A u Dojcland morebeni-bu-man wrote:
nemere/nema ......kratko i jasno na postavljeno pitanje
Nema veze, svakako sam ubrzo tamo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
A u Dojcland morebeni-bu-man wrote:
nemere/nema ......kratko i jasno na postavljeno pitanje
U principu, drug ti je dobro rekao...AlenK wrote:Pomoc !
Iz kojeg razloga moze da pusta ulje oko turbine i klapne gasenja motora?
Samo losa turbina ili moze i dr razlog ? Prijatelj mi je rekao da skinem crijevo sa interkulera i provjerim ima li ulja u njemu? Kao, ako ima , to je znak lose turbine.... pricao mi da u tom slucaju postoji rizik od iberture... turbina samo malo "zvizdi"... drugih simptoma nema...
Vase misljenje ?
Hvala unaprijed na odg.
Odgovor na pitanje za ovog i BL nemam.AlenK wrote:Ma u ovom slucaju nisu uljne pare.... cak malo tece po rubu zastitne plastike. Ulje je...
Nemam viska para...ali nisam neodgovoran. Volio bih provjeriti ako se moze provjeriti. Pa ako je potrebno raditi nesto radit cu... kao sto si rekao, bolje i to nego generalku.
Sinoc prica jedan, na Scenicu mu riknula turbina... za 300km na piku od nekog iz BL kupio. Kaze da vec pola godine vozi i da mu je ok. Ja se raspitivao ,.nema reparacije ispod 400-500 pa mi nije jasno,.kako za 300...
Ev ovaj https://www.olx.ba/r/16048489/15206
Ma jbg oko 100 KM je skidanje i vracanje turbine.... pa skontaj sta ti je cinit.AlenK wrote:Ma isti sam.... zaebavao zamajac, nov sam kupio i set kvacila sa njim... a dosta ih je govorilo da polovno uzmem.
Al ovaj put je drugacije... ne vjerujem da cu jos dugo voziti ovaj auto...tako da... ali u svakom slucaju, ne zelim ni lose uraditi.
Otici cu do majstora dobro da se provjeri pa cu skontati...
Ma bas malo vise ima, nije malo.B6Redhell wrote:turbine rade na ekstrmnim temperaturama. I to se grije/hladi. Zeljezo se širi i skuplja. U svake ce da bali ulja bar imalo. Provijeri ti na najnizoj tacki interkulera koliko ulja ima. Mozda je to normala...

Ako tako izgleda kod klapne odvezi ti to kakvom pouzdanom majstoru. Turbina ima lufta. Interkuler ti je sav zaprljan uljem...AlenK wrote:Ma bas malo vise ima, nije malo.B6Redhell wrote:turbine rade na ekstrmnim temperaturama. I to se grije/hladi. Zeljezo se širi i skuplja. U svake ce da bali ulja bar imalo. Provijeri ti na najnizoj tacki interkulera koliko ulja ima. Mozda je to normala...
Jucer sam gledao crijevo kod klapne. Nisam mogao na donjoj strani skinuti...
197 000 .bitanga_sa_otesa wrote:meni ovo bas lici na motor s malom kilometrazom
Mislis da je sjebana turbina ?B6Redhell wrote:
Ako tako izgleda kod klapne odvezi ti to kakvom pouzdanom majstoru. Turbina ima lufta. Interkuler ti je sav zaprljan uljem...
Da nije kamera za adaptivni tempomat?Bakir1 wrote:Senzor za kisu i svjetlost
Kod nje je u masci taj radar.Optimist wrote:Da nije kamera za adaptivni tempomat?Bakir1 wrote:Senzor za kisu i svjetlost
Ne znam da li je to Octavia imala u ponudi 2014te.
Kod mene senzor za kisu i svjetlo izgleda isto.
I ja sam to na prvu pomislio..ali kako sam uspio vidjeti, nemam adaptivni u opremiOptimist wrote:Da nije kamera za adaptivni tempomat?Bakir1 wrote:Senzor za kisu i svjetlost
Haman da je kamera za lane assistBakir1 wrote:Kod nje je u masci taj radar.Optimist wrote:Da nije kamera za adaptivni tempomat?Bakir1 wrote:Senzor za kisu i svjetlost
Ovo je senzor za svjetlo i kisu, cak i ona kamera sto cita znakove bude u istom kucistu ali to nema ta oktavija.