bitanga_sa_otesa wrote:svako ko je imalo normalan i ima bar malo kucnog odgoja parkira tako.bahatim i samozivim imbecilima je svejedno i njih boli q za ostale...skafiskafsnjak wrote:Ja kad parkiram, bilo gdje, uvijek gledam da bude propisno, da zauzmem jedno mjesto ili da mi auto dijelom nije na cesti .
Iskreno, nije to zbog propisa nego zbog sebe ... Neko ce ti namjerno zagrebati auto, ili te zakaciti slucajno ...itd itd .
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#21801 Re: "Majstori" parkiranja
-
mahalas505
#21802 Re: "Majstori" parkiranja
"Trotoar je posebno uređena saobraćajna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u istom nivou s kolovozom puta, ili je od kolovoza odvojena na drugi način;"un1ted wrote: Prosli petak prolazim kroz Velesice i svi natakarili auta uz dzamiju,iako su mogli parkirati na trotoar (nije najbolje rjesenje) u duzini od 100m i tako ostaviti obje trake prohodne za auta. No ono si parkirali auta, bukvalno jedan na drugog i napravili takav cep da je to bio horor.
"Vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo naročito: Na trotoaru, odnosno na pješačkoj stazi, ako to nije izričito regulisano saobraćajnim znakom, a ako je parkiranje dozvoljeno, mora se ostaviti najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz ivicu kolovoza;"
"Na putu koji ima trotoar ili drugu površinu određenu za kretanje pješaka, odnosno površinu pored kolovoza pogodnu za kretanje pješaka, pješak je dužan da se kreće po tim površinama;"
Da li to znaci sta nas briga za pjesake?
Last edited by mahalas505 on 23/12/2018 15:04, edited 5 times in total.
- Leverage
#21803 Re: "Majstori" parkiranja
Ima lapo-lapo parkiranje kao kompromisno rješenje 
- Sodom1
#21804 Re: "Majstori" parkiranja
Petak je lucky day i sve je dozvoljeno 
-
zdruzdjo
#21805 Re: "Majstori" parkiranja
Ma malo ja samo u koso......

-
Throttle
#21806 Re: "Majstori" parkiranja
Mozda je ostavio da moze skuter parkirat 
- amar1994
#21807 Re: "Majstori" parkiranja
Bas su mocne ove felge na golfu i passatu,gdje se mogu nabavit iste ? 
jebote,sandero prelijep autic pored ova dva
- Sodom1
#21808 Re: "Majstori" parkiranja
amar1994 wrote:Bas su mocne ove felge na golfu i passatu,gdje se mogu nabavit iste ?

Evo brate 16ke
- hopi
#21809 Re: "Majstori" parkiranja
pa amare čvrka izašla 97-98 kad već, ne možeš je baš porediti s novijom dacijom
- bleee_sa
#21810 Re: "Majstori" parkiranja
pa normalno da ne može, golf je auto za ovu plastičnu šklopociju 
- amar1994
#21811 Re: "Majstori" parkiranja
haman ista cijena polovnoghopi wrote:pa amare čvrka izašla 97-98 kad već, ne možeš je baš porediti s novijom dacijom
- Travnički Noćni Šetač
#21812 Re: "Majstori" parkiranja
Pa Đe su ratkape ???Sodom1 wrote:
Evo brate 16ke
...
EDIT: Zavidim na blataricama... iskreno...
Last edited by Travnički Noćni Šetač on 23/12/2018 17:33, edited 1 time in total.
-
noviclan
#21813 Re: "Majstori" parkiranja
Ta ce mu ratkapne kad ima cebe na sajbi
- nepass1
#21814 Re: "Majstori" parkiranja
pa sandero je meni inace lijepo auto, ne ulazeci u kvalitetu, izradu itd.amar1994 wrote:Bas su mocne ove felge na golfu i passatu,gdje se mogu nabavit iste ?
- Sodom1
#21815 Re: "Majstori" parkiranja
Oldtajmeri po garazamanoviclan wrote:Ta ce mu ratkapne kad ima cebe na sajbi
Otac bacio cebe
- Sodom1
#21816 Re: "Majstori" parkiranja
Ratkape nisu ni dosleTravnički Noćni Šetač wrote:Pa Đe su ratkape ???Sodom1 wrote:
Evo brate 16ke
...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#21817 Re: "Majstori" parkiranja
mahalas505 wrote:
"Trotoar je posebno uređena saobraćajna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u istom nivou s kolovozom puta, ili je od kolovoza odvojena na drugi način;"
"Vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo naročito: Na trotoaru, odnosno na pješačkoj stazi, ako to nije izričito regulisano
Joj eto te kao onaj konj sto mu stave na glavu pa da gleda samo pravo. Nije ovo uvreda, samo poredim način gledanja.
Svi znamo da u Sarajevu parkinga dovoljno NEMA. Tolerisati se neke stvari mogu, razumijevanje i uvažavanje drugog, sve dok MENI NE USKRATI SVE OPCIJE, ili oteža toliko da ometa normalan život. Zato sam i napisao da razumijem KOLIKO TOLIKO da auta razumno parkiraju u jednoj strani, gdje ostaju prohodne dvije saobraćajne trake i jedna strana trotoara.
Nema potrebe pokretati opet ovu raspravu. Jednostavno oko nekih mjesta nema dovoljno parkinga, ali to opet nije opravdanje da nastane opšti krkanluk.
Btw da odmah odgovorim ovima koji će govoriti kako se ne mora s autom I slično. Neki moraju, jer nemaju luksuz da izađu 2h na pauzu već je sve tempirano. Ja ne idem radi vrste radnog mjesta i poslovaca, ali ne pravim toliku frku ako su parkirali nepropisno ako su ispunjeni gore navedeni uslovi.
- Sodom1
#21818 Re: "Majstori" parkiranja
Drug moj samo pjesice reko sam ti
-
mahalas505
#21819 Re: "Majstori" parkiranja
Da li je zakonski ili barem Bogom dato da se mora imati parking?un1ted wrote:Joj eto te kao onaj konj sto mu stave na glavu pa da gleda samo pravo. Nije ovo uvreda, samo poredim način gledanja.
Svi znamo da u Sarajevu parkinga dovoljno NEMA. Tolerisati se neke stvari mogu, razumijevanje i uvažavanje drugog, sve dok MENI NE USKRATI SVE OPCIJE, ili oteža toliko da ometa normalan život. Zato sam i napisao da razumijem KOLIKO TOLIKO da auta razumno parkiraju u jednoj strani, gdje ostaju prohodne dvije saobraćajne trake i jedna strana trotoara.
Nema potrebe pokretati opet ovu raspravu. Jednostavno oko nekih mjesta nema dovoljno parkinga, ali to opet nije opravdanje da nastane opšti krkanluk.
Btw da odmah odgovorim ovima koji će govoriti kako se ne mora s autom I slično. Neki moraju, jer nemaju luksuz da izađu 2h na pauzu već je sve tempirano. Ja ne idem radi vrste radnog mjesta i poslovaca, ali ne pravim toliku frku ako su parkirali nepropisno ako su ispunjeni gore navedeni uslovi.
Zanci, ti bi ostavio obje trake prohodne, a jedna trotoar bi onda dao autima, pa onda treba ukinuti taj trotoar i napraviti parking, zar ne? I onda usvojiti taj princip svuda sa nacelom sta ce trotoar sa obje strane ceste. Krenimo npr. sa Titovom(nema ni tu dovoljno parkinga), ukinemo trotoar sa jedne strane, i kad izlazis iz kakve prodavnice, gruhaj odmah na cestu.
Ispade da problem su pjesaci, a ne ti sto ne mogu se parkirati 100-200m udaljenije od mjesta gdje trebaju stici. I onda po nacelu ukinuli su moje opcije(vjerovatno pjesaci se parkirali na cesti), pa mi to daje pravo da drugima uskracujem opcije, u ovom slucaju pjesacima, fina logika, nema sta.
- Optimist
#21820 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam takodje bez ratkapa na zimskom setu, celicne felge.Sodom1 wrote:Ratkape nisu ni dosleTravnički Noćni Šetač wrote:Pa Đe su ratkape ???Sodom1 wrote:
Evo brate 16ke
...
- Better Man
#21821 Re: "Majstori" parkiranja
un1ted wrote:mahalas505 wrote:
"Trotoar je posebno uređena saobraćajna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u istom nivou s kolovozom puta, ili je od kolovoza odvojena na drugi način;"
"Vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo naročito: Na trotoaru, odnosno na pješačkoj stazi, ako to nije izričito regulisano
Joj eto te kao onaj konj sto mu stave na glavu pa da gleda samo pravo. Nije ovo uvreda, samo poredim način gledanja.
Tačno je da u Sarajevu nema dovoljno parkinga, ali besplatnog. Ima onaj koji se plaća i izvoli tu parkirati. Ako nemaš novca da platiš parking, onda lijepo lagano pješke ili javnim prevozom, a ne autom. Ne treba tolerisati parkiranje na trotoar i tu kazne moraju biti najstrožije. Kad ideš od doma sindikata i skreneš u ulicu gdje je FIS, desna strana trotoara je potpuno blokirana od parkiranih auta i pješaci ne mogu nikako ići istim, već moraju cestom. Izgleda da je jedini način da ljude odučiš od parkiranja na trotoar ili parkiranja ispred ulaza u zgradu na način da blokiraš stanare da mogu uči ili izači u/iz zgradu/zgrade, da im uništiš imovinu, tj. auto na način da ga komplet išparaš ili mu ispušeš gume, pa mu nikad više neće pasti napamet da tako nešto uradi.
- Travnički Noćni Šetač
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21823 Re: "Majstori" parkiranja
kasnis samo godinu
- Travnički Noćni Šetač
#21824 Re: "Majstori" parkiranja
Ne vjerujem... neki dan sam se čuo sa Jasminom (inače smo drugari) i situacija se nije nimalo popravila... ovo treba ponavljati stalno... naročito u svjetlu priče o mogućem parkiranju na trotoarima...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21825 Re: "Majstori" parkiranja
mislio sam na starost snimka,davno smo to gledali....