Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#21751 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

sta je to into the night, razigrajte mi malo?
90minut

#21752 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Nova francuska netflixova
karanana

#21753 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

ne znam koliko plota da kazem a da ne odam, mada ne vjerujem da je spoiler. grupa ljudi avionom bjezi na zapad od izlaska sunca, tu cu stati. opet kazem, prica i zaplet nije los, mada izvedenost i proizvod i nije bog zna kakav. 7.3 je mislim realna imdb ocjena, a s obzirom da je u pitanju serija, rekao bih da je to prosjek ili ispod prosjeka ocjene dobre serije.
omar little

#21754 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

oke, tenksic :) nije bas da se mece na must see listu, ali ako usfali nekad nesta za pogledati, more proc.
Perdita_Durango

#21755 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Perdita_Durango »

MASH 4077, ponovo. Prepreporuka.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21756 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

izbindžah into the night

na stranu sve nelogičnosti - zanimljivo je i da se gledati :mrgreen:
milejovic1971

#21757 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milejovic1971 »

The mire , poljska, nelosa trirler serija, 7/10
Altsa

#21758 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

Better Call Saul zadnja sezona odlicna i znatno bolja od prethodne.
zomri

#21759 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Počeo gledati Evil. Vrlo dobro zasad :thumbup:
dale cooper

#21760 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote: 06/05/2020 12:55 Počeo gledati Evil. Vrlo dobro zasad :thumbup:
I meni se svidjela prva sezona. Za big network seriju imala je petlju da udje u neke malo škakljivije teme i poprilično tmurne momente.
Ali je to sve dobro izbalansirano sa dozom humora i dobrom glumačkom postavom.
zomri

#21761 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dale cooper wrote: 06/05/2020 13:52
I meni se svidjela prva sezona. Za big network seriju imala je petlju da udje u neke malo škakljivije teme i poprilično tmurne momente.
da, čak sam mislio da je i ovo na onom CBS All Access gdje su "dopuštene" ove malo kontraverznije stvari, ali nije, nego ide na normalnom CBS. podsjeća me atmosferom i fotografijom dosta i na Hannibala tako da bi def moglo valjati :thumbup: super je što nisu išli po x-files špranci sa dva detektiva oprečnih stavova, nego tri. tek sam na 2 epizode, ali mislim da će ova glavna vremenom biti neka spona između suprotnosti ona dva druga "agenta".
omar little

#21762 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

gledalo mi se nesto na jezicima slicnim maternjem te skinem sinoc onog srbijanskog tajkuna. oj. jesu se pocele pare prati kroz srbijansku tv produkciju ili sta? na osnovu cega je ono dobilo i zasluzilo financiranje? odron. ona glavna glumica, tuziteljica, je toliko losa da je to negledljivo. motka od metle ustogljena, izvjestacena, kao da gledam jadnicu koja si ufurala da je glumica i ne vidi se u svojoj surovoj netalentiranosti. ali se drci. mislim, srbija je bolja u pravljenju glumaca od glumica, ali ova je bas katastrofa, nisu obicno bas ovoliko losi. ne pripada miljeu. nek ide u hrvatsku glumiti, ako je hoce, tamo bi se bolje uklopila u onaj izvjestaceni i iritantni ocaj sto adu stanca vec decenijama.

narativ i scenarij tanki. nigdje mesa ni na jednom liku, na prici jos manje. da ne bi slucajno nekog identificirali ili imali bilo kakve slicnosti sa turobnom stvarnoscu , mjestom i vremenom, odlucili su se za impotentnu, bezlicnu, nigdjeveznu konstrukciju. nadam se da si nisu umislili kvalitet pa tom bezlicnoscu i manjku specificnosti zele prodaju na strano trziste. izgleda okej, vizuelno je napucano, ali sa tim sepia tonovima (ovo je mozda do snimka, mada cisto sumnjam) i prenabudzenim enterijerima vise izgleda kao video spot, nego kao drama. izgubi ucinkovitost nakon nekog vremena i pocne strciti kontradiktorno svemu ostalom.

detalj. stan roditelja trifunovica je isti stan koji je koristen u jutro ce promijeniti sve. :D

elem, pogledala sam pet, vise je nego dosta za steci utisak. ne znam koliko su ukupno planirali, za skinuti ima osam u totalu. debelo cu razmisliti o nastavku gledanja. :D
zomri

#21763 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

ko je tužiteljica glumica? ako je tihana lazović, ona je iz hrvatske lol

inače prije ovoga sam završio južni vetar, nisam prijavio. za naše uslove ubili su glumom i produkcijom, vade te glumce niotkud. ali brate serija je ideološki baš vučićevska: negativci su bugari, crnogorci i kao glavni - fanfare - komunisti! :lol: :lol: :lol:
dale cooper

#21764 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote: 06/05/2020 13:58
dale cooper wrote: 06/05/2020 13:52
da, čak sam mislio da je i ovo na onom CBS All Access gdje su "dopuštene" ove malo kontraverznije stvari, ali nije, nego ide na normalnom CBS. podsjeća me atmosferom i fotografijom dosta i na Hannibala tako da bi def moglo valjati :thumbup: super je što nisu išli po x-files špranci sa dva detektiva oprečnih stavova, nego tri. tek sam na 2 epizode, ali mislim da će ova glavna vremenom biti neka spona između suprotnosti ona dva druga "agenta".
Da, ta dinamika i push and pull izmedju nauke
i religije je prisutan kroz cijelu sezonu i dobro funkcioniše. Dobra je ova prva sezona tako da ti mogu preporučiti da slobodno gledaš do kraja.
omar little

#21765 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote: 06/05/2020 14:05 ko je tužiteljica glumica? ako je tihana lazović, ona je iz hrvatske lol

inače prije ovoga sam završio južni vetar, nisam prijavio. za naše uslove ubili su glumom i produkcijom, vade te glumce niotkud. ali brate serija je ideološki baš vučićevska: negativci su bugari, crnogorci i kao glavni - fanfare - komunisti! :lol: :lol: :lol:
ne znam im imena pa sam morala ici provjeravati. :D nije ta, ova se zove hana selimovic. beograd. sad vidim da je igrala u besi, uopce je se ne sjecam.

ja samo cekam da se i u tajkunu pojave zli komunisti. :D nema u srba nista bez "krivi komunisti".
Tyke

#21766 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

zomri wrote: 06/05/2020 14:05 ko je tužiteljica glumica? ako je tihana lazović, ona je iz hrvatske lol

Jaka serija, nema sta. A i mene fascinira kako uvijek iskopaju neke glumce da pokidaju, a i generalno su uvijek imali jaku glumacku postavu i iz generacije u generaciju ne zaostaju.
omar little

#21767 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote: 06/05/2020 14:05
zaboravih pitati. da li i kako ima veze sa filmom? film me nije odusevio (sokantno i neocekivano, znam :D) koliko i vecinu, ali serija bi mozda mogla bolje proci jer daje prostora za razvoj i slojevitost.
zomri

#21768 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote: 06/05/2020 14:45
zomri wrote: 06/05/2020 14:05
zaboravih pitati. da li i kako ima veze sa filmom? film me nije odusevio (sokantno i neocekivano, znam :D) koliko i vecinu, ali serija bi mozda mogla bolje proci jer daje prostora za razvoj i slojevitost.
ima, nastavak filma. prve 4 epizode su ono iz filma uz par dodatnih scena, i imaš još 10 novih epizoda sa novim likovima, pričom...bjelu zbog tajkuna nisu mogli ostaviti u ulozi cara, ali nik'ki problem - ulijeće manojlović :mrgreen:

a ova hana je vjerovatno dobila ulogu zbog skidanja (ko i sve ostale) :D

edit: e da, serija se dosta fura na gomorru, čak ima i glumac iz nje. ko je gledao talijanski megahit, onda zna šta može očekivati ovdje.
Nierika

#21769 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Nierika »

zomri wrote: 06/05/2020 14:47
a ova hana je vjerovatno dobila ulogu zbog skidanja (ko i sve ostale) :D
Ako govorimo o istoj (unuka Meše Selimovića?) ova je diplomirala glumu i mislim da se više teatrom bavi. :D
Sa impresijama oko serije se još javim. :P
omar little

#21770 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

to sto je diplomirala glumu je ne cini glumicom. dobra gluma je cini glumicom. koju, u ovoj seriji, nije demonstrirala. :)
Nierika

#21771 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Nierika »

omar little wrote: 06/05/2020 16:40 to sto je diplomirala glumu je ne cini glumicom. dobra gluma je cini glumicom. koju, u ovoj seriji, nije demonstrirala. :)
Slažem se da je diploma ne čini nužno dobrom glumicom, i priznajem da o konkretnoj ulozi tek moram steći mišljenje (vratim se da napišem) :D, pomenula sam to isključivo zbog komentara o skidanju koji je vala druga krajnost. Valjda je, ako ništa, zbog kvalifikacija dobila ulogu.
zomri

#21772 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Nije jasno šta je drugo kvalifikuje, ako nije skidanje. Mislim možda i nije, ali meni uopšte nije bila uvjerljiva gdje sam je gledao. Hrvatska gluma at best.
omar little

#21773 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Nierika wrote: 06/05/2020 16:53
omar little wrote: 06/05/2020 16:40 to sto je diplomirala glumu je ne cini glumicom. dobra gluma je cini glumicom. koju, u ovoj seriji, nije demonstrirala. :)
Slažem se da je diploma ne čini nužno dobrom glumicom, i priznajem da o konkretnoj ulozi tek moram steći mišljenje (vratim se da napišem) :D, pomenula sam to isključivo zbog komentara o skidanju koji je vala druga krajnost. Valjda je, ako ništa, zbog kvalifikacija dobila ulogu.
u ovome sto odgledah nema skidanja, ali ima lezbo scena, sto izgleda postaje novo skidanje sto se tice srbijanskog filma i serija. :D no, ovo je vrlo konzervativna produkcija, sto se toga tice. nema eksplicitnosti. sve je iz daljine i priguseno da se ne bi uvredio posteni, obicni, religiozni, publikum.
90minut

#21774 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Sve su se one skidale na pocetku kasnije se gledala gluma tek.
omar little

#21775 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

nisu se "one skidale" nego je rezirano i pisano da se skidaju. uloga zene u jugoslovenskom i post-jugoslovenskom filmu je ocajna i svedena na jebavanje, premlacivanje ili briznu ali mlitavu majku. u zadnje vrijeme se mozda malkoc mijenja i otvara.
Post Reply