Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#21776 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Roura će postaviti taktiku, gdje se Grci neće vidjeti na terenu. Živi bili pa vidjeli :wink: .
vryzas

#21777 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Murat Sabanovic wrote:grci ce igrati slicno kao i protiv slovacke . povucice se na svoju polovinu ,umrtviti igru i cekati svoju sansu . sve sto vise vrijeme bude odmicalo (ukoliko ne prime gol) ici ce u njihovu korist.bice strpljivi i onda ce nas nekom polukontrom pokusati ugroziti. oni svaku utakmicu imaju 1-2 dobre prilike i oni su toga svjesni .oni vec godinama forsiraju ovaj stil igre ( citaj sah) i veoma su uspjesni . tako da ,ukoliko zelimo pobjedu moramo 2 gola zabiti .
Sve je ovo tacno sto pises samo sto ce nama biti jos gore u petak...u slucaju da selektor izadje u formaciji 4-4-2, a tako najavljuje, mi nemamo sta traziti na sredini terena i po bokovima. Spucace nam presing na 40 metara od gola, po potrebi udvajati jedinog kreativca u veznom redu i tu ce sva prica zavrsava sto se tice ofanzive.
Ostaju nam prekidi i kontre. 8)

Bolje i to nego da Vedo opet igra desno krilo/veznog :-) :-) ili kako vec zovu tu poziciju u modernom fudbalu :D
ultima_palabra

#21778 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ako već Pjanić ne može igrati, ja bih stavio i Rahimića i Zahirovića... pa kome prije dosadi :D

Ova utakmica se ne smije izgubiti.
zlajapravaraja

#21779 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Apsolutni prioritet treba biti cuvanje sopstvene mreze, po cijenu veoma dosadne utakmice nakon koje ce se sa tribina moci cuti i pojedini zvizduci. Sa 0:0 se bitka nastavlja, a ne treba zaboraviti da cemo protiv Slovacke imati 2 domace utakmice. Zavisno od rezultata do tada, moze se lako desiti da vise Bosnohercegovaca bude u Bratislavi nego u Zenici. No otom potom.

Grcima u startu treba oduzeti prilike iz kojih najcesce poentiraju, a to su kontranapadi i prekidi. Dakle, ne smijemo srljati i time im otvarati prostor za duge lopte, niti im dopustati da se previse priblize nasem golu te iznude slobodne udarce, nedajBoze penal.
Znaci, bespostedna borba na sredini, da bi se drzala ravnoteza te koliko-toliko bilo u mogucnosti uposliti napadace, koji su uvijek u stanju bilo kakav posjed lopte na protivnickoj polovici pretvoriti u kakvu-takvu sansu za gol, a pogotovo pred domacom publikom i psiholoskim pritiskom pod kojim ce biti grcka odbrana. U tim duelima (nas napad - njihova odbrana) je klasa na nasoj strani, i to nam treba biti uzdanica.

Dakle, nekoliko sansi cemo sigurno napraviti, a na Dzeki i Vedi je da iskoriste bar jednu, ili pak iznude faul oko 16-erca, sto nam dodje ko penal (Miske, Medunjanin, Zukanovic).

Dakle, cuvati nulu kao zjenicu oka, a posto Grke necim moramo i iznenaditi, te u nedostatku pravog lijevog beka, predlazem formaciju 3-5-2, koja se za utakmicu ovog tipa protiv ovog tipa protivnika sjajno namece. Uostalom, Grci i sami od vremena Otto Rehagela igraju najstaromodniji fudbal na svijetu, sa 5-3-2 su postali evropski prvak, pa sto ih upravo staromodnoscu i ne iznenadit...?

----------------Begovic---------------

-----Besic------Spahic----Zukanovic---

Mujdza----Vranjes------Sesar-----Lulic

-----------Misimovic(Ibricic)---------

----------Ibisevic---------Dzeko------

Trojac pozada bi bio sjajna takticka ideja u suzbijanju kontri te skok igri, dok bi cetverac na sredini sprecavao Grke da nam se priblize golu, a naprijed bi ofanzivni trojac, uz podrsku Lulica i Mujdze, trebao biti u stanju stvoriti nekoliko sansi.

Molim samo konstruktivnu kritiku ove formacije.

Pozdravlja vas Ciro :D
MOSALJOZE

#21780 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Sesar out Medunjanin in.Znam da igra pleja u svojoj ekipi,ali moze jako dobro odigrati na poziciji koju si ti dodjelio Sesaru.Sesar dobro igra,ali mislim da je Hare bolji.I ako mi se ova tvoja taktika nešto ne svidja toliko al hajd
ps:haj na temu bih-grčka pa da raspravljamo :mrgreen:
ultima_palabra

#21781 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Da smo uigravali tu formaciju, ok... ovako nipošto. U ovakvim utakmicama nema mjesta za debitante i eksperimentisanje.
simonese

#21782 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by simonese »

zlajapravaraja wrote:Apsolutni prioritet treba biti cuvanje sopstvene mreze, po cijenu veoma dosadne utakmice nakon koje ce se sa tribina moci cuti i pojedini zvizduci. Sa 0:0 se bitka nastavlja, a ne treba zaboraviti da cemo protiv Slovacke imati 2 domace utakmice. Zavisno od rezultata do tada, moze se lako desiti da vise Bosnohercegovaca bude u Bratislavi nego u Zenici. No otom potom.

Grcima u startu treba oduzeti prilike iz kojih najcesce poentiraju, a to su kontranapadi i prekidi. Dakle, ne smijemo srljati i time im otvarati prostor za duge lopte, niti im dopustati da se previse priblize nasem golu te iznude slobodne udarce, nedajBoze penal.
Znaci, bespostedna borba na sredini, da bi se drzala ravnoteza te koliko-toliko bilo u mogucnosti uposliti napadace, koji su uvijek u stanju bilo kakav posjed lopte na protivnickoj polovici pretvoriti u kakvu-takvu sansu za gol, a pogotovo pred domacom publikom i psiholoskim pritiskom pod kojim ce biti grcka odbrana. U tim duelima (nas napad - njihova odbrana) je klasa na nasoj strani, i to nam treba biti uzdanica.

Dakle, nekoliko sansi cemo sigurno napraviti, a na Dzeki i Vedi je da iskoriste bar jednu, ili pak iznude faul oko 16-erca, sto nam dodje ko penal (Miske, Medunjanin, Zukanovic).

Dakle, cuvati nulu kao zjenicu oka, a posto Grke necim moramo i iznenaditi, te u nedostatku pravog lijevog beka, predlazem formaciju 3-5-2, koja se za utakmicu ovog tipa protiv ovog tipa protivnika sjajno namece. Uostalom, Grci i sami od vremena Otto Rehagela igraju najstaromodniji fudbal na svijetu, sa 5-3-2 su postali evropski prvak, pa sto ih upravo staromodnoscu i ne iznenadit...?

----------------Begovic---------------

-----Besic------Spahic----Zukanovic---

Mujdza----Vranjes------Sesar-----Lulic

-----------Misimovic(Ibricic)---------

----------Ibisevic---------Dzeko------

Trojac pozada bi bio sjajna takticka ideja u suzbijanju kontri te skok igri, dok bi cetverac na sredini sprecavao Grke da nam se priblize golu, a naprijed bi ofanzivni trojac, uz podrsku Lulica i Mujdze, trebao biti u stanju stvoriti nekoliko sansi.

Molim samo konstruktivnu kritiku ove formacije.

Pozdravlja vas Ciro :D
trebao si malo i Schaafu suflirat :mrgreen:
DonVito

#21783 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Evo selektoru skovao sam ti recept za Grcku.

Golman poznat, nabolja jedinica na balkanu i ostace na 0 abd.
Spaha i Zukanovic nisu unijeli povjerenje u zadnjoj prijateljskoj tekmi ali boljeg nemamo od Zukanovica :(
Vranjes na desni bok a Mujdza na lijevi jer Mujdza ima dosta utakmica u BL upravo na lijevom boku i ne primjeti se razlika uopste mali igra kao pravi.. a staviti Lulica na bek ne ide ionako smo limitirani u napadu a Lulic moze biti jedan od kljucni igraca po boku jer ima da grize na sve strane naravno i da pomaze po boku kao i Stevanovic koji ce imati zadatak da pomaze po boku tj. sredini kad god nemamo loptu stim da vrsi presing, vjerujem da moze 8) bolje on na desnom boku nego Ibisevic.

Naj. def Zahirovic koji treba dobro da otvori oci, pravo vremeno da se postavlja da se ne zavlaci previse preko sredine terena i da uvijek ima u vidu kad god neki grk otme loptu Misketu ili Medunjaninu nedaj boze da odma automatski starta tj. pravi faul tzv. bezobrazni faul pa makar ga kostalo i zutog kartona ali nadam se da je nesto naucio od GENERALA.
Medunjanin ne smije biti statican ali ni previse ofanzivan tj. loptu salje i prilazi Misketu kad ovaj zaglavi a Miske ima da dijeli lopte desno, lijevo a bogami i pravo Dzeki..
Dzeko takodjer mora da vrsi presing nema trta mrta ili jesi ili nisi inace Ibisevic ulazi u 2p.
Ibricica takodjer ubaciti u 2p umijesto Misimovica koji vjerovatno ne moze da izdrzi vise od 70min a Visca ako bude spreman neka udje umjesto Stevanovica.

Evo selektoru :bih:

Image
vicious

#21784 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Ja se vala ne sjećam da sam ikad Mujdžu vidio u Freiburgu na lijevom beku, ali možda je samo do mene... :D
Infaze Studio

#21785 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Murat Sabanovic wrote:grci ce igrati slicno kao i protiv slovacke . povucice se na svoju polovinu ,umrtviti igru i cekati svoju sansu . sve sto vise vrijeme bude odmicalo (ukoliko ne prime gol) ici ce u njihovu korist.bice strpljivi i onda ce nas nekom polukontrom pokusati ugroziti. oni svaku utakmicu imaju 1-2 dobre prilike i oni su toga svjesni .oni vec godinama forsiraju ovaj stil igre ( citaj sah) i veoma su uspjesni . tako da ,ukoliko zelimo pobjedu moramo 2 gola zabiti .
Uglavnom ce tako nekako biti..Ali ne zaboravimo da ni nama bod nije katastrofalan, tako da sto vise vrijeme bude odmicalo, a kojim slucajem bude 0-0, i mi cemo biti oprezniji pred kraj i necemo bas srljati i oistavljati puno prostora nazad...MIslim da bi se ovo moglo poceti dogadjati oko 70-75 minute, bude li egal.
DonVito

#21786 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

vicious wrote:Ja se vala ne sjećam da sam ikad Mujdžu vidio u Freiburgu na lijevom beku, ali možda je samo do mene... :D
Do tebe je.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21787 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

neka ste Zukanovića stavili u prvih 11 pa makar :-) zaslužio je to biće frizurom :lol:
ultima_palabra

#21788 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:neka ste Zukanovića stavili u prvih 11 pa makar :-) zaslužio je to biće frizurom :lol:
A koga bi ti?
JoseMujica

#21789 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Mravca...u istom su rangu (barem po viđenom u dresu reprezentacije)
ultima_palabra

#21790 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:Mravca...u istom su rangu (barem po viđenom u dresu reprezentacije)
Jbg, ozbiljno pričamo... imaš još Šunjića i nespremnog Pandžu.

Ima i Vranješ, pa Zukanović može biti lijevi bek, a alternativa mu je Vršajević koji ne zna ni u tramvaj ući lijevom :-) Kao što vidiš, nije baš da smo se ubili od nekog izbora :D
tcz

#21791 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

ovdje se opet Vedo izbaca iz pocetne :-)

Vedo u vrh, Dzeko iza njega a ostali nek se snalaze :bih:
frngla

#21792 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by frngla »

izbaca je inače uvezena riječ iz starog klingonskog jezika :bih:
Kemal Malovčić

#21793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

vedo ima najbolji fb page, ne znam što ne bi igro
veljaca

#21794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Kemal Malovčić wrote:vedo ima najbolji fb page, ne znam što ne bi igro
:lol:

Bogami zasluzena titula Najforumasa 2012. godine .....

Sretno Reprezentaciji Drzave Bosne i Hercegovine .....
JoseMujica

#21795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:
JoseMujica wrote:Mravca...u istom su rangu (barem po viđenom u dresu reprezentacije)
Jbg, ozbiljno pričamo... imaš još Šunjića i nespremnog Pandžu.

Ima i Vranješ, pa Zukanović može biti lijevi bek, a alternativa mu je Vršajević koji ne zna ni u tramvaj ući lijevom :-) Kao što vidiš, nije baš da smo se ubili od nekog izbora :D
rađe nespremnog Pandžu...on i ono što ne zna nadoknadi borbenošću
solo2

#21796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Ja bih ovako mada.. Pape ce drugacije (vjerovatno ce igrati Medunjanin i Zahirovic)

----------Begovic-----------
Mujdza-Vranj-Spaha-Zahir
---------Rahimic------------
Stevanovic-Miske--Lulic--
-----Ibisevic--Dzeko-------
Dead Man Walking

#21797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Kemal Malovčić wrote:vedo ima najbolji fb page, ne znam što ne bi igro
Vranjes najbolje kotira na fejsu, clan je patriotskog bloka, zbog toga ce biti standardan. :D
DonVito

#21798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Bravo Pape :thumbup: a mahnitog lika podapinje a polovnjaka od novinara.

:thumbup: PAPE elegantno.
USAblues

#21799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

a sta kaze strucnjak " do utakmice 2 dana a ne znam sastav" :thumbup:
DonVito

#21800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

USAblues wrote:a sta kaze strucnjak " do utakmice 2 dana a ne znam sastav" :thumbup:
Treba reci da zna pa da mu dosadni novinarcici svaki put kad ga vide postavljaju isto pitanje ovako ih odjebe na startu..

:thumbup: PAPE.
Last edited by DonVito on 20/03/2013 22:37, edited 1 time in total.
Locked