Android OS
Moderator: Benq
-
ug_lee
#21751 Re: Android OS
https://mobdrotv.com/ Dobra app za one koji vole gledati popularne TV kanale, ima ih dosta..
- zateznistub
#21752 Re: Android OS
Zna li neko koliko bi okvirno kostalo dekodiranje Sony Xperia XA?
-
Eborg
#21753 Re: Android OS
Imam isti problem sa baterijom na dva telefona zaredom - prvo na Samsung Galaxy Noteu a onda i na Samsung Galaxy Noteu 4.
Kao heavy user skrsim bateriju koja traje onda samo par sati, cak i u standbyu. Kupim novu bateriju u servisu, uradim factory reset i bude super. Medjutim, nakon par dana se vrati na isto.
Pitanje je: koji to dio konstantno uspijevam "izlizati" koristenjem da telefonu nova baterija brzo cucne?
Uvijek punim oko od 15% do 100% originalnim punjacem.
Kao heavy user skrsim bateriju koja traje onda samo par sati, cak i u standbyu. Kupim novu bateriju u servisu, uradim factory reset i bude super. Medjutim, nakon par dana se vrati na isto.
Pitanje je: koji to dio konstantno uspijevam "izlizati" koristenjem da telefonu nova baterija brzo cucne?
- holowey
#21754 Re: Android OS
instaliras isti set aplikacija?Eborg wrote:Imam isti problem sa baterijom na dva telefona zaredom - prvo na Samsung Galaxy Noteu a onda i na Samsung Galaxy Noteu 4.
-
quarterback
#21755 Re: Android OS
http://batteryuniversity.com/learn/arti ... _batteriesEborg wrote:Imam isti problem sa baterijom na dva telefona zaredom - prvo na Samsung Galaxy Noteu a onda i na Samsung Galaxy Noteu 4.
naci ces ovdje odgovore, ja sam neki dan uzeo novu, iskljucio sam fast charge i punim samo preko obicnog USBa
-
Eborg
#21756 Re: RE: Re: Android OS
Da, restore uradim. Nemam milijardu nepotrebnih aplikacija nego ih stvarno skoro sve koristim. Iskljucio sam bloatware koliko sam mogao.holowey wrote:instaliras isti set aplikacija?Eborg wrote:Imam isti problem sa baterijom na dva telefona zaredom - prvo na Samsung Galaxy Noteu a onda i na Samsung Galaxy Noteu 4.
- holowey
#21757 Re: RE: Re: Android OS
ako nakon sto uradis restore instaliras iste aplikacije koje si ranije koristio, moguce da ti neka ili neke od njih crpe bateriju... pokusaj nakon sto uradis restore da par dana koristis telefon bez tih aplikacija (provjeris trosenje baterije) pa onda instaliras jednu po jednu u nekom vremenskom razmaku, recimo svaki dan po jednu, dok ne upratis koja je krivac...Eborg wrote:Da, restore uradim. Nemam milijardu nepotrebnih aplikacija nego ih stvarno skoro sve koristim. Iskljucio sam bloatware koliko sam mogao.holowey wrote:instaliras isti set aplikacija?Eborg wrote:Imam isti problem sa baterijom na dva telefona zaredom - prvo na Samsung Galaxy Noteu a onda i na Samsung Galaxy Noteu 4.
- Maharadza
#21758 Re: Android OS
Da li je riječ o originalnoj Samsung bateriji ili nekom kinezeru? Ovisi i u kojem servisu uzmeš, ako je oficijelni (kimtec) onda bi baterija trebala biti udure tj. original, znači da je do telefona tj. aplikacija koje crpe bateriju!Eborg wrote:Imam isti problem sa baterijom na dva telefona zaredom - prvo na Samsung Galaxy Noteu a onda i na Samsung Galaxy Noteu 4.
Ako imaš root, instaliraj betterbatterystats i vidi nakon 24h šta kaže koji process/alarm radi u pozadini i ne da telefonu da ode u deep sleep pa isti troši bateriju i kada je zaključan!
- ferratilis
#21759 Re: Android OS
Ljudi moze mala pomoc? imam lg spirit kupljen prije oko godinu dana. Radi savrseno, medjutim u zadnje vrijeme se presporo puni baterija. I dalje baterija traje isto, samo se puni dugo, nekad i 8 sati. Gledao sam online, obicno je do kabla, ali kod mene se konektori na kablu nisu iskrivili.
Ima li neko ideju? Hvala.
- Maharadza
#21760 Re: RE: Re: Android OS
Možda je do tog punjača, probaj nekim drugim puniti ako možeš.ferratilis wrote:Ljudi moze mala pomoc? imam lg spirit kupljen prije oko godinu dana. Radi savrseno, medjutim u zadnje vrijeme se presporo puni baterija. I dalje baterija traje isto, samo se puni dugo, nekad i 8 sati. Gledao sam online, obicno je do kabla, ali kod mene se konektori na kablu nisu iskrivili.
-
naduvani
#21761 Re: Android OS
Izašao je vrhunski flaqgship, čisti bestbuy za samo 260 dolara
Kakvi ajfoni, samsunzi, lg....
http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_5s-7260.php
http://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi- ... 72710.html
Kakvi ajfoni, samsunzi, lg....
http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_5s-7260.php
http://m.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi- ... 72710.html
Last edited by naduvani on 26/09/2016 21:11, edited 1 time in total.
- ferratilis
#21762 Re: RE: Re: Android OS
Vidim da mi valja kupit novi, nema drugeMaharadza wrote:Možda je do tog punjača, probaj nekim drugim puniti ako možeš.ferratilis wrote:Ljudi moze mala pomoc? imam lg spirit kupljen prije oko godinu dana. Radi savrseno, medjutim u zadnje vrijeme se presporo puni baterija. I dalje baterija traje isto, samo se puni dugo, nekad i 8 sati. Gledao sam online, obicno je do kabla, ali kod mene se konektori na kablu nisu iskrivili.
- kokuz_sa
#21763 Re: Android OS
ferratilis wrote:Ljudi moze mala pomoc? imam lg spirit kupljen prije oko godinu dana. Radi savrseno, medjutim u zadnje vrijeme se presporo puni baterija. I dalje baterija traje isto, samo se puni dugo, nekad i 8 sati. Gledao sam online, obicno je do kabla, ali kod mene se konektori na kablu nisu iskrivili.
Do kabla je to..
Mogu konektori biti ok..ali da u sredini kabla od presavijanja se desio problem..
Ako ti pregrijava bateru prilikom punjenja onda je to to..varira napon..tj struja koja ide u bateriju ..
Do sada najbolji kabal koji sam vidio da se kod nas moze uzeti je pleteni od 1.2mt. .koji podrzava jacinu od 2a..i kosta oko 15km..kabal sam..
-
zdruzdjo
#21764 Re: RE: Re: Android OS
Kupljen gdje???kokuz_sa wrote: Do sada najbolji kabal koji sam vidio da se kod nas moze uzeti je pleteni od 1.2mt. .koji podrzava jacinu od 2a..i kosta oko 15km..kabal sam..
- Sarajevski-Seljak
#21765 Re: Android OS
Imal ko da trazi s7 edge, imam nov iz BHT-a. Black Onyx. Ne treba mi.
- MOSALJOZE
#21766 Re: Android OS
HaV mač?
- ferratilis
#21767 Re: RE: Re: Android OS
+1zdruzdjo wrote:Kupljen gdje???kokuz_sa wrote: Do sada najbolji kabal koji sam vidio da se kod nas moze uzeti je pleteni od 1.2mt. .koji podrzava jacinu od 2a..i kosta oko 15km..kabal sam..
- kokuz_sa
#21768 Re: RE: Re: Android OS
Anka..ali ih nemaju na stanju sada...ferratilis wrote:+1zdruzdjo wrote:Kupljen gdje???kokuz_sa wrote: Do sada najbolji kabal koji sam vidio da se kod nas moze uzeti je pleteni od 1.2mt. .koji podrzava jacinu od 2a..i kosta oko 15km..kabal sam..
- Sarajevski-Seljak
#21769 Re: RE: Re: Android OS
Napisah ti pp.MOSALJOZE wrote:HaV mač?
Ali evo ako jos nekog zanima, milja nov s7 edge sa ofisel garancijom [emoji108]
- shalla
#21770 Re: RE: Re: Android OS
Fer ponudaSarajevski-Seljak wrote:Napisah ti pp.MOSALJOZE wrote:HaV mač?
Ali evo ako jos nekog zanima, milja nov s7 edge sa ofisel garancijom [emoji108]
Ako ne budeš imao interesanata, moja kolegica sa posla je izuzetno ozbiljna mušterija al nema više od 950 KM
Može li se znati razlog prodaje, jel telefon potpuno nov?
- Sarajevski-Seljak
#21771 Re: Android OS
Sto bi cige rekle “glajnc nov“ 
Dobio ga juce od firme, nisam ga ni izvadio iz kutije.
Imam Mate s i narucio mi5, ne treba mi ovaj fkt
- shalla
#21772 Re: Android OS
A dobre firmeSarajevski-Seljak wrote:Sto bi cige rekle “glajnc nov“
Ništa, ako ti se niko ne javi, ona ga kupuje za 950 KM
Pozz
- Sarajevski-Seljak
#21773 Re: Android OS
Ajd da vidim danas, pa ti se javim.shalla wrote:A dobre firmeSarajevski-Seljak wrote:Sto bi cige rekle “glajnc nov“
Imam Mate s i narucio mi5, ne treba mi ovaj fkt![]()
Ništa, ako ti se niko ne javi, ona ga kupuje za 950 KM
Pozz
- JLZbunjenog
#21774 Re: Android OS
Koliko kosta zamijena displeja na Samsung A5 (2015) ?
Hvala
Hvala
- Quaresma
#21775 Re: Android OS
ja imam z5, kupljen u februaru, ofisl gara takodjer iz telekoma, koliko bi trazio doplatu?Sarajevski-Seljak wrote:Imal ko da trazi s7 edge, imam nov iz BHT-a. Black Onyx. Ne treba mi.