GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- man_464
#21776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tako i treba. Sto vise se kretati i biti aktivan. 
-
tempuser
#21777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Biti aktivan i ne biti parazit u Grasu i njihov simpatizer.
- Dr. Kuca
#21778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fakat se trude, ali kasno marko na kosovo stize.
-
tempuser
#21779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad vidis kako se sad trude i kako rade stvari u inas CTS-u, tipa linija za aerodrom, koju nisu drzali ni kad su bili obavezni, onda se postavlja realno pitanje, koliko u vrijeme najvece agonije realno nisu mogli, a koliko nisu htjeli neo su, koristeci svoj monopolisticki polozaj, ucjenjivali grad i kanton da nastave da parazotare.Dr. Kuca wrote:Fakat se trude, ali kasno marko na kosovo stize.
Mozda tehnciki Gras danas moze vise nego sto im dozovoljavaju, ali iz pedagoskih razloga treba malo da trpe.
-
nlt
#21780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Konkurencija je extra stvar
pogledajte Hrasnicu sad i prije dolaska konkurencije samo eto to npr.
ali poštena konkurencija.
-
tempuser
#21781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nlt wrote:Konkurencija je extra stvar
O tome cijelo vrijeme pricam.
Gras, pogotovo ovakav kakav je sada, je bez konurencije nezajazljivi parazit koji ima monopol.
Evo jedna od maloprije...
Stao lola, koji je BTW obucen kao da radi na gateru, na semaforu, izasao i nalijepo papir da je kombi u kvaru. Postivanje zakona da se upale 4 zmigavca ili stavi trokut, ako ga uopste ima, za grasove mr ph. ne postoji.

- man_464
#21782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Obrati paznju na riječnik.tempuser wrote:Biti aktivan i ne biti parazit u Grasu i njihov simpatizer.
Centrotrans je prvi napustio liniju za Aerodrom jer mu nije bila profitabilna. 6 mjeseci nakon napustio je i gras. Sad sto hoce da voze aerodrom je to da bi mogli i sa tim busem pokrivati komercijalu i zarađivati lovu.tempuser wrote:Kad vidis kako se sad trude i kako rade stvari u inas CTS-u, tipa linija za aerodrom, koju nisu drzali ni kad su bili obavezni, onda se postavlja realno pitanje, koliko u vrijeme najvece agonije realno nisu mogli, a koliko nisu htjeli neo su, koristeci svoj monopolisticki polozaj, ucjenjivali grad i kanton da nastave da parazotare.Dr. Kuca wrote:Fakat se trude, ali kasno marko na kosovo stize.
Mozda tehnciki Gras danas moze vise nego sto im dozovoljavaju, ali iz pedagoskih razloga treba malo da trpe.
Hrasnica ima sad cesto autobuse ali od reda voznje ništa jer se debilno prate oba prijevoznika, uz to centrotrans treba isključiti sa Hrasnice jer nema nikakvog rezona da ide 6 ili 7 buseva na tako kratkoj liniji. Sad gras vozi tu liniju sa 3 a nekad i 4 busa...nlt wrote:Konkurencija je extra stvar
Kazes monopol.tempuser wrote:nlt wrote:Konkurencija je extra stvar
ali poštena konkurencija.![]()
Gras, pogotovo ovakav kakav je sada, je bez konurencije nezajazljivi parazit koji ima monopol.
Stao lola, koji je BTW obucen kao da radi na gateru, na semaforu, izasao i nalijepo papir da je kombi u kvaru. Postivanje zakona da se upale 4 zmigavca ili stavi trokut, ako ga uopste ima, za grasove mr ph. ne postoji.
Pogledaj sta vrli centrotrans radi u Opštini Ilijaš gdje je klasični monopolista.
-
BadBoy
#21783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ponovo se vraćamo na priču o monopolu i načinu regulisanja tog monopola.
Konkurencija se mora pružiti "van ceste". To znači tenderisati linije i odabrati najboljeg ponuđača (ili dati koncesiju). Rok ograničiti na masksimalno 5 godina. Ako se pokaže dobar ima prednost prilikom obnavljanja tendera.
Konkurencija se mora pružiti "van ceste". To znači tenderisati linije i odabrati najboljeg ponuđača (ili dati koncesiju). Rok ograničiti na masksimalno 5 godina. Ako se pokaže dobar ima prednost prilikom obnavljanja tendera.
-
tempuser
#21784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da pazim na rječnik (bez "i" magistre)? Ako nisi zaposlenik i ako nemas veze sa Grasom, kao sto tvrdiš da nisi i da nemas, izraz paraziti u Grasu te ne bi trebao tangirati 2%, a u izrazu simpatizer nema nista uvrjedljivo. Sad je na tebi da odlučiš, da li su uvrijedjen ili ne.man_464 wrote:Obrati paznju na riječnik.tempuser wrote:Biti aktivan i ne biti parazit u Grasu i njihov simpatizer.Centrotrans je prvi napustio liniju za Aerodrom jer mu nije bila profitabilna. 6 mjeseci nakon napustio je i gras. Sad sto hoce da voze aerodrom je to da bi mogli i sa tim busem pokrivati komercijalu i zarađivati lovu.tempuser wrote:Kad vidis kako se sad trude i kako rade stvari u inas CTS-u, tipa linija za aerodrom, koju nisu drzali ni kad su bili obavezni, onda se postavlja realno pitanje, koliko u vrijeme najvece agonije realno nisu mogli, a koliko nisu htjeli neo su, koristeci svoj monopolisticki polozaj, ucjenjivali grad i kanton da nastave da parazotare.Dr. Kuca wrote:Fakat se trude, ali kasno marko na kosovo stize.
Hrasnica ima sad cesto autobuse ali od reda voznje ništa jer se debilno prate oba prijevoznika, uz to centrotrans treba isključiti sa Hrasnice jer nema nikakvog rezona da ide 6 ili 7 buseva na tako kratkoj liniji. Sad gras vozi tu liniju sa 3 a nekad i 4 busa...nlt wrote:Konkurencija je extra stvar
Kazes monopol.tempuser wrote:nlt wrote:Konkurencija je extra stvar
ali poštena konkurencija.![]()
Pogledaj sta vrli centrotrans radi u Opštini Ilijaš gdje je klasični monopolista.
Ne znam sta CTS radi u Ilijapu, to znate viiz Grasa.
Sta kae mr. ph. prije nego napise elaborat?
by man_464 » 14/11/2018 23:34
Ja nemam potrebu da išta objašnjavam.
Last edited by tempuser on 15/11/2018 17:01, edited 1 time in total.
- man_464
#21785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mene ne tangira gras, vec parazit.
Pošto vidim da ne znaš šta radi Privatnik, malo se informiši.
A evo pošto ti je bolna tačka:
mr.ph. pozdravlja.
mr.ph. pozdravlja.
-
tempuser
#21786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da sam sebe parafraziram:man_464 wrote:Mene ne tangira gras, vec parazit.
mr.ph. pozdravlja.
"tempuser wrote:
Biti aktivan i ne biti parazit u Grasu i njihov simpatizer."
Sta tebe koonkretno tangira i pogadja u mom komentaru, parazit u Grasu ili njihov simpatizer?
- man_464
#21787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
S obzirom da nemam veze s grasom, parazit je jedina riječ koja mene ovdje dotiče.
-
tempuser
#21788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Malo si mi se pogubio magistre, ako nemas veze sa Grasom kako te rijec parazit iz izraza parazit iz Grasa moze doticati????man_464 wrote:S obzirom da nemam veze s grasom, parazit je jedina riječ koja mene ovdje dotiče.
Ajd smisli polako, duboko udahni i svojim rijecima pokusaj objasniti taj paradoks!
- MaxPayne
#21789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakav je ovo opet zastoj bio na Čengić Vili?Vidim revizore i drota pored tramvaja.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#21790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
https://faktor.ba/vijest/zena-tvrdi-da- ... ruju/11471MaxPayne wrote:Kakav je ovo opet zastoj bio na Čengić Vili?Vidim revizore i drota pored tramvaja.
- MaxPayne
#21791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
čuj ugasili struju
to im izgleda omiljeni sport,ona pokretna traka na stupu skoro nikako ne radi
-
nlt
#21792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
smanjuju zagađenje, koliko uglja se naloži za toliku struju 
- man_464
#21793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Preporucujem da ti prvo dva puta procitas prije nego sto nešto napišeš. Realno.tempuser wrote:Malo si mi se pogubio magistre, ako nemas veze sa Grasom kako te rijec parazit iz izraza parazit iz Grasa moze doticati????man_464 wrote:S obzirom da nemam veze s grasom, parazit je jedina riječ koja mene ovdje dotiče.
Ajd smisli polako, duboko udahni i svojim rijecima pokusaj objasniti taj paradoks!
Mr.ph.
-
tempuser
#21794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da, da, grasova inteligencija na haparatima...
- Quaresma
#21795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kako skreće udesno onaj bus sto vozi na relaciji dobrinja-nedzarici cini mi se?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#21796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Veoma cudnovatoQuaresma wrote:kako skreće udesno onaj bus sto vozi na relaciji dobrinja-nedzarici cini mi se?
- Thorgerson
#21797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koliko kosta izgradnja mreze za trolejbus. Tipa evo prosjecno po 1km. Meni se to ne cini skupo, mislim laik sam, ali jel zice su samo u pitanju i stubovi.
Tu mi najskuplje izgleda samo vozilo.
Zar ne bi bilo jednostavnije i jeftinije napraviti trolejbusku mrezu prema Hrasnici. Ako moze ici centrom grada, ne vidim zasto ne bi moglo prema Hrasnici.
Kazem opet, ne znam koliko kosta. Ali ako bi mogli kupiti nove trolejbuse za novac koji ce biti potrosen samo za prugu, po kojoj ce opet tutnjati stari tramvaji, ja bih razmislio i ovoj opciji.
Takodjer, trolejbus mi se cini i laskim, pa mozda i manje struje trosi? Istina, tramvaji mogu povuci veci broj putnika i vjerovatno su dugotrajniji od trolejbusa. Ali eto sto se tice eko strane, oba idu na struju.
Zar ne bi bilo jednostavnije i jeftinije napraviti trolejbusku mrezu prema Hrasnici. Ako moze ici centrom grada, ne vidim zasto ne bi moglo prema Hrasnici.
Kazem opet, ne znam koliko kosta. Ali ako bi mogli kupiti nove trolejbuse za novac koji ce biti potrosen samo za prugu, po kojoj ce opet tutnjati stari tramvaji, ja bih razmislio i ovoj opciji.
Takodjer, trolejbus mi se cini i laskim, pa mozda i manje struje trosi? Istina, tramvaji mogu povuci veci broj putnika i vjerovatno su dugotrajniji od trolejbusa. Ali eto sto se tice eko strane, oba idu na struju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nije to bas tako jeftino koliko mislis...trasiranje,imovinsko pravni odnosi-nemoj u moje matereti,stubovi,za svaki stub treba iskopat rupu,temelj,beton,izolatori,bakar nije jeftin...trafostanica....nabere se toga...
- holowey
#21799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa i za tramvajsku naponsku mrezu trebaju stubovi...ali i pruga...a za trolu iz jednacine troska izbaciti prugu...i gdje je tu isplativost tramvaja u odnosu na trolejbus? fakat?
- thekupus
#21800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To će ti dresdner najbolje objasniti, ali i ako se vratiš malo kroz temu, nedavno je to već objasnio. Da bi se izjednačio učinak jednog tramvaja, potrebno je puno više autobusa/trolejbusa koji puno kraće traju, tako da na kraju ispadne skuplje.