"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Rockefeller

#21776 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Rockefeller »

Imaju znakovi kad je zabrana i ako te uhvate najnormalnije kaznu napisu. 10-20€ kazna. U tri godine 3 puta po 10€ platio.
kakavdanakneiskustvu

#21777 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

Rockefeller wrote:Imaju znakovi kad je zabrana i ako te uhvate najnormalnije kaznu napisu. 10-20€ kazna. U tri godine 3 puta po 10€ platio.

vjerovatno je @naslovnica upitala misleci na parkiranja ispred vjer. i ugost. objekata na trotoarima na taj nacin da pjesaci ne mkgu normalno hodati kao sto je kod nas redovan slucaj
high_volume

#21778 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

Šenoina ulica, u Sarajevu, kod Suda, danas.... Čekao 20-tak min. policiju, i otišao. Nisam ih mogao više čekati i ne znam da li su došli na poziv

Image
Image
Image
Naslovnica

#21779 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Rockefeller wrote:Imaju znakovi kad je zabrana i ako te uhvate najnormalnije kaznu napisu. 10-20€ kazna. U tri godine 3 puta po 10€ platio.

vjerovatno je @naslovnica upitala misleci na parkiranja ispred vjer. i ugost. objekata na trotoarima na taj nacin da pjesaci ne mkgu normalno hodati kao sto je kod nas redovan slucaj
Upravo na to sam misliO.
:)
Rockefeller

#21780 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Rockefeller »

Ma ima nekad, zavisi gdje se covjek zadesi. Ja sam jednom vidio kako covjeku slepaju auto, on se vratio i govori samo pet minuta bio. Ma mos i tri bit, ne jebu. Jaka je kazna. Jedan nas lik se isto parkiro na trotoar i sutra dan, auta nema. Komsije zvale, nisu mogle izc sa autom. Tako i kad te neko zaparkira, mos nazvat Ordnungsamt :lol: i ljudi dodju, uslikaju i dobar dan ti zazele.

A to ispred vjerskih objekata ja jos nidje nisam vidio da neko parkira. Ako nema parkinga tu ga ne mos ni ostavit, jednostavno. Sve ih kaznjavat treba.

Svi znaju, bolje ne parkirat dje ne treba :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#21781 Re: "Majstori" parkiranja

Naslovnica wrote:

Upravo na to sam misliO.
:)
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#21782 Re: "Majstori" parkiranja

high_volume wrote:Šenoina ulica, u Sarajevu, kod Suda, danas.... Čekao 20-tak min. policiju, i otišao. Nisam ih mogao više čekati i ne znam da li su došli na poziv

Image
Image
Image

40 km je mala kazna za ovo
kakavdanakneiskustvu

#21783 Re: "Majstori" parkiranja

Rockefeller wrote:

Ma ima nekad, zavisi gdje se covjek zadesi. Ja sam jednom vidio kako covjeku slepaju auto, on se vratio i govori samo pet minuta bio. Ma mos i tri bit, ne jebu. Jaka je kazna. Jedan nas lik se isto parkiro na trotoar i sutra dan, auta nema. Komsije zvale, nisu mogle izc sa autom. Tako i kad te neko zaparkira, mos nazvat Ordnungsamt :lol: i ljudi dodju, uslikaju i dobar dan ti zazele.

A to ispred vjerskih objekata ja jos nidje nisam vidio da neko parkira. Ako nema parkinga tu ga ne mos ni ostavit, jednostavno. Sve ih kaznjavat treba.

Svi znaju, bolje ne parkirat dje ne treba :mrgreen:

:thumbup: :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21784 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

high_volume wrote:Šenoina ulica, u Sarajevu, kod Suda, danas.... Čekao 20-tak min. policiju, i otišao. Nisam ih mogao više čekati i ne znam da li su došli na poziv

http://i63.klix.com/14v7zm.jpg
http://i65.klix.com/2n6znlz.jpg
http://i66.klix.com/zwg6ps.jpg
Image

Dosli da prijave nekoga
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21785 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

samo da upitam jel se tolerise parkiranje debilnih novokomponovanih roditelja po ulici oko skola kad dolaze po svoje dijete?posebno ako naprave kolaps svaki dan i stane kompletan saobracaj na 15 minuta i grasov autobus ostane zablokiran u toj guzvi...vjerovatno se tolerise :-D
dgL_

#21786 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dgL_ »

Na stranu to.. Danas u dzemala bijedica nisam mogao proci od auta parkiranih ... Isto ko da niko ne radi... Odakle vrijeme ljudima da autom u 11 h idu po djecu..m ovo je smijesno
mishic

#21787 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mishic »

photo&video wrote:
mishic wrote:Pored nebrojenih apela i policiji i idiotu koji drži kafanu kraj autobuske stanice na Podhrastovima da ne parkira auto na ulazu u kafanu jer zaklanja pregled pri izlasku sa Breke na Bardakčije preostalo je još da mu se svi koji autom idu iz Breke najebu mame. A nadati se da će se nači i neko pametan pa mu sjebati auto.
Jos budale niz Bardakcije voze po 70 na sat, pitanje dana kada ce pasti mrtva glava na toj raskrsnici. Onda cemo se baviti posljedicama umjesto da tako nesto sprijecimo.
Pa prošle godine bio udes zbog toga. Ali drugi dan nakon udesa opet ista slika. Ja sam nekoliko puta samo ludom srecom izbjegao havariju. Spasilo me to što ima širine pa ovi što se zalete mogu manevrisati kada iz suprotnog pravca ne ide niko.
Do sada sam čuo destine ljudi da kukaju na to, taksisti vrište ali godinama ista slika. A samo četiri metra preko puta kafane desetine parking mjesta većinom praznih ali kloc mora parkirati na prag. Da iz birtije može ravno na sjedište auta.
Ključno pitanje je zapravo šta policija radi u ovom gradu? I dokle će idioti ovoga grada biti iznad zakona?!!
tempuser

#21788 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

mishic wrote: Ključno pitanje je zapravo šta policija radi u ovom gradu? I dokle će idioti ovoga grada biti iznad zakona?!!
Sta radi policija? Isto sto i kad treba napisati kaznu Vikicevoj svalerci koja godinama parkira svoje terence na trotoar. Po starom dobrom obicaju okrece glavu, samo je pitanje pod kojim uslovima, da li se uvlace u pakas uticajnim ili se prodaju za nekoliko kafa.
high_volume

#21789 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

bitanga_sa_otesa wrote:samo da upitam jel se tolerise parkiranje debilnih novokomponovanih roditelja po ulici oko skola kad dolaze po svoje dijete?posebno ako naprave kolaps svaki dan i stane kompletan saobracaj na 15 minuta i grasov autobus ostane zablokiran u toj guzvi...vjerovatno se tolerise :-D
Ulica Grbavička, OŠ Grbavica 1?
bitanga_sa_otesa

#21790 Re: "Majstori" parkiranja

high_volume wrote:
os pejton,6 osnovna skola,os malta,pored svake je kolaps svakodnevno....
high_volume

#21791 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

bitanga_sa_otesa wrote:
high_volume wrote:
os pejton,6 osnovna skola,os malta,pored svake je kolaps svakodnevno....
Sve bih ja njih na Manjaču u školu
http://ba.n1info.com/Vijesti/a81450/Osn ... -sumu.html

Ili na Pale u Šip :D
https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... an/f9es9py
bitanga_sa_otesa

#21792 Re: "Majstori" parkiranja

high_volume wrote:
Sve bih ja njih na Manjaču u školu
jok ,nego djeca pjeske ,a debilkosima nalog za brisac svaki put,pa nek se opamete..doduse svi upale 4 zmigavca mozda su nevidljivi ...
dgL_

#21793 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dgL_ »

high_volume wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:samo da upitam jel se tolerise parkiranje debilnih novokomponovanih roditelja po ulici oko skola kad dolaze po svoje dijete?posebno ako naprave kolaps svaki dan i stane kompletan saobracaj na 15 minuta i grasov autobus ostane zablokiran u toj guzvi...vjerovatno se tolerise :-D
Svako jutro prolazim tudam.. Katastrofa
high_volume

#21794 Re: "Majstori" parkiranja

Post by high_volume »

dgL_ wrote:
high_volume wrote:
Svako jutro prolazim tudam.. Katastrofa
Kod Grbavica II je još gore
skafiskafsnjak

#21795 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Ja kad parkiram, bilo gdje, uvijek gledam da bude propisno, da zauzmem jedno mjesto ili da mi auto dijelom nije na cesti .
Iskreno, nije to zbog propisa nego zbog sebe ... Neko ce ti namjerno zagrebati auto, ili te zakaciti slucajno ...itd itd .
bitanga_sa_otesa

#21796 Re: "Majstori" parkiranja

skafiskafsnjak wrote:Ja kad parkiram, bilo gdje, uvijek gledam da bude propisno, da zauzmem jedno mjesto ili da mi auto dijelom nije na cesti .
Iskreno, nije to zbog propisa nego zbog sebe ... Neko ce ti namjerno zagrebati auto, ili te zakaciti slucajno ...itd itd .
svako ko je imalo normalan i ima bar malo kucnog odgoja parkira tako.bahatim i samozivim imbecilima je svejedno i njih boli q za ostale...
Tomahawk11
Globalni moderator

#21797 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tomahawk11 »

Kod nas je generalno problem sa parking kulturom.
Sad da kreneš od Ilidže do Vijećnice, naći ćeš bar 1000 auta koja su parkirana:
- na trotoaru
- uz kontejner
- na zelenoj površini
- na cesti, uz uredno uključena sve četiri
- na ulazu u haustor ili čak prolazu u zgradi, ako ista ima to
- na zebri
- parkirao ispred uredno parkiranih auta, zagradio izlaz

I šta - ništa!
Policija, kad im zapne kvotu da popune, na određenoj lokaciji zakače čestitke i idemo dalje.
O'zone
Globalni moderator

#21798 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Sljedeći put kad se povuče off bit će i neplaćenih odmora

Odbor za vjerska pitanja je na pf-u Religija
tempuser

#21799 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Tomahawk11 wrote:Kod nas je generalno problem sa parking kulturom.
Sad da kreneš od Ilidže do Vijećnice, naći ćeš bar 1000 auta koja su parkirana:
- na trotoaru
- uz kontejner
- na zelenoj površini
- na cesti, uz uredno uključena sve četiri
- na ulazu u haustor ili čak prolazu u zgradi, ako ista ima to
- na zebri
- parkirao ispred uredno parkiranih auta, zagradio izlaz

I šta - ništa!
Policija, kad im zapne kvotu da popune, na određenoj lokaciji zakače čestitke i idemo dalje.
Mislim da njih boli patkaza kvotu, to vazda migu ispuniti, nego da zaredaju kad negdje postane kriticno ili se digne frka.
Nema veceg apsurda nego trotoar i "polutrava" izmedju Primata i PU N. Sarajevo! :-)
drug_profi

#21800 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Molba jedna:
da mi neko posalje link u PP od ovog videa sa šejtanskim alkoholom što ga mod pobrisa sa teme.
Nemogu da nadjem.
Treba mi radi doktorata.
Fala vi.
Locked