Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#21751 Re: Sirija vol. 2
Ankara: Broj poginulih se popeo na 25 desetine ranjenih
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21752 Re: Sirija vol. 2
jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i narodaChallenger__ wrote:Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.Maystor wrote:Voljeli ga ili mrzili, Putin je za 180 stepeni okrenuo situaciju u Siriji.
BTW, ponosan sam na ekipu sa ove teme (ti, Klavikula, Cyrax, Emir, Ironmen, Novak i dr) koji nisu podlegli maglama i opsjenama.
svako ko podržava mog neprijatelja, koji želi da me istrijebi i zatre svaki trag mog postojanja, je po logici stvari takođe MOJ neprijatelj
rusi da su tako slobodoljubivi i pravedni, mogli su obuzdati četničko orgijanje na balkanu 90-tih, kao što su mogli obuzdati i asada, i tako spasiti desetine i stotine hiljada, ljudskih života ...
- SkyLimit
#21753 Re: Sirija vol. 2
Hocemo li kad na to pogledamo racionalno a ne emotivno shvatiti da je veto Rusije na usvajanje Rezolucije o Srebrnici zapravo bio znak prijateljstva na kojem se trebamo zahvaliti?Challenger__ wrote:
Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.
BTW, ponosan sam na ekipu sa ove teme (ti, Klavikula, Cyrax, Emir, Ironmen, Novak i dr) koji nisu podlegli maglama i opsjenama.
- Sanjarko
#21754 Re: Sirija vol. 2
http://instidy.com/mohamdkilanirepublikauzicka wrote:Damascus today
Živjela Sirija![]()
![]()
Ne kontam zivi u SA a slika po Siriji.
Jel ovo bas Damask na slici pise Damask,Dara,Hama.
Last edited by Sanjarko on 13/03/2016 18:26, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#21755 Re: Sirija vol. 2
Ova dopisnica sinoć se dopisivala sa ovim jednim FSA aktivistom iz Idliba. Molila ga na profilu da joj odgovori na pitanja.Čitalac wrote:Maya Gebeily, dopisnica AFP-a
Division 13 head Ahmad Saoud tells me he's in Turkey now, that Maarat al-Numan bases were seized. I ask "what will you do now?" No answer
- Maystor
#21756 Re: Sirija vol. 2
U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas.Challenger__ wrote: Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.
Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
- Čitalac
#21757 Re: Sirija vol. 2
Težak je novinarski život!sarajevoxxxx wrote:Ova dopisnica sinoć se dopisivala sa ovim jednim FSA aktivistom iz Idliba. Molila ga na profilu da joj odgovori na pitanja.Čitalac wrote:Maya Gebeily, dopisnica AFP-a
Division 13 head Ahmad Saoud tells me he's in Turkey now, that Maarat al-Numan bases were seized. I ask "what will you do now?" No answer
- Challenger__
#21758 Re: Sirija vol. 2
90-ih se RF bukvalno raspadala, tako reći nije ni postojala a srpski nacionalizam je bio tada najjači. Znači, teza ti je nizašta.japin_mutapi wrote:jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda
svako ko podržava mog neprijatelja, koji želi da me istrijebi i zatre svaki trag mog postojanja, je po logici stvari takođe MOJ neprijatelj
rusi da su tako slobodoljubivi i pravedni, mogli su obuzdati četničko orgijanje na balkanu 90-tih, kao što su mogli obuzdati i asada, i tako spasiti desetine i stotine hiljada, ljudskih života ...
- Challenger__
#21759 Re: Sirija vol. 2
Šaljem ti p.p.Maystor wrote:U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas. Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
-
zrakomlat
#21760 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas.Challenger__ wrote: Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.
Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
- Challenger__
#21761 Re: Sirija vol. 2
Biće da si na koncu u pravu. Raspizde me ovi advokati sirijskog zla na temi. I od mene -Maystor wrote:U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas. Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
- Bradafilozof
#21762 Re: Sirija vol. 2
da, bio je najjači i dobio je po nosu. srbija ko nokia. nismo zaboravili pokusaj iskrcavanja rusa na kosovu. i opet i kao bogalj je pomogla srbiji. tako da bi bez rusije u bosni puno bolji zivot bio.Challenger__ wrote:90-ih se RF bukvalno raspadala, tako reći nije ni postojala a srpski nacionalizam je bio tada najjači. Znači, teza ti je nizašta.japin_mutapi wrote:jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda
-
RepublikanskaGarda
#21763 Re: Sirija vol. 2
Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima.

- Kikibombona
#21765 Re: Sirija vol. 2
Japine, Rusija se u to vrijeme raspadala, pucala po svim savovima u svakom pogledu... Bili su toliko jadni da su ih i Ceceni nalupali, malo falilo da se odvoje.japin_mutapi wrote: jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda
Nista oni Milosevicu nisu mogli reci, niti bi ih ovaj slusao da su rekli. Rusija nije imala nikakav uticaj.
Za dobro i lose treba zahvaliti Americi i Evropi. Oni su mogli sto su htjeli i samo su oni odlucivali o sudbini ovih prostora. Rusija nije bila u igri.
Putinovska Rusija je vec nesto drugo. Sada imaju odredjen uticaj, ali i sada Amerika i Evropa mogu uraditi u BiH sta im je volja. Mogu je ujediniti - mogu je razvaliti. A mogu vala pustiti nas da nastavimo ovako kako idemo dvije decenije unazad.
- Maystor
#21766 Re: Sirija vol. 2
Erdogan vodi Tursku u propast, ne posustaje lik.RepublikanskaGarda wrote:Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima.![]()
(kaže neki dan da će ukinuti ustavni sud
Inače, nemam ništa protiv Turske, osim, naravno, činjenice da su bili okupator moje domovine.
- Maystor
#21767 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Japine, Rusija se u to vrijeme raspadala, pucala po svim savovima u svakom pogledu... Bili su toliko jadni da su ih i Ceceni nalupali, malo falilo da se odvoje.japin_mutapi wrote: jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda
Nista oni Milosevicu nisu mogli reci, niti bi ih ovaj slusao da su rekli. Rusija nije imala nikakav uticaj.
Za dobro i lose treba zahvaliti Americi i Evropi. Oni su mogli sto su htjeli i samo su oni odlucivali o sudbini ovih prostora. Rusija nije bila u igri.
Putinovska Rusija je vec nesto drugo. Sada imaju odredjen uticaj, ali i sada Amerika i Evropa mogu uraditi u BiH sta im je volja. Mogu je ujediniti - mogu je razvaliti. A mogu vala pustiti nas da nastavimo ovako kako idemo dvije decenije unazad.
Tako je. Utjecaj Rusije na Balkanu i danas je skoro ravan nuli. Nama spletke pravi zapad.
- ioannes
#21768 Re: Sirija vol. 2
pa naravno...ko ce drugiRepublikanskaGarda wrote:Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima.![]()
-
RepublikanskaGarda
#21769 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:Erdogan vodi Tursku u propast, ne posustaje lik.RepublikanskaGarda wrote:Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima.![]()
(kaže neki dan da će ukinuti ustavni sud)
Inače, nemam ništa protiv Turske, osim, naravno, činjenice da su bili okupator moje domovine.
Osobno sam do 2011.cijenio Erdogana zbog svega što je napravio za Tursku, što je od Turske napravio jedno malo ekonomsko čudo, cijenio bih ga i da je bio protiv Assada i podržavao njegov pad ali stvari koje radi kako bi se Assad skinuo sa vlasti su mi ga zgadile, ali ono najvažnije zbog čega sam ga prestao cijeniti je to što je Tursku stavio ispred svojih osobnih ambicija, sve ono što je dobro napravio, sav ekonomski uzlet Turske i taj silan gospodarski rast je spreman staviti na kocku(već je stavio), a to sve nije odlika pravog lidera.
Last edited by RepublikanskaGarda on 13/03/2016 19:25, edited 1 time in total.
- Challenger__
#21770 Re: Sirija vol. 2
ioannes wrote:pa naravno...ko ce drugiRepublikanskaGarda wrote:Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima.![]()
![]()
Last edited by Challenger__ on 13/03/2016 19:25, edited 1 time in total.
- ioannes
#21771 Re: Sirija vol. 2
apsolutno se slazem sa gore napisanim...Challenger__ wrote:Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.Maystor wrote:Voljeli ga ili mrzili, Putin je za 180 stepeni okrenuo situaciju u Siriji.
-
solar7
#21772 Re: Sirija vol. 2
izgleda da se ovi vasi vecinski suniti pod asadom vole vise setati po Damasku nego skakati po brdima Latakije,al se dva pitanja sama od sebe namecu;ko to onda skakuce po brdima Latakije,i dal ovi ljudi stvarno vole asada il vole vise setati u rahatluku pod asadom po pijacama Damaska,jer vidi se da tu nikakava burad iz vazduha ne padajufosna2014 wrote:Damaskus ove sedmice:
- Em2r
#21773 Re: Sirija vol. 2
Monstrum muftija hasun se teleportirao iz 2011 i poslao ištihadišimširlije u Ankaru. Proklet da je!!!
Zajebanciju na stranu opet nevini narod gine zbog apetita nedoraslih politicara. Zalosno je da narod bliskog istoka trpi i prezivljava toliku agoniju a ni sam ne zna zbog cega. Gledam snimke sa grcko makedonske granice jadan narod u blatu na kisi, ko sa zivotinjama se odnose prema njima. Sto je to njima trebalo. Sirija bila lijepa mirna zemlja a vidi sad... krv na svakom koraku. Insan to nije zasluzio.
Zajebanciju na stranu opet nevini narod gine zbog apetita nedoraslih politicara. Zalosno je da narod bliskog istoka trpi i prezivljava toliku agoniju a ni sam ne zna zbog cega. Gledam snimke sa grcko makedonske granice jadan narod u blatu na kisi, ko sa zivotinjama se odnose prema njima. Sto je to njima trebalo. Sirija bila lijepa mirna zemlja a vidi sad... krv na svakom koraku. Insan to nije zasluzio.
- Challenger__
#21774 Re: Sirija vol. 2
Tefsija, sa druge teme, Ankara:
27 mrtvih 75 ranjenih za sad
- Em2r
#21775 Re: Sirija vol. 2
Skacu braca kavkaskog emirata sto pitas??? Vecinom u zrak al et ponekad i u vodu.solar7 wrote: izgleda da se ovi vasi vecinski suniti pod asadom vole vise setati po Damasku nego skakati po brdima Latakije,al se dva pitanja sama od sebe namecu;ko to onda skakuce po brdima Latakije,i dal ovi ljudi stvarno vole asada il vole vise setati u rahatluku pod asadom po pijacama Damaska,jer vidi se da tu nikakava burad iz vazduha ne padaju