Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#21751 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ankara: Broj poginulih se popeo na 25 desetine ranjenih
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21752 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Voljeli ga ili mrzili, Putin je za 180 stepeni okrenuo situaciju u Siriji.
Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.

BTW, ponosan sam na ekipu sa ove teme (ti, Klavikula, Cyrax, Emir, Ironmen, Novak i dr) koji nisu podlegli maglama i opsjenama.
jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda

svako ko podržava mog neprijatelja, koji želi da me istrijebi i zatre svaki trag mog postojanja, je po logici stvari takođe MOJ neprijatelj
rusi da su tako slobodoljubivi i pravedni, mogli su obuzdati četničko orgijanje na balkanu 90-tih, kao što su mogli obuzdati i asada, i tako spasiti desetine i stotine hiljada, ljudskih života ...
SkyLimit

#21753 Re: Sirija vol. 2

Post by SkyLimit »

Challenger__ wrote:
Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.

BTW, ponosan sam na ekipu sa ove teme (ti, Klavikula, Cyrax, Emir, Ironmen, Novak i dr) koji nisu podlegli maglama i opsjenama.
Hocemo li kad na to pogledamo racionalno a ne emotivno shvatiti da je veto Rusije na usvajanje Rezolucije o Srebrnici zapravo bio znak prijateljstva na kojem se trebamo zahvaliti?
Sanjarko

#21754 Re: Sirija vol. 2

Post by Sanjarko »

republikauzicka wrote:Damascus today
Image

Živjela Sirija :bih: :bih:

Image
http://instidy.com/mohamdkilani

Ne kontam zivi u SA a slika po Siriji. :?
Jel ovo bas Damask na slici pise Damask,Dara,Hama. :?
Last edited by Sanjarko on 13/03/2016 18:26, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#21755 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Čitalac wrote:Maya Gebeily, dopisnica AFP-a
Division 13 head Ahmad Saoud tells me he's in Turkey now, that Maarat al-Numan bases were seized. I ask "what will you do now?" No answer
Ova dopisnica sinoć se dopisivala sa ovim jednim FSA aktivistom iz Idliba. Molila ga na profilu da joj odgovori na pitanja.
Maystor

#21756 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote: Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.

U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas.
Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
Čitalac

#21757 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

sarajevoxxxx wrote:
Čitalac wrote:Maya Gebeily, dopisnica AFP-a
Division 13 head Ahmad Saoud tells me he's in Turkey now, that Maarat al-Numan bases were seized. I ask "what will you do now?" No answer
Ova dopisnica sinoć se dopisivala sa ovim jednim FSA aktivistom iz Idliba. Molila ga na profilu da joj odgovori na pitanja.
Težak je novinarski život! :)
Challenger__

#21758 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda

svako ko podržava mog neprijatelja, koji želi da me istrijebi i zatre svaki trag mog postojanja, je po logici stvari takođe MOJ neprijatelj
rusi da su tako slobodoljubivi i pravedni, mogli su obuzdati četničko orgijanje na balkanu 90-tih, kao što su mogli obuzdati i asada, i tako spasiti desetine i stotine hiljada, ljudskih života ...
90-ih se RF bukvalno raspadala, tako reći nije ni postojala a srpski nacionalizam je bio tada najjači. Znači, teza ti je nizašta.
Challenger__

#21759 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas. Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
Šaljem ti p.p.
zrakomlat

#21760 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Maystor wrote:
Challenger__ wrote: Ta emotivna komponenta kojoj je sklon čovjek ovih prostora je nepremostiva prepreka za razumijevanje međunarodnih odnosa. Oni - međunarodni odnosi - se definišu hladnim razumom, raciom, a ne emocijama simpatijama/antipatijama, kao što radi naš priprosti svijet. Dakle, ko želi da razumjeva međunarodne odnose i svijet u cjelini, mora im prići hladne glave.

U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas.
Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
:thumbup: :thumbup:
Challenger__

#21761 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:U poređenju s tobom, ja sam konzervativac. Međutim, ovo u Siriji je toliko očigledno da se iz aviona vidi o čemu se radi. Sjećam se onih anketa na klixu nakon obaranja ruskog aviona gdje je većina "običnih" posjetilaca bila na strani Rusije, iako ne vole Rusiju (kao ni ja). S tim u vezi ću ti reći da stereotip o glOOpim bosancima ovdje pada u vodu: prosječan čovjek iz BiH bolje razumije situaciju na bliskom istoku od prosječnog engleza ili švabe (o amerikancima da i ne govorimo). Razgovaram s ljudima često o ovome, iznenadim se koliko razumiju i oni koji ne prate tematiku poput nas. Posve sam siguran da i mnogi simpatizeri terorista s ovog foruma barataju činjenicama, ali ih sektaška mržnja spriječava da to kažu.
Biće da si na koncu u pravu. Raspizde me ovi advokati sirijskog zla na temi. I od mene - :thumbup: - like.
Bradafilozof

#21762 Re: Sirija vol. 2

Post by Bradafilozof »

Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote:jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda

90-ih se RF bukvalno raspadala, tako reći nije ni postojala a srpski nacionalizam je bio tada najjači. Znači, teza ti je nizašta.
da, bio je najjači i dobio je po nosu. srbija ko nokia. nismo zaboravili pokusaj iskrcavanja rusa na kosovu. i opet i kao bogalj je pomogla srbiji. tako da bi bez rusije u bosni puno bolji zivot bio.
RepublikanskaGarda

#21763 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima. :lol: :-)
zrakomlat

#21764 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

:lol: :lol:
Kikibombona

#21765 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote: jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda

Japine, Rusija se u to vrijeme raspadala, pucala po svim savovima u svakom pogledu... Bili su toliko jadni da su ih i Ceceni nalupali, malo falilo da se odvoje.

Nista oni Milosevicu nisu mogli reci, niti bi ih ovaj slusao da su rekli. Rusija nije imala nikakav uticaj.

Za dobro i lose treba zahvaliti Americi i Evropi. Oni su mogli sto su htjeli i samo su oni odlucivali o sudbini ovih prostora. Rusija nije bila u igri.

Putinovska Rusija je vec nesto drugo. Sada imaju odredjen uticaj, ali i sada Amerika i Evropa mogu uraditi u BiH sta im je volja. Mogu je ujediniti - mogu je razvaliti. A mogu vala pustiti nas da nastavimo ovako kako idemo dvije decenije unazad.
Maystor

#21766 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

RepublikanskaGarda wrote:Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima. :lol: :-)
Erdogan vodi Tursku u propast, ne posustaje lik.
(kaže neki dan da će ukinuti ustavni sud :!: )

Inače, nemam ništa protiv Turske, osim, naravno, činjenice da su bili okupator moje domovine.
Maystor

#21767 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
japin_mutapi wrote: jača rusija=jača srbija i rs, jača velikosrpska opcija, šovinistička i rasistička politika krvi i tla među srpskim političarima postaje dominantna, sprema se pripajanje rs i povratak kosova, "pacifiranje" raške oblasti, ratni bubnjevi se čuju iz srbije ... to je logika i historija, lično iskustvo i doživljaj, a ne emocije i antipatije, mada se ne mogu isključiti kada su u pitanju život i smrt, opstanak države i naroda

Japine, Rusija se u to vrijeme raspadala, pucala po svim savovima u svakom pogledu... Bili su toliko jadni da su ih i Ceceni nalupali, malo falilo da se odvoje.

Nista oni Milosevicu nisu mogli reci, niti bi ih ovaj slusao da su rekli. Rusija nije imala nikakav uticaj.

Za dobro i lose treba zahvaliti Americi i Evropi. Oni su mogli sto su htjeli i samo su oni odlucivali o sudbini ovih prostora. Rusija nije bila u igri.

Putinovska Rusija je vec nesto drugo. Sada imaju odredjen uticaj, ali i sada Amerika i Evropa mogu uraditi u BiH sta im je volja. Mogu je ujediniti - mogu je razvaliti. A mogu vala pustiti nas da nastavimo ovako kako idemo dvije decenije unazad.
:thumbup:

Tako je. Utjecaj Rusije na Balkanu i danas je skoro ravan nuli. Nama spletke pravi zapad.
ioannes

#21768 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

RepublikanskaGarda wrote:Ahmet Davotoglu: postoje opravdane sumnje da iza ovog napada, kao i iza onih prethodnih stoje obavještajne službe sirijskog režima. :lol: :-)
pa naravno...ko ce drugi :lol: :lol:
RepublikanskaGarda

#21769 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Maystor wrote:
Erdogan vodi Tursku u propast, ne posustaje lik.
(kaže neki dan da će ukinuti ustavni sud :!: )

Inače, nemam ništa protiv Turske, osim, naravno, činjenice da su bili okupator moje domovine.

Osobno sam do 2011.cijenio Erdogana zbog svega što je napravio za Tursku, što je od Turske napravio jedno malo ekonomsko čudo, cijenio bih ga i da je bio protiv Assada i podržavao njegov pad ali stvari koje radi kako bi se Assad skinuo sa vlasti su mi ga zgadile, ali ono najvažnije zbog čega sam ga prestao cijeniti je to što je Tursku stavio ispred svojih osobnih ambicija, sve ono što je dobro napravio, sav ekonomski uzlet Turske i taj silan gospodarski rast je spreman staviti na kocku(već je stavio), a to sve nije odlika pravog lidera.
Last edited by RepublikanskaGarda on 13/03/2016 19:25, edited 1 time in total.
Challenger__

#21770 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:
pa naravno...ko ce drugi :lol: :lol:

:pisnuo:
Last edited by Challenger__ on 13/03/2016 19:25, edited 1 time in total.
ioannes

#21771 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Voljeli ga ili mrzili, Putin je za 180 stepeni okrenuo situaciju u Siriji.

apsolutno se slazem sa gore napisanim...
solar7

#21772 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

fosna2014 wrote:Damaskus ove sedmice:

Image
Image
Image
Image
Image
izgleda da se ovi vasi vecinski suniti pod asadom vole vise setati po Damasku nego skakati po brdima Latakije,al se dva pitanja sama od sebe namecu;ko to onda skakuce po brdima Latakije,i dal ovi ljudi stvarno vole asada il vole vise setati u rahatluku pod asadom po pijacama Damaska,jer vidi se da tu nikakava burad iz vazduha ne padaju
Em2r

#21773 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Monstrum muftija hasun se teleportirao iz 2011 i poslao ištihadišimširlije u Ankaru. Proklet da je!!!

Zajebanciju na stranu opet nevini narod gine zbog apetita nedoraslih politicara. Zalosno je da narod bliskog istoka trpi i prezivljava toliku agoniju a ni sam ne zna zbog cega. Gledam snimke sa grcko makedonske granice jadan narod u blatu na kisi, ko sa zivotinjama se odnose prema njima. Sto je to njima trebalo. Sirija bila lijepa mirna zemlja a vidi sad... krv na svakom koraku. Insan to nije zasluzio.
Challenger__

#21774 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Tefsija, sa druge teme, Ankara:
27 mrtvih 75 ranjenih za sad
Em2r

#21775 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

solar7 wrote: izgleda da se ovi vasi vecinski suniti pod asadom vole vise setati po Damasku nego skakati po brdima Latakije,al se dva pitanja sama od sebe namecu;ko to onda skakuce po brdima Latakije,i dal ovi ljudi stvarno vole asada il vole vise setati u rahatluku pod asadom po pijacama Damaska,jer vidi se da tu nikakava burad iz vazduha ne padaju
Skacu braca kavkaskog emirata sto pitas??? Vecinom u zrak al et ponekad i u vodu.
Locked