"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21751 Re: "Majstori" parkiranja
gdje pise u zoobsu da se tolerise nepropisno parkiranje tokom velikih vjerskih praznika?
- chudjenhe
#21752 Re: "Majstori" parkiranja
@ i @
vase forumsko iskustvo nalaze da ste u pravu
samo nastavite
prijatno
vase forumsko iskustvo nalaze da ste u pravu
samo nastavite
prijatno
-
kakavdanakneiskustvu
#21753 Re: "Majstori" parkiranja
konektovan wrote:Stvar je u tolerisanju, i onda ljude ponese, moze se parkirati gdje god hocu, dzuma je. Mogu razumjeti tolerisanje u situacijama velikih vjerskih praznika, ali kod dzume je neopravdano.
zar treba bilo kad tolerisati?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21754 Re: "Majstori" parkiranja
Ne piše nigdje, ali tako je na cijelom dunjaluku, ne samo kod nas.bitanga_sa_otesa wrote:gdje pise u zoobsu da se tolerise nepropisno parkiranje tokom velikih vjerskih praznika?
- konektovan
#21755 Re: "Majstori" parkiranja
Zasto da ne, zar je par dana u godini neki problem???kakavdanakneiskustvu wrote:konektovan wrote:Stvar je u tolerisanju, i onda ljude ponese, moze se parkirati gdje god hocu, dzuma je. Mogu razumjeti tolerisanje u situacijama velikih vjerskih praznika, ali kod dzume je neopravdano.
- bitanga_sa_otesa
#21756 Re: "Majstori" parkiranja
jasta jekonektovan wrote: Ne piše nigdje, ali tako je na cijelom dunjaluku, ne samo kod nas.
- bitanga_sa_otesa
#21757 Re: "Majstori" parkiranja
pa eto posalji prijedlog da se izmjeni zoobs,pa ces vidjet sta ce ti rec...konektovan wrote:
Zasto da ne, zar je par dana u godini neki problem???
prvi bi 3 dana
drugi bi 4 dana
treci bi 7 dana
ateisti bi 4 dana
ostali bi 12 dana
dzedaji bi 11 dana
i tako pola godine se tolerise...
-
kakavdanakneiskustvu
#21758 Re: "Majstori" parkiranja
konektovan wrote:Zasto da ne, zar je par dana u godini neki problem???kakavdanakneiskustvu wrote:konektovan wrote:Stvar je u tolerisanju, i onda ljude ponese, moze se parkirati gdje god hocu, dzuma je. Mogu razumjeti tolerisanje u situacijama velikih vjerskih praznika, ali kod dzume je neopravdano.
nije to par dana,to je prilicno dana,sta treba pisati u zobs-u,ne kaznjavati nepropisno parkirana vozila za vrijeme bajrama,uskrsa,bozica,ramazana,korizme,džume,liturgije,mise,hanuke,djurdjevdana?,treba li svaki saobr. policajac znati da je bas tad u blizini nekog vjerskog objekta npr. misa?
-
kakavdanakneiskustvu
#21759 Re: "Majstori" parkiranja
tempuser wrote:Zato sto je ovo jos uvijek formalno (prakticno je vec pod znakom pitanja) sekularna drzava i ako ces za svaki vjerski praznik svake vjere (tri dominantne, jevreji, adventisti, jehovini svjedoci, evandjelsti itd) tolerisati krsenje propisa onda po istom principu moras tolerisati krsenje propisa svakom ateisti za sve sto on smatra svojim praznikom.konektovan wrote:
Zasto da ne, zar je par dana u godini neki problem???
ma moras omoguciti normalno hodanje trotoarom onome ko hoda istim ,ko god bio,a kako ces to ako ces tolerisati to sto je neko zbog vjerskog praznika,mise,džume,parkirao vozilo na trotoaru tako da pjesak mora sici sa trotoara?
- konektovan
#21760 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam napisao samo u slucaju velikih praznika, i mislim da je to ok. I sam kad krenem na dzumu, ostanem frapiran ponašanjem onih koji bukvalno ne gledaju gdje parkiraju, ne razmišljajuci o tome da li nekog njegovo parkiranje ometa, od trotoara, ulaza i drugog, i protiv toga sam uvijek bio. Kad spominjem velike praznike, uz angazovanje organa reda, sve to moze lijepo izgledati, da se ne ometaju oni kojima taj dan i nije praznik.kakavdanakneiskustvu wrote:
nije to par dana,to je prilicno dana,sta treba pisati u zobs-u,ne kaznjavati nepropisno parkirana vozila za vrijeme bajrama,uskrsa,bozica,ramazana,korizme,džume,liturgije,mise,hanuke,djurdjevdana?,treba li svaki saobr. policajac znati da je bas tad u blizini nekog vjerskog objekta npr. misa?
-
kakavdanakneiskustvu
#21761 Re: "Majstori" parkiranja
konektovan wrote:Ja sam napisao samo u slucaju velikih praznika, i mislim da je to ok. I sam kad krenem na dzumu, ostanem frapiran ponašanjem onih koji bukvalno ne gledaju gdje parkiraju, ne razmišljajuci o tome da li nekog njegovo parkiranje ometa, od trotoara, ulaza i drugog, i protiv toga sam uvijek bio. Kad spominjem velike praznike, uz angazovanje organa reda, sve to moze lijepo izgledati, da se ne ometaju oni kojima taj dan i nije praznik.kakavdanakneiskustvu wrote:
u zenici kad je bajram trotoarom se ne moze hodati od vozila koja su u blizini džamija parkirana,to kao u redu?,bukvalno se mora sici sa trotoara na nekim mjestima jer eto mora se parkirati 9 metara od džamije,ne mize 60 metara,da ukinemo trotoare,najbolje je
- bitanga_sa_otesa
#21762 Re: "Majstori" parkiranja
pa i jednak je za sve ,jer nema nigdje iznimke za male velike,srednje praznike,boli me stomak,usro sam se ,mogu parkirat gdje hocukonektovan wrote: nek zakon bude jednak za sve.
-
kakavdanakneiskustvu
#21763 Re: "Majstori" parkiranja
najlakse je da sadasnji zakon bude jednak za sve i uvijek za sve,i kraj price,ne treaziti izuzetke,jer kad se krene s time nikad krajakonektovan wrote:Iskreno, ja ne bi imao ništa potiv toga, al' zaista. Da ne bude da sam samo mislio na teiste, sto se mene tice, nek zakon bude jednak za sve.
-
kakavdanakneiskustvu
#21764 Re: "Majstori" parkiranja
un1ted wrote:Hahaha pa vidi ih. Okomise se na dzamijase, a isto imaju svaku noć ispred jačih kafana. Njih ne spominjete? Jbga ipak su oni zajebani momci, njih ni policija ne dira. Nema tu vjere, sta je problem?
ista stvar,ali nisam vidio da neko ovdje pise da treba tolerisati nepropisno parkiranje pred nekim kafanama zbog ovog ili onog razloga,ako je neko napisao,do mene je onda
- bitanga_sa_otesa
#21765 Re: "Majstori" parkiranja
meni su problem svi boliqrci i debili bez obzira na marku i tip ,koji parkiraju gdje hoce i kako hoce i ostavljaju aute na sred ceste i ne moze se proci od njih...un1ted wrote: Nema tu vjere, sta je problem?
-
kakavdanakneiskustvu
#21766 Re: "Majstori" parkiranja
eto,slozili smo se,ne treba mijenjati ni ovaj ZOBS,samo ga dosljedno primjenjivati u svim situacijama,bez iznimki,i mirna bosna
- Sodom1
#21767 Re: "Majstori" parkiranja
Kakva je situacija u Zenici kad igra reprezentacija?kakavdanakneiskustvu wrote:konektovan wrote:Ja sam napisao samo u slucaju velikih praznika, i mislim da je to ok. I sam kad krenem na dzumu, ostanem frapiran ponašanjem onih koji bukvalno ne gledaju gdje parkiraju, ne razmišljajuci o tome da li nekog njegovo parkiranje ometa, od trotoara, ulaza i drugog, i protiv toga sam uvijek bio. Kad spominjem velike praznike, uz angazovanje organa reda, sve to moze lijepo izgledati, da se ne ometaju oni kojima taj dan i nije praznik.kakavdanakneiskustvu wrote:
u zenici kad je bajram trotoarom se ne moze hodati od vozila koja su u blizini džamija parkirana,to kao u redu?,bukvalno se mora sici sa trotoara na nekim mjestima jer eto mora se parkirati 9 metara od džamije,ne mize 60 metara,da ukinemo trotoare,najbolje je
- Sodom1
#21768 Re: "Majstori" parkiranja
Ja koliko sam shvatio samo @konektovani tolerise svakakvo parkiranje , ostali onako pisu usput vecinom naglabaju sta bi bilo kad bi bilokakavdanakneiskustvu wrote:un1ted wrote:Hahaha pa vidi ih. Okomise se na dzamijase, a isto imaju svaku noć ispred jačih kafana. Njih ne spominjete? Jbga ipak su oni zajebani momci, njih ni policija ne dira. Nema tu vjere, sta je problem?
ista stvar,ali nisam vidio da neko ovdje pise da treba tolerisati nepropisno parkiranje pred nekim kafanama zbog ovog ili onog razloga,ako je neko napisao,do mene je onda
-
kakavdanakneiskustvu
#21769 Re: "Majstori" parkiranja
Kakva je situacija u Zenici kad igra reprezentacija?[/quote]Sodom1 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ja sam napisao samo u slucaju velikih praznika, i mislim da je to ok. I sam kad krenem na dzumu, ostanem frapiran ponašanjem onih koji bukvalno ne gledaju gdje parkiraju, ne razmišljajuci o tome da li nekog njegovo parkiranje ometa, od trotoara, ulaza i drugog, i protiv toga sam uvijek bio. Kad spominjem velike praznike, uz angazovanje organa reda, sve to moze lijepo izgledati, da se ne ometaju oni kojima taj dan i nije praznik.kakavdanakneiskustvu wrote:
jos gora
- Sodom1
#21770 Re: "Majstori" parkiranja
kakavdanakneiskustvu wrote:Ja sam napisao samo u slucaju velikih praznika, i mislim da je to ok. I sam kad krenem na dzumu, ostanem frapiran ponašanjem onih koji bukvalno ne gledaju gdje parkiraju, ne razmišljajuci o tome da li nekog njegovo parkiranje ometa, od trotoara, ulaza i drugog, i protiv toga sam uvijek bio. Kad spominjem velike praznike, uz angazovanje organa reda, sve to moze lijepo izgledati, da se ne ometaju oni kojima taj dan i nije praznik.Sodom1 wrote:
u zenici kad je bajram trotoarom se ne moze hodati od vozila koja su u blizini džamija parkirana,to kao u redu?,bukvalno se mora sici sa trotoara na nekim mjestima jer eto mora se parkirati 9 metara od džamije,ne mize 60 metara,da ukinemo trotoare,najbolje je[/quote]
Kakva je situacija u Zenici kad igra reprezentacija?[/quote]
jos gora[/quote]
Treba regulisati a ne da mame s djecijim kolicima i starci hodaju po cesti ,zar ne
-
kakavdanakneiskustvu
#21771 Re: "Majstori" parkiranja
Sodom1 wrote:Ja koliko sam shvatio samo @konektovani tolerise svakakvo parkiranje , ostali onako pisu usput vecinom naglabaju sta bi bilo kad bi bilokakavdanakneiskustvu wrote:un1ted wrote:Hahaha pa vidi ih. Okomise se na dzamijase, a isto imaju svaku noć ispred jačih kafana. Njih ne spominjete? Jbga ipak su oni zajebani momci, njih ni policija ne dira. Nema tu vjere, sta je problem?
ja koliko sam procitao on bi da se tolerise nepropisno parkiranje za velike vjerske praznike,a u ZOBS ne piše ništa o tome koji su veliki vjerski praznici a koji ne,posve logicno da ne piše,ni ne treba da piše
-
kakavdanakneiskustvu
#21772 Re: "Majstori" parkiranja
Kakva je situacija u Zenici kad igra reprezentacija?[/quote]Sodom1 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ja sam napisao samo u slucaju velikih praznika, i mislim da je to ok. I sam kad krenem na dzumu, ostanem frapiran ponašanjem onih koji bukvalno ne gledaju gdje parkiraju, ne razmišljajuci o tome da li nekog njegovo parkiranje ometa, od trotoara, ulaza i drugog, i protiv toga sam uvijek bio. Kad spominjem velike praznike, uz angazovanje organa reda, sve to moze lijepo izgledati, da se ne ometaju oni kojima taj dan i nije praznik.Sodom1 wrote:
jos gora[/quote]
Treba regulisati a ne da mame s djecijim kolicima i starci hodaju po cesti ,zar ne[/quote]
posve logicno,zar ne treba,trebaju svi hodati ulicama??
-
tempuser
#21773 Re: "Majstori" parkiranja
Bas kao sto si napisao, niko jos nije pozvao na toleranciju za parkiranje pred kafanama.Sodom1 wrote:Ja koliko sam shvatio samo @konektovani tolerise svakakvo parkiranje , ostali onako pisu usput vecinom naglabaju sta bi bilo kad bi bilokakavdanakneiskustvu wrote:un1ted wrote:Hahaha pa vidi ih. Okomise se na dzamijase, a isto imaju svaku noć ispred jačih kafana. Njih ne spominjete? Jbga ipak su oni zajebani momci, njih ni policija ne dira. Nema tu vjere, sta je problem?
Pa u tome i jeste poenta, kad bi svakome tolerisao da parkira kako hoce za svoj veliki praznik to bi bila anrhija sa tolerancijom 365 dana godisnje. Koce meni "odrediti" sta je za mene veliki praznik? To je moje moje licno i intimno pitanje, bas kao vjerniku vjera.
-
Naslovnica
#21774 Re: "Majstori" parkiranja
Pošto nam je Njemačka jedinica mjere za poštivanje i regulisanje zakona bilo bi lijepo da nam neko prenese iskustva iz prve ruke kako je regulisano 'parkiranje ispred vjerskih i ugostiteljskih objekata za vrijeme špice' u istima?!

- zforumas
#21775 Re: "Majstori" parkiranja
Svabo je to, sve ful moderno. Podijelili raji VR naocale i ne moraju mrdnuti iz kuce, samo natakare naocale i eto ih u crkvi, kafani, sinagogi, mektebu...Naslovnica wrote:Pošto nam je Njemačka jedinica mjere za poštivanje i regulisanje zakona bilo bi lijepo da nam neko prenese iskustva iz prve ruke kako je regulisano 'parkiranje ispred vjerskih i ugostiteljskih objekata za vrijeme špice' u istima?!
Rijesili jednim udarcem 3 problema: guzve na cesti, zagadjenost zraka i nedostatak parkinga.