Sebija All about

Post Reply
neki

#21801 Re: Sebija All about

Post by neki »

esso_sa wrote: 10/07/2026 19:11
Naslovnica wrote: 09/07/2026 18:17
tramvajtrojka wrote: 09/07/2026 17:27

Urologija i abdominalna su poseban krug pakla zadnje tri godine na te dvije klinike sam proveo vremena i vremena to je uzas jedan na sta to izgleda i u kakvim su uslovima boravili pacijenti i medicinsko osoblje, najgori mi je straznji ulaz na abdominalnoj udjes unutra one kruzne stepenice i onaj miris mema i bolnice :run:
Ležao sam gore prije nekoliko godina, baš horor od objekta i uslova.
Dvije kenjare (šolje) na čitavo muško odjeljenje abdominalne.
Ja mislim da je upotrebna dozvola istekla prije rata.
U kakvim uslovima rade čuda čine.
Imao sam nesrecu peiie 2 god da hodam po kompletnoj zgradi “stare hirurgije”, andominalna i torokalna, to je ljudi katastrofa…
Tu zgradu treba srusiti a jamu zatrpati krecem i nikad vise nista tu izgraditi…

Prije rata je izgradjena zgrada CMB-a, ali sami rat nazalost stopirao zavrsetak. Poslije rata su dovrsili zgradu, ali je nikada nisu unutra opremili, kako bi se sve klinike prebacile u novi objekat… A to je bio cilj jos prije rata. U zgradu je useljeno par klinika (onkologija, hematologija, radiologija i jos par drugih)… Ostatak zgrade zjapi prazan preko 30 godina, dok se doktori i pacijenti pate po austrougarskim objektima rastrkanim u krugu bolnice i vozaju klinickim “taksijem” tamo vamo…
CMB ima 8 liftova, sa kojima ne direktno povezan i sa tunelom ispod bolnice, sve prilagodjeno kako bi se pacijentima i osoblju osigurali optimalni uslovi…
Zasto je to tako zjapilo, zahvalite upravo zelenim termitima i ovoj kuji bez diplome sto nikako da se spusti na zemlju i skupi bar malo obraza da se bar povuce iz medija…da ne citamo svakih malo njene bljuvotine
Prije rata je urađena samo AB konstrukcija CMB-a..trenutno mislim da su ostala neuređena 4 sprata, od 13
Naslovnica

#21802 Re: Sebija All about

Post by Naslovnica »

esso_sa wrote: 10/07/2026 19:11
Naslovnica wrote: 09/07/2026 18:17
tramvajtrojka wrote: 09/07/2026 17:27

Urologija i abdominalna su poseban krug pakla zadnje tri godine na te dvije klinike sam proveo vremena i vremena to je uzas jedan na sta to izgleda i u kakvim su uslovima boravili pacijenti i medicinsko osoblje, najgori mi je straznji ulaz na abdominalnoj udjes unutra one kruzne stepenice i onaj miris mema i bolnice :run:
Ležao sam gore prije nekoliko godina, baš horor od objekta i uslova.
Dvije kenjare (šolje) na čitavo muško odjeljenje abdominalne.
Ja mislim da je upotrebna dozvola istekla prije rata.
U kakvim uslovima rade čuda čine.
Imao sam nesrecu peiie 2 god da hodam po kompletnoj zgradi “stare hirurgije”, andominalna i torokalna, to je ljudi katastrofa…
Tu zgradu treba srusiti a jamu zatrpati krecem i nikad vise nista tu izgraditi…

Prije rata je izgradjena zgrada CMB-a, ali sami rat nazalost stopirao zavrsetak. Poslije rata su dovrsili zgradu, ali je nikada nisu unutra opremili, kako bi se sve klinike prebacile u novi objekat… A to je bio cilj jos prije rata. U zgradu je useljeno par klinika (onkologija, hematologija, radiologija i jos par drugih)… Ostatak zgrade zjapi prazan preko 30 godina, dok se doktori i pacijenti pate po austrougarskim objektima rastrkanim u krugu bolnice i vozaju klinickim “taksijem” tamo vamo…
CMB ima 8 liftova, sa kojima ne direktno povezan i sa tunelom ispod bolnice, sve prilagodjeno kako bi se pacijentima i osoblju osigurali optimalni uslovi…
Zasto je to tako zjapilo, zahvalite upravo zelenim termitima i ovoj kuji bez diplome sto nikako da se spusti na zemlju i skupi bar malo obraza da se bar povuce iz medija…da ne citamo svakih malo njene bljuvotine
Mene sa Abdominalne onako gologuzog sa kapicom i onim zelenim ogrtačem spodbilo iz sobe na krevet-kolica, pa kroz hodnike u VW transporter (pada vani snijeg), truckaš se nazad, pa meščini na 6 sprat "DIP-a" na "aperaciu" . Gore sale ko Enterprise svemirski brod, vrhunsko sve.
Probudio sam se negdje kada su me prebacivali sa onog kreveta-kolica nazad na moj krevet na Abdominalnoj, sa sve 2 katetera.
Znači direktno iz operacione sale u WV transporter nazad u ovu staru zgradu. Ništa intenzivna i sl.
"Aperacia" trajala 4 sahata.
Sutradan sam već prohodao, vučeš one katetere za sobom, jbjga. Ja sam bio dobar, neki su vukli po tri različite kese.
:lol:
ultima_palabra

#21803 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Bio sam na urologiji 2018. i uslovi su bili onako kako zamisljas zatvor, ali iz 70tih. WC su cucavci od kojih pola ne radi i plave okolo. Sestra ti da polovan zilet da sam sebe na suho obrijes prije operacije :shock: :lol: Plahta koju sam dobio imala crvenu fleku promjera metar. Do operacione sale nema unutrasnjeg koridora nego se mora vani, to me je i probudilo iz anestezije jer je bio januar :mrgreen:

Doktori su svi bili super, ali uslovi u kojima su radili... :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21804 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Sebijino zdravstvo.
Ali ona je uvela reda. :run:
SmokingMan

#21805 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

To je bila strateška ušteda na max, 10 ljudi na jedan zavoj.
Post Reply