Dobro došao nazad legendo. Da nam se vratiš za stalno ako Bog daCorto Maltese wrote:.....
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Mister Yes
#21776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- gospodja profiterka
#21777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma u pravu si, ali kad vidim uvrede i objede na racun Dennisa, Peđe i ostalih, poželim udariti teškom artiljerijom. Zgađena sam.Org wrote:Koja kolicina gluposti i povrsnih informacija. Namjenjeno @kolegione.gospodja profiterka wrote:Oprosti, ali ništa te nisam razumjela.
Namjenjeno @kolegione.
Hrvatska i sengen imaju veze ko ti i poznavanje politike...
Profiterko puna podrska tvom pisanju, uz jednu opasku zadrzi se na neutralnoj analizi bez informacija o privatnom zivotu...
-
Hakiz
#21778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Može li odgovor konačni:
Od svih predloženih amandmana NS-a na zakon o radu u oba doma pralamenta, da li ima prihvaćenih, i ako ima, koji su?
Da li je tačno da amandman (odnos prema invalidima) koji je bio uslov da Gratz glasa za zakon nije prihvaćen, ali mu je obećano da će naknadno ta oblast biti regulisana (kolektivni ugovori ili drugačije). Ako jeste, ako je Gratz digao ruku za zakon iako amandman nije prihvaćen, to jeste legitimno pravo, ali jebi ga. Ako nešto imaš kao stav i uslov, drži se toga. Meni je to narušavanje kredibiliteta. Ali kad plešeš sa vukovima budi vuk...
U stvari, ima li negde konačni tekst zakona o radu sa prihvaćenim amandmanima ako ima uopšte prihvaćenih?
Od svih predloženih amandmana NS-a na zakon o radu u oba doma pralamenta, da li ima prihvaćenih, i ako ima, koji su?
Da li je tačno da amandman (odnos prema invalidima) koji je bio uslov da Gratz glasa za zakon nije prihvaćen, ali mu je obećano da će naknadno ta oblast biti regulisana (kolektivni ugovori ili drugačije). Ako jeste, ako je Gratz digao ruku za zakon iako amandman nije prihvaćen, to jeste legitimno pravo, ali jebi ga. Ako nešto imaš kao stav i uslov, drži se toga. Meni je to narušavanje kredibiliteta. Ali kad plešeš sa vukovima budi vuk...
U stvari, ima li negde konačni tekst zakona o radu sa prihvaćenim amandmanima ako ima uopšte prihvaćenih?
-
sarlo
#21779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
evora, evora, ave cesaria
Last edited by sarlo on 01/08/2015 16:32, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#21780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ko doš'o...
Post prijavljen.
Post prijavljen.
-
rajvosa1
#21781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Emire, ti si?sarlo wrote:Ovo je osoba koja je promijenila ime, prezime, politicki stav za jednu noc.Corto Maltese wrote:
Njegov glas je drasticno umanjio prava radnika U BiH.
Sin tajkuna, jedinog tajkuna koji ima privatni fudbalski klub u BiH.
Otac SDA-ovac, sestra SDp-ovka, on tzv Nasa stranka.
S obzirom da je @Corto Maltese '92 mijenjao vojske kao kosulje, slicni ste u tome sto su i jedan i drugi ponosni na svoje izdaje.
Ljudi bez casti.
- gospodja profiterka
-
sandoz11
#21783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kacu da je ovaj Gratz njvise zadovoljan nadimkom od sinoc PAPANERO ,
jer PAPAK mu dodje nesto vise istocno..
jer PAPAK mu dodje nesto vise istocno..
- don vito
#21784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad ti ratni profiter Sarlo, bivsi SDA-ovac, uzurpator srpskog stana na Breci, zaposlen na budzet preko SDA, kaze da si bez casti, onda mozes biti ponosan i znati da si na pravoj strani.
- It_is_a_Leclerc
#21785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čovjek bi od ovih "ljevičara" iz SDP-a i DF-a očekivao da su malo kultivisaniji od ovog primitivnog preispitivanja tuđeg imena. Ali eto...
- gospodja profiterka
#21786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa sve je njih SDA rodila, svi su joj na sisi ćapćali, sve ih je Glavni odbor prstićem probrao za stipendije, programe, pripravništva, savjetnike, sesije, mesije... Sad se djeca otimaju, hoće više, bolje, da se jede, pije, guzi, skija, pa je pitanje časti nad svim pitanjima što ih drugi ne podrže u nastojanju. A drugi su oni koji nisu ispali iz SDA inkubatora i kojima se živo jebe što se podmladak naljutio na Alijinog malog.don vito wrote:Kad ti ratni profiter Sarlo, bivsi SDA-ovac, uzurpator srpskog stana na Breci, zaposlen na budzet preko SDA, kaze da si bez casti, onda mozes biti ponosan i znati da si na pravoj strani.
Milina ih je slušati kako jedan drugom nabijaju na nos SDA provenijenciju, tatu, mamu, amidžu, milina...
-
sarlo
#21787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Previse se digla vika oko ovog Gracica. Skrenula se paznja sa novog ZOR-a.
Ne volim da vrijedjam, samo ponekad konstatujem. Ime prezime, politicka opredjeljenost su na kraju krajeva privatna stvar.
Opet tvrdim, vladajuce stranke su novi ZOR morale izgurati zbog medjunarodne zajednice.
Ali cinjenica je da je novi ZOR umanjio prava radnika, i da ce se to odraziti na citavo drustvo.
Privatizacija, umanjenje plata u javnom sektoru su vjerovatno nuznost. Ali je to moglo biti uradjeno na drugaciji nacin, jer Zakoni su sveoubuhvatni.
Ne volim da vrijedjam, samo ponekad konstatujem. Ime prezime, politicka opredjeljenost su na kraju krajeva privatna stvar.
Opet tvrdim, vladajuce stranke su novi ZOR morale izgurati zbog medjunarodne zajednice.
Ali cinjenica je da je novi ZOR umanjio prava radnika, i da ce se to odraziti na citavo drustvo.
Privatizacija, umanjenje plata u javnom sektoru su vjerovatno nuznost. Ali je to moglo biti uradjeno na drugaciji nacin, jer Zakoni su sveoubuhvatni.
-
sandoz11
#21788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otkug ga danas ovdje moro bi biti u Amsterdamu

- gospodja profiterka
#21789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve je to bila privatna stvar i prije pet minuta, ali nije te spriječilo. Promjena tona i stila pisanja je zakasnila.sarlo wrote:Previse se digla vika oko ovog Gracica. Skrenula se paznja sa novog ZOR-a.
-
Hakiz
#21790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Može li odgovor konačni:
-
sandoz11
#21791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...ako je Gratz digao ruku za zakon iako amandman nije prihvaćen, to jeste legitimno pravo, ali jebi ga. Ako nešto imaš kao stav i uslov, drži se toga. Meni je to narušavanje kredibiliteta. Ali kad plešeš sa vukovima budi vuk...
to moze samo PAPAK....a i to je nesto
-
Hakiz
#21792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne koristi moj post za svoje nterese. Ne želim svađu, hoću odgovor na pitanje. Koristi svoje argumente za vrijeđanje drgih, ne koristi moj post, nisam u službi tvojih interesa.sandoz11 wrote:...ako je Gratz digao ruku za zakon iako amandman nije prihvaćen, to jeste legitimno pravo, ali jebi ga. Ako nešto imaš kao stav i uslov, drži se toga. Meni je to narušavanje kredibiliteta. Ali kad plešeš sa vukovima budi vuk...
-
sandoz11
#21793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja sam tebe citira kao sto si i ti mene citirao... 
-
kox
#21794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zakon se morao usvojiti, i to je jedini razlog zbog kojeg podržavam ono što je NS uradila u protekla dva dana. Medjutim, zakon ne donosi ništa dobro radnicima ni u privatnim firmama ni u javnom sektoru. U javnom sektoru će omogućiti lakše čistke partijski nepodobnih kadrova nakon svakih izbora kako bi se zaposlili podobni. Neće dovesti do smanjenja administracije i sl., to je ipak glasačka mašina istih onih koji su zakon donijeli, ali će omogućiti lakše smanjenje njihovih primanja. To samo po sebi nije loše, ali je pitanje kako će se primjenjivati jer je ipak jednostavnije svaki put kad zafali novca smanjiti plate prosvjeti, , zdravstvu, policiji, administraciji itd. nego napraviti uštede tamo gdje treba. U privatnim firmama će ozakoniti i olakšati onakav odnos prema radnicima kakav je i do sada najčešće bio - loš, i omogućiti još gori (stanje pripreme 24/7 neograničen period, otpuštanje radnika nakon 6 mjeseci bolovanja i sl.).
Ono što zakon zaista donosi je nova tranša MMF-a kako bi se istoj onoj administraciji čije smanjenje neki naivno očekuju isplatile plate i možda lakšu privatizaciju javnih preduzeća u budućnosti, kada 'U jedinstvu je snaga' odluči da je za to vrijeme.
Helem, ponašanje SBB/SDP/DF u ovom slučaju je populističko, ali kada se vide loši efekti ovog zakona za radnike (a na to nećemo dugo čekati) i kada ljudi shvate kakvu nesigurnost im je isti donio, moći će s pravom reći da je NS bila taj jezičak na vagi koji je omogućio SDA da se isti usvoji.
Ono što zakon zaista donosi je nova tranša MMF-a kako bi se istoj onoj administraciji čije smanjenje neki naivno očekuju isplatile plate i možda lakšu privatizaciju javnih preduzeća u budućnosti, kada 'U jedinstvu je snaga' odluči da je za to vrijeme.
Helem, ponašanje SBB/SDP/DF u ovom slučaju je populističko, ali kada se vide loši efekti ovog zakona za radnike (a na to nećemo dugo čekati) i kada ljudi shvate kakvu nesigurnost im je isti donio, moći će s pravom reći da je NS bila taj jezičak na vagi koji je omogućio SDA da se isti usvoji.
-
Hakiz
#21795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije u pitannju mogućnost citiranje, nego namjera...sandoz11 wrote:ja sam tebe citira kao sto si i ti mene citirao...
-
Hakiz
#21796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otprilike bi to bila suština.kox wrote:Zakon se morao usvojiti, i to je jedini razlog zbog kojeg podržavam ono što je NS uradila u protekla dva dana. Medjutim, zakon ne donosi ništa dobro radnicima ni u privatnim firmama ni u javnom sektoru. U javnom sektoru će omogućiti lakše čistke partijski nepodobnih kadrova nakon svakih izbora kako bi se zaposlili podobni. Neće dovesti do smanjenja administracije i sl., to je ipak glasačka mašina istih onih koji su zakon donijeli, ali će omogućiti lakše smanjenje njihovih primanja. To samo po sebi nije loše, ali je pitanje kako će se primjenjivati jer je ipak jednostavnije svaki put kad zafali novca smanjiti plate prosvjeti, , zdravstvu, policiji, administraciji itd. nego napraviti uštede tamo gdje treba. U privatnim firmama će ozakoniti i olakšati onakav odnos prema radnicima kakav je i do sada najčešće bio - loš, i omogućiti još gori (stanje pripreme 24/7 neograničen period, otpuštanje radnika nakon 6 mjeseci bolovanja i sl.).
-
starisalko
#21797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da ne dize sinoc ruku ne bi nikad saznao da ima sestru, a otac fudbalski klub.sarlo wrote:Ovo je osoba koja je promijenila ime, prezime, politicki stav za jednu noc.Corto Maltese wrote:
S obzirom da je @Corto Maltese '92 mijenjao vojske kao kosulje, slicni ste u tome sto su i jedan i drugi ponosni na svoje izdaje.
Ljudi bez casti.
-
Škobo Habu
#21798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, da...treba javno linčovati Gratza kako bih se skrenula pažnja sa činjenice da je nacrt zakona novog ZOR-a usvojen još za Vlade Nikšića, a da ga je uputilo u proceduru ministarstvo kojim "gazduje" Komšić.
Populizmu DF i SDP nikad kraja. A, i ovi iz NS ne znaju ni sami bil piškili, ili kakili. Prvobitno su predložili amandmane, pa su napustili sjednicu kada je trabalo glasati za novi ZOR.
Populizmu DF i SDP nikad kraja. A, i ovi iz NS ne znaju ni sami bil piškili, ili kakili. Prvobitno su predložili amandmane, pa su napustili sjednicu kada je trabalo glasati za novi ZOR.
- nacho_
#21799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Pedja Kojovic
Ako sam dobro shvatio, jedan od usvojenih amandmana podrazumijeva obaveznu pauzu između dva ugovora o radu na određeno vrijeme sa dosadašnjih 15 na 60 dana s ciljem povećanja pritiska na poslodavca da radnika zaposli na neodređeno. U prosvjeti se ne zapošljavaju radnici na neodređeno, nego svake godine se dešavaju cirkusi sa konkursima. Također u prosvjeti je mjesec juni radni, a nova školska godina počinje u septembru iste kalendarske godine. Pored toga prosvjetni radnici imaju pravo na godišnji odmor od 20 radnih dana koji se iskoristi u julu jer je nemoguće isti iskoristiti u toku školske godine. Mene konkretno zanima gdje kako će se riješiti ta situacija u kojoj fali određeni broj dana da se ispoštuje novi ZOR. Da li će prosvjetni radnici ostati bez obaveznog godišnjeg odmora i na birou za zapošljavanje provesti tih 60 dana ili postoji neko drugo objašnjenje?
Ako sam dobro shvatio, jedan od usvojenih amandmana podrazumijeva obaveznu pauzu između dva ugovora o radu na određeno vrijeme sa dosadašnjih 15 na 60 dana s ciljem povećanja pritiska na poslodavca da radnika zaposli na neodređeno. U prosvjeti se ne zapošljavaju radnici na neodređeno, nego svake godine se dešavaju cirkusi sa konkursima. Također u prosvjeti je mjesec juni radni, a nova školska godina počinje u septembru iste kalendarske godine. Pored toga prosvjetni radnici imaju pravo na godišnji odmor od 20 radnih dana koji se iskoristi u julu jer je nemoguće isti iskoristiti u toku školske godine. Mene konkretno zanima gdje kako će se riješiti ta situacija u kojoj fali određeni broj dana da se ispoštuje novi ZOR. Da li će prosvjetni radnici ostati bez obaveznog godišnjeg odmora i na birou za zapošljavanje provesti tih 60 dana ili postoji neko drugo objašnjenje?
-
Innovation
#21800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sarlo wrote:Ovo je osoba koja je promijenila ime, prezime, politicki stav za jednu noc.Corto Maltese wrote:
Ljudi bez casti.
Gdje li ti nadje ove podatke?