SDA-All about

Post Reply
GeeTnT

#21751 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

oridjidji wrote:Popisavam vam se na SDA. Mene je moj islam ucio da su cetri obiljezja licemjera kada govori laze, kada obecava ne ispuni dato obecanje, kada mu se nesto povjeri on to iznevjeri, kada se srdi ljuti u ljutnji prelazi granice. A kakvi su tek oni koji mjenjaju karakter vlasti i ne postuju amanet koji im je dat prema onima koji su im svoje povjerenje dali ili oni koji od Islama uzimaju ono sto im se svidja, a ostavljaju ono sto im se ne svidja, mjenjajuci to dunjalukom?

SDA je nazalost stranka u kojoj je mnogo licemjera, koji se igraju i sa Islamom i sa Bosnjacima, ali i sa svim onim postenim ljudima unutar te stranke, a bome i s onima koji su im glas dali.

Nazalost, to je tako i svi vi koji zagovarate jedinstvo na zabludi i licemjernoscu, prije ili kasnije cete propasti.

Nigdje u istoriji bilo koje zemlje nisam procitao da su se robovi bunili protiv vjerskog ubjedjenja njihovog gazde...nego zbog teskog zivota, teskog rada, obespravljenosti, statusa itd..

Siguran sam da ovakvi argumenti koje iznose neki od forumasa (vjera, religija, kasike, vrece zlata, trezor...) ce samo ucvrstiti polozaj SDA..

PS: Gdje se moze nabaviti knjiga "tvoj Islam" i izvini molim te ali mozes mi objasniti kakve veze ima "amanet" sa politikom.
The BEN10

#21752 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

GeeTnT wrote:
oridjidji wrote:Popisavam vam se na SDA. Mene je moj islam ucio da su cetri obiljezja licemjera kada govori laze, kada obecava ne ispuni dato obecanje, kada mu se nesto povjeri on to iznevjeri, kada se srdi ljuti u ljutnji prelazi granice. A kakvi su tek oni koji mjenjaju karakter vlasti i ne postuju amanet koji im je dat prema onima koji su im svoje povjerenje dali ili oni koji od Islama uzimaju ono sto im se svidja, a ostavljaju ono sto im se ne svidja, mjenjajuci to dunjalukom?

SDA je nazalost stranka u kojoj je mnogo licemjera, koji se igraju i sa Islamom i sa Bosnjacima, ali i sa svim onim postenim ljudima unutar te stranke, a bome i s onima koji su im glas dali.
Siguran sam da ovakvi argumenti koje iznose neki od forumasa (vjera, religija, kasike, vrece zlata, trezor...) ce samo ucvrstiti polozaj SDA..

PS: Gdje se moze nabaviti knjiga "tvoj Islam" i izvini molim te ali mozes mi objasniti kakve veze ima "amanet" sa politikom.
- položaj ovakve SDA Islam može samo osuditi, nikako odobriti. Trenutno je SDA samo najmanje zlo od svih ponuđenih stranaka
- Islam se ne bavi samo time kako ćeš klanjati. Čak šta više, pored obredoslovlja (namaz, post, zekat...), mnoooogo je propisa vezanih za međuljudske odnose u što sasvim sigurno spada emanet (preuzete obaveze) u smislu savjesnog obavljanja preuzetih funkcija, na bilo kojem nivou. I bilo koje vrste. Allah džš putem vjere Izričito ZABRANJUJE mito, korupciju, postavljanje nesposobnih, krađu...
Mnogim hadisima su predviđene strašne kazne na budućem svijetu za nepravednog vladara, za one koji se nemarno odnose prema zajedničkom imetku ljudi (budžet) itd itd. Sve u svemu, Allah džš je vjeru propisao kao recept za cjelokupno uređenje života, a ne samo za obrede koji se tiču Njega, a vidimo gdje se mnogi funkcioneri SDA u svemu tome uklapaju. ;-)
Vidjeh u nekom citatu da neko spominje sergije koje SDA organizuje - nemojte sergije organizovati: samo spriječite svoje funkcionere da kupuju talgo vozove, i eto ti novca ko sve sergije što ste skupili od članstva.
oridjidji

#21753 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

GeeTnT wrote:

Nazalost, to je tako i svi vi koji zagovarate jedinstvo na zabludi i licemjernoscu, prije ili kasnije cete propasti.

Nigdje u istoriji bilo koje zemlje nisam procitao da su se robovi bunili protiv vjerskog ubjedjenja njihovog gazde...nego zbog teskog zivota, teskog rada, obespravljenosti, statusa itd..

Pricamo o zloupotrebi vjere i njenih postulata od SDA, sto svakako rezultira boldiranim. Iskreni vjernici muslimani su robovi jednom bogu, nisu uvlakaci ljudima, niti njihovi robovi. To sto u BiH svako od vjere uzme sta mu odgovara, a ostavlja od nje isto, zato i jesmo jad i cemer.

SDA polozaj mogu ucvrstiti oni koji rade isto sto i oni, prave se postenima, a lopovi su, istinoljubivi su satro, a lazu, koji navodno vole red, dok i sami podrzavaju nered, vole kriminal, nepotizam, mito, prave se da vole narod, a ustvari srozavaju ga. E takvi imaju nazalost punija usta vjere od mnogih koji su svoj zivot posvetili dobru, dobri su posteni ljudi, dobre komsije i svoj zivot zive cineci drugima dobro...

Moj islam mozes naci u bilo kojoj knjizi o Islamu, od Bilalovog Ilmihala do Hanefijskog fikha, do hadiskih zbirki i Kur`ana, a u njima je jasno objasnjeno, sta je grijeh prema bogu, a sta prema ljudima.

Amanet ili ti ga emanet ti je izvrsavanje povjerenih obaveza. U Islamu su te obaveze odredjene Kur`anom, propisima dobra i zla, ono sto je dobro slijedis, ono sto je zlo toga se klonis. Najkrace postoje obaveze koje je covjek duzan prema bogu i one koje je duzan prema bogu i ljudima. SDA pada na dijelu duznosti prema bogu i prema ljudima, koriste vlast da bi ljudima cinili zlo, nepravdu, a to nije obaveza onoga kome je povjerenje dato od boga i od ljudi. Cak da smo ateisti i da nemamo tu vjersku obavezu da cinimo ljudima dobro, imamo moral i zakone kao trajnu kategoriju u drustvu koji opet definisu sta je dozvoljeno, a sta ne, tako da bi sav lopovluk i pronevjere smatrali zlom koje trebamo kazniti.
GeeTnT

#21754 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Jeli se meni cini ili se ovde sda kao politicka stranka zeli predstaviti kao vjerska institucija i da li to znaci da prvaci te stranke su zapravo imami samo bez ahmedija..
The BEN10

#21755 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

GeeTnT wrote:Jeli se meni cini ili se ovde sda kao politicka stranka zeli predstaviti kao vjerska institucija i da li to znaci da prvaci te stranke su zapravo imami samo bez ahmedija..
:-) :roll:
jao_situacije

#21756 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

od sad idem kod bakira na džumu
XXS

#21757 Re: SDA-All about

Post by XXS »

mario001 wrote:
Suske druze , suske...gdje je lova od 1990 do danas ?
Koliko je tebi tih suski poslato, ko je uzeo tvoj dio???
Bakirova mater Halida, uzimala vrecama i slala sinu.

Radoncic nam je sve to na televiziji pokazao.
Mora biti istina, jer ako nije, Bakir ga je morao tuziti zbog povrede casti umjesto da se grli i ljubi sa njim po televiziji samo godinu dana kasnije.
Dao mu vlast da mu zacepi usta.

Samo Sfahro SDA Spasava
mario001

#21758 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

XXS wrote:
mario001 wrote:

Mora biti istina, jer ako nije, Bakir ga je morao tuziti zbog povrede casti umjesto da se grli i ljubi sa njim po televiziji samo godinu dana kasnije.

Samo Sfahro SDA Spasava
Jos vjerujete u to :? :?
HM 2011

#21759 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
mario001 wrote:

Samo Sfahro SDA Spasava
gledaj dokle samo idu uvrede - vrecama uzimala...
HM 2011

#21760 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

oridjidji wrote:
GeeTnT wrote:

Pricamo o zloupotrebi vjere i njenih postulata od SDA, sto svakako rezultira boldiranim. Iskreni vjernici muslimani su robovi jednom bogu, nisu uvlakaci ljudima, niti njihovi robovi. To sto u BiH svako od vjere uzme sta mu odgovara, a ostavlja od nje isto, zato i jesmo jad i cemer.

SDA polozaj mogu ucvrstiti oni koji rade isto sto i oni, prave se postenima, a lopovi su, istinoljubivi su satro, a lazu, koji navodno vole red, dok i sami podrzavaju nered, vole kriminal, nepotizam, mito, prave se da vole narod, a ustvari srozavaju ga. E takvi imaju nazalost punija usta vjere od mnogih koji su svoj zivot posvetili dobru, dobri su posteni ljudi, dobre komsije i svoj zivot zive cineci drugima dobro...

Moj islam mozes naci u bilo kojoj knjizi o Islamu, od Bilalovog Ilmihala do Hanefijskog fikha, do hadiskih zbirki i Kur`ana, a u njima je jasno objasnjeno, sta je grijeh prema bogu, a sta prema ljudima.

Amanet ili ti ga emanet ti je izvrsavanje povjerenih obaveza. U Islamu su te obaveze odredjene Kur`anom, propisima dobra i zla, ono sto je dobro slijedis, ono sto je zlo toga se klonis. Najkrace postoje obaveze koje je covjek duzan prema bogu i one koje je duzan prema bogu i ljudima. SDA pada na dijelu duznosti prema bogu i prema ljudima, koriste vlast da bi ljudima cinili zlo, nepravdu, a to nije obaveza onoga kome je povjerenje dato od boga i od ljudi. Cak da smo ateisti i da nemamo tu vjersku obavezu da cinimo ljudima dobro, imamo moral i zakone kao trajnu kategoriju u drustvu koji opet definisu sta je dozvoljeno, a sta ne, tako da bi sav lopovluk i pronevjere smatrali zlom koje trebamo kazniti.

sa jedne strane optuzbe da je SDA grupa koja uvodi radikalni Islam i Islamiste - sa druge strane evo pokusavaju tuci kjafirlukom i ostalim vidovima odpadnistva od vjere - a sve sto nude je ubleha....

cjenjeni moji - ipak ja Vama predlazem - da se okanite ubleha - i podrzite SDA na svim nivoima....

smatras da su kjafiri - izvoli brate ukljuci se i svojim primjerom pokazi da si bolji....... ali samo SDA..... svjestan sam ja da bi Vi o Fikhu raspravljali i sa Komsicem i sa Lagumdzijom i da to nudite kao ispravan odgovor - svjestan sam da bi o znacaju hadisa pobeli siroku polemiku sa Radoncicem - ali ne ide to - a to i sami znate....

interesantmo je i spominjanje laickog morala u kombinaciji - pokusava se plasirati ideja da odustvo vjerskog morala ne mora znaciti i odsustvo laickog morala - a odustvo laickog morala def8nitivni znaci i odsustvo vjerskog....
sto predstavlja pokusaj zamjene teze i a izvor nalazi u cistom munafikluku.....

u sustini problem najveci i jeste u munafikluku - licemjerstvu.

govori jedno, radi drugo, misli trece a planira cetvrto.
Last edited by HM 2011 on 26/10/2015 17:51, edited 2 times in total.
mario001

#21761 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Meni to nije uvreda, tesko je definisati tu drustvenu pojavu gdje se luzerski zivot pravda nekim vrecama zlata iz 90-tih...
HM 2011

#21762 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

mario001 wrote:Meni to nije uvreda, tesko je definisati tu drustvenu pojavu gdje se luzerski zivot pravda nekim vrecama zlata iz 90-tih...
dobro je vidjeti koliko je pojedinima zicagu zinula - beskrupulozno..
XXS

#21763 Re: SDA-All about

Post by XXS »

mario001 wrote:
XXS wrote: Bakirova mater Halida, uzimala vrecama i slala sinu.

Samo Sfahro SDA Spasava
Jos vjerujete u to :? :?
Bakir vjeruje Fahri, nije ga tuzio zbog uvrede nego mu dade vlast na svim nivoima.
Ako Bakir vjeruje Fahri, zasto ja nebih vjerovao Fahri?

Fahro veli da je pare i zlato u vrecama krala Bakirova mater Halida.

Samo Sfahro SDA Spasava
mario001

#21764 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Bakir vjeruje Fahri, nije ga tuzio zbog uvrede nego mu dade vlast na svim nivoima.
Ako Bakir vjeruje Fahri, zasto ja nebih vjerovao Fahri?

Fahro veli da je pare i zlato u vrecama krala Bakirova mater Halida.

Samo Sfahro SDA Spasava
A ti si zbog toga glasao za SBB :izet: :izet:
XXS

#21765 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Ja sam glasao da se Rifat makne iz menze, a Fahro nam je preko televizije rekao da je pare i zlato pokrala Bakirova mater Halida.

Samo Sfahro SDA Spasava
HM 2011

#21766 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:Ja sam glasao da se Rifat makne iz menze, a Fahro nam je preko televizije rekao da je pare i zlato pokrala Bakirova mater Halida.

Samo Sfahro SDA Spasava
glasao ili ne imamo Fahru u vlasti kao najpozeljniju opciju za ovaj narod -

te iz tog razloga apelujem na tvoju svijest - podrzi samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.....
mg

#21767 Re: SDA-All about

Post by mg »

HM 2011 wrote:
mario001 wrote:Meni to nije uvreda, tesko je definisati tu drustvenu pojavu gdje se luzerski zivot pravda nekim vrecama zlata iz 90-tih...
Slazem se HM. Stoki iz SDA koja pljacka ovaj narod 25 godina je toliko guzica zinula, i toliko su zeljni vlasti da mogu i sa Fahrom vlast praviti. Nema veze sto im je mezare javno prekopavao. Ne znaju oni, a sve od razjapljene i rasceveljene guzice sta je obraz, ponos i cast. Nemaju oni to, nemaju to neplemeniti ljudi, hulje i sljam sa dna kace. Integritet imaju samo casni ljudi, koji glavu gube al obraz nedaju. Da je sto fotelja...

I eto, imate jedinstvo, obraz nemate. Sad to cijeli svijet vidi.

A na ovom svijetu sve sto imamo je obraz. Sve bude i prodje, al obraz kad izgubis, ne vraca se.
GeeTnT

#21768 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

..a obraz kmera je eto bio bolji....puuuu nataknem vam logiku, kjafirsku.
XXS

#21769 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: glasao ili ne imamo Fahru u vlasti kao najpozeljniju opciju za ovaj narod -

te iz tog razloga apelujem na tvoju svijest - podrzi samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.....
Podrzimo i Halidu Izetbegovic dok vrecama krade zlato i devize namjenjene za prezivljavanje naroda tokom rata.

Samo Sfahro SDA Spasava
mg

#21770 Re: SDA-All about

Post by mg »

GeeTnT wrote:..a obraz kmera je eto bio bolji....puuuu nataknem vam logiku, kjafirsku.
Gori, ja bi rekao. Ali to nije opravdanje. Kmeri nikad ne bi ni dosli, da su prvi pokazali da obraz imaju.

Al vazda to ide sa zamjenom teza. Mi smo losi, oni su gori.
GeeTnT

#21771 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

mg wrote:
GeeTnT wrote:..a obraz kmera je eto bio bolji....puuuu nataknem vam logiku, kjafirsku.
Gori, ja bi rekao. Ali to nije opravdanje. Kmeri nikad ne bi ni dosli, da su prvi pokazali da obraz imaju.

Al vazda to ide sa zamjenom teza. Mi smo losi, oni su gori.
..te teze si sam potegao..

Nisam ti kvotao post jer nisi ti nivo sa kojim bi mogao vrsiti bilo kakvu prepisku.

Nesimpatisem ni ja SDA, ali ne prozivam zbog toga cijeli jedan narod.
HM 2011

#21772 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

mg wrote:
HM 2011 wrote:
Slazem se HM. Stoki iz SDA koja pljacka ovaj narod 25 godina je toliko guzica zinula, i toliko su zeljni vlasti da mogu i sa Fahrom vlast praviti. Nema veze sto im je mezare javno prekopavao. Ne znaju oni, a sve od razjapljene i rasceveljene guzice sta je obraz, ponos i cast. Nemaju oni to, nemaju to neplemeniti ljudi, hulje i sljam sa dna kace. Integritet imaju samo casni ljudi, koji glavu gube al obraz nedaju. Da je sto fotelja...

I eto, imate jedinstvo, obraz nemate. Sad to cijeli svijet vidi.

A na ovom svijetu sve sto imamo je obraz. Sve bude i prodje, al obraz kad izgubis, ne vraca se.
Obraz se ne gubi tako lako, posebno u situaciji kada za funkcionisanje vlade federacije problem prave stranke iz naroda kojega je 70%.....

to je problem koji ima svoje korijene i koji treba rijesiti.....

kao sto vidimo od svih tih optuzbi za vrece zlata nije ostalo nista osim sljedeceg -

ako ikada bude trebala pomoc ovom narodu od strane drugih naroda - dobiti je necete da na bi neko sumnjao da su zavrsile u vrecama zlata.....

a od vreca optuzbi nema nista medjutim sad je kasno za to.... iati covjek koji ih je plasirao tvrdi da nece da naredi da se tukce narod - a vamo je sigurno naredio da se dokazu vrece zlataedjutim nema.... obzirom da je sve ubleha

ponavljam

podrzite SDA na svim nivoima i prekinite krg problema ovom narodu....

u jeidnstvu je snaga

Lijepa nasa SDA na ranu ih priviti u poredjenju sa alternativom...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21773 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Kmeri sa sobom u grob nisu ponijeli niti svom cijenjenom potmostvu ostavili JEDNU JEDINU KASIKU društvene svojine.

O zlatu da ne pričamo.

Kmeri su za zelene oličenje morala,čestitosti i ljubavi prema vlastitoj zemlji i društvu..uzor uzora....iako su kjafiri......
Valjda će jednog dana naša država doživjeti potpunu vladavinu prava pa vršiti popis zatvorenika....Valjda...

Čitam danas u Avazu da je pomirenje SDA I SBB rezultat "patriotske svijesti".....
Teško nama kolko je zacrnilo......
GeeTnT

#21774 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

tvsabina wrote:
Kmeri sa sobom u grob nisu ponijeli niti svom cijenjenom potmostvu ostavili JEDNU JEDINU KASIKU društvene svojine.

O zlatu da ne pričamo.

Kmeri su za zelene oličenje morala,čestitosti i ljubavi prema vlastitoj zemlji i društvu..uzor uzora....iako su kjafiri......
Valjda će jednog dana naša država doživjeti potpunu vladavinu prava pa vršiti popis zatvorenika....Valjda...

Čitam danas u Avazu da je pomirenje SDA I SBB rezultat "patriotske svijesti".....
Teško nama kolko je zacrnilo......
..bemu misa, a ja mislio da je zaduzbina Zulfikarpasic neiscrpno blago zl. kasika, vreca...

Znaci citas AVAZ?... e pa ja ga ne citam, jer je smece.

Crno je super...darker/ka biti je cool...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21775 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
ponavljam

podrzite SDA na svim nivoima i prekinite krg problema ovom narodu....

u jeidnstvu je snaga

Lijepa nasa SDA na ranu ih priviti u poredjenju sa alternativom...
Ne odgovori ti u njihovo ime na jasno postavljeno pitanje jučer , jarane gdje su PARE od 1990 do danas ? Da niste "pokrivali"ozonske rupe možda ?
Hvala.
Post Reply