Prije rata je urađena samo AB konstrukcija CMB-a..trenutno mislim da su ostala neuređena 4 sprata, od 13esso_sa wrote: ↑10/07/2026 19:11Imao sam nesrecu peiie 2 god da hodam po kompletnoj zgradi “stare hirurgije”, andominalna i torokalna, to je ljudi katastrofa…Naslovnica wrote: ↑09/07/2026 18:17Ležao sam gore prije nekoliko godina, baš horor od objekta i uslova.tramvajtrojka wrote: ↑09/07/2026 17:27
Urologija i abdominalna su poseban krug pakla zadnje tri godine na te dvije klinike sam proveo vremena i vremena to je uzas jedan na sta to izgleda i u kakvim su uslovima boravili pacijenti i medicinsko osoblje, najgori mi je straznji ulaz na abdominalnoj udjes unutra one kruzne stepenice i onaj miris mema i bolnice![]()
Dvije kenjare (šolje) na čitavo muško odjeljenje abdominalne.
Ja mislim da je upotrebna dozvola istekla prije rata.
U kakvim uslovima rade čuda čine.
Tu zgradu treba srusiti a jamu zatrpati krecem i nikad vise nista tu izgraditi…
Prije rata je izgradjena zgrada CMB-a, ali sami rat nazalost stopirao zavrsetak. Poslije rata su dovrsili zgradu, ali je nikada nisu unutra opremili, kako bi se sve klinike prebacile u novi objekat… A to je bio cilj jos prije rata. U zgradu je useljeno par klinika (onkologija, hematologija, radiologija i jos par drugih)… Ostatak zgrade zjapi prazan preko 30 godina, dok se doktori i pacijenti pate po austrougarskim objektima rastrkanim u krugu bolnice i vozaju klinickim “taksijem” tamo vamo…
CMB ima 8 liftova, sa kojima ne direktno povezan i sa tunelom ispod bolnice, sve prilagodjeno kako bi se pacijentima i osoblju osigurali optimalni uslovi…
Zasto je to tako zjapilo, zahvalite upravo zelenim termitima i ovoj kuji bez diplome sto nikako da se spusti na zemlju i skupi bar malo obraza da se bar povuce iz medija…da ne citamo svakih malo njene bljuvotine
Sebija All about
-
neki
#21801 Re: Sebija All about
-
Naslovnica
#21802 Re: Sebija All about
Mene sa Abdominalne onako gologuzog sa kapicom i onim zelenim ogrtačem spodbilo iz sobe na krevet-kolica, pa kroz hodnike u VW transporter (pada vani snijeg), truckaš se nazad, pa meščini na 6 sprat "DIP-a" na "aperaciu" . Gore sale ko Enterprise svemirski brod, vrhunsko sve.esso_sa wrote: ↑10/07/2026 19:11Imao sam nesrecu peiie 2 god da hodam po kompletnoj zgradi “stare hirurgije”, andominalna i torokalna, to je ljudi katastrofa…Naslovnica wrote: ↑09/07/2026 18:17Ležao sam gore prije nekoliko godina, baš horor od objekta i uslova.tramvajtrojka wrote: ↑09/07/2026 17:27
Urologija i abdominalna su poseban krug pakla zadnje tri godine na te dvije klinike sam proveo vremena i vremena to je uzas jedan na sta to izgleda i u kakvim su uslovima boravili pacijenti i medicinsko osoblje, najgori mi je straznji ulaz na abdominalnoj udjes unutra one kruzne stepenice i onaj miris mema i bolnice![]()
Dvije kenjare (šolje) na čitavo muško odjeljenje abdominalne.
Ja mislim da je upotrebna dozvola istekla prije rata.
U kakvim uslovima rade čuda čine.
Tu zgradu treba srusiti a jamu zatrpati krecem i nikad vise nista tu izgraditi…
Prije rata je izgradjena zgrada CMB-a, ali sami rat nazalost stopirao zavrsetak. Poslije rata su dovrsili zgradu, ali je nikada nisu unutra opremili, kako bi se sve klinike prebacile u novi objekat… A to je bio cilj jos prije rata. U zgradu je useljeno par klinika (onkologija, hematologija, radiologija i jos par drugih)… Ostatak zgrade zjapi prazan preko 30 godina, dok se doktori i pacijenti pate po austrougarskim objektima rastrkanim u krugu bolnice i vozaju klinickim “taksijem” tamo vamo…
CMB ima 8 liftova, sa kojima ne direktno povezan i sa tunelom ispod bolnice, sve prilagodjeno kako bi se pacijentima i osoblju osigurali optimalni uslovi…
Zasto je to tako zjapilo, zahvalite upravo zelenim termitima i ovoj kuji bez diplome sto nikako da se spusti na zemlju i skupi bar malo obraza da se bar povuce iz medija…da ne citamo svakih malo njene bljuvotine
Probudio sam se negdje kada su me prebacivali sa onog kreveta-kolica nazad na moj krevet na Abdominalnoj, sa sve 2 katetera.
Znači direktno iz operacione sale u WV transporter nazad u ovu staru zgradu. Ništa intenzivna i sl.
"Aperacia" trajala 4 sahata.
Sutradan sam već prohodao, vučeš one katetere za sobom, jbjga. Ja sam bio dobar, neki su vukli po tri različite kese.
- ultima_palabra
#21803 Re: Sebija All about
Bio sam na urologiji 2018. i uslovi su bili onako kako zamisljas zatvor, ali iz 70tih. WC su cucavci od kojih pola ne radi i plave okolo. Sestra ti da polovan zilet da sam sebe na suho obrijes prije operacije
Plahta koju sam dobio imala crvenu fleku promjera metar. Do operacione sale nema unutrasnjeg koridora nego se mora vani, to me je i probudilo iz anestezije jer je bio januar
Doktori su svi bili super, ali uslovi u kojima su radili...
Doktori su svi bili super, ali uslovi u kojima su radili...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21804 Re: Sebija All about
Sebijino zdravstvo.
Ali ona je uvela reda.
Ali ona je uvela reda.
- SmokingMan
#21805 Re: Sebija All about
To je bila strateška ušteda na max, 10 ljudi na jedan zavoj.