mi standardni spori punjac u kutiju.

Imam osjecaj da ce Apple i dalje izbacivati mobitele sa "notchom" ili ti izrezom kad svi mobiteli budu "bezel-less", pa ce onda i oni izbaciti mobitel sa full ekranom naprijed i opet spucati cijenu 2x vecu nego sto treba biti, standardno.
Ne zanosi se, iphone je iznad tvoje lige. Posto se furas samo na performanse na papiru, kada budes kupovao auto, kupi ficu sa mercedesovim motorom. Android je nesto na taj fol.
exampLe.

#21825 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Ado oci moje, ja imao Iphone kad ti nisi znao sta je telefon.
Post Reply